Silverage Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Πήρα τον Glowen raptor το καλοκαίρι. Πολύ καλές εντυπώσεις μέχρι στιγμής, δεν έχω κάποιο παράπονο. Αν αποφασίσεις να τον αγοράσεις, πάρε το πακέτο με το, καυστήρα υγραερίου γιατί με ξύλο είναι πολύ ταλαιπωρία και δεν αξίζει Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2024 από Silverage
purif Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Καλησπέρα παιδιά. Είχα πάρει πριν κανά χρόνο από Κωτσόβολο το gas burner της ooni για τον Karu 16. Ανοίγοντας την συσκευασία, είδα ότι δεν είχε μέσα ούτε το ρυθμιστή ούτε και σωλήνα. Δεν έδωσα σημασία καθώς θα έπαιρνα αυτόν της Coral για τις φιάλες της. Την προηγούμενη εβδομάδα με αξίωσε ο Θεός να συνδέσω το burner και αφού πήρα μια μπουκάλα προπανίου, είπα να τα συνδέσω. Παρατήρησα ότι το σπείρωμα του burner δε δέχεται το σωλήνα της coral, είσαι πολύ μεγάλο (φωτό 1+2). Αν δείτε τις φωτογραφίες, είναι τελείως διαφορετικό από αυτό του ρυθμιστή της coral (φωτό 4). Δε θα έπρεπε να είναι το σπείρωμα όπως στην 3η φωτό; Είναι καμιά παραεισαγωγή του Κότσου και το burner αυτό προοριζόταν για άλλη χώρα (και να τους αρχίσω στα καντίλια) ή μπορώ να το διορθώσω κάπως χωρίς να έχω θέματα;
Zenor Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Rtfm. 😜 Στο σπείρωμα που δείχνεις βιδώνει ένα ρακορ το οποίο για κάποιον λόγο σου λείπει; θα έπρεπε να είναι μέσα στη συσκευασία του gas burner. 1
megapaixtaras Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Στις 26/1/2022 στις 5:38 ΜΜ, Speculoos είπε To 00 δηλώνει πόσο λεπτά αλεσμένο είναι το αλέυρι. Με αλεύρι 00 παίρνεις το πιο λεπτό αλεύρι κάτι που δίνει αυτή τη μεταξένια και τρομερά λεία αίσθηση στις μπαλίτσες ζύμης. Το σημαντικό είναι το πόσο πρωτεϊνη έχει, θες πιο πολύ πρωτεϊνη από το απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις για να αναπτύξεις καλά το δίκτυο της γλουτένης που θα σου δώσει ελαστικότητα στην πίτσα. Πολλοί purists κοιτάνε και το πόσο δυνατό είναι το αλεύρι (δείκτης W) ανάλογα με το χρόνο ζυμώματος, ξεκούρασης και τη θερμοκρασία ψησίματος. Μπορείς να το αφήσεις και για 5-7 μέρες, όχι μόνο δε θα πάθει τίποτα, θα έχει και πιο δυνατή γεύση. Σε γενικές γραμμές για την ίδια συνταγή (60-65% ενυδάτωση) έχω παρατηρήσει ότι σε χαμηλές θερμοκρασίες ψησίματος το ζυμάρι που έχει μείνει ψυγείο βγαίνει πιο αφράτο από το ζυμάρι που έχει ξεκουραστεί λίγες ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. ειλικρινα και εγω δεν ηξερα οτι υπαρχει ειδικο αλυερι.μπορουμε να τα βρουμε σε σουπερ μαρκετ η' μονο σε συγκεκριμενα καταστηματα? για το ψυγειο ειναι σωστο.μου το ειπε επαγγεματιας που εργαζεται στην πιτσα corner που κανει πολυ νοστιμες πιτσες και ζυμη. εγω παντως σαν συνταγη προτιμω την πιτσα που παρουσιασε ο πετρετζικης πιο παλια πριν 8-9 χρονια.εβαλε και λιγο καλαμποκαλευρο και σιμιγδαλι που μου αρεσει και γινεται ψιλη και τραγανη. φυσικα το επομενο που την εκανε νοστιμη μαζι με την συνταγη ηταν το κολπο με το ταψι που την ψηνει χωρις να ξεραινει μεσα σε 5 το πολυ λεπτα.
pallisi Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Στις 18/11/2024 στις 1:50 ΜΜ, Giwrgos_M είπε Είναι πάρα πολύ φίλε. Στο μισό κιλό βαλε μισό γραμμάριο και δώσε χρόνο στο ζυμάρι σου. Είχες απόλυτο δίκιο τελικά. Μειώσα τη μαγιά σε κάτω από 1 γρ. και αύξησα λίγο το αλάτι. Δεν άπλωσαν οι μπάλες καθόλου και το ζυμάρι βγήκε πολύ καλό. 1
Giwrgos_M Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Ωραίος! Για να γίνουν ομοιόμορφες εγώ τις ρολλαρο λίγο με τη σπάτουλα κρατοντας το κάτω μέρος πάντα να είναι κάτω.Δηλ κάνω μισές κίνησεις ας πούμε. Μην κάνεις πλήρης περιστροφή η μπάλα. Μία αριστερά μια δεξιά, μπρος πίσω αν κατάλαβες. Επίσης όταν τα βάζεις στο τελάρο σου να είναι δίπλα δίπλα έτσι ώστε όταν φουσκώσουν να βρίσκει το ένα το άλλο. 1
Achilleaspap Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, pallisi είπε Είχες απόλυτο δίκιο τελικά. Μειώσα τη μαγιά σε κάτω από 1 γρ. και αύξησα λίγο το αλάτι. Δεν άπλωσαν οι μπάλες καθόλου και το ζυμάρι βγήκε πολύ καλό. Άσχετο , που το βρήκες το κουζι για τις ζύμες; Έρχεται με καπάκι;
pallisi Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Achilleaspap είπε Άσχετο , που το βρήκες το κουζι για τις ζύμες; Έρχεται με καπάκι; Σε Skroutz μαγαζί. Το αγόραζες έξτρα το δικό του καπάκι. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 12 ώρες πριν, megapaixtaras είπε εγω παντως σαν συνταγη προτιμω την πιτσα που παρουσιασε ο πετρετζικης πιο παλια πριν 8-9 χρονια.εβαλε και λιγο καλαμποκαλευρο και σιμιγδαλι που μου αρεσει και γινεται ψιλη και τραγανη. Έχουμε γράψει συνταγές, αναλύσεις, τεχνικές για pH κλπ, και μας λες για την συνταγή του Άκη που ψήνει σε ανάποδο ταψί? 6
megapaixtaras Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 βαριομουν να διαβασω πανω απο την πρωτη σελιδα. οποιος δεν θελει να ασχοληθει με αυτα που λετε και να το κανει επιστημη,εχει μια ευκολη και νοστιμη λυση.πειραζει που ειπα μια γνωμη?
SagoniasSlutRos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 22 λεπτά πριν, megapaixtaras είπε βαριομουν να διαβασω πανω απο την πρωτη σελιδα. οποιος δεν θελει να ασχοληθει με αυτα που λετε και να το κανει επιστημη,εχει μια ευκολη και νοστιμη λυση.πειραζει που ειπα μια γνωμη? Οχι ρε, προφανως και δεν πειραζει που ειπες μια γνωμη. Ουτως ή αλλως γουστα ειναι αυτα. Απλα ειχε πλακα ο Ακης γιατι η συνταγη του ειναι εντελως αλλης φιλοσοφιας σε σχεση με οτι εχουμε πει και εχουμε αναλυσει εδω.
megapaixtaras Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 ωραιο θεμα παντως και θα το διαβσω ολο,εχει ενδιαφερον να μαθω τα μυστικα που γραφετε.
Giwrgos_M Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Έχουμε καμία άκρη σε καλή τιμή san marzano κονσέρβα;
SagoniasSlutRos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, Giwrgos_M είπε Έχουμε καμία άκρη σε καλή τιμή san marzano κονσέρβα; και γω θελω να μαθω
Zenor Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Έχοντας δουλέψει πολλές φορές San marzano έχω να πω πως δεν νομίζω πως αξίζουν τα λεφτά τους. Ιταλοί μάστερς του marketing.. ούτε μπορεί κάποιος τυφλά να αντιληφθεί τρομερή διαφορά σε γεύση ειδικά αν δεν μιλάμε για pizza marinara. Όσο για τα μαγαζιά που γράφουν San marzano να ξέρετε πως οι περισσότεροι απλά το γράφουν στο μενού.. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα