SagoniasSlutRos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 7 λεπτά πριν, Giwrgos_M είπε Θες 4 ώρες πριν έξω απτό ψυγείο σίγουρα αν είναι direct μέθοδο. Εξαρταται τη θερμοκρασια μωρε, πχ το καλοκαιρι στη μια ωρα και κατι ειναι ετοιμο. Απλα επειδη δεν κανω συνεχεια πιτσες, δεν μπορω να δοκιμαζω συχνα να βλεπω διαφορες.
pallisi Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Γενικά τη ωρίμανση στο ψυγείο, π.χ για 24 ώρες, το ζυμάρι το αφήνετε ενιαίο ή το βάζετε σε μπάλες; Οι μπάλες απλώνουν πολύ και κολλάνε μεταξύ τους όταν τις βάζω στο ψυγείο.
Giwrgos_M Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Μήπως δεν είναι κοντά η μία στην άλλη και σου απλώνουν; Έχεις καμιά φώτο να δούμε; Μπορεί να είναι και λάθος η συνταγή σου. Εγώ και μπάλες το έχω κάνει στο ψυγείο και ολόκληρο. Ανάλογα τι χώρο έχω στο ψυγείο μου.
pallisi Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Giwrgos_M είπε Μήπως δεν είναι κοντά η μία στην άλλη και σου απλώνουν; Έχεις καμιά φώτο να δούμε; Μπορεί να είναι και λάθος η συνταγή σου. Εγώ και μπάλες το έχω κάνει στο ψυγείο και ολόκληρο. Ανάλογα τι χώρο έχω στο ψυγείο μου. Η αλήθεια είναι ότι έχουν μεγάλα κενά μεταξύ τους οι μπάλες. Θα δοκιμάσω να τις βάλω κοντά τη μια στην άλλη. Ίσως φταίει που βάζω λίγο πιο πολύ μαγιά κάποιες φορές. Δε θα πρέπει να φουσκώνουν τόσο. Φουσκώνουν μάλλον πολύ από τη μαγιά. Βρίσκουν και χώρο και απλώνουν, γίνονται σαν ένα. Όταν θα φτιάξω το Σαββατοκύριακο θα ανεβάσω φωτογραφίες.
Zenor Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 30 minutes ago, pallisi said: Η αλήθεια είναι ότι έχουν μεγάλα κενά μεταξύ τους οι μπάλες. Θα δοκιμάσω να τις βάλω κοντά τη μια στην άλλη. Ίσως φταίει που βάζω λίγο πιο πολύ μαγιά κάποιες φορές. Δε θα πρέπει να φουσκώνουν τόσο. Φουσκώνουν μάλλον πολύ από τη μαγιά. Βρίσκουν και χώρο και απλώνουν, γίνονται σαν ένα. Όταν θα φτιάξω το Σαββατοκύριακο θα ανεβάσω φωτογραφίες. Βάζεις πολλή μαγιά για το χρόνο ωρίμανσης που θέλεις, με αποτέλεσμα τα ζυμάρια σου να γίνονται overfermented να κατεβαίνει πολύ το ph τους και να καταρρέει η γλουτένη. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2024 από Zenor 3
pallisi Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 9 λεπτά πριν, Zenor είπε Βάζεις πολύ μαγιά για το χρόνο ωρίμανσης που θέλεις, με αποτέλεσμα τα ζυμάρια σου να γίνονται overfermented να κατεβαίνει πολύ το ph τους και να καταρρέει η γλουτένη. Σε ευχαριστώ πολύ για την εξήγηση. Αυτό πρέπει να είναι το πρόβλημα. Θα δοκιμάσω να ακολουθήσω τις οδηγίες της συνταγής (calculator της ooni) κατά γράμμα.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 12 λεπτά πριν, Zenor είπε Βάζεις πολύ μαγιά για το χρόνο ωρίμανσης που θέλεις, με αποτέλεσμα τα ζυμάρια σου να γίνονται overfermented να κατεβαίνει πολύ το ph τους και να καταρρέει η γλουτένη. Εμενα ελεγε 6γρ φρεσκια και εβαλα 10γρ γιατι ετσι μου ηρθε εκεινη την ωρα. Ειχα ξεχασει να βαλω και παγακια στην καταψυξη και με το ζυμωμα εφτασε 26-27C, με αποτελεσμα να την βαλω ψυγειο και μετα απο 8 ωρες να εχει 3πλασιαστει. Τη δευτερη μερα επεσε η ζυμη απο 3πλασιο στο 2πλασιο.
Giwrgos_M Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Εγώ βάζω στο ένα κιλό αλεύρι 1 με 1.5 γρ ξερή μαγιά τώρα το χειμώνα. Γενικά όταν πας πάνω από 24 ώρες ωρίμανση δν θέλει πολύ μαγιά.
pallisi Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Giwrgos_M είπε Εγώ βάζω στο ένα κιλό αλεύρι 1 με 1.5 γρ ξερή μαγιά τώρα το χειμώνα. Γενικά όταν πας πάνω από 24 ώρες ωρίμανση δν θέλει πολύ μαγιά. Εγώ του βάζω πολύ, 3-4 γρ στο μισό κιλό. Θα το αλλάξω άμεσα σε πολύ λιγότερο. Δεν γίνεται ωραίο έτσι, δεν πετυχαίνει.
Giwrgos_M Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Είναι πάρα πολύ φίλε. Στο μισό κιλό βαλε μισό γραμμάριο και δώσε χρόνο στο ζυμάρι σου. 1
Giwrgos_M Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Tip πως να κόβεται την μοτσαρελα σε σωστή μορφή. Κόφτης για πατάτες και κομμάτια μοτσαρελα, εγώ παίρνω μπαστούνι ολόκληρο. Το κόβω και το αποθηκεύω κατάψυξη σε σακουλάκια των 550- 600γρ. Ειναι για 6 πίτσες το κάθε σακουλάκι 1 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Εγώ βάζω τη φρέσκια μόνο, αυτή στο σακουλάκι με το νερό
Giwrgos_M Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Έχω δοκιμάσει αλλά η ξερή μου αρέσει ποιο πολύ. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Giwrgos_M είπε Έχω δοκιμάσει αλλά η ξερή μου αρέσει ποιο πολύ. To καλο της "ξερης" ειναι οτι δεν βγαζει υγρασια στην πιτσα. BTW εχει το mypizzaproject δωρεαν μεταφορικα με boxnow σε περιπτωση που θελει καποιος caputo nuvola super που το εχει μονο αυτος σε μικρη συσκευασια (χυμα). Εκτος αν το εχει βρει καποιος καπου αλλου. 1
arsmal Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Καλησπέρα, αυτές τις μέρες τρέχουν προσφορές στους φούρνους της Glowen . Τι γνώμη υπάρχει για αυτή τη μάρκα ; Ρωτώ , μιας και δεν πολύ κυκλοφορεί στην Ελλάδα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα