Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 816
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
56 minutes ago, Achilleaspap said:

Καλησπέρα παιδία.Τι πιστεύετε για το Ελαιόλαδο και τη ζάχαρη στη πίτσα ; Ναπολιτάνικη.

Αν είσαι purist δε θα βάλεις μιας και δεν υπάρχει στη συνταγή. Αν έχεις φούρνο τυπου ooni και χρησιμοποιείς ζυμάρι μακρας ωρίμανσης το λάδι και η ζάχαρη δε θα σου δώσουν κάποιο ουσιαστικό πλεονέκτημα. 

Αν τώρα χρησιμοποιείς τον οικιακό φούρνο μαζί με κάποιο steel/πέτρα τοτε θα χρειαστεί να κάνεις συμβιβασμούς και πειράματα με τα συστατικά για να βρεις τι σου ταιριάζει. 

  • Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, -orestis- είπε

Έστειλα. Αν μου απαντήσουν θα ενημερώσω και εδώ μήπως και ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος. 

Μόλις μου απάντησαν. Κλασική περίπτωση Ιταλών. Απλά ένα "Hello, 70€". 

  • Haha 3
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Achilleaspap είπε

Καλησπέρα παιδία.Τι πιστεύετε για το Ελαιόλαδο και τη ζάχαρη στη πίτσα ; Ναπολιτάνικη.

Λαδι βαζω μονο στα χερια μου οταν πιανω το ζυμαρι και στο μπολ που θα την βαλω να φουσκωσει. Ζαχαρη/μελι αναλογως τη συνταγη.

  • Like 1
Δημοσ.
11 minutes ago, Imortal_for_ever said:

Να κανω μια ερωτηση για οικιακο φουρνο τι ειναι ποιο δυνατο μαντεμι στρογγυλό ; η steel/πέτρα ;

επισης τι συνταγες εχουμε για polish ;

Steel πολύ ανώτερο, δεν υπάρχει σύγκριση με την πέτρα.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Imortal_for_ever είπε

Να κανω μια ερωτηση για οικιακο φουρνο τι ειναι ποιο δυνατο μαντεμι στρογγυλό ; η steel/πέτρα ;

επισης τι συνταγες εχουμε για polish ;

Στο μαντεμι μπορεις να κανεις κι αλλα πραγματα, πχ smash burger κλπ. Στην πετρα μονο πιτσες, ψωμια κλπ. Εχω ενα της lodge που ειναι πολυ χοντρο και κραταει τρομερα θερμοκρασια.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εγω παντως εχω αυτο εδω που εχει και χειλος για να συγκρατει τα λιπη απο μπεργκερ.

https://www.amazon.com/Lodge-Baking-Pre-Seasoned-Round-Handles/dp/B0000E2V3X?th=1

ε αυτο ειναι μαντεμι αν δεν κανω λαθο; εγω λεω κατι σαν το λινκ που εβαλα..... τι υλικο ειναι;

Δημοσ.
4 minutes ago, Imortal_for_ever said:

ε αυτο ειναι μαντεμι αν δεν κανω λαθο; εγω λεω κατι σαν το λινκ που εβαλα..... τι υλικο ειναι;

Aυτο που έβαλες είναι το steel. Δεν έχει όνο η ooni αλλά υπολόγισε ότι η τιμή είναι κάπου στα 85-95€. Πέρα από τις διαστάσεις ώστε να χωράει στο φούρνο σου, το σημαντικότερο είναι το πάχος. Όσο πιο χοντρό τόσο καλύτερα κρατάει και διανέμει τη θερμοκρασία σε βάρος όμως της κατανάλωσης ρεύματος καθώς θέλει περισσότερη ώρα για να ζεσταθεί. Είναι αρκετά βαρύ (το δικό μου πρέπει να είναι 6+ κιλά) αλλά δε χρειάζεται να το βάζεις-βγάζεις από τον φούρνο, το αφήνεις μόνιμα κάτω και απλά το μεταφέρεις λίγο πιο πάνω σε μια σχάρα όταν είναι να μαγειρέψεις. Υποτίθεται με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται και καλύτερη μεταφορά και κυκλοφορία της θερμότητας στο καθημερινό μαγείρεμα.

Δημοσ.

Όσοι έχετε φουρνάκια πίτσας, που τα ακουμπάτε όταν ψήνετε;

Το τραπέζι στο μπαλκόνι έχει τζάμι και μάλλον δεν θα αντέξει τα 20 κιλά από το φουρνάκι. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

commercial-grade stainless steel

δειτε εδω .... αν και ελλαδα δεν υπάρχουν ... νομιζω ενα τετοιο σε οικιακό φουρνο με 250 βαθμους σε γκριλ δεν θα εχει να ζηλέψει κατι περα απο τον χρονο ψησίματος με ενα ονι.

https://bakingsteel.com/collections/steels

 

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...