Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η συγκεκριμένη μου ξέφυγε λιγάκι στο ψήσιμο, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.

Όσο για το peel, ισχύει. Είναι από το ιταλικό αμαζον και είναι αναβάθμιση σε σχέση με το προηγούμενο που είχα. Οι τρύπες βοηθάνε να μην κολλαει η πίτσα και να φευγει το έξτρα αλεύρι-σιμιγδάλι.

Η επόμενη αναβάθμιση ελπίζω να είναι ένα biscotto.

  • Απαντ. 774
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, aloop είπε

Η συγκεκριμένη μου ξέφυγε λιγάκι στο ψήσιμο, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.

Όσο για το peel, ισχύει. Είναι από το ιταλικό αμαζον και είναι αναβάθμιση σε σχέση με το προηγούμενο που είχα. Οι τρύπες βοηθάνε να μην κολλαει η πίτσα και να φευγει το έξτρα αλεύρι-σιμιγδάλι.

Η επόμενη αναβάθμιση ελπίζω να είναι ένα biscotto.

Ναι σίγουρα θα δεις μεγάλη διαφορά..

Άντε βάζω και μια δικιά μου προχθεσινή με caputo pizzeria μισό μισό με ελληνικό αλεύρι για τσουρέκι. 36 ώρες ψυγείο και 12 έξω.

Ντομάτα μοτσαρελα κρεμμύδι και nduja.

 

IMG_6509.jpeg.2de09ce5bf492b13c245579db9bb7c79.jpeg

Επεξ/σία από Zenor
  • Like 5
Δημοσ.

Ε ναι! Σούπερ την έφτιαξες και ωραίος συνδυασμός υλικών. Κλέβω ιδέες γιατί έχω ξεμείνει στα κλασσικά.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, aloop είπε

Λοιπόν, μετά από τα ποστ του @Zenor   για τη ζύμη και μετά από ψάξιμο στο youtube, αλλά κυρίως μετά από εφαρμογή της τεχνικής, κατέληξα πως το ζύμωμα με μίξερ ή με χέρι για εμένα,αποτελεί παρελθόν.

Με μια απλή ομογενοποίηση των υλικών (1kg αλευρι 700ml νερο, 1γρ ξερη μαγια και 20γρ αλάτι)  , ενα-δυο slap and fold και έπειτα ψυγείο για 18-48 ώρες, έχω ένα άψογο ζυμαρι αέρινο που ανοίγει άψογα. Thanks @Zenor.

Ρίξτε και μια ματιά στα παρακάτω βιντεο και αω θέλετε, εφαρμόστε-προσαρμοστε αυτή που σας βολευει. 

Και να το σημερινό αποτέλεσμα. 

IMG_3272 Small.png

IMG_3268 Small.jpeg

Φαίνονται πολύ καλές... Link για το φτυάρι μπορούμε να έχουμε; 

Δημοσ.

Είχε πολύ θετικές κριτικές άλλα δεν το έβρισκα διαθέσιμο. Ευτυχώς κάποια στιγμη μου εμφάνισε ένα (μάλλον από επιστροφή) και το τσίμπησα. Το link είναι το παρακάτω

https://www.amazon.it/Merysen-Anodizzato-Smontabile-Conservazione-Raschietto/dp/B0881QHK5Y/ref=d_pd_sbs_sccl_4_1/258-3005595-6435063?pd_rd_w=ltbdZ&content-id=amzn1.sym.58ff4a54-7d94-4cb8-b8cf-d350475577b8&pf_rd_p=58ff4a54-7d94-4cb8-b8cf-d350475577b8&pf_rd_r=F0SRCPY5WJ3RS070MP2C&pd_rd_wg=WA8A9&pd_rd_r=7bc6460b-58cc-49b9-af76-1345b028883b&pd_rd_i=B0881QHK5Y&th=1

Δημοσ.

48 ωρες ωριμανση στο ψυγειο με αλευρι caputo 60%  υγρασια.

Ψησιμο σε πετρα στην ψηστιερα υγραεριου στους 380-400 βαθμους κελσιου για 6 λεπτά περιπου20230531_205117.jpg.e45a55ffb37f336716eafd7a2bd5a857.jpg

  • Like 4
  • 1 μήνα μετά...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δωστε λιγο τα φωτα σας  1.30 με 2 λεπτα περιπου ψησιμο περιπου στους 430 με 450 βαθμους κελσιου. Το θεμα ειναι οτι θα ηθελα την βαση να ειναι αρκετα πιο ξεροψημενη αλλα νομιζω για να το πετυχω θα πρεπει να κατεβασω θερμοκρασια και να ψησω για περισσοτερη ωρα

20230718_230553.jpg

20230718_230535.jpg

20230703_223938.jpg

20230703_224014.jpg

Επεξ/σία από sakisaudi
  • Like 3
Δημοσ.
3 minutes ago, sakisaudi said:

Δωστε λιγο τα φωτα σας

20230718_230553.jpg

20230718_230535.jpg

20230703_223938.jpg

20230703_224014.jpg

θα σου πει ο @zenor για τη ζυμη

εμενα μαρεσει εμφανισιακα.. αλλα ζεστάθηκα μονο που τις είδα.. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, sndev είπε

θα σου πει ο @zenor για τη ζυμη

εμενα μαρεσει εμφανισιακα.. αλλα ζεστάθηκα μονο που τις είδα.. 

Που να δεις εγω που εψησα μεσα στην ζεστη... σαουνα

Δημοσ.
Just now, sakisaudi said:

Που να δεις εγω που εψησα μεσα στην ζεστη... σαουνα

σκευτικα τη ζεστη της Ooni μολις τις ειδα.. δεν χρειάστηκε κατι περισσότερο :)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Zenor είπε

Εγώ τη βλέπω λίγο Over γενικά.. το τυρί τι είναι;  έχει ξεφύγει.

 

Το τυρι απλη μοτσαρελα τριμμενη. Όχι κατι το ιδιαιτερο

Δημοσ.
41 minutes ago, sakisaudi said:

Το τυρι απλη μοτσαρελα τριμμενη. Όχι κατι το ιδιαιτερο

το φαντάστηκα. Δεν πολυκάνει γι' αυτού του είδους τους χρόνους ψησίματος γιατί είναι χαμηλής υγρασίας και αρπάζει εύκολα. Νομίζω πως το στιλ που θες να κάνεις πάει περισσότερο προς new york. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...