aloop Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Η συγκεκριμένη μου ξέφυγε λιγάκι στο ψήσιμο, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Όσο για το peel, ισχύει. Είναι από το ιταλικό αμαζον και είναι αναβάθμιση σε σχέση με το προηγούμενο που είχα. Οι τρύπες βοηθάνε να μην κολλαει η πίτσα και να φευγει το έξτρα αλεύρι-σιμιγδάλι. Η επόμενη αναβάθμιση ελπίζω να είναι ένα biscotto.
Zenor Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, aloop είπε Η συγκεκριμένη μου ξέφυγε λιγάκι στο ψήσιμο, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Όσο για το peel, ισχύει. Είναι από το ιταλικό αμαζον και είναι αναβάθμιση σε σχέση με το προηγούμενο που είχα. Οι τρύπες βοηθάνε να μην κολλαει η πίτσα και να φευγει το έξτρα αλεύρι-σιμιγδάλι. Η επόμενη αναβάθμιση ελπίζω να είναι ένα biscotto. Ναι σίγουρα θα δεις μεγάλη διαφορά.. Άντε βάζω και μια δικιά μου προχθεσινή με caputo pizzeria μισό μισό με ελληνικό αλεύρι για τσουρέκι. 36 ώρες ψυγείο και 12 έξω. Ντομάτα μοτσαρελα κρεμμύδι και nduja. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2023 από Zenor 5
aloop Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Ε ναι! Σούπερ την έφτιαξες και ωραίος συνδυασμός υλικών. Κλέβω ιδέες γιατί έχω ξεμείνει στα κλασσικά.
oykas2001 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 17 ώρες πριν, aloop είπε Λοιπόν, μετά από τα ποστ του @Zenor για τη ζύμη και μετά από ψάξιμο στο youtube, αλλά κυρίως μετά από εφαρμογή της τεχνικής, κατέληξα πως το ζύμωμα με μίξερ ή με χέρι για εμένα,αποτελεί παρελθόν. Με μια απλή ομογενοποίηση των υλικών (1kg αλευρι 700ml νερο, 1γρ ξερη μαγια και 20γρ αλάτι) , ενα-δυο slap and fold και έπειτα ψυγείο για 18-48 ώρες, έχω ένα άψογο ζυμαρι αέρινο που ανοίγει άψογα. Thanks @Zenor. Ρίξτε και μια ματιά στα παρακάτω βιντεο και αω θέλετε, εφαρμόστε-προσαρμοστε αυτή που σας βολευει. Και να το σημερινό αποτέλεσμα. Φαίνονται πολύ καλές... Link για το φτυάρι μπορούμε να έχουμε;
aloop Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Είχε πολύ θετικές κριτικές άλλα δεν το έβρισκα διαθέσιμο. Ευτυχώς κάποια στιγμη μου εμφάνισε ένα (μάλλον από επιστροφή) και το τσίμπησα. Το link είναι το παρακάτω https://www.amazon.it/Merysen-Anodizzato-Smontabile-Conservazione-Raschietto/dp/B0881QHK5Y/ref=d_pd_sbs_sccl_4_1/258-3005595-6435063?pd_rd_w=ltbdZ&content-id=amzn1.sym.58ff4a54-7d94-4cb8-b8cf-d350475577b8&pf_rd_p=58ff4a54-7d94-4cb8-b8cf-d350475577b8&pf_rd_r=F0SRCPY5WJ3RS070MP2C&pd_rd_wg=WA8A9&pd_rd_r=7bc6460b-58cc-49b9-af76-1345b028883b&pd_rd_i=B0881QHK5Y&th=1
oykas2001 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Όντως δεν είναι διαθέσιμο, ελπίζω να το βγάλει κάποια στιγμή να το τσιμπήσω.. Ευχαριστώ πολύ.
sakisaudi Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 48 ωρες ωριμανση στο ψυγειο με αλευρι caputo 60% υγρασια. Ψησιμο σε πετρα στην ψηστιερα υγραεριου στους 380-400 βαθμους κελσιου για 6 λεπτά περιπου 4
sakisaudi Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Δωστε λιγο τα φωτα σας 1.30 με 2 λεπτα περιπου ψησιμο περιπου στους 430 με 450 βαθμους κελσιου. Το θεμα ειναι οτι θα ηθελα την βαση να ειναι αρκετα πιο ξεροψημενη αλλα νομιζω για να το πετυχω θα πρεπει να κατεβασω θερμοκρασια και να ψησω για περισσοτερη ωρα Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2023 από sakisaudi 3
sndev Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 3 minutes ago, sakisaudi said: Δωστε λιγο τα φωτα σας θα σου πει ο @zenor για τη ζυμη εμενα μαρεσει εμφανισιακα.. αλλα ζεστάθηκα μονο που τις είδα..
sakisaudi Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 8 λεπτά πριν, sndev είπε θα σου πει ο @zenor για τη ζυμη εμενα μαρεσει εμφανισιακα.. αλλα ζεστάθηκα μονο που τις είδα.. Που να δεις εγω που εψησα μεσα στην ζεστη... σαουνα
sndev Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Just now, sakisaudi said: Που να δεις εγω που εψησα μεσα στην ζεστη... σαουνα σκευτικα τη ζεστη της Ooni μολις τις ειδα.. δεν χρειάστηκε κατι περισσότερο
Zenor Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Εγώ τη βλέπω λίγο Over γενικά.. το τυρί τι είναι; έχει ξεφύγει.
sakisaudi Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, Zenor είπε Εγώ τη βλέπω λίγο Over γενικά.. το τυρί τι είναι; έχει ξεφύγει. Το τυρι απλη μοτσαρελα τριμμενη. Όχι κατι το ιδιαιτερο
Zenor Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 41 minutes ago, sakisaudi said: Το τυρι απλη μοτσαρελα τριμμενη. Όχι κατι το ιδιαιτερο το φαντάστηκα. Δεν πολυκάνει γι' αυτού του είδους τους χρόνους ψησίματος γιατί είναι χαμηλής υγρασίας και αρπάζει εύκολα. Νομίζω πως το στιλ που θες να κάνεις πάει περισσότερο προς new york.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα