Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πεκορίνο ή παρμεζάνα στην βάση της πίτσας (ανάλογα με τα γούστα του καθενός) , όταν χρησιμοποιείτε μοτσαρέλα. Επίσης αν δεν θέλετε την λευκή κλασσική μοτσαρέλα , βάζετε κίτρινη και κάποιες που αναγράφεται ότι είναι για πίτσα (πχ έχει στο the mart κατι μπαστούνια). 

  • Thanks 1
  • Απαντ. 774
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 3/5/2023 στις 11:02 ΠΜ, Zenor είπε

Το 8H που προτάθηκε αναφέρεται σε υψηλής Πρωτεΐνης, συνήθως τέτοια είναι ενισχημένα άλευρα τα οποία προορίζονται  για μακρά ωρίμανση. Γράψε αν θέλεις ακριβώς τη συνταγή που έχεις αν μιλάμε για κάτω από 48 ώρες μπορείς άνετα να χρησιμοποιήσεις caputo pizzeria. 

Μπορείς να παραθέσεις ενα link για αγορά ενος 8Η? Ή που μπορώ να το βρω σε φυσικο κατάστημα?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Xorxhs! είπε

Μπορείς να παραθέσεις ενα link για αγορά ενος 8Η? Ή που μπορώ να το βρω σε φυσικο κατάστημα?

Δεν με κατάλαβες, το 8H που σου είπαν δεν πρόκειται για κάποιο είδος. Είναι συγκεκριμένο αλεύρι που έβγαζε η εταιρεία 5 stagioni και αποτι είδα πλέον έχει μετονομαστεί σε pizza napoletana δεν ξέρω αν υπάρχει Ελλάδα και αν υπάρχει θα είναι σε 25kg.

Αντίστοιχα χαρακτηριστικά με αυτό έχει το caputo nuvola μπορείς να το βρεις Ελλάδα.

Απλά εάν δεν έχεις κατάλληλο φούρνο μην περιμένεις τα άλευρα να κάνουν κάποιο θαύμα.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να κάνω μια πρώτη απόπειρα να ψήσω πίτσα σε μια ψησταριά υγραερίου (με  πέτρα ψησίματος για πίτσα)

Έχετε να προτείνεται κάποια συνταγή για ζυμάρι, αλεύρι κτλ (δεν έχω ξαναδοκιμάσει, είμαι τέρμα αρχάριος με αυτά)? Θερμοκρασίες? χρόνο ψησίματος? 

 

Επεξ/σία από nikos16717
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν αξίζει αλλά έχω να πω ότι στην αερίου που έχω ο μόνος τρόπος που βρήκα για να κάνω πίτσα σε καλουτισκο επίπεδο ήταν πάνω στην πέτρα να βάζω ένα ταψί ώστε αφού ζεσταθεί αρκετά να υπάρχει αρκετή θερμότητα και από πάνω.

Δεν ξέρω το κόστος αλλά πιστεύω θα έχει αρκετά καλο αποτέλεσμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://mypizzaproject.com/recipes/zymi-gia-rustic-pizza-24oris-orimansis με αυτη τη συνταγη και το συγκεκριμενο αλευρι, μπορούμε να κάνουμε ωρίμανση για 5 μέρες ή χρειάζεται υποχρεωτικά το αλέυρι της αλλης συνταγής  https://mypizzaproject.com/recipes/zymi-gia-rustic-pizza

 

πόσες μέρες συντηρείται στο ψυγείο η ζύμη σας?

Επεξ/σία από Xorxhs!
Δημοσ.
Στις 12/5/2023 στις 10:21 ΠΜ, sakisaudi είπε

Θεωρείται οτι αξιζει ενα τετοιο firebox για το ψησιμο πιτσας σε ψησταρια υγραεριου? Screenshot_20230512_100109_YouTube.jpg.468b9a293f6f94bd78d5244509a1e3c4.jpg

Screenshot_20230512_100120_YouTube.jpg

Αν κάνει 100-150ε απλά να πω οτι γυρω στα 250ε (ποσφορά) πήρα το OONI που δεν συγκρίνετε με αυτό σαν αποτέλεσμα, οπότε δεν ξέρω ΑΝ πραγματικά αξίζει... 

  • Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Αν κάνει 100-150ε απλά να πω οτι γυρω στα 250ε (ποσφορά) πήρα το OONI που δεν συγκρίνετε με αυτό σαν αποτέλεσμα, οπότε δεν ξέρω ΑΝ πραγματικά αξίζει... 

Που το βρηκες τοσο χαμηλα? και πιο μοντελο?

Δημοσ.
14 ώρες πριν, tsoupas7 είπε

Που το βρηκες τοσο χαμηλα? και πιο μοντελο?

Είναι το 12αρι της OONI και το είχα πετύχει σε προσφορά...κατα καιρούς βγαίνει σε χαμηλή σχετικά τιμή αλλα το 250αρι που το είχα πετύχει δεν το είχα ξαναδεί για αυτό και το πήρα...

  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

Είναι το 12αρι της OONI και το είχα πετύχει σε προσφορά...κατα καιρούς βγαίνει σε χαμηλή σχετικά τιμή αλλα το 250αρι που το είχα πετύχει δεν το είχα ξαναδεί για αυτό και το πήρα...

Από το επίσημο site το είχες βρει?

Δημοσ.

Η συζητηση επικεντρωνεται κυριως στην παρασκευη ιταλικης πιτσας και τις τεχνικες που απαιτουνται αλλα εγω να σας πω την αληθεια εφτιαξα μια πιτσα που η ζυμη της ειναι ¨της στιγμης¨ και βγηκε παρα πολυ καλη και το κυριοτερο την τρωει ολη η οικογενεια!! Την ιταλικη με τα αλευρια 00 τραγανη κτλ εμενα τα παιδια δεν την τρωνε..τη θελουν πιο γεματη τη ζυμη και πιο μαλακη..Επισης διχως ωριμανση η ζυμη με 00 αλευρι βγαινει ανοστη.. Η συνταγη που δοκιμασα ειναι αυτη https://www.xrysessyntages.gr/η-σπιτική-ζύμη-για-πίτσα-που-θα-καθιερώ/

Οποιος θελει τη δοκιμαζει!!

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, μετά από τα ποστ του @Zenor   για τη ζύμη και μετά από ψάξιμο στο youtube, αλλά κυρίως μετά από εφαρμογή της τεχνικής, κατέληξα πως το ζύμωμα με μίξερ ή με χέρι για εμένα,αποτελεί παρελθόν.

Με μια απλή ομογενοποίηση των υλικών (1kg αλευρι 700ml νερο, 1γρ ξερη μαγια και 20γρ αλάτι)  , ενα-δυο slap and fold και έπειτα ψυγείο για 18-48 ώρες, έχω ένα άψογο ζυμαρι αέρινο που ανοίγει άψογα. Thanks @Zenor.

Ρίξτε και μια ματιά στα παρακάτω βιντεο και αω θέλετε, εφαρμόστε-προσαρμοστε αυτή που σας βολευει. 

Και να το σημερινό αποτέλεσμα. 

IMG_3272 Small.png

IMG_3268 Small.jpeg

Επεξ/σία από aloop
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, aloop είπε

Λοιπόν, μετά από τα ποστ του @Zenor   για τη ζύμη και μετά από ψάξιμο στο youtube, αλλά κυρίως μετά από εφαρμογή της τεχνικής, κατέληξα πως το ζύμωμα με μίξερ ή με χέρι για εμένα,αποτελεί παρελθόν.

Με μια απλή ομογενοποίηση των υλικών (1kg αλευρι 700ml νερο, 1γρ ξερη μαγια και 20γρ αλάτι)  , ενα-δυο slap and fold και έπειτα ψυγείο για 18-48 ώρες, έχω ένα άψογο ζυμαρι αέρινο που ανοίγει άψογα. Thanks @Zenor.

Ρίξτε και μια ματιά στα παρακάτω βιντεο και αω θέλετε, εφαρμόστε-προσαρμοστε αυτή που σας βολευει. 

Και να το σημερινό αποτέλεσμα. 

IMG_3272 Small.png

IMG_3268 Small.jpeg

Ωραίο αποτέλεσμα μπράβο! Και καινούργιο peel βλέπω! 

Χαίρομαι που βοήθησα!

 

  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...