Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

και εισαι και μυρωδάτος για να μην έχει κανείς να λέει...

Κατι τετοια ειχα γραψει αλλα τα εσβησα ηταν too much

Spoiler

😀

Θα τη κανω τη διαδικασία του ζενορ το σκ αλήθεια εγω ταλαιπωριεμαι πολυ μεχρι τωρα για να βγαλω σωστο ζυμάρι. Κ εγω ειμαι της γνωμης οτι αλλο το σωστο κ αλλο το αρεσει σε εμένα 

  • Απαντ. 774
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μια βοήθεια.κανω πίτσα με poolish και έχω το pizza app για να υπολογίσω την ποσότητα της μαγιάς μου λέει πόσες ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.να βάλω και τις δύο ώρες που αφήνω το poolish πριν μπει ψυγείο η μόνο τις ώρες που αφήνω το μεγάλο ζυμάρι μετά το ζύμωμα και μετά τις μπαλιτσες που αφήσω έξω ??

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

Μια βοήθεια.κανω πίτσα με poolish και έχω το pizza app για να υπολογίσω την ποσότητα της μαγιάς μου λέει πόσες ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.να βάλω και τις δύο ώρες που αφήνω το poolish πριν μπει ψυγείο η μόνο τις ώρες που αφήνω το μεγάλο ζυμάρι μετά το ζύμωμα και μετά τις μπαλιτσες που αφήσω έξω ??

Όπως και να το κάνεις δεν θα σου υπολογίσει σωστά το app το ποσοστό μαγιάς που χρειάζεσαι. Έχει επιλογή για poolish στις ρυθμίσεις αλλά για να κάνεις το poolish σε θερμοκρασία δωματίου και όχι στο ψυγείο. 

Εσύ τι ακριβώς θέλεις να υπολογίσεις; 

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Zenor είπε

Όπως και να το κάνεις δεν θα σου υπολογίσει σωστά το app το ποσοστό μαγιάς που χρειάζεσαι. Έχει επιλογή για poolish στις ρυθμίσεις αλλά για να κάνεις το poolish σε θερμοκρασία δωματίου και όχι στο ψυγείο. 

Εσύ τι ακριβώς θέλεις να υπολογίσεις; 

 

Πόση μαγια βάζω.κατσε να στεικω μια φωτό 

Screenshot_2023-02-22-16-04-37-334_fisico.pizzapp.jpg

Επεξ/σία από alex19871987
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν δουλεύει έτσι όπως το έχεις στο μυαλό σου. Δεν χρειάζεται να βάλεις έξτρα μαγιά, η μαγιά σου είναι το ίδιο το poolish. 

Τι συνταγή κάνεις; 

Το poolish που έχει το app υπολογίζει fermentation στους 18 αν θυμάμαι καλά για το poolish και όχι ψυγείο.

 

Επεξ/σία από Zenor
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Zenor είπε

Δεν δουλεύει έτσι όπως το έχεις στο μυαλό σου. Δεν χρειάζεται να βάλεις έξτρα μαγιά, η μαγιά σου είναι το ίδιο το poolish. 

Τι συνταγή κάνεις; 

Το poolish που έχει το app υπολογίζει fermentation στους 18 αν θυμάμαι καλά για το poolish και όχι ψυγείο.

 

27 λεπτά πριν, Zenor είπε

Όπως και να το κάνεις δεν θα σου υπολογίσει σωστά το app το ποσοστό μαγιάς που χρειάζεσαι. Έχει επιλογή για poolish στις ρυθμίσεις αλλά για να κάνεις το poolish σε θερμοκρασία δωματίου και όχι στο ψυγείο. 

Εσύ τι ακριβώς θέλεις να υπολογίσεις; 

 

Πόση μαγια βάζω.κατσε να στεικω μια φωτό 

 

Βάζω 150 νερό και 150 αλεύρι και 2 γραμμάρια μαγιά.το αφήνω αυτό έξω 2 ώρες και μετά ψυγείο άλλες 14..μετά το βάζω με το υπόλοιπο νερό και αλεύρι και ζυμωμα...2 ώρες η μπάλα να φουσκώσει..και μετά χωρίζω σε δύο μπαλάκια και τα αφήνω έξω 6 ωρες

9 λεπτά πριν, Zenor είπε

Δεν δουλεύει έτσι όπως το έχεις στο μυαλό σου. Δεν χρειάζεται να βάλεις έξτρα μαγιά, η μαγιά σου είναι το ίδιο το poolish. 

Τι συνταγή κάνεις; 

Το poolish που έχει το app υπολογίζει fermentation στους 18 αν θυμάμαι καλά για το poolish και όχι ψυγείο.

 

Πως θα φουσκώσει το poolish χωρίς μαγιά??

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

 

Πως θα φουσκώσει το poolish χωρίς μαγιά??

Με έχεις μπερδέψει, στο poolish ψάχνεις πόση μαγιά να βάλεις; αφού βάζεις 2γ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, Zenor είπε

Με έχεις μπερδέψει, στο poolish ψάχνεις πόση μαγιά να βάλεις; αφού βάζεις 2γ. 

Ναι ναι στο πουλις ..είναι κομπλέ τα 2??μετά δεν βάζω καθόλου μαγια

Επεξ/σία από alex19871987
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, alex19871987 είπε

Ναι ναι στο πουλις ..είναι κομπλέ τα 2??μετά δεν βάζω καθόλου μαγια

Εαν δουλεύει η φόρμουλα σου και φουσκωνουν σωστά γιατί να το αλλάξεις; 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Zenor είπε

Εαν δουλεύει η φόρμουλα σου και φουσκωνουν σωστά γιατί να το αλλάξεις; 

Ξέρεις για δοκιμή μήπως βγει κάτι καλύτερο...απόψε θα φτιάξω ποολις για πίτσες αύριο..θα κάνω πρώτη φορά ζύμωμα στο KitchenAid να δω...θα δούμε αύριο... δυστυχώς θα ψήσω σε σπιτικό φούρνο...δεν έχω κάποιον με ψηλή θερμοκρασία και πιστεύω εκεί χάνω αρκετά....υπάρχει θερμόμετρο να το βάζω μέσα στο φούρνο να βλέπω πότε είναι πχ στους 260-270 για να βάζω πίτσα??

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

Ξέρεις για δοκιμή μήπως βγει κάτι καλύτερο...απόψε θα φτιάξω ποολις για πίτσες αύριο..θα κάνω πρώτη φορά ζύμωμα στο KitchenAid να δω...θα δούμε αύριο... δυστυχώς θα ψήσω σε σπιτικό φούρνο...δεν έχω κάποιον με ψηλή θερμοκρασία και πιστεύω εκεί χάνω αρκετά....υπάρχει θερμόμετρο να το βάζω μέσα στο φούρνο να βλέπω πότε είναι πχ στους 260-270 για να βάζω πίτσα??

Νομίζω ότι σε αυτές τις θερμοκρασίες το parbake είναι μονόδρομος. Να ψησεις δηλαδή τη βάση σου μόνο με σάλτσα να τη βγάλεις να λαδωσεις ελαφρώς το στεφάνι για να το βοηθήσεις να πάρει χρώμα, να προσθέσεις τα υπόλοιπα υλικά και να την ξαναβάλεις. 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Zenor είπε

Νομίζω ότι σε αυτές τις θερμοκρασίες το parbake είναι μονόδρομος. Να ψησεις δηλαδή τη βάση σου μόνο με σάλτσα να τη βγάλεις να λαδωσεις ελαφρώς το στεφάνι για να το βοηθήσεις να πάρει χρώμα, να προσθέσεις τα υπόλοιπα υλικά και να την ξαναβάλεις. 

Σε κουζίνα να ψήσω δηλ πρώτα μόνο το ζυμάρι με σάλτσα και μετά όταν φουσκώσει να βγάλω και να βάλω τυριά κλπ??

Επεξ/σία από alex19871987
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

Σε κουζίνα να ψήσω δηλ πρώτα??

https://youtu.be/gnMejlcK-0o

 

Μπορείς να παίξεις και έτσι μπάλα. Το έχω δοκιμάσει με πολύ τίμιο αποτέλεσμα.

 

 

Επεξ/σία από Zenor
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...