Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 774
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο πέρασε...

IMG-dd7fd1958c3cf836cc965fcba0a55518-V.jpg

IMG-f0b8d334195526b6c19f3b2e2411b5c9-V.jpg

 

IMG-7a4ac5b03ca0b0940069e8df40ffe952-V.jpg

IMG-a7e2dbc75259271cb680c7f02290a052-V.jpg

IMG-1e0876c312921a33df09cb0cef5234c6-V.jpg

IMG_20221010_092035.jpg

Επεξ/σία από AEE985
  • Like 9
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 15/9/2022 στις 10:02 ΜΜ, sndev είπε

να δεις τα βίντεο του vito  https://www.youtube.com/c/vitoiacopelli όπως με δίδαξε ο @SagoniasSlutRos

αφου κάνεις φούρνο ξεκινα με αυτό

 

Προσωπικά τη κάνω σαν και αυτόν αλλα απο οσα λενε κράτα τις οδηγίες.. 

 

καλησπερα στην παρέα.

Μέχρι τωρα εκανα ζυμη με αναλογιες 500 αλευρι, 320γρ νερό και μου εβγαιναν 3 ζυμες πιτσας περιπου 300γρ. οποτε αναλογως ποσες πιτσες ηθελα να κανω, προσαρμοζα τις αναλογιες.

θελω να δοκιμασω τον παραπανω τροπο που δειχνει στα βιντεο αλλα δεν μπορω να υπολογισω τις αναλογιες για να μου βγει η ζυμη για 3 πιτσες. μπορει να βοηθησει καποιος; δεν θελω να κανω ζυμη για 10 πιτσες που εκανε ο Vito.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, kallair είπε

καλησπερα στην παρέα.

Μέχρι τωρα εκανα ζυμη με αναλογιες 500 αλευρι, 320γρ νερό και μου εβγαιναν 3 ζυμες πιτσας περιπου 300γρ. οποτε αναλογως ποσες πιτσες ηθελα να κανω, προσαρμοζα τις αναλογιες.

θελω να δοκιμασω τον παραπανω τροπο που δειχνει στα βιντεο αλλα δεν μπορω να υπολογισω τις αναλογιες για να μου βγει η ζυμη για 3 πιτσες. μπορει να βοηθησει καποιος; δεν θελω να κανω ζυμη για 10 πιτσες που εκανε ο Vito.

όλα δια δέκα και επι 3....

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, έχουμε κάποια "γρήγορη" συνταγή για νόστιμο ζυμάρι ; Έφτιαχνα μια με Sprite από το διαδίκτυο αλλά θέλω κάποια πιο ψωμοειδές.

Ευχαριστώ 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, kallair είπε

καλησπερα στην παρέα.

Μέχρι τωρα εκανα ζυμη με αναλογιες 500 αλευρι, 320γρ νερό και μου εβγαιναν 3 ζυμες πιτσας περιπου 300γρ. οποτε αναλογως ποσες πιτσες ηθελα να κανω, προσαρμοζα τις αναλογιες.

θελω να δοκιμασω τον παραπανω τροπο που δειχνει στα βιντεο αλλα δεν μπορω να υπολογισω τις αναλογιες για να μου βγει η ζυμη για 3 πιτσες. μπορει να βοηθησει καποιος; δεν θελω να κανω ζυμη για 10 πιτσες που εκανε ο Vito.

Σου επισυναπτω ενα εξελακι με δοσολογιες του Vito για ζυμαρι με poolish. Εκει που λεει How many pizzas you want και εχει το κοκκινο νουμερο βαζεις οσες θες να φτιαξεις και στα υπολογιζει.

Eπισης μπορεις να κατεβασεις αυτο το app που σου βγαζει ακριβεις δοσολογιες, αναλογα τον τροπο που θα ακολουθησεις, τη μαγια που θα χρησιμοποιησεις, το ποσοστο αλατιου και υγρασιας, αλλα και τη θερμοκρασια που θα την αφησεις να φουσκωσει.

https://play.google.com/store/apps/details?id=fisico.pizzapp&hl=en_US&gl=US

Copy-of-Vito-pizza-calculator.xlsx

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Hiddenite είπε

Καλησπέρα, έχουμε κάποια "γρήγορη" συνταγή για νόστιμο ζυμάρι ; Έφτιαχνα μια με Sprite από το διαδίκτυο αλλά θέλω κάποια πιο ψωμοειδές.

Ευχαριστώ 

Με γρήγορη συνταγή δε θα πάρεις φυσικά ούτε το άρωμα ούτε τον όγκο του cold fermentation, μπορείς όμως αν θες να δοκιμάσεις την παρακάτω συνταγή. Την έκανα πρόσφατα να δω πώς θα βγει και ήταν αξιοπρεπέστατη. Βασίζεται στο να βάζει μπύρα. (μόνο τη ζύμη έκανα από τη συνταγή)

 

  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν παίδες θέλω τα φώτα σας.

 

Έκανα την πρώτη μου προσπάθεια σε πολλά πράγματα.

1. Συνταγης του Βίτο

2. Ψησίματος στην ψησταριά γκαζιού 

3. Ψήσιμο σε πέτρα

Μέχρι τώρα άνοιγα την ζύμη και την έβαζα σε ταψί με λαδόκολλα. 5 λεπτά ψήσιμο μόνο με σάλτσα και άλλα 6 με τα υλικά πανω Κ έβγαινε καλή χωρίς να φουσκώνει πολύ.

 

Τώρα φούσκωσε στο στεφάνη όπως στις φωτό που ανέβαζετε ΑΛΛΆ είχα το εξής θέμα. Από κάτω βγήκε μαύρη! Κ δεν είμαι 100% σίγουρος για τί φταίει. 

 

Τείνω στο ότι φταίει το καλαμποκαλευρο που χρησιμοποιώ στο άνοιγμα. Σωστά; Ή φταίει κ τπτ άλλο όπως χρόνος ψησίματος;

Επίσης έχω μεταλλικό φτυάρι για να την βάζω μέσα και δεν μου γλιστράει η πίτσα, για να κατέβει πάνω στην πέτρα, εύκολα. 

Αν την φτιάξω πάνω σε λαδόκολλα και την ακούμπησω έτσι, πάνω στην πέτρα, θα έχω κάποιο θέμα; Το σκέφτομαι για να αποφύγω το φτυάρι και τα πολλά αλευρια μπας κ φταίει αυτό που βγήκε μαύρη από κάτω.

Δημοσ.

Αυτό χρειάζεσαι.

20210529_151906 (Medium).jpg

12 ώρες πριν, kallair είπε

Λοιπόν παίδες θέλω τα φώτα σας.

 

Έκανα την πρώτη μου προσπάθεια σε πολλά πράγματα.

1. Συνταγης του Βίτο

2. Ψησίματος στην ψησταριά γκαζιού 

3. Ψήσιμο σε πέτρα

Μέχρι τώρα άνοιγα την ζύμη και την έβαζα σε ταψί με λαδόκολλα. 5 λεπτά ψήσιμο μόνο με σάλτσα και άλλα 6 με τα υλικά πανω Κ έβγαινε καλή χωρίς να φουσκώνει πολύ.

 

Τώρα φούσκωσε στο στεφάνη όπως στις φωτό που ανέβαζετε ΑΛΛΆ είχα το εξής θέμα. Από κάτω βγήκε μαύρη! Κ δεν είμαι 100% σίγουρος για τί φταίει. 

 

Τείνω στο ότι φταίει το καλαμποκαλευρο που χρησιμοποιώ στο άνοιγμα. Σωστά; Ή φταίει κ τπτ άλλο όπως χρόνος ψησίματος;

Επίσης έχω μεταλλικό φτυάρι για να την βάζω μέσα και δεν μου γλιστράει η πίτσα, για να κατέβει πάνω στην πέτρα, εύκολα. 

Αν την φτιάξω πάνω σε λαδόκολλα και την ακούμπησω έτσι, πάνω στην πέτρα, θα έχω κάποιο θέμα; Το σκέφτομαι για να αποφύγω το φτυάρι και τα πολλά αλευρια μπας κ φταίει αυτό που βγήκε μαύρη από κάτω.

 

20210529_151906 (Medium).jpg

20210529_151906 (Large).jpg

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, nikistro είπε

Αυτό χρειάζεσαι.

20210529_151906 (Medium).jpg

 

20210529_151906 (Medium).jpg

20210529_151906 (Large).jpg

οποτε θεωρεις και εσυ οτι η μαυριλα απο κατω ηταν απο το παραπανισιο καλαμποκαλευρο που ειχε κολλησει πανω στην ζυμη; αυτο το εξαρτημα πού το βρισκω ή πώς το φτιαχνω;

δεν εκανα πολλες δοκιμες (ποσες να φαω κιολας;; χαχα), 3 πιτσες, 2 των 300 γραμμαριων (ετσι ειχα συνηθισει να τις κανω, την επομενη φορα θα δοκιμασω των 250 γραμμαριων) και μια μικρη ατομικη των 160. δοκιμασα 7 λεπτα ψησιμο στην πρωτη, 6 στην δευτερη και 5 στην μικρή. θα δοκιμασω 4 λεπτά την επομενη φορα κ οσο λιγοτερο καλαμποκαλευρο μπορω. απο φουσκωμα κ γευση βγηκαν πολυ καλες (αν εξαιρεσεις την ελαφρια πικριλα που αφηνε το μαυρο), ξεχασα να λαδωσω το στεφανι για να παρει χρωμα αλλα βγηκε ωραιο κ καλα ψημενο και φουσκωσε πολυ ωραια.

σας ευχαριστω ολους εκ των προτερων για τα τιπς

 

Δημοσ.

Το επόμενο σ-κ λέω να μπω στο club, αφού πρώτα μελετήσω όλο το θέμα. Να σας κάνω να ζηλέψετε; Έχω ξυλόφουρνο :P

 

  • Like 3
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Poolish 16ωρων.... ζυμωμα 15 λεπτά...ξεκούραση δύο ώρες το ζυμάρι ..και ζυμαρακια των 290 γραμμαρίων με ξεκούραση ακόμα 6 ωρών... αργότερα ψημένες...

Screenshot_2022-12-27-20-11-36-997_com.viber.voip.jpg

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...