AEE985 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Στις 26/9/2022 στις 9:25 ΠΜ, AEE985 είπε Jamestown Ψησταριά Υγραερίου και Pizza 2
ilpapacha Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Ένα ενδιαφέρον φουρνάκι, με χειροκίνητο μηχανισμό για το γύρισμα της πίτσας https://www.souschef.co.uk/products/ziipa-wood-pellet-pizza-oven-piana-terracotta
AEE985 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Άλλο ένα Σαββατοκύριακο πέρασε... Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2022 από AEE985 9
kallair Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Στις 15/9/2022 στις 10:02 ΜΜ, sndev είπε να δεις τα βίντεο του vito https://www.youtube.com/c/vitoiacopelli όπως με δίδαξε ο @SagoniasSlutRos αφου κάνεις φούρνο ξεκινα με αυτό Προσωπικά τη κάνω σαν και αυτόν αλλα απο οσα λενε κράτα τις οδηγίες.. καλησπερα στην παρέα. Μέχρι τωρα εκανα ζυμη με αναλογιες 500 αλευρι, 320γρ νερό και μου εβγαιναν 3 ζυμες πιτσας περιπου 300γρ. οποτε αναλογως ποσες πιτσες ηθελα να κανω, προσαρμοζα τις αναλογιες. θελω να δοκιμασω τον παραπανω τροπο που δειχνει στα βιντεο αλλα δεν μπορω να υπολογισω τις αναλογιες για να μου βγει η ζυμη για 3 πιτσες. μπορει να βοηθησει καποιος; δεν θελω να κανω ζυμη για 10 πιτσες που εκανε ο Vito.
lasithi12 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 12 λεπτά πριν, kallair είπε καλησπερα στην παρέα. Μέχρι τωρα εκανα ζυμη με αναλογιες 500 αλευρι, 320γρ νερό και μου εβγαιναν 3 ζυμες πιτσας περιπου 300γρ. οποτε αναλογως ποσες πιτσες ηθελα να κανω, προσαρμοζα τις αναλογιες. θελω να δοκιμασω τον παραπανω τροπο που δειχνει στα βιντεο αλλα δεν μπορω να υπολογισω τις αναλογιες για να μου βγει η ζυμη για 3 πιτσες. μπορει να βοηθησει καποιος; δεν θελω να κανω ζυμη για 10 πιτσες που εκανε ο Vito. όλα δια δέκα και επι 3.... 1
Hiddenite Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα, έχουμε κάποια "γρήγορη" συνταγή για νόστιμο ζυμάρι ; Έφτιαχνα μια με Sprite από το διαδίκτυο αλλά θέλω κάποια πιο ψωμοειδές. Ευχαριστώ
SagoniasSlutRos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 13 ώρες πριν, kallair είπε καλησπερα στην παρέα. Μέχρι τωρα εκανα ζυμη με αναλογιες 500 αλευρι, 320γρ νερό και μου εβγαιναν 3 ζυμες πιτσας περιπου 300γρ. οποτε αναλογως ποσες πιτσες ηθελα να κανω, προσαρμοζα τις αναλογιες. θελω να δοκιμασω τον παραπανω τροπο που δειχνει στα βιντεο αλλα δεν μπορω να υπολογισω τις αναλογιες για να μου βγει η ζυμη για 3 πιτσες. μπορει να βοηθησει καποιος; δεν θελω να κανω ζυμη για 10 πιτσες που εκανε ο Vito. Σου επισυναπτω ενα εξελακι με δοσολογιες του Vito για ζυμαρι με poolish. Εκει που λεει How many pizzas you want και εχει το κοκκινο νουμερο βαζεις οσες θες να φτιαξεις και στα υπολογιζει. Eπισης μπορεις να κατεβασεις αυτο το app που σου βγαζει ακριβεις δοσολογιες, αναλογα τον τροπο που θα ακολουθησεις, τη μαγια που θα χρησιμοποιησεις, το ποσοστο αλατιου και υγρασιας, αλλα και τη θερμοκρασια που θα την αφησεις να φουσκωσει. https://play.google.com/store/apps/details?id=fisico.pizzapp&hl=en_US&gl=US Copy-of-Vito-pizza-calculator.xlsx 2 1
Speculoos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 11 ώρες πριν, Hiddenite είπε Καλησπέρα, έχουμε κάποια "γρήγορη" συνταγή για νόστιμο ζυμάρι ; Έφτιαχνα μια με Sprite από το διαδίκτυο αλλά θέλω κάποια πιο ψωμοειδές. Ευχαριστώ Με γρήγορη συνταγή δε θα πάρεις φυσικά ούτε το άρωμα ούτε τον όγκο του cold fermentation, μπορείς όμως αν θες να δοκιμάσεις την παρακάτω συνταγή. Την έκανα πρόσφατα να δω πώς θα βγει και ήταν αξιοπρεπέστατη. Βασίζεται στο να βάζει μπύρα. (μόνο τη ζύμη έκανα από τη συνταγή) 1
kallair Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Λοιπόν παίδες θέλω τα φώτα σας. Έκανα την πρώτη μου προσπάθεια σε πολλά πράγματα. 1. Συνταγης του Βίτο 2. Ψησίματος στην ψησταριά γκαζιού 3. Ψήσιμο σε πέτρα Μέχρι τώρα άνοιγα την ζύμη και την έβαζα σε ταψί με λαδόκολλα. 5 λεπτά ψήσιμο μόνο με σάλτσα και άλλα 6 με τα υλικά πανω Κ έβγαινε καλή χωρίς να φουσκώνει πολύ. Τώρα φούσκωσε στο στεφάνη όπως στις φωτό που ανέβαζετε ΑΛΛΆ είχα το εξής θέμα. Από κάτω βγήκε μαύρη! Κ δεν είμαι 100% σίγουρος για τί φταίει. Τείνω στο ότι φταίει το καλαμποκαλευρο που χρησιμοποιώ στο άνοιγμα. Σωστά; Ή φταίει κ τπτ άλλο όπως χρόνος ψησίματος; Επίσης έχω μεταλλικό φτυάρι για να την βάζω μέσα και δεν μου γλιστράει η πίτσα, για να κατέβει πάνω στην πέτρα, εύκολα. Αν την φτιάξω πάνω σε λαδόκολλα και την ακούμπησω έτσι, πάνω στην πέτρα, θα έχω κάποιο θέμα; Το σκέφτομαι για να αποφύγω το φτυάρι και τα πολλά αλευρια μπας κ φταίει αυτό που βγήκε μαύρη από κάτω.
nikistro Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Αυτό χρειάζεσαι. 12 ώρες πριν, kallair είπε Λοιπόν παίδες θέλω τα φώτα σας. Έκανα την πρώτη μου προσπάθεια σε πολλά πράγματα. 1. Συνταγης του Βίτο 2. Ψησίματος στην ψησταριά γκαζιού 3. Ψήσιμο σε πέτρα Μέχρι τώρα άνοιγα την ζύμη και την έβαζα σε ταψί με λαδόκολλα. 5 λεπτά ψήσιμο μόνο με σάλτσα και άλλα 6 με τα υλικά πανω Κ έβγαινε καλή χωρίς να φουσκώνει πολύ. Τώρα φούσκωσε στο στεφάνη όπως στις φωτό που ανέβαζετε ΑΛΛΆ είχα το εξής θέμα. Από κάτω βγήκε μαύρη! Κ δεν είμαι 100% σίγουρος για τί φταίει. Τείνω στο ότι φταίει το καλαμποκαλευρο που χρησιμοποιώ στο άνοιγμα. Σωστά; Ή φταίει κ τπτ άλλο όπως χρόνος ψησίματος; Επίσης έχω μεταλλικό φτυάρι για να την βάζω μέσα και δεν μου γλιστράει η πίτσα, για να κατέβει πάνω στην πέτρα, εύκολα. Αν την φτιάξω πάνω σε λαδόκολλα και την ακούμπησω έτσι, πάνω στην πέτρα, θα έχω κάποιο θέμα; Το σκέφτομαι για να αποφύγω το φτυάρι και τα πολλά αλευρια μπας κ φταίει αυτό που βγήκε μαύρη από κάτω.
kallair Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, nikistro είπε Αυτό χρειάζεσαι. οποτε θεωρεις και εσυ οτι η μαυριλα απο κατω ηταν απο το παραπανισιο καλαμποκαλευρο που ειχε κολλησει πανω στην ζυμη; αυτο το εξαρτημα πού το βρισκω ή πώς το φτιαχνω; δεν εκανα πολλες δοκιμες (ποσες να φαω κιολας;; χαχα), 3 πιτσες, 2 των 300 γραμμαριων (ετσι ειχα συνηθισει να τις κανω, την επομενη φορα θα δοκιμασω των 250 γραμμαριων) και μια μικρη ατομικη των 160. δοκιμασα 7 λεπτα ψησιμο στην πρωτη, 6 στην δευτερη και 5 στην μικρή. θα δοκιμασω 4 λεπτά την επομενη φορα κ οσο λιγοτερο καλαμποκαλευρο μπορω. απο φουσκωμα κ γευση βγηκαν πολυ καλες (αν εξαιρεσεις την ελαφρια πικριλα που αφηνε το μαυρο), ξεχασα να λαδωσω το στεφανι για να παρει χρωμα αλλα βγηκε ωραιο κ καλα ψημενο και φουσκωσε πολυ ωραια. σας ευχαριστω ολους εκ των προτερων για τα τιπς
Haldol Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Το επόμενο σ-κ λέω να μπω στο club, αφού πρώτα μελετήσω όλο το θέμα. Να σας κάνω να ζηλέψετε; Έχω ξυλόφουρνο 3
alex19871987 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Poolish 16ωρων.... ζυμωμα 15 λεπτά...ξεκούραση δύο ώρες το ζυμάρι ..και ζυμαρακια των 290 γραμμαρίων με ξεκούραση ακόμα 6 ωρών... αργότερα ψημένες... 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα