Evgenios_V Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 58 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Λέω να κάνω την δεύτερη προσπάθεια μου απόψε με το ζυμάρι που έχει μείνει και το έχω βάλει στην κατάψυξη, απλώς το βγάζω από την κατάψυξη και το αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου; Επίσης λέω αυτήν την φορά να δοκιμάσω με πλάστη για να το κάνω λεπτότερο και πιο ομοιόμορφο. Επηρεάζει κάπου; Ναι το βγαζεις κανα 8ωρο απο την κατάψυξη... Οσον αφορά τον πλάστη, δεν ξέρω τι ζυμη εχεις κάνει οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω... πχ αν εχεις κανει Ναπολιτάνικη ζυμη τοτε απαγορευεται ο πλαστης γιατι θα διώξεις τον αερα που έχει η ζύμη...
sndev Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Conan2046 είπε Λέω να κάνω την δεύτερη προσπάθεια μου απόψε με το ζυμάρι που έχει μείνει και το έχω βάλει στην κατάψυξη, απλώς το βγάζω από την κατάψυξη και το αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου; Επίσης λέω αυτήν την φορά να δοκιμάσω με πλάστη για να το κάνω λεπτότερο και πιο ομοιόμορφο. Επηρεάζει κάπο Όχι , πρέπει να ξεπαγωσει σωστά αργά κ ομοιόμορφα στο ψυγείο γιαυτο το βγάζουμε από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγειο κ μετά πριν ψήσουμε 2 3 ώρες εκτός ψυγείου. Μια φορά το δοκίμασα καπάκι από κατάψυξη κ αποτυχία 1 1
Evgenios_V Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Στις 31/1/2022 στις 7:27 ΜΜ, sndev είπε Ωραία! Για να δούμε έκοψα 3ς για σήμερα κ άλλες 3ς ξανά ψυγείο για αύριο! Καλημέρα, κατάφερες να κανεις την δοκιμή? Είδες διαφορά μεταξυ των 2 συνταγων?
jobous Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπερα. Με biga εχει ασχοληθεί κανείς ??? Αντι για polish. Επισης ωραιος τροπος για ψιλοχοντρουλες πιτσες είναι οταν χρησιμοποιείς ψηλό ταψί ή το εμαγιέ βαθύ ταψί που έρχεται με τις κουζίνες και άνοιγμα - απλωμα της ζύμης με πολύ λάδι μέσα στο ταψί (στυλ φοκάτσια). Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2022 από jobous
sndev Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Evgenios_V είπε Καλημέρα, κατάφερες να κανεις την δοκιμή? Είδες διαφορά μεταξυ των 2 συνταγων? ναι! δε μπορω να πω με σιγουριά αν ηταν καλύτερη η ιδια γτ στα τελευταία 2 ψησίματα οι αλλαγές με τη βοήθεια σας ηταν θεαματικές οπότε επειρεαζουν κ το αποτέλεσμα γεύσης. σίγουρα ομως ανέβηκα 3 λβλ στο overall 😂 τι εννοώ 1. Σε ένα βίντεο που βάλατε είδα ότι άνοιγε τη ζύμη πάνω σε ΠΟΛΥ αλεύρι κ μετα αφού ανοίξει την κοπάναγε να φυγουν τα αλευρια. εγινε πολυ ελαστικη ετσι, σταμάτησε να κολλάει στο φτυάρι κ να φευγουν τα υλικα με αυτο το τροπο. εγινε κ πολυ πιο λεπτη χωρις να σκίζεται εύκολα (υπόψιν αυτή τη φορα ήμουν 72% υγρασία , 720 γρ νερο!) 2. Έφτιαξα δικη μου σαλτσα πιο πυχτη επειδή μου πατε για την υγρασία. τρομερή διαφορα δεν παπαριαζε η ζύμη οποτε δε κολλούσε 3. ειδα σε βίντεο σας οτι ο vitto κανει ενα κόλπο, οταν τρυπάει η ζυμη για να μη φεύγουν τα υγρα στο φτυαρι για να μη κολλαει κ εκανα το ιδιο , μαγικο 4. αλουμινόχαρτο μπροστά στο Ooni game changer ,ψήθηκε πολύ καλύτερα χωρίς σε πολυ χαμηλη ένταση χωρις να παιρνει φωτια κ να πικρίζει απο τη μαυριλα οποτε ειναι σαν εφαγα πολυ διαφορετικές πιτσες απο αυτες που ετρωγα γευστικά μονο κ μονο οτι δεν πικριζε σε σημεια ηταν επανασταση για μενα μετα απο 1 χρονο ! θα το ξανακανω ομως 48 κ θα επανέλθω 4
Evgenios_V Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 15 λεπτά πριν, sndev είπε 1. Σε ένα βίντεο που βάλατε είδα ότι άνοιγε τη ζύμη πάνω σε ΠΟΛΥ αλεύρι κ μετα αφού ανοίξει την κοπάναγε να φυγουν τα αλευρια. εγινε πολυ ελαστικη ετσι, σταμάτησε να κολλάει στο φτυάρι κ να φευγουν τα υλικα με αυτο το τροπο. εγινε κ πολυ πιο λεπτη χωρις να σκίζεται εύκολα (υπόψιν αυτή τη φορα ήμουν 72% υγρασία , 720 γρ νερο!) 2. Έφτιαξα δικη μου σαλτσα πιο πυχτη επειδή μου πατε για την υγρασία. τρομερή διαφορα δεν παπαριαζε η ζύμη οποτε δε κολλούσε 3. ειδα σε βίντεο σας οτι ο vitto κανει ενα κόλπο, οταν τρυπάει η ζυμη για να μη φεύγουν τα υγρα στο φτυαρι για να μη κολλαει κ εκανα το ιδιο , μαγικο 4. αλουμινόχαρτο μπροστά στο Ooni game changer ,ψήθηκε πολύ καλύτερα χωρίς σε πολυ χαμηλη ένταση χωρις να παιρνει φωτια κ να πικρίζει απο τη μαυριλα οποτε ειναι σαν εφαγα πολυ διαφορετικές πιτσες απο αυτες που ετρωγα γευστικά μονο κ μονο οτι δεν πικριζε σε σημεια ηταν επανασταση για μενα μετα απο 1 χρονο ! θα το ξανακανω ομως 48 κ θα επανέλθω Μπραβο γιατι είχες ταλαιπωρηθεί πολύ...καποια σχολια απο την δική μου πλευρά (αν μου επιτρέπεις) με μπλε... 1. Σε ένα βίντεο που βάλατε είδα ότι άνοιγε τη ζύμη πάνω σε ΠΟΛΥ αλεύρι κ μετα αφού ανοίξει την κοπάναγε να φυγουν τα αλευρια. εγινε πολυ ελαστικη ετσι, σταμάτησε να κολλάει στο φτυάρι κ να φευγουν τα υλικα με αυτο το τροπο. εγινε κ πολυ πιο λεπτη χωρις να σκίζεται εύκολα (υπόψιν αυτή τη φορα ήμουν 72% υγρασία , 720 γρ νερο!) Για το ανοιγμα προσωπικά βαζω λεπτο σιμιγδάλη σε ενα ταψι (ρηχο), και πετάω την μπάλα πανω, και την ανοιγω εκει...μετά φευγει ευκολότερα το περισσευμα απο την ζύμη καθώς και γευστικά δεν εχει δραματική επιδραση (οπως βρισκω οτι εχει το αλευρι)... 2. Έφτιαξα δικη μου σαλτσα πιο πυχτη επειδή μου πατε για την υγρασία. τρομερή διαφορα δεν παπαριαζε η ζύμη οποτε δε κολλούσε Για σάλτσα, περνω κονσερβα με ολοκληρες ντομάτες και τις λιωνω με το χερι και προσθέτω αλάτι και λιγο ριγανι και ζαχαρη αναλογα την οξυτητα της ντομάτας, ανακατευω και αφηνω, χωρις βρασιμο χωρις τιποτα...δουλευει τελεια για εμενα... 2
SB_1957 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 56 λεπτά πριν, sndev είπε ναι! δε μπορω να πω με σιγουριά αν ηταν καλύτερη η ιδια γτ στα τελευταία 2 ψησίματα οι αλλαγές με τη βοήθεια σας ηταν θεαματικές οπότε επειρεαζουν κ το αποτέλεσμα γεύσης. σίγουρα ομως ανέβηκα 3 λβλ στο overall 😂 οποτε ειναι σαν εφαγα πολυ διαφορετικές πιτσες απο αυτες που ετρωγα γευστικά μονο κ μονο οτι δεν πικριζε σε σημεια ηταν επανασταση για μενα μετα απο 1 χρονο ! θα το ξανακανω ομως 48 κ θα επανέλθω Το δικό μου συμπέρασμα μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από το ψήσιμο, όπως σε κάθε είδους φαγητό. Ό,τι και αν ετοιμάσουμε, όσο κόπο και μεράκι και αν βάλουμε αν δεν ψηθεί, τηγανιστεί, βράσει στη σωστή θερμοκρασία και χρόνο το αποτέλεσμα μπορεί να είναι τραγικό! Έχουμε ψήσει πίτσες που ήταν φανταστικές και άλλες που ήταν μέτριες, με την ίδια ζύμη, που χρησιμοποιήθηκε άμεσα, μετά από μέρες στο ψυγείο και μετά από εβδομάδες στην κατάψυξη. Γι' αυτό και σε προηγούμενο σχόλιο είπα ότι δεν βλέπω κάποια διαφορά από τον τρόπο παρασκευής της ζύμης ή τον χρόνο ωρίμανσης. Διαφορά βλέπω μόνο από το ψήσιμο! 34 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Για σάλτσα, περνω κονσερβα με ολοκληρες ντομάτες και τις λιωνω με το χερι και προσθέτω αλάτι και λιγο ριγανι και ζαχαρη αναλογα την οξυτητα της ντομάτας, ανακατευω και αφηνω, χωρις βρασιμο χωρις τιποτα...δουλευει τελεια για εμενα... Κι εγώ το ίδιο κάνω. Η πιο εύκολη και γρήγορη σάλτσα για πίτσα! 2
sndev Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 ποια κονσέρβα παίρνετε? το κλασικο κονκασε?
SB_1957 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, sndev είπε ποια κονσέρβα παίρνετε? το κλασικο κονκασε? Το ολόκληρο ντοματάκι. 1
Zenor Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, jobous είπε Καλησπερα. Με biga εχει ασχοληθεί κανείς ??? Αντι για polish. Επισης ωραιος τροπος για ψιλοχοντρουλες πιτσες είναι οταν χρησιμοποιείς ψηλό ταψί ή το εμαγιέ βαθύ ταψί που έρχεται με τις κουζίνες και άνοιγμα - απλωμα της ζύμης με πολύ λάδι μέσα στο ταψί (στυλ φοκάτσια). Έχω ασχοληθεί εγώ γενικά με όλα τα pre-ferments τόσο για ψωμί όσο και για πίτσα. 2
Evgenios_V Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, sndev είπε ποια κονσέρβα παίρνετε? το κλασικο κονκασε? ιδανικά θελεις san marzano...ντομάτα ανθδρης παραγωγης σε ιφαιστιογενή εδαφος... Το αντιστοιχο για εμένα τουλαχιστον ειναι το Ντοματακι Σαντορινης στα ιδια λεφτά που και που το βρισκεις και στον Σκλαβενιτη αν και τωρα τελευταια δεν το φερνει... Και στα 2 βαζεις μονο αλατι, και ριγανη/βασιλικο (αν θελεις) ειναι πολυ λιγο οξινα (εξ και οτι ειναι γνωστα και τα 2 και πανακριβα σε σχεση με τα αλλα) και εχουν πολυ εντονη γευση ντομάτας λογω της καλλιεργιας αλλιως οτι βρεις στο εμποριο σε κλασσικη τιμή (δεν θα πηγαινα σε noname αν και παιζει να μην εχει θεμα) απλα για να ισσοροπισεις την οξυτητα βαζεις ζαχαρη και θα προτεινα σιγουρα και ριγανη (λιγη) ή βασιλικο για να ενισχύσεις την γεύση σε σχέση με τα παραπανω 2 που έχουν λογω ανυδρης καλιεργιας και εδαφους ηδη πολυ χαρακτηριστική γευση... Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2022 από Evgenios_V 2
ilpapacha Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 31 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε ιδανικά θελεις san marzano...ντομάτα ανθδρης παραγωγης σε ιφαιστιογενή εδαφος... Το αντιστοιχο για εμένα τουλαχιστον ειναι το Ντοματακι Σαντορινης στα ιδια λεφτά που και που το βρισκεις και στον Σκλαβενιτη αν και τωρα τελευταια δεν το φερνει... Και στα 2 βαζεις μονο αλατι, και ριγανη/βασιλικο (αν θελεις) ειναι πολυ λιγο οξινα (εξ και οτι ειναι γνωστα και τα 2 και πανακριβα σε σχεση με τα αλλα) και εχουν πολυ εντονη γευση ντομάτας λογω της καλλιεργιας αλλιως οτι βρεις στο εμποριο σε κλασσικη τιμή (δεν θα πηγαινα σε noname αν και παιζει να μην εχει θεμα) απλα για να ισσοροπισεις την οξυτητα βαζεις ζαχαρη και θα προτεινα σιγουρα και ριγανη (λιγη) ή βασιλικο για να ενισχύσεις την γεύση σε σχέση με τα παραπανω 2 που έχουν λογω ανυδρης καλιεργιας και εδαφους ηδη πολυ χαρακτηριστική γευση... Έχει και το my pizza project, σε συσκευασία 2,5kg https://mypizzaproject.com/shop/SanMarzano Φαντάζομαι μπορείς να βρεις κι αλλού. 2
Evgenios_V Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 20 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Έχει και το my pizza project, σε συσκευασία 2,5kg https://mypizzaproject.com/shop/SanMarzano Φαντάζομαι μπορείς να βρεις κι αλλού. 2.5κιλα ειναι παρα πολλά...πρεπει να παγωσεις κτλ... Ασε που το myproject σφαζει με τα μεταφορικά δυστηχως...
ilpapacha Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε 2.5κιλα ειναι παρα πολλά...πρεπει να παγωσεις κτλ... Ασε που το myproject σφαζει με τα μεταφορικά δυστηχως... Ε ναι, 2,5kg είναι πολλά Εδω έχει και μικρότερες συσκευασίες https://eshop.magnacarta.gr/tomata-san-marzano/ https://www.frati.gr/shop/deli/mpakaliki/saltses-moustardes/pomodori-san-marzano-400-g/ 1
aloop Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 6 ώρες πριν, sndev είπε 3. ειδα σε βίντεο σας οτι ο vitto κανει ενα κόλπο, οταν τρυπάει η ζυμη για να μη φεύγουν τα υγρα στο φτυαρι για να μη κολλαει κ εκανα το ιδιο , μαγικο Σε ποιο βίντεο είναι αυτό, γιατί προσπαθώ να το βρω αλλά μάταια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα