Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 minutes ago, alimentas said:

Στην συνταγή του παιδιού.Αυτον που την κάνει τον παρακολουθω χρόνια.Ειναι "πρέσβης" της goozney κ ατομικά τρέχει μια καντίνα.Λογω χώρου(προφανώς δεν υπάρχουν ψυγεία) έχει προσαρμόσει ένα ζυμάρι 24 ωρών το όποιο ωριμάζει σε θερμοκρασία δωματίου .Αυτός μένει Αγγλία.Αν θέλει να πουσαρει λίγο την ζύμη βάζει 2 αλεύρια(90%-10%) κ σου σου δίνει κ έναν μπουσουλα για το ποσοστό μαγιάς ανάλογα με την θερμοκρασία του χώρου κ το τι θες να πετύχεις 

Ξέρω ποιος είναι, τον παρακολουθώ χρόνια. Από που προκύπτει οτι η συνταγή του δεν είναι ναπολιτάνικη και είναι neo-neapolitan ρωτάω.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά ελάχιστες διαφορές.Κ αυτές όσον αφορά την διαδικασία (αλεύρι ,αν θα βάλεις λάδι κτλ).Η neo απλά είναι η εξέλιξη με την πάροδο των χρόνων κ την τεχνογνωσία  κ αυτό που κάνουν σχεδον όλοι που πειραματίζονται με διάφορα είδη αλεύρων πχ ή διαφορετικές θερμοκρασίες απ' το "παραδοσιακό".Με βάση το τι ορίζουν  (οι απόλυτες παπαρ&#ς) της pizza police καμία πίτσα εδώ μέσα δεν είναι ναπολιτάνικη γιατί κανείς δεν ψήνει σε ξυλοφουρνο πχ.

Και για να το πω πιο σωστά ο συγκεκριμένος δεν σου δείχνει πως να κάνεις ναπολιτάνικη πίτσα ,αλλά γενικά πίτσα.Μεχρι πίτσα burger κάνει.Κανει ένα ζυμάρι με την υγρασία που τον εξυπηρετεί,με ποσοστό μαγιας που πάλι βολεύει με βάση τις συνθήκες που δουλεύει κτλ .Όχι απόλυτα by the book.Ακομα κ το αποτέλεσμα του το δείχνει .Είναι σίγουρα πιο ψημένη κ τραγανή απ' το κανονικό μιας κ ψήνει ελαφρώς πιο κάτω κ με μικρό στεφάνι.

Επίσης χάνουμε το νόημα.Το θέμα είναι η διαδικασία που δείχνει  που είναι η απόλυτα ευθύς κ ξεκάθαρη  βγαζοντας εκτός πληροφορίες που αμφιβάλω αν καταλαβαίνουν 9/10 που ψήνουν ερασιτεχνικα.Οπως το απόλυτο κοντρόλ των θερμοκρασιών πχ ή της διαδικασίες που γίνονται κατά την ξεκούραση/ωρίμανση.Πολυ κοντά στο πραγματικό κ παραδοσιακό στυλ της πίτσας δηλαδή που είναι κάτι απλό κ όχι επιστημονικό .Γενικά ωραίος, ευθύς κ ξεκάθαρος ο Άνταμ χωρίς πολλά κορδελακια 

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 3
Δημοσ.
5 minutes ago, alimentas said:

Καλά ελάχιστες διαφορές.Κ αυτές όσον αφορά την διαδικασία (αλεύρι ,αν θα βάλεις λάδι κτλ).Η neo απλά είναι η εξέλιξη με την πάροδο των χρόνων κ την τεχνογνωσία  κ αυτό που κάνουν σχεδον όλοι που πειραματίζονται με διάφορα είδη αλεύρων πχ ή διαφορετικές θερμοκρασίες απ' το "παραδοσιακό".Με βάση το τι ορίζουν  (οι απόλυτες παπαρ&#ς) της pizza police καμία πίτσα εδώ μέσα δεν είναι ναπολιτάνικη γιατί κανείς δεν ψήνει σε ξυλοφουρνο πχ.

Και για να το πω πιο σωστά ο συγκεκριμένος δεν σου δείχνει πως να κάνεις ναπολιτάνικη πίτσα ,αλλά γενικά πίτσα.Μεχρι πίτσα burger κάνει.Κανει ένα ζυμάρι με την υγρασία που τον εξυπηρετεί,με ποσοστό μαγιας που πάλι βολεύει με βάση τις συνθήκες που δουλεύει κτλ .Όχι απόλυτα by the book.Ακομα κ το αποτέλεσμα του το δείχνει .Είναι σίγουρα πιο ψημένη κ τραγανή απ' το κανονικό μιας κ ψήνει ελαφρώς πιο κάτω.  

Επίσης χάνουμε το νόημα.Το θέμα είναι η διαδικασία που δείχνει  που είναι η απόλυτα ευθύς κ ξεκάθαρη  βγαζοντας εκτός πληροφορίες που αμφιβάλω αν καταλαβαίνουν 9/10 που ψήνουν ερασιτεχνικα.Οπως το απόλυτο κοντρόλ των θερμοκρασιών πχ ή της διαδικασίες που γίνονται κατά την ξεκούραση/ωρίμανση.Πολυ κοντά στο πραγματικό κ παραδοσιακό στυλ της πίτσας δηλαδή που είναι κάτι απλό κ όχι επιστημονικό .Γενικά ωραίος, ευθύς κ ξεκάθαρος ο Άνταμ χωρίς πολλά κορδελακια 

Ρε συ, η πίτσα που κάνει ο άνθρωπος είναι ξεκάθαρα ναπολιτάνικη. Έτσι την προσδιορίζει και ο ίδιος και έτσι είναι κατά τη γνώμη μου. 

Εγώ αυτό που ρώτησα είναι από που προκύπτει οτι "ΔΕΝ" είναι ναπολιτάνικη και οτι είναι neo ή δεν ξέρω γω τι και δεν μου το απάντησες.  Δεν ισχύει ότι ψήνει χαμηλά 460-490 ψήνει. Επίσης δεν ισχύει οτι για να είναι μια πίτσα ναπολιτάνικη πρέπει να έχει ψηθεί σε ξύλο. Αυτό ίσχυε παλιά πλέον η AVPN δέχεται και αέριο και ρεύμα. 

Δημοσ.
16 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Αυτή θεωρείται αυθεντική ναπολιτανικη? 

FB_IMG_1740511375183.jpg.80665db4a6bf3280111ff87db082fa1e.jpg

 

βάπτισε την όπως θες. πίστεψε με δεν θα εχει καμιιιιααα απολυυυυτος σημασία στο τέλος της ημέρας

 

  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα! Είμαι Πολύ ικανοποιημένος 😛 από το αποτέλεσμα σε σχέση με τις προηγούμενες φορές απλά :

1) Ενώ η πίτσα ήταν πολύ μεγαλύτερη σε μέγεθος πάνω στο φτυάρι,  μέσα σα να μαζεψε. 

2) αυτές οι μεγάλες μαύρες φουσκάλες που οφείλονται ? Φαντάζομαι ότι έχει σχέση ότι της έβγαλα απ' το καταψύκτη εχθές και σήμερα της έβγαλα για ψήσιμο μια ώρα πριν ( ήθελε πιο νωρις?) γιατί σε μερικά σημεία κρατούσα ελάχιστα( όχι τόσο ελάχιστα τώρα που ξανά βλέπω τη φωτογραφία 😛). Σαν πιο ειδικοί θα ήθελα τη γνώμη σας .

https://ibb.co/Psqq631q
https://ibb.co/d4mcYKRB

Επεξ/σία από Achilleaspap
  • Like 3
Δημοσ.
12 hours ago, Achilleaspap said:

Καλησπέρα! Είμαι Πολύ ικανοποιημένος 😛 από το αποτέλεσμα σε σχέση με τις προηγούμενες φορές απλά :

1) Ενώ η πίτσα ήταν πολύ μεγαλύτερη σε μέγεθος πάνω στο φτυάρι,  μέσα σα να μαζεψε. 

2) αυτές οι μεγάλες μαύρες φουσκάλες που οφείλονται ? Φαντάζομαι ότι έχει σχέση ότι της έβγαλα απ' το καταψύκτη εχθές και σήμερα της έβγαλα για ψήσιμο μια ώρα πριν ( ήθελε πιο νωρις?) γιατί σε μερικά σημεία κρατούσα ελάχιστα( όχι τόσο ελάχιστα τώρα που ξανά βλέπω τη φωτογραφία 😛). Σαν πιο ειδικοί θα ήθελα τη γνώμη σας .

https://ibb.co/Psqq631q
https://ibb.co/d4mcYKRB

Καλή προσπάθεια! Θέλεις λίγο προπόνηση στο άνοιγμα, θα το βρεις με την τριβή. 

Οι μεγάλες φουσκάλες που λες  έχουν να κάνουν με το άνοιγμα και με το ότι τα φουρνάκια σαν αυτό που έχεις εχουν περιορισμένο χώρο με αποτέλεσμα οταν φουσκώνει το στεφάνι και πηγαίνει κοντά στην πάνω αντίσταση να καίγεται. 

Με καλύτερο άνοιγμα και λιγότερο αέρα στο στεφάνι θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. 

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα !

Πόσο επηρεάζει κατά τη γνώμη σας το πόσο φροντίδα θα δείξει κάποιος στα μπαλάκια που φτιάχνει ; Γενικά δεν δίνω σημάδια πολύ αλλά είπα να ασχοληθώ λίγο παραπάνω μήπως και δω κάποια διαφορά.

 

 

Δημοσ.
Στις 26/2/2025 στις 4:46 ΜΜ, nogoso είπε

Καλησπέρα !

Πόσο επηρεάζει κατά τη γνώμη σας το πόσο φροντίδα θα δείξει κάποιος στα μπαλάκια που φτιάχνει ; Γενικά δεν δίνω σημάδια πολύ αλλά είπα να ασχοληθώ λίγο παραπάνω μήπως και δω κάποια διαφορά.

 

 

Εννοείται παίζει μεγάλο ρόλο. Τι εννοείς δεν δίνεις σημασία; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήγα σήμερα the mart και έχει μεγάλη ποικιλία σε μοτσαρελα και καλές τιμές. Πήρα ένα κουβαδακι βουβαλισια αλλά τελικά ήταν μικρά μπαλακια και όχι μεγάλη όπως νόμιζα. Ελπίζω να λιώσει ωραία. Σίγουρα θα έχει καλύτερη γεύση από τις απλές του σούπερ μάρκετ. 

Είχε και ένα μπαστούνι του κιλού σε βακουμ, το οποιο δεν φαινόταν σαν αυτό του σούπερ που κόβουν σε φετες, αλλά σαν λιγο πιο ξερή από την φρέσκια. Έχει κανείς ιδέα τι διαφορές έχει? 

https://www.themart.gr/tyri-trevisanalat-mozzarella-gia-pitsa-italias-1kg-2113065800015.html

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
Δημοσ.
59 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Πήγα σήμερα the mart και έχει μεγάλη ποικιλία σε μοτσαρελα και καλές τιμές. Πήρα ένα κουβαδακι βουβαλισια αλλά τελικά ήταν μικρά μπαλακια και όχι μεγάλη όπως νόμιζα. Ελπίζω να λιώσει ωραία. Σίγουρα θα έχει καλύτερη γεύση από τις απλές του σούπερ μάρκετ. 

Είχε και ένα μπαστούνι του κιλού σε βακουμ, το οποιο δεν φαινόταν σαν αυτό του σούπερ που κόβουν σε φετες, αλλά σαν λιγο πιο ξερή από την φρέσκια. Έχει κανείς ιδέα τι διαφορές έχει? 

https://www.themart.gr/tyri-trevisanalat-mozzarella-gia-pitsa-italias-1kg-2113065800015.html

Την έχω δουλέψει εγώ. Είναι αυτό που λες, χαμηλής υγρασίας. Θέλει κόψιμο μικρά κυβάκια αλλιώς δεν λιώνει καλά. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Zenor είπε

Την έχω δουλέψει εγώ. Είναι αυτό που λες, χαμηλής υγρασίας. Θέλει κόψιμο μικρά κυβάκια αλλιώς δεν λιώνει καλά. 

Είναι καλύτερη από του σούπερ μάρκετ που κόβουν για τοστ? Γιατί δεν μου αρέσει για πίτσα. Προτιμώ τη φρέσκια σε γεύση, αλλά σκέφτομαι ότι αυτή ίσως είναι ιδανικότερη για να μην βγάζει πολλά ζουμιά. Αν και την κόβω και την αφήνω μερικές ώρες τη φρέσκια να στραγγίξει. 

  • Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Είναι καλύτερη από του σούπερ μάρκετ που κόβουν για τοστ? Γιατί δεν μου αρέσει για πίτσα. Προτιμώ τη φρέσκια σε γεύση, αλλά σκέφτομαι ότι αυτή ίσως είναι ιδανικότερη για να μην βγάζει πολλά ζουμιά. Αν και την κόβω και την αφήνω μερικές ώρες τη φρέσκια να στραγγίξει. 

Ναι δεν έχει σχέση με αυτή του τοστ. Σε γεύση είναι οκ. 

  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...