Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Άρα εσείς μετά από πόση ώρα βάζετε το αλάτι με το υπόλοιπο νερό; Και τι συνολικό χρόνο ζυμώματος κάνετε? Το καλοκαίρι γενικά προσπαθώ να μη ζυμώνω πολύ λόγω της θερμοκρασίας αλλά σκέφτηκα οτι ίσως τώρα που είναι χειμώνας είναι ευκαιρία να δοκιμάσω με περισσότερο ζύμωμα μπας και δω διαφορά. 

Γενικά αυτό που δεν πετυχαίνω καθόλου είναι αυτή η γυαλιστερή όψη που βλέπω όταν βγάζουν από το μιξερ και τεντώνουν το ζυμάρι. Έχετε κανένα τιπ; Θα προσπαθήσω να ανεβάσω καμιά φωτό από μερικές πίτσες που έχω ψήσει τώρα τελευταία. 

Δημοσ.
3 minutes ago, nogoso said:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Άρα εσείς μετά από πόση ώρα βάζετε το αλάτι με το υπόλοιπο νερό; Και τι συνολικό χρόνο ζυμώματος κάνετε? Το καλοκαίρι γενικά προσπαθώ να μη ζυμώνω πολύ λόγω της θερμοκρασίας αλλά σκέφτηκα οτι ίσως τώρα που είναι χειμώνας είναι ευκαιρία να δοκιμάσω με περισσότερο ζύμωμα μπας και δω διαφορά. 

Γενικά αυτό που δεν πετυχαίνω καθόλου είναι αυτή η γυαλιστερή όψη που βλέπω όταν βγάζουν από το μιξερ και τεντώνουν το ζυμάρι. Έχετε κανένα τιπ; Θα προσπαθήσω να ανεβάσω καμιά φωτό από μερικές πίτσες που έχω ψήσει τώρα τελευταία. 

Αρχικά πες μας τι τύπου πίτσας θέλεις να φτιάξεις, πού ψήνεις και πόσες ώρες ωριμάζεις τα ζυμάρια σου. 

Μπορείς να ζυμώσεις όση ώρα χρειάζεται αρκεί το ζυμάρι σου να μην ξεπεράσει τους 25 βαθμούς.

Αναλυτικά για το DDT όπως λέγεται:

https://www.kingarthurbaking.com/blog/2018/05/29/desired-dough-temperature

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Zenor said:

Αρχικά πες μας τι τύπου πίτσας θέλεις να φτιάξεις, πού ψήνεις και πόσες ώρες ωριμάζεις τα ζυμάρια σου. 

Μπορείς να ζυμώσεις όση ώρα χρειάζεται αρκεί το ζυμάρι σου να μην ξεπεράσει τους 25 βαθμούς.

Αναλυτικά για το DDT όπως λέγεται:

https://www.kingarthurbaking.com/blog/2018/05/29/desired-dough-temperature

Γενικά κάνω Ναπολιτάνικη μόνο. Ωρίμανση εξαρτάται από τον διαθέσιμο χρόνο αλλά πάντα μεταξύ 24-48 ώρες. Το πρόβλημα μου με την όψη του ζυμαριού είναι οτι είναι πριν από την ωρίμανση άρα ποτέ δεν το βλέπω να έχει γίνει όπως στα βίντεο - tutorial. Προσπαθώ να αποφύγω να πάρω το θερμόμετρο αλλά από ότι φαίνεται πρέπει. 

Ψήνω σε Gozney roccbox μετξύ 400-430 αν ειναι σωστό το θερμόμετρο.

 

Έχω κολλήσει στο οτι φταίει το ζύμωμα αλλά έχω το ίδιο θέμα είτε ζυμώνω στο χέρι, είτε στο μίξερ. Προφανώς εχω απλό οικιακό μίξερ.

Επεξ/σία από nogoso
Δημοσ.
24 minutes ago, nogoso said:

Γενικά κάνω Ναπολιτάνικη μόνο. Ωρίμανση εξαρτάται από τον διαθέσιμο χρόνο αλλά πάντα μεταξύ 24-48 ώρες. Το πρόβλημα μου με την όψη του ζυμαριού είναι οτι είναι πριν από την ωρίμανση άρα ποτέ δεν το βλέπω να έχει γίνει όπως στα βίντεο - tutorial. Προσπαθώ να αποφύγω να πάρω το θερμόμετρο αλλά από ότι φαίνεται πρέπει. 

Ψήνω σε Gozney roccbox μετξύ 400-430 αν ειναι σωστό το θερμόμετρο.

 

Έχω κολλήσει στο οτι φταίει το ζύμωμα αλλά έχω το ίδιο θέμα είτε ζυμώνω στο χέρι, είτε στο μίξερ. Προφανώς εχω απλό οικιακό μίξερ.

Το να γίνει smooth το ζυμαρι σου είναι πολύ εύκολο. Απλά κάνε 2-3 slap and folds με 15 λεπτά διάλειμμα μόλις τελειώσεις το βασικό σου ζύμωμα και θα πάρεις το αποτέλεσμα που θες. Μην νομίζεις όμως ότι παίζει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο. Σε ζυμάρια που ωριμαζουν τοσες ώρες η γλουτενη θα δημιουργηθεί ούτως ή άλλως. Τα έχω ξαναγράψει σε αυτό το θέμα αρκετές φορές αν ψάξεις θα βρεις αρκετές πληροφορίες.

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εβγαλε η Ooni ενα μιξερ ενδιαφερον. Στα θετικα ειναι οτι αφαιρειται ο καδος 7λιτρων, οπου στα τυπου επαγγελματικα δεν βγαινει στα περισσοτερα, και επισης το οτι παιρνει και αλλα εξαρτηματα απλου οικιακου μιξερ, οποτε δεν ειναι μονο για ζυμαρια. Τιμη 799ευρω, not bad.

https://eu.ooni.com/pages/explore-halo-pro-spiral-dough-mixer

 

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
Δημοσ.
2 hours ago, SagoniasSlutRos said:

Εβγαλε η Ooni ενα μιξερ ενδιαφερον. Στα θετικα ειναι οτι αφαιρειται ο καδος 7λιτρων, οπου στα τυπου επαγγελματικα δεν βγαινει στα περισσοτερα, και επισης το οτι παιρνει και αλλα εξαρτηματα απλου οικιακου μιξερ, οποτε δεν ειναι μονο για ζυμαρια. Τιμη 799ευρω, not bad.

https://eu.ooni.com/pages/explore-halo-pro-spiral-dough-mixer

 

Το είδα χθες το βράδυ. Φαίνεται εξαιρετικό για την τιμή του. Και πήρα πριν 2 εβδομάδες mixer...😩

Δημοσ.
8 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εβγαλε η Ooni ενα μιξερ ενδιαφερον. Στα θετικα ειναι οτι αφαιρειται ο καδος 7λιτρων, οπου στα τυπου επαγγελματικα δεν βγαινει στα περισσοτερα, και επισης το οτι παιρνει και αλλα εξαρτηματα απλου οικιακου μιξερ, οποτε δεν ειναι μονο για ζυμαρια. Τιμη 799ευρω, not bad.

https://eu.ooni.com/pages/explore-halo-pro-spiral-dough-mixer

 

Πραγματικα τοπ τιμή .600 κάνουν απλά προς καλά kenwood γενικής χρήσης μίξερ με κάδο 5-6 λίτρων .Σπιράλ , ημιεπαγγελματικο με αφαιρούμενο καδο το οποίο είναι ΤΟΠ FEATURE όπως είπες μιας κ στα περισσότερα δεν αφαιρείται κ το πλύσιμο είναι αγγαρεία στα 800 είναι καλό πακέτο.Κ η ooni αντικειμενικά είναι εγγύηση στην ποιότητα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Zenor είπε

Πάντως spiral mixer για οικιακή χρήση είναι εντελώς overkill κατά τη γνώμη μου. 

Το καλο με αυτο ειναι οτι δεν ειναι μονο spiral mixer, αφου εχει κι αλλα εξαρτηματα. Ο λογος που δεν ειχα παρει μεχρι τωρα ηταν η μεγαλη τιμη, ο ογκος, και το οτι ηταν αποκλειστικά για ζυμαρια, οποτε θα επρεπε να ειχα αλλο ενα για ζαχαροπλαστικη κλπ. 

Εγω παντως το σκεφτομαι. Θελω να ανεβασω κι αλλο υγρασια στα ζυμαρια μου και το kenwood δε νομιζω να τα καταφερνει. Θα περιμενω να δω κανενα review πρωτα βεβαια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιοι λένε ότι είναι κλώνος/συνεργασία με τη Wilfa (ProBaker) + κάποια έξτρα στοιχεία (όπως ο φωτιζόμενος κάδος και η αποσπόμενη breaker bar) γιατί έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Αν ισχύει αυτό, καλό θα ήταν να περάσει λίγος καιρός γιατί είχαν παρουσιαστεί στην αρχή κάποια θεματάκια με το mixer της Wilfa. Επίσης είδα ότι δίνουν 5 χρόνια εγγύηση μέσω product registration στο site τους.

Επεξ/σία από purif
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, είναι εφικτό το ζύμωμα χωρίς κουζινομηχανη; Γενικά με ενδιαφέρει η Ναπολιτάνικη. Δε με νοιάζει ο χρόνος που θα χρειαστεί αρκεί να έχω κάποιο τίμιο αποτέλεσμα . Κοιτάω για τον ηλεκτρικό της cozze και είμαι ήδη κάπως εκτός μπάτζετ ειδικά αν βάλεις και τα έξτρα τραπεζάκια+ φτυάρι κλπ. 

Δημοσ.
1 minute ago, Achilleaspap said:

Καλησπέρα, είναι εφικτό το ζύμωμα χωρίς κουζινομηχανη; Γενικά με ενδιαφέρει η Ναπολιτάνικη. Δε με νοιάζει ο χρόνος που θα χρειαστεί αρκεί να έχω κάποιο τίμιο αποτέλεσμα . Κοιτάω για τον ηλεκτρικό της cozze και είμαι ήδη κάπως εκτός μπάτζετ ειδικά αν βάλεις και τα έξτρα τραπεζάκια+ φτυάρι κλπ. 

Η απάντηση είναι 100% Ναι. 

Δεν χρειάζεται ούτε κουζινομηχανή ούτε να παλεύεις με το ζυμάρι σαν να κάνεις γυμναστήριο όπως κάνουν πολλοί. Αν ξέρεις τι κάνεις και γιατί - μιλάω πάντα για ζυμάρια με ωρίμανση το λιγότερο 24 ώρες -  χρειάζεται ελάχιστη προσπάθεια.

  • Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Zenor είπε

Η απάντηση είναι 100% Ναι. 

Δεν χρειάζεται ούτε κουζινομηχανή ούτε να παλεύεις με το ζυμάρι σαν να κάνεις γυμναστήριο όπως κάνουν πολλοί. Αν ξέρεις τι κάνεις και γιατί - μιλάω πάντα για ζυμάρια με ωρίμανση το λιγότερο 24 ώρες -  χρειάζεται ελάχιστη προσπάθεια.

Ευχαριστώ πολύ! 

Δημοσ.

Και μια δική μου : 70% υγρασία και 48 ώρες ωρίμανση. Αυτή τη φορά έψησα σε λίγο πάνω από 450 βαθμούς. 

image.jpeg.8ccb47ca7ecd2c624552ec3e422a81fd.jpeg

  • Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...