burnin Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Καλησπερα. Διαβαζοντας για τα mesh μπριζωθηκα με τις ταχυτητες που υποσχονται και σκεφτομαι να αναβαθμιστω αλλα εχω αποριες. Το 1 mesh διαβαζω πρεπει να συνδεθει στο ρουτερ. και να κλεισω το wifi του ρουτερ. Εχω το speedport entry 2i. η γραμμη μου κλειδωνει σε προφιλ ptm και ας εχω adsl (οτε) και ειμαι καρφωμενος στα 24 -1. μου παν οτι θα αναβαθμιστει συντομα σε 50αρα χωρις κοστος επιπλεον. στην ιδια τιμη. το deco στο ρουτερ το βαζω σε ρουτερ mode ή σε access point? Αυτο που θα ηθελα να πετυχω ειναι να μπορω να αλλαξω dns (ipva ipv6), να κανω dhcp Binding συγκεκριμενες ip σε συγκεκριμενες συσκευες ετσι ωστε να εχουν ολες οι συσκευες την ιδια καθε φορα, να ανοιξω πορτες και να ενεργοποιησω ρυθμισεις για DDNS. αυτα γινονται αν βαλω το deco σε ρουτερ μοντ? φανταζομαι οτι θα ειναι καλυτερο το ντεκο στη διαχειρηση απο το ρουτερ του οτε. (αν δεν ειναι να μου το πειτε πλιζ). αλλιως αν καταλαβαινω καλα, το βαζω σε αξες ποιντ μοντ, ολα αυτα που προανεφερα ταρυθμιζω απο το ρουτερ του οτε και απο το ντεκο απλα ελεγχω τις ασυρματες συσκευες σωστα? τα 2 μοντ του ντεκο εχουν την ιδια ταχυτητα? Διαβαζω απο δω και απο εκει πως τελικα η μεγιστη ταχυτητα (100) ειναι πλασματικη δεν την πιανεις παντα. αν το πισι μου το εχω συνδεσει ενσυρματα σε καποιο ντεκο με καλωδιο, αυτο πιανει τη μεγιστη? αν μετα απο 2 χρονια ξερω γω παρω ενα νεοτερο ντεκο και το βαλω στο ρουτερ, θα μπορει να κανει δικτυο με τα πιο παλια ντεκο ή δεν εινα ισυμβατα? και τελος, ηθελα να ρωτησω αν μπορει να λειρουργησει σαν wifi extender χωρις να ειναι καρφωμενο σε ρουτερ. να το παρω πχ στο εξοχικο, να συνδεθω ασυρματα με του γειτονα το ρουτερ και να μου διαμοιρασει το wifi σπιτι μου. οχι ε? αν χρησιμοποιουσα ενα repeater της tplink px to 855 να παρω το σημα, και πανω σε αυτο καρφωνα το ντεκο με καλωδιο σε αξες ποιντ μοντ, θα δουλευε? Επισης πιστευετε για να ειμαι future proof ξιζει ναδωσω λιγα παραπανω να παρω μια καλυτερη τριαδα απο τα μ4? (για τα μ5 διαβαζω προβληματακια). αξιζει καποιο αλλο μοντελο? Σας ευχαριστω πολυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasioula1 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Στις 26/1/2022 στις 12:12 ΜΜ, burnin είπε αν μετα απο 2 χρονια ξερω γω παρω ενα νεοτερο ντεκο και το βαλω στο ρουτερ, θα μπορει να κανει δικτυο με τα πιο παλια ντεκο ή δεν εινα ισυμβατα? μόνο γι αυτό μπορώ να σου απαντήσω είναι συμβατά όταν κάνεις την παραμετροποίηση για το δίκτυο που θα δημιουργήσεις και θέλεις να προσθέσεις νέο deco σε ρωτάει τι μοντέλο θέλεις να είναι αυτό άρα μπορείς να έχεις δίκτυο με διαφορετικά μοντέλα deco 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
burnin Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, vasioula1 είπε μόνο γι αυτό μπορώ να σου απαντήσω είναι συμβατά όταν κάνεις την παραμετροποίηση για το δίκτυο που θα δημιουργήσεις και θέλεις να προσθέσεις νέο deco σε ρωτάει τι μοντέλο θέλεις να είναι αυτό άρα μπορείς να έχεις δίκτυο με διαφορετικά μοντέλα deco σε υπερευχαριστω. και αν παρω ενα νεοτερο deco (που υποστηριζει μεγαλυτερες ταχυτητες) θα μπορουσα να το περασω σαν κυριο σωστα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kallair Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 9 ώρες πριν, burnin είπε σε υπερευχαριστω. και αν παρω ενα νεοτερο deco (που υποστηριζει μεγαλυτερες ταχυτητες) θα μπορουσα να το περασω σαν κυριο σωστα? ναι. αλλα θα ειναι αυτο που θα συνδεσεις απευθειας με καλωδιο στο μοντεμ σου προφανως. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxontas2323 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Εμενα το πρόβλημα μου με το Μ4 είναι οτι οταν συνδέεται το κινητό και επειδή εχει wifi calling δεν μπορεί να πάρει τηλέφωνο για κάποια λεπτα...κατα τα άλλα πολύ καλές ταχύτητες!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα