A10B Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 27 λεπτά πριν, nickol-us είπε Ο επεξεργαστής ΔΕΝ διαθέτει ενσωματωμένα γραφικά οπότε προορίζεται για χρήση πάντα σε συνδυασμό με χρήση gpu. Εκτός από τη gpu κρατάω και το τροφοδοτικό; 23 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Το Photoshop θέλει λεφτά δυστυχώς, άμα το χρησιμοποιείς σοβαρά. Υπάρχει και άλλο σύστημα διετίας που θα κάνουμε μια αναβάθμιση μέσα στο χρόνο για τη δουλειά αυτή, όμως δεν το έχουμε τώρα κοντά μας για να σας δώσω λεπτομέρειες. Επειδή όμως όπως είπατε και εσείς είστε καταρράκτες πληροφοριών αν έχετε χρόνο και διάθεση πείτε μας μια τέτοια σύνθεση να την έχουμε υπόψη μας.
nickol-us Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Πολυ οικονομικα με τιμιο μηχανημα πληρωμενη και συναρμολογηση και μεταφορικα απο e-shop. Ολα αμεσα παραδοτεα. Tροφοδοτικο προσθεσα (που ξεχασε ο Νικολας) Μπορουμε ακομα να κοψουμε 20-30 ευρω εαν χρειαζεται. Είχα επιλέξει αλλά δεν έβαλα το λινκ Διορθώθηκε Thanks Μόλις τώρα, A10B είπε Εκτός από τη gpu κρατάω και το τροφοδοτικό; Υπάρχει και άλλο σύστημα διετίας που θα κάνουμε μια αναβάθμιση μέσα στο χρόνο για τη δουλειά αυτή, όμως δεν το έχουμε τώρα κοντά μας για να σας δώσω λεπτομέρειες. Επειδή όμως όπως είπατε και εσείς είστε καταρράκτες πληροφοριών αν έχετε χρόνο και διάθεση πείτε μας μια τέτοια σύνθεση να την έχουμε υπόψη μας. Δεν έχω άμεση εικόνα για ποιό τροφοδοτικό έχει τώρα το σύστημα και αν αξίζει να κρατηθεί. Κάποια branded έχουν custom τροφοδοτικά. Αν είναι το κουτί "κανονικό" και δεν έχει custom τρύπες/χώρους για τροφοδοτικό και μητρική τότε μπορεί να κρατηθούν κι άλλα parts. Γνώμη μου, καλύτερα να κρατήσετε μόνο τον hdd και την gpu και το υπόλοιπο να "φύγει" ολόκληρο Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2022 από nickol-us 1 1
A10B Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Tροφοδοτικο προσθεσα (που ξεχασε ο Νικολας) Μπορουμε ακομα να κοψουμε 20-30 ευρω εαν χρειαζεται. Μαζί το γράψαμε. 😃 Όχι δεν χρειάζεται είναι αστείο το ποσόν. Σας ευχαριστώ και εσάς και όλους σας, για το χρόνο σας. 1
JDROGAS Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, A10B είπε Υπάρχει και άλλο σύστημα διετίας που θα κάνουμε μια αναβάθμιση μέσα στο χρόνο για τη δουλειά αυτή, όμως δεν το έχουμε τώρα κοντά μας για να σας δώσω λεπτομέρειες. Επειδή όμως όπως είπατε και εσείς είστε καταρράκτες πληροφοριών αν έχετε χρόνο και διάθεση πείτε μας μια τέτοια σύνθεση να την έχουμε υπόψη μας. Θα πρεπει να μαθουμε τουλαχιστον τι γενιας επεξεργαστη και μητρικη εχει για να αρχισουμε να κανουμε υποθεσεις! 😊
RTW4ever Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, A10B είπε Εκτός από τη gpu κρατάω και το τροφοδοτικό; Υπάρχει και άλλο σύστημα διετίας που θα κάνουμε μια αναβάθμιση μέσα στο χρόνο για τη δουλειά αυτή, όμως δεν το έχουμε τώρα κοντά μας για να σας δώσω λεπτομέρειες. Επειδή όμως όπως είπατε και εσείς είστε καταρράκτες πληροφοριών αν έχετε χρόνο και διάθεση πείτε μας μια τέτοια σύνθεση να την έχουμε υπόψη μας. Ποια τέτοια σύνθεση εννοείς; Καινούρια εντελώς σύνθεση; Και αν ναι, με ποιο προϋπολογισμό;
A10B Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Ναι μια εντελώς καινούρια σύνθεση εννοώ ορμώμενος από την προηγούμενη τοποθέτηση σας «Το Photoshop θέλει λεφτά δυστυχώς, άμα το χρησιμοποιείς σοβαρά». Δεν ξέρω ποίος προϋπολογισμός είναι κατάλληλος στο στάδιο αυτό. Σίγουρα δε θα συζητούσαμε για μια σύνθεση των 1.000,00€ αλλά ούτε και για κάποια των 3.000,00€ αναφερόμενοι φυσικά πάντα μόνο στο κόστος για τον πύργο του υπολογιστή. Αν μπορεί να σας βοηθήσει κάπως σκεφτείτε αυτό παρακαλώ: Έχετε ένα μέλος στην οικογένεια σας ο οποίος αγαπά πραγματικά να ασχολείται με το αντικείμενο αυτό και συγκεκριμένα με τη δημιουργία αφισών. Τα αρχεία που χρησιμοποιεί στο στάδιο που βρίσκεται σήμερα είναι μεγέθους των 50-100ΜΒ με πολλά φίλτρα και δημιουργικά επίπεδα. Δεν είναι δηλαδή ο χρήστης που θα ανοίξει για πρώτη φορά έναν υπολογιστή αλλά δεν είναι και αυτός που μπορεί σήμερα να ασχοληθεί επαγγελματικά με κάτι λόγω της ηλικίας του. Μελλοντικά όμως γιατί όχι ίσως και να το κάνει αν ο ίδιος το επιθυμεί. Επιπλέον, επειδή το ανάφερα πριν υπάρχει δυνατότητα να αναβαθμίσουμε και έναν υπολογιστή με αυτόν τον επεξεργαστή και αυτήν τη μητρική με 16αρα μνήμη και αυτός αλλά δίχως κάποια κάρτα γραφικών, με 450W τροφοδοτικό και δυο Samsung 850 Evo. Δεν έχω όμως πρόσβαση σε αυτόν και δεν μπορώ να δω ακριβώς τη σύνθεση του. Τι θα επιλέγατε και τι υπολογιστή θα του δίνατε σήμερα εσείς με προοπτική μελλοντικών αναβαθμίσεων αποκλειστικά και μόνο για τον τομέα αυτό; Σας ευχαριστώ θερμά.
RTW4ever Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, A10B είπε Ναι μια εντελώς καινούρια σύνθεση εννοώ ορμώμενος από την προηγούμενη τοποθέτηση σας «Το Photoshop θέλει λεφτά δυστυχώς, άμα το χρησιμοποιείς σοβαρά». Δεν ξέρω ποίος προϋπολογισμός είναι κατάλληλος στο στάδιο αυτό. Σίγουρα δε θα συζητούσαμε για μια σύνθεση των 1.000,00€ αλλά ούτε και για κάποια των 3.000,00€ αναφερόμενοι φυσικά πάντα μόνο στο κόστος για τον πύργο του υπολογιστή. Αν μπορεί να σας βοηθήσει κάπως σκεφτείτε αυτό παρακαλώ: Έχετε ένα μέλος στην οικογένεια σας ο οποίος αγαπά πραγματικά να ασχολείται με το αντικείμενο αυτό και συγκεκριμένα με τη δημιουργία αφισών. Τα αρχεία που χρησιμοποιεί στο στάδιο που βρίσκεται σήμερα είναι μεγέθους των 50-100ΜΒ με πολλά φίλτρα και δημιουργικά επίπεδα. Δεν είναι δηλαδή ο χρήστης που θα ανοίξει για πρώτη φορά έναν υπολογιστή αλλά δεν είναι και αυτός που μπορεί σήμερα να ασχοληθεί επαγγελματικά με κάτι λόγω της ηλικίας του. Μελλοντικά όμως γιατί όχι ίσως και να το κάνει αν ο ίδιος το επιθυμεί. Επιπλέον, επειδή το ανάφερα πριν υπάρχει δυνατότητα να αναβαθμίσουμε και έναν υπολογιστή με αυτόν τον επεξεργαστή και αυτήν τη μητρική με 16αρα μνήμη και αυτός αλλά δίχως κάποια κάρτα γραφικών, με 450W τροφοδοτικό και δυο Samsung 850 Evo. Δεν έχω όμως πρόσβαση σε αυτόν και δεν μπορώ να δω ακριβώς τη σύνθεση του. Τι θα επιλέγατε και τι υπολογιστή θα του δίνατε σήμερα εσείς με προοπτική μελλοντικών αναβαθμίσεων αποκλειστικά και μόνο για τον τομέα αυτό; Σας ευχαριστώ θερμά. Να 'σαι καλά! Λοιπόν όπως μου περιγράφεις την κατάσταση, εγώ θα έβαζα κορυφαίο εξαπύρηνο με μητρική αξιόπιστη που να έχει τις θύρες που σας εξυπηρετεί, μνήμη 32 gb και τροφοδοτικό gold 550W. Πρόταση σε Intel Επεξεργαστής https://www.skroutz.gr/s/32159735/Intel-Core-i5-12600K-2-8GHz-Επεξεργαστής-10-Πυρήνων-για-Socket-1700-σε-Κουτί.html Μνήμη https://www.skroutz.gr/s/20591791/G-Skill-Ripjaws-V-32GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Συχνότητα-3600MHz-για-Desktop-F4-3600C18D-32GVK.html Μητρική https://www.skroutz.gr/s/33465157/Asrock-B660M-Pro-RS-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1700-Socket.html Τροφοδοτικό https://www.skroutz.gr/s/11394987/Corsair-TX-M-Series-TX550M-550W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Semi-Modular-80-Plus-Gold.html SSD https://www.skroutz.gr/s/17274624/Samsung-970-Evo-Plus-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0-MZ-V7S1T0BW.html Κάρτα γραφικών όποια μπορεί η οικονομική δυνατότητά σας, όπως είναι η κατάσταση τι να πω. Θα πρότεινα τουλάχιστον μια 1050 ti, ή μια 1060 καλύτερα. To Photoshop χρησιμοποιεί και την κάρτα γραφικών, οπότε κρίνεται απαραίτητη για πιο εύκολη εργασία. https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga/f/1180080/GeForce-GTX-1050-Ti.html?o=1050+ti&order_by=pricevat&order_dir=asc Κουτί κάποιο με καλό airflow, εγώ σε φίλους μου έχω στήσει σε αυτό https://www.skroutz.gr/s/20128179/CoolerMaster-Masterbox-MB511-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Κόκκινο.html Εξαιρετικό airflow, βγαίνει και σε έκδοση argb https://www.skroutz.gr/s/22722337/CoolerMaster-Masterbox-MB511-ARGB-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο.html Την σειρά μητρικών Asrock Pro την έχω χρησιμοποιήσει σε επαγγελματικά PC, βράχος με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Αλλά διαλέγεις με βάση τις ανάγκες σου. Αν θες AMD, πας στον 5600Χ και μια αντίστοιχη μητρική, με όλα τα άλλα ίδια. https://www.skroutz.gr/s/25549852/AMD-Ryzen-5-5600X-3-7GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-AM4-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html https://www.skroutz.gr/s/23777984/Asrock-B550M-Pro4-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html Δεν εξέτασα ιδιαίτερα το VFM στις παραπάνω προτάσεις, ποτέ δεν είναι το πρώτο μου κριτήριο, αλλά κριτήριά μου είναι η ποιότητα και αξιοπιστία των κομματιών που προτείνω. Δεν πολυσυμφωνώ με τα άλλα παιδιά εδώ στο φόρουμ που προτείνουν συνέχεια VFM προϊόντα, ποτέ δεν θα αγόραζα με αυτό το κριτήριο αποκλειστικά. Φιλικά πάντα. Τα παραπάνω βγαίνουν κάπου στα 870 με το κουτί με argb (με αγορά από το καλάθι του skroutz), συν 250-300 για την κάρτα γραφικών, συν έναν ακόμα argb ανεμιστήρα κάπου στα 20, σύνολο max 1.200 και έχεις ένα πολύ δυνατό σύνολο για τη δουλειά που θες. Φυσικά αν θες αποθηκευτικούς έξτρα χώρους, προσθέτεις SSD ή HDD της επιλογής σου. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2022 από RTW4ever 1
A10B Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Ούτε εγώ αγοράζω με αποκλειστικό γνώμονα τις τιμές όμως όλα όπως σίγουρα γνωρίζετε έχουν να κάνουν με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του καθενός. Από τη στιγμή που είναι ασύμφορο να αναβαθμίσουμε φθηνά τον αρχικό υπολογιστή και να έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα σε βάθος χρόνου τότε είναι μονόδρομος η αγορά ενός νέου ή οποία έχει προγραμματιστεί όπως ήδη ανέφερα να γίνει το καλοκαίρι και αυτός που υπάρχει ας μείνει κάπου στο σπίτι ως βοηθητικός ή ας τον δώσει ο μικρός σε κάποιον φίλο του αν το επιθυμεί. Η λύση που μου προτείνετε ακόμα και αν ήταν των 1.500,00€ προσωπικά μου ακούγεται οικονομική ειδικά με το εύρος τιμών που σας έθεσα. Οπότε μόλις έρθει η ώρα θα γίνει μια σύνθεση πάνω σε αυτές τις συγκεκριμένες προτάσεις σας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και εσάς και όλους όσους με τίμησαν με το χρόνο και τη συμμετοχή τους. 1 1
nickol-us Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία, απλά σαν διόρθωση. Ο 12600κ δεν είναι κορυφαίος 6πυρηνος αλλά 10πυρηνος. Εφόσον δεν επιλέχτηκε από λάθος αντί του 12400 πρέπει να συνοδευτει και από ψύκτρα υποχρεωτικά και καλό θα ήταν να μπει πιο ισχυρή μητρική. Επίσης τα κομμάτια που έχουν επιλεχτεί θα έλεγε κανείς ότι είναι vfm πάντως με μοναδική εξαίρεση τον 5600x που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να έχει μειωθεί η τιμή του με την έλευση της 12ης γενιάς Intel. Δεν έχει επιλεγεί κάτι που πληρώνεις χωρίς να έχεις την ανάλογη απόδοση. Αν πάντως μιλάμε για build που θα γίνει το καλοκαίρι, είναι υπερβολικά νωρίς. Η τιμή φυσικά δεν θα μεταβληθεί αρκετά ωστόσο το hardware θα είναι αρκετά διαφορετικό τότε (το πιθανότερο σενάριο) Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2022 από nickol-us 1
adtakhs Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Στις 27/1/2022 στις 12:21 ΠΜ, A10B είπε Ούτε εγώ αγοράζω με αποκλειστικό γνώμονα τις τιμές όμως όλα όπως σίγουρα γνωρίζετε έχουν να κάνουν με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του καθενός. Από τη στιγμή που είναι ασύμφορο να αναβαθμίσουμε φθηνά τον αρχικό υπολογιστή και να έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα σε βάθος χρόνου τότε είναι μονόδρομος η αγορά ενός νέου ή οποία έχει προγραμματιστεί όπως ήδη ανέφερα να γίνει το καλοκαίρι και αυτός που υπάρχει ας μείνει κάπου στο σπίτι ως βοηθητικός ή ας τον δώσει ο μικρός σε κάποιον φίλο του αν το επιθυμεί. Η λύση που μου προτείνετε ακόμα και αν ήταν των 1.500,00€ προσωπικά μου ακούγεται οικονομική ειδικά με το εύρος τιμών που σας έθεσα. Οπότε μόλις έρθει η ώρα θα γίνει μια σύνθεση πάνω σε αυτές τις συγκεκριμένες προτάσεις σας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και εσάς και όλους όσους με τίμησαν με το χρόνο και τη συμμετοχή τους. Ανάλογα το πότε θα γίνει η σύνθεση. Η αγορά είναι δυναμική και ότι προτείνεται κάθε φορά προσέχουμε να έχει μέγιστη απόδοση σε συνάρτηση με το κόστος του. Αν λοιπόν αγοράσεις σε 6 μήνες ίσως να υπάρχουν άλλα προϊόντα στην αγορά, ενώ τα σημερινά να είναι σε άλλες τιμές. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζητήσεις ξανά σύνθεση όταν είναι η ώρα της αγοράς. 1
A10B Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Στις 27/1/2022 στις 6:18 ΠΜ, nickol-us είπε Αν πάντως μιλάμε για build που θα γίνει το καλοκαίρι, είναι υπερβολικά νωρίς. Η τιμή φυσικά δεν θα μεταβληθεί αρκετά ωστόσο το hardware θα είναι αρκετά διαφορετικό τότε (το πιθανότερο σενάριο) 16 ώρες πριν, adtakhs είπε Αν λοιπόν αγοράσεις σε 6 μήνες ίσως να υπάρχουν άλλα προϊόντα στην αγορά, ενώ τα σημερινά να είναι σε άλλες τιμές. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζητήσεις ξανά σύνθεση όταν είναι η ώρα της αγοράς. Πάντα καλοδεχούμενες οι χρήσιμες συμβουλές σας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευγενική διάθεση και για την προσφορά σας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα