A10B Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Γεια σας. Επειδή ο μικρός διαμαρτύρεται για τα κολλήματα που του κάνει ο υπολογιστής τι αναβάθμιση θα μπορούσαμε να κάνουμε σε αυτόν που έχει; Δεν παίζει καθόλου παιχνίδια. Η χρήση που του κάνει καθημερινά είναι για δημιουργία αφισών και άλλων μεγάλων αρχείων με τη χρήση Photoshop τίποτε άλλο ιδιαίτερο. Ο υπολογιστής του είναι ο Dell Precision T1600 και στην εικόνα θα δείτε τα χαρακτηριστικά του. Σας ευχαριστώ. Spoiler
nickol-us Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γενικά τα χαρακτηριστικά που διαθέτει το μηχάνημα είναι μια χαρά. Δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις εκτός αν βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, κάτι που δεν αξίζει κατά πάσα πιθανότητα λόγω παλαιότητας. Το πρώτο πράγμα είναι να βρεις από που προέρχονται τα κολλήματα. Υποψιάζομαι 3 πράγματα: αδύναμο cpu προβληματικός μηχανικός δίσκος κάποιο προβληματικό software ή bloatware που καταναλώνει πόρους Το εύκολο που μπορείς να κάνεις είναι να αποσυνδέσεις τον σκληρό και να δεις μήπως προέρχεται από εκεί το θέμα. Επίσης εύκολο και οικονομικό, να ελέγξετε το task manager μήπως υπάρχουν ύποπτες διεργασίες που καταναλώνουν πόρους Τελευταίο και πιο κοστοβόρο να κάνετε αναβάθμιση επεξεργαστή. Σύμφωνα με αυτό και αυτό μπορείτε να αναβαθμίσετε σε i7-2600 ή σε εφάμιλλο xeon e3-1245. Κόστος 60-70 ευρώ για i7 και 40-60 ευρώ για τον xeon, σύμφωνα με μια ματιά που έριξα στις αγγελίες (εδώ και ebay). Θα δείτε κάποια βελτίωση καθώς και πιο δυνατό σε single core διαθέτουν οι cpu αλλά και αποδίδουν συνολικά καλύτερα λόγω multi-threading i7-2600 vs i5-2400 vs eon E3-1245 Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2022 από nickol-us 1
A10B Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Όπως εύστοχα λέτε και εσείς δεν αξίζει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για αυτόν λόγω παλαιότητας. Είχα σκεφτεί για μνήμες αλλά κάποιοι γράφουν ότι μπορεί να πάρει μέχρι 32bg και κάποιοι άλλοι όχι. Θα δω όλα όσα μου λέτε, σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2022 από A10B
nickol-us Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Τα 16gb είναι στα προτινόμενα requirements του photoshop εκτός αν μιλάμε για βαριές εργασίες οπότε προτείνεται να πάει για ολική αναβάθμιση. 32gb σε ddr3 θα πληρωθούν ακριβά χωρίς να υπάρχουν οι ανάλογες απόλαβες από το σύστημα 1 1
A10B Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, nickol-us είπε Τα 16gb είναι στα προτινόμενα requirements του photoshop εκτός αν μιλάμε για βαριές εργασίες οπότε προτείνεται να πάει για ολική αναβάθμιση. 32gb σε ddr3 θα πληρωθούν ακριβά χωρίς να υπάρχουν οι ανάλογες απόλαβες από το σύστημα Τότε θα περιοριστούμε στην αναβάθμιση επεξεργαστή. Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι. EDIT: Μήπως έχετε την καλοσύνη να μου βάλετε ένα λίνκ από τις μνήμες; Σας το ζητάω γιατί αν είναι οι σωστές αυτές που είδα, τότε οι τιμές τους είναι κάπου στα 200,00€ και για εμένα δεν είναι απαγορευτικό το ποσό αυτό με την απαραίτητη φυσικά προϋπόθεση ότι θα κάνουν τη διαφορά και θα δώσουν λύση στο πρόβλημα. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2022 από A10B 1
JDROGAS Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Kαλημερα κι απο μενα. Επειδη τα χρηματα ειναι αναλογικα πολλα (200 ευρω για μνημες πχ )σε σχεση με αυτο που θα παρεις μπορεις να κανεις το εξης. Αγοραζεις ενα ολοκληρωμενο υπολογιστη με 200-250 ευρω (που να εμπεριεχει βεβαια αυτα που θελεις) Οποτε η τον χρηιμοποιεις οπως ειναι ειτε παιρνεις τα parts που χρειαζεσαι. Να ενα ωραιο παραδειγμα που βρηκα στις αγγελιες. Επισης μεσα στην γκαμα των υποψηφιων επεξεργαστων μπορεις να συμπεριλαβεις και τον i7 3770k o οποιος ειναι ο δυνατοτερος και με μικροτερο tdp 77w εναντι 95w του δικου σου. https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-i7-2600-vs-Intel-i5-2400-vs-Intel-Xeon-E3-1245-vs-Intel-i7-3770K/1vs793vs1202vs2 Το manual αναφερει μεγιστη μνημη 32gb αρα δεν θα εχεις θεμα για αναβαθμιση. 2 ώρες πριν, A10B είπε Μήπως έχετε την καλοσύνη να μου βάλετε ένα λίνκ από τις μνήμες; Σας το ζητάω γιατί αν είναι οι σωστές αυτές που είδα, τότε οι τιμές τους είναι κάπου στα 200,00€ και για εμένα δεν είναι απαγορευτικό το ποσό αυτό με την απαραίτητη φυσικά προϋπόθεση ότι θα κάνουν τη διαφορά και θα δώσουν λύση στο πρόβλημα. Γιατι 200 ευρω για μνημες; https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46394_46401_46403_46405_583121/DDR3-1333-MHz-Desktop-2-modules-16GB.html?o=ddr3&order_by=pricevat&order_dir=asc Αυτος ειναι ο τυπος που χρειαζεσαι ddr 3 - 1333 cl9 2x8gb Kαλο θα ηταν βεβαια να μας δωσεις ενα screenshot απο cpuz η hwinfo με τον ακριβη τυπο ram. Oι μνημες εχουν παραξενιες (λογω του ειναι παλιες και σιγουρα ο αναλογος τυπος σημερα δεν φοραει τα ιδια τσιπακια) και μπορει να παρεις τον ιδιο τυπο και να εχεις θεματα. Αποψη μου μην φτασεις ψηλα στα χρηματα,αφου σημερα με 350 ευρω μπορεις να φτιαξεις η να παρεις εστω ετοιμο pc με 10η γενια intel το οποιο θα ειναι 10 φορες δυνατοτερο και αποκρισιμο στις σημερινες εφαρμογες. Μια συγκριση ενος φθηνου i3 10105 με τον δικο σου. https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-i5-2400-vs-Intel-i3-10105/793vs4259 Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2022 από JDROGAS 1
A10B Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Καλημέρα σας. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και όλες τις χρήσιμες πληροφορίες σας. Για τις μνήμες κοίταξα να πάρω ένα ολόκληρο σετ καινούριο με 4 τμχ για να αποφύγω πιθανές παραξενιές όπως λέτε και εσείς μεταξύ παλιών και νέων. Όμως επειδή μπορεί να κάνω λάθος ζήτησα επιβεβαίωση με κάποιο λινκ. Φυσικά αν δεν υπάρχει πρόβλημα να πάρω ένα μόνο σετ από αυτά που μου προτείνατε εσείς με τα 2 τμχ. Και εγώ γενικότερα δε θέλω να δώσω περισσότερα χρήματα από αυτά για δυο συγκεκριμένους λόγους καθώς ο μικρός έχει και άλλο υπολογιστή, αλλά και επειδή το καλοκαίρι, κάτι που δεν το ξέρει ακόμα ο ίδιος θα του πάρουν δώρο έναν καινούριο. Σας παραθέτω και δυο εικόνες από αυτές που ζητήσατε. Spoiler 1
nickol-us Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 32gb ram (το ξαναλέω σε περίπτωση που δεν έγινε ξεκάθαρο) δεν πιστεύω οτι λύνει το πρόβλημα. Αναλογικά με το υπόλοιπο σύστημα δεν είναι το κομμάτι που εκείνο πονάει. Το πιο αδύναμο μέρος του υπολογιστή είναι ο επεξεργαστής. Gpu παλεύεται, ειδικά με αυτά που γίνεται έξω στην αγορά, μνήμη είναι μια χαρά και παραπάνω από αρκετή (περισσότερη μνήμη μετά πάμε σε επαγγελματική χρήση). Μας μένουν και οι σκληροί, που μπορεί να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα. Είτε γιατί ο μηχανικός φτάνει στο τέλος της ζωής του και κολλάει, είτε γιατί το ίδιο παθαίνει ο ssd είτε γιατί ο δίσκος είναι φορτωμένος(έχει μεγάλη κάλυψη της χωρητικότητάς του). Τελευταίο είναι να μην φταίει τίποτα από τα παραπάνω και απλά να έχει γίνει κακό στήσιμο του λειτουργικού, είτε έχει μπει κάποιος ιός, είτε κάποιο "χάλια" software τρέχει στο backround και γονατίζει το σύστημα. Λύσετε πρώτα τα παραπάνω και μετά μιλήστε για οτιδήποτε άλλο. Στα 300 πάντως φτιάχνεται ωραιότατο και ολοκαίνουργιο build με τον i3-10100 και 16gb ram, που θα δώσει εντελώς άλλη δύναμη σαν σύστημα. 3 1
JDROGAS Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Καταρχην υπεθεσα οτι μιλουσαμε για 2x8 (εκανα λαθος) βλεπω οτι εχετε 4x4=16gb.Γι αυτο και ζητηση περαιτερω πληροφοριες, Οποτε ακυρη η αγορα 2x8. Για μενα δεν αξιζει να παρετε εκ νεου μνημες + επεξεργαστη. Νομιζω οτι η καλυτερη προταση ειναι αυτη που σας εκανα απο τις αγγελιες,δηλ η αγορα ολοκληρου tower με χρηση ειτε των parts που χρειαζεστε στον δικο σας (αν και θεωρω καλυτερα η χρηση του νεου tower οπως ειναι) σε συνδυασμο με την πωληση των εναπομειναντων parts. Σαφως μην περιμενετε πολλα απο την αναβαθμιση μονο των μνημων οι οποιες απο μονες τους δεν θα κανουν τη διαφορα. Χρειαζεστε οπωσδηποτε επεξεργαστη για να ανταπεξελθει στις αναγκες των εφαρμογων αυτων. Αυτο το καθιστα (κατα την αποψη μου) ασυμφορο τελικα στο συνολο. Σε ολα αυτα βεβαιως θα παιξει καθοριστικο ρολο (και στο κοστος) εαν θα πωλησετε οτιδηποτε αναβαθμισετε. Με 300-350 ευρω πατε σε καινουργιο συστημα εστω entry level αλλα παρα πολυ αποδοτικο σε σχεση με το δικο σας. 1 1
A10B Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 14 λεπτά πριν, nickol-us είπε Στα 300 πάντως φτιάχνεται ωραιότατο και ολοκαίνουργιο build με τον i3-10100 και 16gb ram, που θα δώσει εντελώς άλλη δύναμη σαν σύστημα. 8 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Με 300-350 ευρω πατε σε καινουργιο συστημα εστω entry level αλλα παρα πολυ αποδοτικο σε σχεση με το δικο σας. Σας ευχαριστώ παρά πολύ και τους δύο για το χρόνο και τη βοήθεια σας. Αν δε σας κάνει κόπο θα μπορούσατε σας παρακαλώ να μου δώσετε και κάποια λίνκ για την αγορά των καινούριων που λέτε;
nickol-us Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πολύ οικονομικά, φυσικά μιλάμε πάντα για σύνθεση που θα κάνετε οι ίδιοι διαφορετικά από ένα μαγαζί το πιο λογικό είναι οτι θα μεταβληθεί προς τα πάνω η τιμή Kolink-KLA-002 Be-Quiet-System-Power-9-400W Μητρική (2 επιλογές επειδή η μια είναι σε προσφορά και ίσως δεν την βρείτε) Intel-Core-i3-10105F G-Skill-Aegis-16GB-DDR4-2x8GB-3200MHz Kingston-NV1-SSD-250GB 2 παρατηρήσεις. Ο επεξεργαστής ΔΕΝ διαθέτει ενσωματωμένα γραφικά οπότε προορίζεται για χρήση πάντα σε συνδυασμό με χρήση gpu. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα πουλώντας το μηχάνημα που διαθέτετε (χωρίς την quadro επάνω) και να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα οπότε η αγορά γίνεται ακόμη πιο συμφέρουσα και μπορούμε ίσως να δούμε και για καλύτερα χαρακτηριστικά σε hardware. Ενδεικτικά (καθώς ένα μονάχα νούμερο δεν αντιπροσωπεύει 100% την πραγματικότητα) i5-2400-vs-i7-2600-vs-Xeon-E3-1245-vs-i3-10105F Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2022 από nickol-us 1
RTW4ever Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, A10B είπε Σας ευχαριστώ παρά πολύ και τους δύο για το χρόνο και τη βοήθεια σας. Αν δε σας κάνει κόπο θα μπορούσατε σας παρακαλώ να μου δώσετε και κάποια λίνκ για την αγορά των καινούριων που λέτε; Σου κάνω παράθεση το τελευταίο σου μήνυμα για να μην μπερδευτώ με τα υπόλοιπα. Το photoshop είναι η κύρια χρήση του PC μου που θα δεις στην υπογραφή μου. 4770Κ με 32 GB κορυφαίας για την εποχή DDR3 μνήμης. Λοιπόν το πρόβλημά σου είναι ο επεξεργαστής και όχι η μνήμη. Το Photoshop είναι κατεξοχήν μονονηματικό και θέλει δυνατό CPU. Βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις, όπως εισαγωγή αρχείων στο Raw, εξαγωγή σε PNG κλπ., χρησιμοποιεί όλους τους πυρήνες. Επομένως το ξαναλέω, θέλει δυνατό CPU. Εμένα πλέον ο 4770Κ δεν με καλύπτει, πολλές φορές τον περιμένω να τελειώσει μια εντολή για να μπορέσω να δώσω δεύτερη, όπως π.χ. σε εφαρμογή ή δοκιμή φίλτρων. Έτσι προχώρησα σε παραγγελία 5900Χ. Αντιθέτως σπάνια καταναλώνει υπερβολική μνήμη. Με τα 16 GB που έχεις είσαι καλά, εκτός αν ανοίγεις τεράστια αρχεία, ξέρω γω 500 ΜΒ και πάνω, με πολλά layers και φίλτρα. Έλεγξε και το σύστημά σου μήπως υπάρχει κάτι που τρέχει στο παρασκήνιο και καταναλώνει πόρους. Επομένως προσανατολίσου σε αναβάθμιση CPU ή σε νέο σύστημα. 7 λεπτά πριν, nickol-us είπε Πολύ οικονομικά, φυσικά μιλάμε πάντα για σύνθεση που θα κάνετε οι ίδιοι διαφορετικά από ένα μαγαζί το πιο λογικό είναι οτι θα μεταβληθεί προς τα πάνω η τιμή Kolink-KLA-002 Μητρική (2 επιλογές επειδή η μια είναι σε προσφορά και ίσως δεν την βρείτε) Intel-Core-i3-10105F G-Skill-Aegis-16GB-DDR4-2x8GB-3200MHz Kingston-NV1-SSD-250GB 2 παρατηρήσεις. Ο επεξεργαστής ΔΕΝ διαθέτει ενσωματωμένα γραφικά οπότε προορίζεται για χρήση πάντα σε συνδυασμό με χρήση gpu. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα πουλώντας το μηχάνημα που διαθέτετε (χωρίς την quadro επάνω) και να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα οπότε η αγορά γίνεται ακόμη πιο συμφέρουσα και μπορούμε ίσως να δούμε και για καλύτερα χαρακτηριστικά σε hardware. Ενδεικτικά (καθώς ένα μονάχα νούμερο δεν αντιπροσωπεύει 100% την πραγματικότητα) i5-2400-vs-i7-2600-vs-Xeon-E3-1245-vs-i3-10105F Παιδιά με τις αναβαθμίσεις σε 2600 και Xeon που προτείνετε δεν θα δει και πολλή διαφορά, άχρηστη αναβάθμιση είναι στην ουσία. Η σύγκριση που παραθέτεις στο τέλος εικονίζει την πραγματικότητα, το passmark είναι αξιόπιστο. Η λύση του 10105F είναι η σωστή στην προκειμένη περίπτωση, και αφού θα πάρει καινούριο σύστημα, πρέπει υποχρεωτικά να βάλει 32GB μνήμη. Το Photoshop θέλει λεφτά δυστυχώς, άμα το χρησιμοποιείς σοβαρά. 3 1
nickol-us Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Σου κάνω παράθεση το τελευταίο σου μήνυμα για να μην μπερδευτώ με τα υπόλοιπα. Το photoshop είναι η κύρια χρήση του PC μου που θα δεις στην υπογραφή μου. 4770Κ με 32 GB κορυφαίας για την εποχή DDR3 μνήμης. Λοιπόν το πρόβλημά σου είναι ο επεξεργαστής και όχι η μνήμη. Το Photoshop είναι κατεξοχήν μονονηματικό και θέλει δυνατό CPU. Βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις, όπως εισαγωγή αρχείων στο Raw, εξαγωγή σε PNG κλπ., χρησιμοποιεί όλους τους πυρήνες. Επομένως το ξαναλέω, θέλει δυνατό CPU. Εμένα πλέον ο 4770Κ δεν με καλύπτει, πολλές φορές τον περιμένω να τελειώσει μια εντολή για να μπορέσω να δώσω δεύτερη, όπως π.χ. σε εφαρμογή ή δοκιμή φίλτρων. Έτσι προχώρησα σε παραγγελία 5900Χ. Αντιθέτως σπάνια καταναλώνει υπερβολική μνήμη. Με τα 16 GB που έχεις είσαι καλά, εκτός αν ανοίγεις τεράστια αρχεία, ξέρω γω 500 ΜΒ και πάνω, με πολλά layers και φίλτρα. Έλεγξε και το σύστημά σου μήπως υπάρχει κάτι που τρέχει στο παρασκήνιο και καταναλώνει πόρους. Επομένως προσανατολίσου σε αναβάθμιση CPU ή σε νέο σύστημα. Παιδιά με τις αναβαθμίσεις σε 2600 και Xeon που προτείνετε δεν θα δει και πολλή διαφορά, άχρηστη αναβάθμιση είναι στην ουσία. Η σύγκριση που παραθέτεις στο τέλος εικονίζει την πραγματικότητα, το passmark είναι αξιόπιστο. Η λύση του 10105F είναι η σωστή στην προκειμένη περίπτωση, και αφού θα πάρει καινούριο σύστημα, πρέπει υποχρεωτικά να βάλει 32GB μνήμη. Το Photoshop θέλει λεφτά δυστυχώς, άμα το χρησιμοποιείς σοβαρά. Δε διαφωνούμε πουθενά. Αν διαβάσεις τα μηνύματα από την αρχή θα το διαπιστώσεις. Χαίρομαι που επιβεβαιώνεις ως χρήστης του προγράμματος με παραπλήσιο(ας το πούμε) hardware.
RTW4ever Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, nickol-us είπε Δε διαφωνούμε πουθενά. Αν διαβάσεις τα μηνύματα από την αρχή θα το διαπιστώσεις. Χαίρομαι που επιβεβαιώνεις ως χρήστης του προγράμματος με παραπλήσιο(ας το πούμε) hardware. Ναι συμφωνώ ότι δεν διαφωνούμε, απλά έκανα εσένα παράθεση γιατί είστε καταρράκτες πληροφοριών και δεν σας προλαβαίνω. Διάβασα τα μηνύματά σου και πράγματι λέμε τα ίδια.
JDROGAS Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Πολυ οικονομικα με τιμιο μηχανημα πληρωμενη και συναρμολογηση και μεταφορικα απο e-shop. Ολα αμεσα παραδοτεα. Tροφοδοτικο προσθεσα (που ξεχασε ο Νικολας) Μπορουμε ακομα να κοψουμε 20-30 ευρω εαν χρειαζεται. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα