Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,ονομάζομαι Μιχάλης,21 ετών και είμαι φοιτητής στο τμήμα πολιτικών μηχανικών και ψάχνω ένα laptop ώστε να μπορώ να χρησιμοποιήσω τα βασικά προγράμματα που μου ζητούνται από τη σχολή όπως παραδείγματος χάρη autodesk, AutoCAD,matlab,GIS και άλλες συναφείς εφαρμογές. Ε επίσης θα ήθελα ένα  κατά προτίμηση που να μπορεί να παίξει κάνα γκειμ,δε λέω να είναι gaming γιατί δε παίζω παιχνίδια έτσι κι αλλιώς αλλά έστω αν θέλησω ποτέ να εγκαταστήσω 1,2 ή 3  παιχνίδια(όχι παραπάνω)  να μπορεί να αντέξει. Ζητάω κοινώς ένα απλό laptop για βασικές λειτουργίες. Αυτή τη στιγμή έχω ένα λάπτοπ , Toshiba 10ετιας αλλά σαν να αρχίσει να χαλάει οπότε ψάχνω νέο να αγοράσω. Παρακαλώ προτείνετε μου μερικά αν μπορείτε και που μπορώ να τα βρω. 

ΥΓ το μπάτζετ είναι σχετικά περιορισμένο,είμαι φοιτητής 3ο έτος που προσπαθεί σε 2,5 χρόνια να είναι με πτυχίο και για αυτό διαβάζω αρκετές ώρες και παρακολουθώ όλα τα μαθήματα της σχολής οπότε χρόνος για δουλειά και για να πάρω χωρίς δυσκολίες γρήγορα πτυχίο δεν υπάρχει,οπότε το μπάτζετ περιορισμένο. Οπότε θα παρακαλούσα να μου προτείνετε λάπτοπ που να μην κοστίζει 1000€ ας πούμε . Το πολύ 400€ μπορώ να δώσω δε μπορώ δυστυχώς παραπάνω. 

Επεξ/σία από mixalisvaf2002
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, mixalisvaf2002 είπε

ώστε να μπορώ να χρησιμοποιήσω τα βασικά προγράμματα που μου ζητούνται από τη σχολή όπως παραδείγματος χάρη autodesk, AutoCAD,matlab,GIS και άλλες συναφείς εφαρμογές.

Ε επίσης θα ήθελα ένα  κατά προτίμηση που να μπορεί να παίξει κάνα γκειμ

Ζητάω κοινώς ένα απλό laptop για βασικές λειτουργίες.

Mαλλον εχουμε διαφορετικο ορισμο των "βασικων λειτουργιων". Αυτα που θες να κανεις δεν ειναι ... βασικες λειτουργιες. Τα προγραμματα της σχολης θελουν specs. Θελουν δυνατο επεξεργαστη και 16γιγα ram το λιγοτερο. Αν μιλαμε για 3d προγραμματα , οπως καταλαβαινω απο τις λεξεις autodesk και autocad , τοτε μιλαμε και μια αξιοπρεπη καρτα ( gtx 1650 και πανω ?) , για να κουνιονται τα 3d models στα viewports με παραπανω απο 1 fps. Επισης κατι 3d studio max και παρεμφερη προγραμματα υποστηριζουν rendering με την gpu (cuda και rtx) , αρα αναλογως τι ειδους εργασιες κανεις σε αυτα τα προγραμματα , ισως να αξιζε να εχει το μηχανημα και καμμια σοβαρη gpu. 
Για τα παιχνιδια δεν λες τι ειδους , οποτε θα θεωρησω οτι δεν μιλας για mame παιχνιδια. Αρα παλι θες specs σοβαρα.

Θελω να καταληξω οτι με 400 δεν θα κανεις δουλεια. Πηγαινε απο το αλλο θεμα μια βολτα (πανω πανω καρφιτσωμενο στην κατηγορια "φορητοι υπολογιστες" και ρωτα εκει) , αν και δεν νομιζω οτι τα φορητα στο ευρος των 400 ευρω μπορουν να σε καλυψουν.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mphxths είπε

Mαλλον εχουμε διαφορετικο ορισμο των "βασικων λειτουργιων". Αυτα που θες να κανεις δεν ειναι ... βασικες λειτουργιες. Τα προγραμματα της σχολης θελουν specs. Θελουν δυνατο επεξεργαστη και 16γιγα ram το λιγοτερο. Αν μιλαμε για 3d προγραμματα , οπως καταλαβαινω απο τις λεξεις autodesk και autocad , τοτε μιλαμε και μια αξιοπρεπη καρτα ( gtx 1650 και πανω ?) , για να κουνιονται τα 3d models στα viewports με παραπανω απο 1 fps. Επισης κατι 3d studio max και παρεμφερη προγραμματα υποστηριζουν rendering με την gpu (cuda και rtx) , αρα αναλογως τι ειδους εργασιες κανεις σε αυτα τα προγραμματα , ισως να αξιζε να εχει το μηχανημα και καμμια σοβαρη gpu. 
Για τα παιχνιδια δεν λες τι ειδους , οποτε θα θεωρησω οτι δεν μιλας για mame παιχνιδια. Αρα παλι θες specs σοβαρα.

Θελω να καταληξω οτι με 400 δεν θα κανεις δουλεια. Πηγαινε απο το αλλο θεμα μια βολτα (πανω πανω καρφιτσωμενο στην κατηγορια "φορητοι υπολογιστες" και ρωτα εκει , αν και δεν νομιζω οτι τα φορητα στο ευρος των 400 ευρω μπορουν να σε καλυψουν.

δεν ειναι απαραιτητο οτι δουλευει 3d autocad, εχω βγαλει την σχολη πολιτικων μηχανικων ΤΕ, και ουδεποτε στη σχολη (ειτε στη δικη μου ειτε σε πολυτεχνικη) ζητηθηκε 3d μοντελο η αναπαρασταση. Το πολυ να του ζητησουν 3d απεικονιση αλλα σε 2d περιβαλλον το οποιο δεν απαιτει πολλα. στο δια ταυτα ιδανικα θες 5αρι επεξεργαστη και 8-16 gb ραμ με μια αυτονομη καρτα γραφικων για να μπορεσεις να τρεξεις τα autocad και gis. με 400 ευρω πρεπει να εχεις υπομονη να τσεκαρεις την προσφορα και με το που βγει κατι καλο να το τσιμπησεις. αλλιως το μπατζετ πρεπει να παει στα 600. μπορεις να αγορασεις με τιμολογιο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...