Προς το περιεχόμενο

H Asus αρνείται να μου επισκευασει λαπτοπ 9 μηνών!

Pepina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, sil_unique είπε

από την φωτογραφία κρίνω ότι έχει έρθει σε επαφή με υγρό, δεν φαίνεται να προέρχεται από τον πυκνωτή όπως αναφέρθηκε παραπάνω

όσο αφορά την εγγύηση αυτή παύει να υπάρχει μετά από τέτοιο συμβάν σε γενικές γραμμές

μερικοί κατασκευαστές την συνεχίζουν εφόσον γίνει αντικατάσταση των χαλασμένων υλικών [μητρική] σε εξουσιοδοτημένο service ενώ άλλοι την καταργούν τελείως και βγάζουν το μηχάνημα ως μη επισκευάσιμο

στην συγκεκριμένη περίπτωση το προτεινόμενο είναι να ξεχαστεί το θέμα της εγγύησης καθώς είναι ακριβό [100€ λιγότερο από την τιμή που αγοράστηκε] και να επισκευαστεί σε ανεξάρτητο service

Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις που βλέπεις το υγρό; γιατί μόνο ένα κολλωδες υγρό βλέπω στους δύο πυκνωτές που έφαγαν το βραχυκυκλωμα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 16/2/2022 στις 2:12 ΜΜ, Rattlehead είπε

Οπότε ισχύει αυτό που είπε ο φίλος παραπάνω ότι τα υγρά του πυκνωτή είναι

Δεν έχει υγρό ηλεκτρολύτη το solid cap και αν είχε τιναχτει θα ήταν καρβουνιασμένη η μητρική το τι μπορεί να είναι, οτιδήποτε από κόλλα, μονωτικό foam που ξεκόλλησε κάποιος οτιδήποτε, σε κάθε περίπτωση το μου είπαν οτι δεν φτιάχνεται το πετάω, είναι ανεύθυνο, μπορεί η μητρική να επισκευάζεται σε κάθε περίπτωση από φωτογραφίες είαι αδύνατο να εκτιμήσει δώσει κάποιος μια λύση

• Like 2

3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Δεν βλέπω κάποιο καρβούνιασμα 🙄

https://www.youtube.com/watch?v=MsZszY_w3ig&t=782s

Kαλό το βίντεο που πόσταρες από το συνάδελφο, με εξοπλισμό όπως μικροσκόπιο, τροφοδοτικό πάγκου, πολύμετρο, σταθμό αέρος κλπ μπορείς να αποκτήσεις γνώμη με το τι παίζει με μια μητρική στην φωτό πιο πάνω κάτω αριστερά όπου είναι το πυκνωτής με την μαυρη ουσία, είναι ένα κλασικό back converter, χωρίς να μετρήσει κάποιος τα fet, είτε το πηνίο για αρχή με το μάτι δεν μπορεί κανείς να καταλάβει κάτι είναι αδύνατο

• Like 1

35 λεπτά πριν, itanium είπε

Δεν έχει υγρό ηλεκτρολύτη το solid cap και αν είχε τιναχτει θα ήταν καρβουνιασμένη η μητρική το τι μπορεί να είναι, οτιδήποτε από κόλλα, μονωτικό foam που ξεκόλλησε κάποιος οτιδήποτε, σε κάθε περίπτωση το μου είπαν οτι δεν φτιάχνεται το πετάω, είναι ανεύθυνο, μπορεί η μητρική να επισκευάζεται σε κάθε περίπτωση από φωτογραφίες είαι αδύνατο να εκτιμήσει δώσει κάποιος μια λύση

Έχει πολυμερές μέσα. Τώρα τι μορφή παίρνει σε βραχυκυκλωμα, αν είσαι της δουλειάς θα έχεις συναντήσει. 

Σε κάθε περίπτωση δεν το πετάμε. Και εγώ με το Γιάννη θα της έλεγα να έρθει σε επαφή. Μπορείς και εσύ να δώσεις λύση. Αν βέβαια έχει επηρεαστεί η cpu, δεν ξέρω τι την συμφερει

Παιδιά αυτές είναι οι υπόλοιπες έγχρωμες. Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας. Κάθε βοήθεια πολύτιμη, για να ξέρω τι να τους πω.

20211222_163149.jpg

20211222_163131.jpg

20211222_163117.jpg

Φίλε το πάς σε έναν τεχνικό. Αν έχει αρπάξει καμία ασφάλεια η κανένας πυκνωτής, παίζει να στο φτιάξει με λιγότερο απο 100 ευρώ. Είχα σώσει πολλά τέτοια σαν τεχνικός. Έχεις γύρω στο 10% πιθανότητες. 

Στις 16/2/2022 στις 10:34 ΜΜ, Rattlehead είπε

Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις που βλέπεις το υγρό; γιατί μόνο ένα κολλωδες υγρό βλέπω στους δύο πυκνωτές που έφαγαν το βραχυκυκλωμα. 

αυτό το κολλώδες κάποτε ήταν υγρό με ζάχαρη ή καφέ ας πούμε

πλέον βλέπουμε τα κατάλοιπα και την πρασινίλα ιδίως στον μικρό κεραμικό πυκνωτή, εκεί θα υπάρχει και το βραχυκύκλωμα

Η Pepina κάτοχος  του μηχανήματος παρακολουθεί;

Πιάνουν τα χέρια σου; Να δώσουμε οδηγίες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...