Προς το περιεχόμενο

H Asus αρνείται να μου επισκευασει λαπτοπ 9 μηνών!

Pepina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 μηνες Λαπτοπ και να εχει μαζεψει τοσο σκουπιδι πολυ παραξενο!!!!

ο Ανεμιστηρας αυτος φαινεται να λειτουργει χρονια ...!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

17 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

το χνούδι και οι τρίχες από κατοικίδια στις γρίλιες "παγιδεύουν" υγρασία του χώρου

Αν εκεί που ακουμπούσες το notebook είχε τρίχες από το κατοικίδιο δικαιολογήται το πρόβλημα που απέκτεισες γιατί ο ανεμιστήρας τις "ρουφούσε" μέσα. Μεγάλη προσοχή με τα κατοικίδια , αν αφήνουν τρίχες κοντά στους ανεμιστήρες του υπολογιστή θέλει καθάρισμα συνεχώς και το γραφείο και ο ανεμιστήρας του η/υ. Αν οι φωτογραφίες είναι πραγματικές και τόσο μάκα την απέκτησες μέσα σε λίγους μήνες τότε έχεις πρόβλημα καθαριότητας.

Όχι δεν τίθεται θέμα καθαριότητας, οπως ανέφερα πιο πάνω καθάριζα τα πλήκτρα  ανά 2 μέρες με σκουπακι usb και τους αεραγωγούς με Η.Σ Αν ήταν έτσι δεν θα λειτουργούσε ούτε και ο Toshiba που τον έχουμε απο το 2013 ούτε οι βάσεις  ανεμιστήρων ούτε καμία συσκευή. Δεν γίνεται να έχεις κατοικίδια και να μην καθαρίζεις. Όταν το παρέδωσα (με το κουτί τους) νόμιζαν ότι ήταν καινούργιο.  Το είχαν ενα μήνα και στο service. Μέχρι χτυπημένο το πήρα πίσω. Εγώ υπέθεσα ότι ήταν κάτι με μπαταρία γιατί έσβησε όταν έβαλα τον φορτιστή.

14 ώρες πριν, kremenarasi είπε

9 μηνών όχι 2 μηνών. Και 1 μήνα στο service 

Καλημέρα σας, εντέλει μπορώ να το πάω σε κάποιον τεχνικο έξω όσο έχει εγγύηση για μια άλλη γνώμη; Δεν έχω πάρει απάντηση.  Είναι κρίμα να μένει έτσι  στο κουτί του. 

Μετα οταν λεμε μακρια απο Asus καποιοι παρεξηγιουνται λες και εχουν μετοχες. Δεν ξερω αν ειναι και εξω ετσι, αλλα στην ελλαδα ειναι απαραδεκτοι.

• Like 3

Δεν θα ασχοληθώ με τρίχες χνούδια και νερά ... το μηχάνημα έχει σήμερα σοβαρή ζημιά στην πλακέτα.

Δυο επιλογές:

1) Αποδέχεσαι το κόστος επισκευής ASUS, και ξαναμπαίνει στα χρονοδιαγράμματα εγγύησης. Και διώχνεις το γάτο από το σπίτι.

2) Πας σε ένα κατάστημα επισκευών Laptop και εάν καταφέρουν να το ζωντανέψουν, τους πληρώνεις 200Ε αλλά και πάλι  διώχνεις το γάτο από το σπίτι.

Η οξείδωση είναι κάτουρα από το ζώο δεν είναι νερό. 

• Like 2

Έξω δεν υπάρχει κάποιος να στο φτιάξει. Ποιος θα βρει μητρική από πού με τι κόστος, θα είναι καινούργια η ανακατασκευασμένη; Τι εγγύηση θα σου δώσει;

Η οξείδωση μπορεί να είναι είτε από υγρασία (έχετε δει τι τσιγκινα ανακυκλωμένα σίδερα έχουν τα fan) είτε από κάποιο πυκνωτη όπου έφτυσε τα υγρά του.

Αυτό που θα τους πεις είναι ότι λόγω κατασκευαστικής αστοχίας, ότι υπήρχε ελαττωματικός πυκνωτής όπου και χαλάει εντέλει για αυτό πλέον δεν δουλεύει. Προφανώς τα υγρά είναι από τον πυκνωτή. Ευχαρίστησε τους για τις φωτογραφίες και απαίτησε να το φτιάξουν.

Να είσαι ευγενικός με τους υπαλλήλους και αν θες να αυξήσεις την ένταση να ζητήσεις τον προϊστάμενο του τμήματος.

Από τη στιγμή που είδε ο υπάλληλος την υγρασία δεν μπορεί να κάνει αλλιώς παρά να δηλώσει ότι έχει υγρασία. Να έχει πρόβλημα με τι δουλειά του για να σε εξυπηρετήσει; Χρειάζεται να του δώσεις το αφήγημα εσύ. Ώστε και αυτός με τη σειρά του να μπορέσει να σε εξυπηρετήσει.

Εάν δεν αντικατασταθεί ζητά το πίσω, πουλά το για ανταλλακτικά και πήγαινε στο επόμενο.

Στις 27/1/2022 στις 2:57 ΜΜ, Kiriakos-GR είπε

Δεν θα ασχοληθώ με τρίχες χνούδια και νερά ... το μηχάνημα έχει σήμερα σοβαρή ζημιά στην πλακέτα.

Δυο επιλογές:

1) Αποδέχεσαι το κόστος επισκευής ASUS, και ξαναμπαίνει στα χρονοδιαγράμματα εγγύησης. Και διώχνεις το γάτο από το σπίτι.

2) Πας σε ένα κατάστημα επισκευών Laptop και εάν καταφέρουν να το ζωντανέψουν, τους πληρώνεις 200Ε αλλά και πάλι  διώχνεις το γάτο από το σπίτι.

Η οξείδωση είναι κάτουρα από το ζώο δεν είναι νερό. 

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει κατουρήσει ο γατος πάνω ουτε να ψεκάσει. 1) έχει την αμμοδόχο του και τα γατια δεν πάνε οπου να ναι. 2) ειναι στεριωμενος. Αλλά πέραν αυτο δεν ειχε καθολου πρόσβαση, ειναι σαν να μου λές οτι πήγαινε ο γατος στην ταρατσα ενω δεν μπορει. Έχεις ιδεα πως μυριζουν τα ουρα γατας; θα βρωμαγε ολο το λαπτοπ.  Απο εμενα οταν έφυγε δεν ειχε πεσει τιποτα για να εχει υγρασια, απο εκει και περα δεν ξερω τι έγινε. Οπως ανέφερα έχω ποσες συσκευες που δεν εχουν παθει το παραμικρο με γατες η χωρις. 

21 ώρες πριν, alkis13 είπε

Έξω δεν υπάρχει κάποιος να στο φτιάξει. Ποιος θα βρει μητρική από πού με τι κόστος, θα είναι καινούργια η ανακατασκευασμένη; Τι εγγύηση θα σου δώσει;

Η οξείδωση μπορεί να είναι είτε από υγρασία (έχετε δει τι τσιγκινα ανακυκλωμένα σίδερα έχουν τα fan) είτε από κάποιο πυκνωτη όπου έφτυσε τα υγρά του.

Αυτό που θα τους πεις είναι ότι λόγω κατασκευαστικής αστοχίας, ότι υπήρχε ελαττωματικός πυκνωτής όπου και χαλάει εντέλει για αυτό πλέον δεν δουλεύει. Προφανώς τα υγρά είναι από τον πυκνωτή. Ευχαρίστησε τους για τις φωτογραφίες και απαίτησε να το φτιάξουν.

Να είσαι ευγενικός με τους υπαλλήλους και αν θες να αυξήσεις την ένταση να ζητήσεις τον προϊστάμενο του τμήματος.

Από τη στιγμή που είδε ο υπάλληλος την υγρασία δεν μπορεί να κάνει αλλιώς παρά να δηλώσει ότι έχει υγρασία. Να έχει πρόβλημα με τι δουλειά του για να σε εξυπηρετήσει; Χρειάζεται να του δώσεις το αφήγημα εσύ. Ώστε και αυτός με τη σειρά του να μπορέσει να σε εξυπηρετήσει.

Εάν δεν αντικατασταθεί ζητά το πίσω, πουλά το για ανταλλακτικά και πήγαινε στο επόμενο.

Επομενο αγορασα ηδη, σιγα μην τους εδινα παραπάνω απο την μιση αξια που ειχε οταν το αγορασα και για αιτια που δεν φταιω. Αλλά ειναι κριμα να μενει και στο κουτι του με τοσα χρονια εγγύση. Απο υγρασια δεν ειναι, απο εμενα δεν έπεσε κατι επανω. Οταν έσβησε δουλευα κανονικά, με το που έβαλα το βισμα για να το φορτισω εσβησε. Απο την στιγμη που το παρεδωσα δεν ξερω τι έγινε και αν επεσε σε αλλους κάτι γιατι μου το πηραν χωρις το κουτί. Με τον προισταμενο μιλησα και πισω απο την πλατη μου έλεγε με τον τεχνικο για τελειωμενη ιστορια, και οταν ρωτησα τι εννοει, μου ειπε οτι και να το ξαναστειλουν δεν προκειται να το ανοιξουν καν. 

Στις 26/1/2022 στις 9:01 ΜΜ, kremenarasi είπε

Να σου πω την αληθεια και εγω υπεθεσα μήπως ηταν προθήκης γιατί ηταν το τελευταιο κομμάτι που παρήγγειλα. Οταν ειχα μπει για αξιολογηση δεν ηταν πλεον διαθεσιμο. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η υγρασία είναι υγρασία απ' όπου και αν προέρχεται, πολύ φοβάμαι ότι πάει το laptop!!

έλα μην στεναχωριέσαι σε όλους μας έχει συμβεί η θα συμβεί στο μέλλον, βγάλε τον σκληρό, και το laptop πέταξε το όπως είναι και μην το σκέφτεσαι άλλο, δεν μπορείς να κάνεις κάτι τώρα, ξεκίνα να κοιτάς για καινούργιο!!

Επεξ/σία από Raylan

5 λεπτά πριν, Raylan είπε

βγάλε τον σκληρό, και το laptop πέταξε το όπως είναι και μην το σκέφτεσαι άλλο, δεν μπορείς να κάνεις κάτι τώρα, ξεκίνα να κοιτάς για καινούργιο!!

Συμφωνώ με τον Raylan, αλλα μην το πετάξεις βάλτο καμιά αγγελία για ανταλλακτικά, οθονη, πληκτρολόγιο και αλλα μερη θα είναι ακόμη λειτουργικά.

Στις 28/1/2022 στις 10:23 ΜΜ, sil_unique είπε

θα πρότεινα να ανοίξεις το κάτω καπάκι να να μας βγάλεις μια καλή έγχρωμη φωτογραφία στο εσωτερικό γιατί οι προηγούμενες δεν λένε

Αυτές έδωσαν στο support, και αυτές μου έδωσαν για να τους κάνω καταγγελία. Μακάρι να ήξερα να το ανοίξω να έβγαζα έγχρωμες. Άντε να κανω κανένα root και αλλάξω καμιά ΡΟΜ σε κινητό μέχρι εκεί πάνε οι γνώσεις μου τα υπόλοιπα τα αφήνω στους τεχνικούς. 😉 Ίσως είδαν γυναίκα και κοιτάνε να αποφύγουν; Δεν ξέρω 

Στις 28/1/2022 στις 8:22 ΜΜ, Raylan είπε

Η υγρασία είναι υγρασία απ' όπου και αν προέρχεται, πολύ φοβάμαι ότι πάει το laptop!!

έλα μην στεναχωριέσαι σε όλους μας έχει συμβεί η θα συμβεί στο μέλλον, βγάλε τον σκληρό, και το laptop πέταξε το όπως είναι και μην το σκέφτεσαι άλλο, δεν μπορείς να κάνεις κάτι τώρα, ξεκίνα να κοιτάς για καινούργιο!!

Θα το κυνηγήσω όσο μπορώ και μακάρι να βρεθεί κάποια άκρη. Αλλιώς θα μπορούσα να βάλω τoν SSD στην θέση DVD  του Toshiba; Η θα τα έπαιξε και ο δίσκος; 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/1/2022 στις 9:58 ΜΜ, alkis13 είπε

Καλημερα, Mακαρι να δεχοταν οτι υπάρχει ελλατωματικος πυκνωτης, γιατι απο υγρασια δεν ειναι, σιγουρα απο αυτο που λες θα ειναι.

Αν και οταν το πηρα απο το σερβις και ηταν σε ενα σημειο χτυπημενο, οταν ειπα να το στειλουν ξανα του ακουσα να λενε οτι ειναι τελειωμενη ιστορια και δεν θα το ανοιγαν ξανα. Μονο αν ανοιχτει απο τεχνικους του  Public αλλα θα πρεπει να ληξει η εγγυηση για αυτό. Παντως θα κανω μια προσπαθεια. Σε ευχαριστώ. 

Επεξ/σία από Pepina

Στις 8/2/2022 στις 8:59 ΠΜ, Pepina είπε

Καλημερα, Mακαρι να δεχοταν οτι υπάρχει ελλατωματικος πυκνωτης, γιατι απο υγρασια δεν ειναι, σιγουρα απο αυτο που λες θα ειναι.

Αν και οταν το πηρα απο το σερβις και ηταν σε ενα σημειο χτυπημενο, οταν ειπα να το στειλουν ξανα του ακουσα να λενε οτι ειναι τελειωμενη ιστορια και δεν θα το ανοιγαν ξανα. Μονο αν ανοιχτει απο τεχνικους του  Public αλλα θα πρεπει να ληξει η εγγυηση για αυτό. Παντως θα κανω μια προσπαθεια. Σε ευχαριστώ. 

Καλημέρα. Μπορεις να μας πεις το μοντέλο του λαπτοπ; 

Επίσης, πολύ εύκολα πετάτε όλοι τα λαπτοπ σας. Υπάρχουν μαγαζιά που τα επισκευαζουν αν δεν πιάνουν τα χέρια σας και ιδίως υπάρχουν και στη λιανική σπρευ απομάκρυνσης υγρασίας για πλακέτες. 

Είσαι Αθήνα περιοχή; αν ναι, υπάρχει ένα μαγαζί που το παιδί που το έχει, έχει και κανάλι στο youtube και ποσταρει επισκευές. 

• Like 2

Στις 15/2/2022 στις 7:01 ΠΜ, Rattlehead είπε

Καλημέρα. Μπορεις να μας πεις το μοντέλο του λαπτοπ; 

Επίσης, πολύ εύκολα πετάτε όλοι τα λαπτοπ σας. Υπάρχουν μαγαζιά που τα επισκευαζουν αν δεν πιάνουν τα χέρια σας και ιδίως υπάρχουν και στη λιανική σπρευ απομάκρυνσης υγρασίας για πλακέτες. 

Είσαι Αθήνα περιοχή; αν ναι, υπάρχει ένα μαγαζί που το παιδί που το έχει, έχει και κανάλι στο youtube και ποσταρει επισκευές. 

Το X515-JA-WB301T είναι. Δεν το πετάω το λάπτοπ ακόμα το κυνηγάω με την εγγύηση, αλλά για ένα λάπτοπ των 499 που το πήρα, 459 εχει τώρα να μου ζητάνε 357€ για μία βλάβη που δεν είναι απο εμένα, όχι δεν τους τα δίνω προτιμώ να βάλω κάτι παραπάνω και να πάρω καινούργιο γιατί σίγουρα ολο και κάτι θα μου βγάλει στην πορεία. Αν λήξει η εγγύηση της Asus έχω και την επέκταση του Public. Εντέλει μου είπαν ότι αν ανοιχτεί απο αλλού χάνω την εγγύηση 

Καλημέρα ζήτησα έγχρωμες τις φωτό, αυτός είναι ο πυκνωτης;

20211222_163252.jpg

5 ώρες πριν, Pepina είπε

Το X515-JA-WB301T είναι. Δεν το πετάω το λάπτοπ ακόμα το κυνηγάω με την εγγύηση, αλλά για ένα λάπτοπ των 499 που το πήρα, 459 εχει τώρα να μου ζητάνε 357€ για μία βλάβη που δεν είναι απο εμένα, όχι δεν τους τα δίνω προτιμώ να βάλω κάτι παραπάνω και να πάρω καινούργιο γιατί σίγουρα ολο και κάτι θα μου βγάλει στην πορεία. Αν λήξει η εγγύηση της Asus έχω και την επέκταση του Public. Εντέλει μου είπαν ότι αν ανοιχτεί απο αλλού χάνω την εγγύηση 

Καλημέρα ζήτησα έγχρωμες τις φωτό, αυτός είναι ο πυκνωτης;

20211222_163252.jpg

Ο πυκνωτής αλουμινίου και το πιο μικρό cap δίπλα του, είναι στον άλλο κόσμο. Οπότε ισχύει αυτό που είπε ο φίλος παραπάνω ότι τα υγρά του πυκνωτή είναι. Καμμια υγρασία, τώρα φαίνεται γιατί σου έστειλαν ασπρόμαυρες φώτο. Προφανώς και τα mosfet δεξιά είναι και αυτα στο άλλο κόσμο. 

Ζήτησε όλες τις φωτογραφίες, να σου κυκλώσουν που βλέπουν υγρασία με αναλυτική περιγραφή. Αυτό θέλει καταγγελία. Τώρα για τον ανεμιστήρα, μερικές φορές το κάλυμμα πιέζει το σασί και "ίσως" έτσι έχει ξεθωριασει(με κάθε επιφύλαξη, πρέπει και εκεί να δούμε φώτο) 

από την φωτογραφία κρίνω ότι έχει έρθει σε επαφή με υγρό, δεν φαίνεται να προέρχεται από τον πυκνωτή όπως αναφέρθηκε παραπάνω

όσο αφορά την εγγύηση αυτή παύει να υπάρχει μετά από τέτοιο συμβάν σε γενικές γραμμές

μερικοί κατασκευαστές την συνεχίζουν εφόσον γίνει αντικατάσταση των χαλασμένων υλικών [μητρική] σε εξουσιοδοτημένο service ενώ άλλοι την καταργούν τελείως και βγάζουν το μηχάνημα ως μη επισκευάσιμο

στην συγκεκριμένη περίπτωση το προτεινόμενο είναι να ξεχαστεί το θέμα της εγγύησης καθώς είναι ακριβό [100€ λιγότερο από την τιμή που αγοράστηκε] και να επισκευαστεί σε ανεξάρτητο service

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...