BrocasHelm Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 20 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε Δουλεύω 2 χρόνια τηλεργασία και δεν γνώριζα τίποτα από όλα αυτά Το θέμα είναι ποιός εργοδότης τα δίνει αυτά... 3/12/2021 δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ. Μπορείς να το κοιτάξεις και να μιλήσεις με την εταιρεία που εργάζεσαι.
filip123go Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Σε εμάς έγινε κανονικά η προσαύξηση (είναι σαν να δουλεύουμε Κυριακή) . Μας έδωσαν μάλιστα την επιλογή η να δουλέψουμε remote κανονικά με υπερωρίες η απλά να καθίσουμε. Εγώ δήλωσα κανονικά 8ωρο υπερωρία και έγινε και δεκτή πριν απο λίγο. 32 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε Εσείς που δουλέψατε τηλεργασία, το ξέρετε ότι δικαιούστε κάποια πραγματάκια σύμφωνα με το νόμο, σωστά; Ψίχουλα μεν, τα δικαιούστε δε. Με την Υπουργική Απόφαση οικ. 98490/2021 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 5646/Β/3-12-2021 καθορίζεται ελάχιστο μηνιαίο κόστος για την τηλεργασία. 1.Το ελάχιστο ποσό ορίστηκε σε μηνιαία βάση ως εξής, κατά περίπτωση: α) ως ελάχιστο μηνιαίο κόστος χρήσης του οικιακού χώρου εργασίας ορίζεται το ποσό των δεκατριών (13) ευρώ. β) ως ελάχιστο κόστος επικοινωνιών ορίζεται το ποσό των δέκα (10) ευρώ. γ) ως ελάχιστο κόστος συντήρησης του εξοπλισμού ορίζεται το ποσό των πέντε (5) ευρώ. Το ποσό της περ. β) δεν καταβάλλεται, σε περίπτωση που ο εργοδότης καλύπτει το σχετικό κόστος απευθείας, μέσω χωριστής σύμβασης με τον πάροχο διαδικτύου - κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Το ποσό της περ. γ) δεν καταβάλλεται, σε περίπτωση που η τηλεργασία παρέχεται με εξοπλισμό που παρέχει ο εργοδότης. Σε περίπτωση που η τηλεργασία παρασχεθεί για λιγότερες από είκοσι δύο (22) ημέρες ανά μήνα, λόγω παροχής της εργασίας στο χώρο του εργοδότη, άδειας, απεργίας κ.λπ., καταβάλλεται το ένα εικοστό δεύτερο (1/22) των δαπανών, που ισχύουν κατά περίπτωση, ανά ημέρα εργασίας. Η καταβολή της αποζημίωσης γίνεται στον λογαριασμό μισθοδοσίας του εργαζομένου, με χωριστή κατάθεση σε σχέση με τις μηνιαίες αποδοχές, και αιτιολογία: «καταβολή δαπανών τηλεργασίας». Η αποζημίωση δεν επιτρέπεται να καταβάλλεται αντί αμοιβής του εργαζομένου, καθώς αποτελεί δαπάνη. Η τήρηση της παρούσας διάταξης ελέγχεται από τις αρμόδιες αρχές. Οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια σχετικά με την αποζημίωση ρυθμίζεται μεταξύ των μερών στη σύμβαση εργασίας. Έχουν πει θα μας τα δώσουν αυτά, αλλά ακόμα δεν έχω δει κάτι στο λογαριασμό μισθοδοσίας, οπότε μέχρι να δω, κρατάω μικρό καλάθι. 1
Uberalles_gr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Μου έστειλαν και το παρακάτω link ως απάντηση ότι δουλεύουμε κανονικά όσοι εργάζονται με τηλεργασία
george1807 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε Μου έστειλαν και το παρακάτω link ως απάντηση ότι δουλεύουμε κανονικά όσοι εργάζονται με τηλεργασία Αυτό δημοσιεύτηκε πριν ανακοινωθεί η γενική αργία. Μεσημέρι είπαν τηλ εργασία και απόγευμα γενική αργία. 3 3
Thanos (Earth -616) Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 5 ώρες πριν, Uberalles_gr είπε Εγώ που ρώτησα τώρα μου λένε ότι δώσανε επίσημη αργία λόγου ανωτέρας βίας για να μην πας στην δουλειά σου αλλά αυτοί που μπορούν να δουλέψουν με τηλεργασία, δουλεύουν κανονικά. Αν πρέπει να εργαστείτε, τότε ο εργοδότης οφείλει να σας πληρώσει την προσάυξηση της αργίας. Όλα τα υπόλοιπα ("όσοι μπορούν να δουλέψουν με τηλεργασία, δουλεύουν κανονικά") είναι κουραφέξαλα. Αποφασίστηκε αργία σήμερα και αύριο, συνεπώς είναι σαν 25η Μαρτίου, όποιος εργάζεται αμοίβεται με την προσάυξηση που ορίζει ο νόμος. 3 1
manzana Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 3 ώρες πριν, Uberalles_gr είπε Μου έστειλαν και το παρακάτω link ως απάντηση ότι δουλεύουμε κανονικά όσοι εργάζονται με τηλεργασία Την ισχυρή σύσταση για τηλεργασία την εκδόσανε πριν αποφασίσουν κι ανακοινώσουν την γενική αργία. Η γενική αργία αφορά ΚΑΙ τους τηλεργαζόμενους. Αν για κάποιον λόγο πρέπει κάποιος να δουλέψει μέσω τηλεργασίας (πχ εξυπηρέτηση πελατών), πρέπει να πληρωθεί την μέρα αυτή ως αργία (προσαύξηση που ορίζει ο νόμος, σα να δούλευε κάποιος οποιαδήποτε άλλη μέρα γενικής αργίας). 1
Uberalles_gr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, BrocasHelm είπε 3/12/2021 δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ. Μπορείς να το κοιτάξεις και να μιλήσεις με την εταιρεία που εργάζεσαι. Μου είχαν καταβάλει το πόσο που αναλογεί για τον μήνα Δεκέμβριο, δηλαδή 30 ευρώ αλλά δεν το θυμόμουν Για το θέμα του thread όμως, δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνω.
Πανος999 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εμεις θα παμε αυριο για δουλεια..Να ζητησουμε κανονικα προσαυξηση αργιας?? Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2022 από Πανος999
Itsme.pit Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 7 ώρες πριν, MikeJ είπε Τρίχες κατσαρές. Επί της ουσίας αργία για το δημόσιο είναι. Όσοι εργαστούν θα πάρουν το +75%; Χαχα too good to be true
oddios Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Γεμίσαμε νομικούς κ εργατολόγους! Αν διαβάζαμε τις αποφάσεις θα βλέπαμε πως κανει κήρυξη έκτακτης ανάγκης και μιλάει για αναστολή λειτουργίας λόγω ανωτέρας βίας… αυτό νομικά σημαίνει άλλο πράγμα από αυτά που λένε κάποιοι. βεβαια ο βλάκας ο Στυλιανίδης το ονόμασε αργία κ έτσι έγινε η παρερμηνεία. με λίγα λόγια ούτε προσαύξηση υπάρχει αλλά κ ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να μη πληρώσει τις ημέρες αυτές. όσοι πληρώνουν το κάνουν εθελοντικά. αποδειξη πως πριν λίγο ανέβασαν απόφαση πως το κράτος θα επιδοτήσει για τις ημέρες αυτές τις εισφορές εργαζόμενου κ εργοδότη, ώστε έμμεσα να καταστήσουν υποχρεωτική την πληρωμή τις ημέρες αυτές… μπαχαλο μεν, διαβάστε και κατανοήστε δε….
christos_75 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 https://ypergasias.gov.gr/oi-ergazomenoi-tha-plirothoun-kanonika-apo-tous-ergodotes-tous-tin-25-1-kai-26-1/ 2
AristidisZ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 55 λεπτά πριν, oddios είπε Γεμίσαμε νομικούς κ εργατολόγους! Αν διαβάζαμε τις αποφάσεις θα βλέπαμε πως κανει κήρυξη έκτακτης ανάγκης και μιλάει για αναστολή λειτουργίας λόγω ανωτέρας βίας… αυτό νομικά σημαίνει άλλο πράγμα από αυτά που λένε κάποιοι. βεβαια ο βλάκας ο Στυλιανίδης το ονόμασε αργία κ έτσι έγινε η παρερμηνεία. με λίγα λόγια ούτε προσαύξηση υπάρχει αλλά κ ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να μη πληρώσει τις ημέρες αυτές. όσοι πληρώνουν το κάνουν εθελοντικά. αποδειξη πως πριν λίγο ανέβασαν απόφαση πως το κράτος θα επιδοτήσει για τις ημέρες αυτές τις εισφορές εργαζόμενου κ εργοδότη, ώστε έμμεσα να καταστήσουν υποχρεωτική την πληρωμή τις ημέρες αυτές… μπαχαλο μεν, διαβάστε και κατανοήστε δε…. Καλώς το το παιδί Ελληνικα ξέρεις ; Την υπουργική απόφαση την διάβασες; Κάνει λόγο για αναστολή λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων πλην αυτών που είναι για τρόφιμα κλπ κλπ Ξέρεις τι σημαίνει αναστολή λειτουργίας ή να στο κάνω λιανά; ΥΓ και εγώ σήμερα και αύριο σε τηλεργασια είμαι… 1
Uberalles_gr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Καλώς το το παιδί Ελληνικα ξέρεις ; Την υπουργική απόφαση την διάβασες; Κάνει λόγο για αναστολή λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων πλην αυτών που είναι για τρόφιμα κλπ κλπ Ξέρεις τι σημαίνει αναστολή λειτουργίας ή να στο κάνω λιανά; ΥΓ και εγώ σήμερα και αύριο σε τηλεργασια είμαι… Μπορείς να στείλεις link από την υπουργική απόφαση για αναστολή όλων των επιχειρήσεων; Γιατί εγώ βρίσκω το link που ποσταρα πριν Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2022 από Uberalles_gr 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις