Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από πολύ ταλαιπωρία έχτισα τον καινούργιο υπολογιστή με z690 12600k ddr5 αλλά λόγω budget αποφάσισα να κρατήσω την παλιά μου κάρτα 1050 ti  μέχρι να ανακάμψουμε λίγο ,όμως η μητρική στην αρχή δεν την αναγνώρισε και άναβε το led για την  gpu. Δεύτερη δοκιμή άνοιξε έκανα format και ως γνωστόν στο format ο υπολογιστής κάνει  επανακινηση αρκετές φορές . Την πρώτη λοιπόν φορά που χρειάστηκε να κάνει επανακινηση πάλι τα ίδια ,καθόλου σήμα και led gpu αναμμένο. Σημειωτέον ,στον προηγούμενο υπολογιστή δεν ήταν τοποθετημένη στο pci-e 16x γιατί δεν έδινε σήμα και την είχα σε άλλη pci-e 4x και πίστευα ότι έφταιγε η μητρική . Μήπως τελικά φταίει η κάρτα ;

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, vandamme18aj είπε

Μετά από πολύ ταλαιπωρία έχτισα τον καινούργιο υπολογιστή με z690 12600k ddr5 αλλά λόγω budget αποφάσισα να κρατήσω την παλιά μου κάρτα 1050 ti  μέχρι να ανακάμψουμε λίγο ,όμως η μητρική στην αρχή δεν την αναγνώρισε και άναβε το led για την  gpu. Δεύτερη δοκιμή άνοιξε έκανα format και ως γνωστόν στο format ο υπολογιστής κάνει  επανακινηση αρκετές φορές . Την πρώτη λοιπόν φορά που χρειάστηκε να κάνει επανακινηση πάλι τα ίδια ,καθόλου σήμα και led gpu αναμμένο. Σημειωτέον ,στον προηγούμενο υπολογιστή δεν ήταν τοποθετημένη στο pci-e 16x γιατί δεν έδινε σήμα και την είχα σε άλλη pci-e 4x και πίστευα ότι έφταιγε η μητρική . Μήπως τελικά φταίει η κάρτα ;

Μπες μεσα στο bios και κοιτα τις ρυθμισεις του pci-e  κατα πασα πιθανοτητα δεν σε δινει εικονα λογω συμβατοτητας αλλιως η καρτα σε χαιρετησε

Επεξ/σία από triplex1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, vandamme18aj είπε

Αν δουλέψει ,τι συμπέρασμα βγαίνει ;ότι έχει θέμα η κάρτα ;

Πιθανότατα ναι. Μετά από κάποιους ελέγχους που θα σου προτείνουμε, αφού κάνεις αυτόν που σου προτείνει ο @3DJIN γιατί υπάρχουν και πολλές άλλες πιθανότητες, σχεδόν σίγουρα.

Σε σχέση με το θέμα της προηγούμενης βδομάδας, τι έκανες τελικά, ψώνισες τροφοδοτικό 12-16Pin για τροφοδοσία επεξεργαστή (eps connector);

Δημοσ.

Όχι προς το παρόν έμεινα με αυτό που έχω αφού  στο στήσιμο του υπολογιστή είδα ότι έχω τη δυνατότητα να προσθέσω και άλλο καλώδιο για τροφοδοσία του επεξεργαστή οπότε μάλλον κάποια στιγμή θα πάω σε custom καλώδια και θα αγοράσω δύο . Περιμένω να τελειώσω τη δουλειά να αρχίσω δοκιμές . Ευχαριστώ προς το παρόν και ειδωμεν

Δημοσ.

Επανέρχομαι στο θέμα μετα από δοκιμές σε όλες τις pci-e και δοκιμή και δεύτερης κάρτας(παλαιότερης ) το πρόβλημα παραμένει συν την ζημιά στη μητρική αφού έσπασα το γάντζο που απασφαλιζει την κάρτα γραφικών από τη μητρική .Επόμενο βήμα;

• Sad 1
Δημοσ.

επόμενο βήμα...να πας σε τεχνικό πριν χαλάσεις κι άλλα πράγματα με τις τυφλές δοκιμές και εφόσον πας συνέχεια ψάχνοντας.  :) 

• Like 1
Δημοσ.

Εγω λεω να ανοιξεις και να χειρουργησεις και την καρτα , μηπως θελει καμια παστα , το πολυ-πολυ να πεθανει και αυτη αν δεν παρεδωσε ηδη πνευμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vandamme18aj είπε

Επανέρχομαι στο θέμα μετα από δοκιμές σε όλες τις pci-e και δοκιμή και δεύτερης κάρτας(παλαιότερης ) το πρόβλημα παραμένει συν την ζημιά στη μητρική αφού έσπασα το γάντζο που απασφαλιζει την κάρτα γραφικών από τη μητρική .Επόμενο βήμα;

1 ώρα πριν, triplex1 είπε

Εγω λεω να ανοιξεις και να χειρουργησεις και την καρτα , μηπως θελει καμια παστα , το πολυ-πολυ να πεθανει και αυτη αν δεν παρεδωσε ηδη πνευμα

δεν θα παει καλα αυτο ειμαι σιγουρος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/1/2022 στις 9:57 ΜΜ, conqueror06 είπε

Πρώτη φορά ακούω να σπάει κλιπ μητρικής PCIe μα πως έγινε αυτο???

Εγώ έχω ακόμα χειρότερο, σπάσιμο ολόκληρης της PCIe (πηγή εδώ):

Spoiler

120645769_346937769751993_66586066446541

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Sad 1
Δημοσ.

Χαχαχαχα να είσαι καλά φίλε με έκανες και γέλασα. Μα πως πάνε να βγάλουν την GPU με αλυσοπρίονο χωρίς να την ξεκουμπώσουν? Χαχαχα

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά πρυτανεύσε η λογική και το πήγα στον τεχνικό της γειτονιάς να του ρίξει και αυτός μια ματιά .Για το πώς έσπασε το κλιπ το να πω ασχολούμαι από το 2000 με υπολογιστές αυτό πρώτη φορά μου συνέβη, αλλά για όλα υπάρχει η πρώτη φορά και επειδή παλεύω τρία μερόνυχτα χωρίς αποτέλεσμα ήρθαν τα νεύρα την τοποθέτησα λάθος πάνω από την θύρα και μπλέχτηκε το κλιπ με κάποιο πλαστικό  της κάρτας ε και στην προσπάθεια να την ξεκολλήσω έγινε το  κακό. Αύριο θ ξέρουμε τι έχει πάει στραβά . Λέτε να υπάρχει πρόβλημα στην τοποθέτηση της κάρτας χωρίς το κλιπ   από θέμα εγγύησης ξέρετε τι γίνεται ; Τη χάνω ;

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...