Προς το περιεχόμενο

Ηχεια ELAC UNI FI BS U5 SLIM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Νεος στον χωρο του forum και γι αυτο ζητω την κατανοηση σας. Ειμαι κατοχος των ηχειων του τιτλου (elac uni-fi bs u5 slim) εδω και ενα χρονο. Τα ηχεια ειναι δωρο οποτε αναγκαστικα να τα δουλευω με τον υπαρχον ενισχυτη marantz pm 340. Τωρα που λεω να αναβαθμιστω και να αγορασω ενα ενισχυτη μετα απο το ψαξιμο ενος ανιδεου ειμαι μεταξυ τριων μοντελων. 

1. Marantz PM7000N

2. Elac DS-A101

3.CAMBRIDGE CXA81

Απο οσα διαβασα και καταλαβα κατεληξα σε αυτους χωρις να μπορω να υποστηριξω με σθενος τις 3 επιλογες μου. Παρακαλω βοηθηστε με εαν προκρινετε ενα απο τους 3 `η εχετε κατι αλλο να προτεινετε που θα κουμπωνει καλυτερα με τα δεδομενα ηχεια. 

Υ. Γ.  Το μονο που επιθυμω ειναι να υπαρχει bluetooth και wifi προκειμενου να παιζω μουσικη απο το κινητο και απο το spotify αντιστοιχα. 

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

Δημοσ.

Καλημέρα φίλε μου. Οι παραπάνω ενισχυτές είναι όλοι αξιόλογοι αλλά κατά την γνώμη μου εκείνος που ξεχωρίζει και θα ήταν η πρώτη μου επιλογή είναι ο CXA-81 . Ο Cambridge Audio έχει λεπτομερή παρουσίαση με μεγάλα αποθέματα ισχύος και πολλά άλλα χαρακτηριστικά. Στη κατηγορία τιμής του είναι δύσκολο να επιλέξεις κάτι καλύτερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/1/2022 στις 8:14 ΜΜ, vlasiskatsimp είπε

Καλησπερα. Νεος στον χωρο του forum και γι αυτο ζητω την κατανοηση σας. Ειμαι κατοχος των ηχειων του τιτλου (elac uni-fi bs u5 slim) εδω και ενα χρονο. Τα ηχεια ειναι δωρο οποτε αναγκαστικα να τα δουλευω με τον υπαρχον ενισχυτη marantz pm 340. Τωρα που λεω να αναβαθμιστω και να αγορασω ενα ενισχυτη μετα απο το ψαξιμο ενος ανιδεου ειμαι μεταξυ τριων μοντελων. 

1. Marantz PM7000N

2. Elac DS-A101

3.CAMBRIDGE CXA81

Απο οσα διαβασα και καταλαβα κατεληξα σε αυτους χωρις να μπορω να υποστηριξω με σθενος τις 3 επιλογες μου. Παρακαλω βοηθηστε με εαν προκρινετε ενα απο τους 3 `η εχετε κατι αλλο να προτεινετε που θα κουμπωνει καλυτερα με τα δεδομενα ηχεια. 

Υ. Γ.  Το μονο που επιθυμω ειναι να υπαρχει bluetooth και wifi προκειμενου να παιζω μουσικη απο το κινητο και απο το spotify αντιστοιχα. 

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

O Cambridge audio ειναι καλυτερος σαν ενισχυτης,αλλα δεν εχει wi-fi/ethernet,οπως οι αλλοι δυο,οποτε αν ειναι κατι που χρειαζεσαι οπωσδηποτε,βγαινει εκτος. Υπαρχει βεβαια η επιλογη της αγορας του και της συνδεσης σε αυτον, ενος υπολογιστη (με usb) και να κανεις μια χαρα την δουλεια σου (αλλα ετσι δεσμευεις και ενα λαπτοπ για να ακους μουσικη).Αν θελεις ομως δικτυακο ενισχυτη, προτιμησε τον Marantz (απο τον ELAC εννοω). Στη θεση σου θα αγοραζα εναν καλο δικαναλο ενισχυτη,χωρις μπλιμπλικια (dac,bluetooth κλπ) και ενα καθαροαιμο streamer.

Επεξ/σία από tasos2012
Δημοσ.
3 ώρες πριν, tasos2012 είπε

O Cambridge audio ειναι καλυτερος σαν ενισχυτης,αλλα δεν εχει wi-fi/ethernet,οπως οι αλλοι δυο,οποτε αν ειναι κατι που χρειαζεσαι οπωσδηποτε,βγαινει εκτος. Υπαρχει βεβαια η επιλογη της αγορας του και της συνδεσης σε αυτον, ενος υπολογιστη (με usb) και να κανεις μια χαρα την δουλεια σου (αλλα ετσι δεσμευεις και ενα λαπτοπ για να ακους μουσικη).Αν θελεις ομως δικτυακο ενισχυτη, προτιμησε τον Marantz (απο τον ELAC εννοω). Στη θεση σου θα αγοραζα εναν καλο δικαναλο ενισχυτη,χωρις μπλιμπλικια (dac,bluetooth κλπ) και ενα καθαροαιμο streamer.

Μαλιστα. Αρχικα ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον. Δευτερον θα ηθελα να εωτησω ποιον θεωρεις καλο δικαναλο ενισχυτη για την περιπτωση μου και συγνωμη για την αγνοια αλλα δεν εχω ιδεα τι ειναι και τι κανει ο streamer. 

1 ώρα πριν, grandp είπε

Μπορείς πάντως να ακούς μουσική και Spotify στον CXA-81 μέσω Bluetooth από το κινητό σου.

Ναι συμφωνω σε αυτο το comment. Γι αυτο εβαλα στο παιχνιδι και τον CXA-81. Απλα δεν ξερω να αξιολογησω εαν ειναι way better amplifier απο τους αλλους 2 'η απο καποιον αλλο για να σεταρω τα ηχεια. Γενικα διαβασα οτι χρειαζονται watt για να αποδωσουν καλυτερα τις δυνατοτητες τους. 

Δημοσ.

και τα 2 παιδιά που σου απάντησαν τα είπαν μια χαρά.

από μένα θα σου πρότεινα να ακούσεις και λίγο τον παρακάτω κύριο στα βιντεάκια του για ενισχυτές/dac/streamers που έχει καταπιαστεί αρκετά με τις μάρκες που σε ενδιαφέρουν αλλά και για ELAC ειδικά στα ηχεία της.

είμαι και γω κάτοχος ELAC Debut B6 σειρά και ότι είπε ο Randy ήταν εγγύηση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, vlasiskatsimp είπε

Μαλιστα. Αρχικα ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον. Δευτερον θα ηθελα να εωτησω ποιον θεωρεις καλο δικαναλο ενισχυτη για την περιπτωση μου και συγνωμη για την αγνοια αλλα δεν εχω ιδεα τι ειναι και τι κανει ο streamer. 

Ναι συμφωνω σε αυτο το comment. Γι αυτο εβαλα στο παιχνιδι και τον CXA-81. Απλα δεν ξερω να αξιολογησω εαν ειναι way better amplifier απο τους αλλους 2 'η απο καποιον αλλο για να σεταρω τα ηχεια. Γενικα διαβασα οτι χρειαζονται watt για να αποδωσουν καλυτερα τις δυνατοτητες τους. 

To streamer κανει οτι κανει και ο Μarantz στον οποιο αναφερθηκες......απλα ειναι ξεχωριστη συσκευη και αυτο κανει τον συνδυασμο πιο ευελικτο και φυσικα αναβαθμισιμο,μιας και η εξελιξη στα ψηφιακα ειναι ταχυτατη. θεωρουσα οτι γνωριζες λοιπον τι κανει,αλλα ας τα γραψω πολυ συνστομα. Εχεις προσβαση σε διακτυακες υπηρεσιες,spotify,tidal (στην χωρα μας),ιντερνετικο ραδιοφωνο (πολυ χρησιμο μιας και υπαρχουν σταθμοι με πολυ υψηλο bitrate,αρα αρκετα καλο ηχο) και φυσικα μπορεις να ακουσεις δικο σου υλικο απο οπου θελεις.Ειτε απο δισκο-στικακι που καρφωνεις πανω στο streamer ,ειτε απο υλικο που εχεις στο δικτυο σου (σε υπολογιστη,δισκο nas).H πλοηγηση γινεται κυριως απο εφαρμογη που τρεχεις σε ταμπλετα ή κινητο,αλλα και απο την ιδια την συσκευη (οχι παντα....εχει να κανει με το αν εχει οθονη και κουμπια πανω της η συσκευη). Ο Marantz που ανεφερες,ειναι ενας κανονικος ενισχυτης με ενα streamer στο ιδιο κουτι.Αυτο που σου ειπα εγω ειναι ενας κλασσικος δικαναλος ενισχυτης και ενα streamer σε δυο διαφορετικα κουτια.Αυτο που εχει μεγαλη σημασια σε αυτες τις συσκευες ειναι το λειτουργικο που τρεχει το streamer. Αυτη τη περιοδο η πιο καλη εφαρμογη ειναι το bluOs (και αρκετες εταιρειες πλεον στρεφονται σε αυτο,πληρωνοντας δικαιωματα στην μητρικη εταιρεια). Aπλα για να σε βοηθησω περισσοτερο,γραψε ποσα χρηματα θελεις να δωσεις συνολικα και σε ποσο μεγαλο χωρο ειναι στημενο το συστημα.

Επεξ/σία από tasos2012
Δημοσ.

Εναλλακτικά μπορείς να συνδέσεις ένα chromecast audio είτε αναλογικά είτε ψηφιακά στον δικάναλο τον οποίο επιλέξεις με μηδαμινό κόστος (υπάρχουν chromecast σε αγγελίες και στο ebay) 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, tasos2012 είπε

To streamer κανει οτι κανει και ο Μarantz στον οποιο αναφερθηκες......απλα ειναι ξεχωριστη συσκευη και αυτο κανει τον συνδυασμο πιο ευελικτο και φυσικα αναβαθμισιμο,μιας και η εξελιξη στα ψηφιακα ειναι ταχυτατη. θεωρουσα οτι γνωριζες λοιπον τι κανει,αλλα ας τα γραψω πολυ συνστομα. Εχεις προσβαση σε διακτυακες υπηρεσιες,spotify,tidal (στην χωρα μας),ιντερνετικο ραδιοφωνο (πολυ χρησιμο μιας και υπαρχουν σταθμοι με πολυ υψηλο bitrate,αρα αρκετα καλο ηχο) και φυσικα μπορεις να ακουσεις δικο σου υλικο απο οπου θελεις.Ειτε απο δισκο-στικακι που καρφωνεις πανω στο streamer ,ειτε απο υλικο που εχεις στο δικτυο σου (σε υπολογιστη,δισκο nas).H πλοηγηση γινεται κυριως απο εφαρμογη που τρεχεις σε ταμπλετα ή κινητο,αλλα και απο την ιδια την συσκευη (οχι παντα....εχει να κανει με το αν εχει οθονη και κουμπια πανω της η συσκευη). Ο Marantz που ανεφερες,ειναι ενας κανονικος ενισχυτης με ενα streamer στο ιδιο κουτι.Αυτο που σου ειπα εγω ειναι ενας κλασσικος δικαναλος ενισχυτης και ενα streamer σε δυο διαφορετικα κουτια.Αυτο που εχει μεγαλη σημασια σε αυτες τις συσκευες ειναι το λειτουργικο που τρεχει το streamer. Αυτη τη περιοδο η πιο καλη εφαρμογη ειναι το bluOs (και αρκετες εταιρειες πλεον στρεφονται σε αυτο,πληρωνοντας δικαιωματα στην μητρικη εταιρεια). Aπλα για να σε βοηθησω περισσοτερο,γραψε ποσα χρηματα θελεις να δωσεις συνολικα και σε ποσο μεγαλο χωρο ειναι στημενο το συστημα.

Καλημερα. Πολυ χρησιμο το κειμενακι σου. Δεν θα ηθελα να ξεπερασω κατα πολυ το 1000ρικο. Καπου εκει ειμαι. Ο συνολικος χωρος που θα στηθει ειναι περιπου 28 m2 και υψος 3 m. Η αποσταση των ηχειων απο τη θεση ακροασης ειναι περιπου 2 m. Η παρατηρηση για ιντερνετικους σταθμους πολυ σωστη. Το ειχα ξεχασει. Διοτι γενικα ακουω αρκετη μουσικη μεσω ραδιοφωνου    (διαδικτυακου) αλλα μεσω καλωδιου jack-rca απο το pc στον παλιο ενισχυτη. Τωρα δεν θελω στην νεα θεση (σαλονι) των ηχειων να εχω εαν λαποτοπακι για αυτο το λογο. Επιθυμω κατι διακριτικο που σαν πηγη να δινει ωραιο ηχο προς τον ενισχυτη. Απο ειδη μουσικης ακουμε αρκετα οποτε δεν θα αναφερω καποιο προκειμενου να  επικεντρωθουμε σε σψεση με τον ενισχυτη. Ευχαριστω πολυ και παλι. 

Δημοσ.

Αν μιλαμε για 1000 ευρω,δεν παιζει κανεις απο τους δυο  ενισχυτες που ανεφερες (τον Elac δεν τον βαζω καν στην διαδικασια επιλογης). Αν δεν σε χαλαει το λειτουργικο της Υamaha,χτυπα αυτο και θα εισαι μια χαρα.

https://www.skroutz.gr/s/18131803/Yamaha-Ολοκληρωμένος-Ενισχυτής-Hi-Fi-Stereo-R-N803D-160W-4Ω-145W-8Ω-Ασημί.html

Στη θεση σου θα αγοραζα ενα streamer στα 600 ευρω περιπου και θα εκανα λιγη υπομονη για να αγορασω εναν δικαναλο στα 1000 ευρω περιπου,μετα απο λιγους μηνες.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tasos2012 είπε

Αν μιλαμε για 1000 ευρω,δεν παιζει κανεις απο τους δυο  ενισχυτες που ανεφερες (τον Elac δεν τον βαζω καν στην διαδικασια επιλογης). Αν δεν σε χαλαει το λειτουργικο της Υamaha,χτυπα αυτο και θα εισαι μια χαρα.

https://www.skroutz.gr/s/18131803/Yamaha-Ολοκληρωμένος-Ενισχυτής-Hi-Fi-Stereo-R-N803D-160W-4Ω-145W-8Ω-Ασημί.html

Στη θεση σου θα αγοραζα ενα streamer στα 600 ευρω περιπου και θα εκανα λιγη υπομονη για να αγορασω εναν δικαναλο στα 1000 ευρω περιπου,μετα απο λιγους μηνες.

Ok. Στην περιπτωση του yamaha υπαρχει θεμα με τα watt? Οι προδιαγραφες των ηχειων δινουν pick 140w ενω ο yamaha δινει 160w. Ερωτηση συμβατοτητας. Στην δευτερη περιπτωση που προτιμας ποια μηχανιματα προτινεις. Υπομονη μπορω να κανω. Ερωτηση ασχετη. Απο εναν streamer μπορεις να συνδεθεις απευθειας σε παθητικα ηχεια η πρεπει να παρεμβηθει ενισχυτης? Thanks. 

12 λεπτά πριν, vlasiskatsimp είπε

Ok. Στην περιπτωση του yamaha υπαρχει θεμα με τα watt? Οι προδιαγραφες των ηχειων δινουν pick 140w ενω ο yamaha δινει 160w. Ερωτηση συμβατοτητας. Στην δευτερη περιπτωση που προτιμας ποια μηχανιματα προτινεις. Υπομονη μπορω να κανω. Ερωτηση ασχετη. Απο εναν streamer μπορεις να συνδεθεις απευθειας σε παθητικα ηχεια η πρεπει να παρεμβηθει ενισχυτης? Thanks. 

ακυρη η τελευταια ερωτηση. Μετα απο ψαχτηρι μαλλον καταλαβα  

• Like 1
Δημοσ.

Μια άλλη ολοκληρωμένη πρόταση γύρω στα 1300€ με ένα κλασσικό δικάναλο ενισχυτή και streamer είναι αυτή: NAD C-356bee με το streamer της Yamaha cd-nt670d.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vlasiskatsimp είπε

ακυρη η τελευταια ερωτηση. Μετα απο ψαχτηρι μαλλον καταλαβα  

Oχι δεν υπαρχει θεμα με την ισχυ......τα ηχεια σου μπορεις να τα οδηγησεις και με εναν ενισχυτη 500 watt,αρκει να μην ανεβασεις τοσο την ενταση ωστε να τα καψεις. Γενικα υπαρχει μεγαλο μπερδεμα-παρεξηγηση με την συνδυασμο ενισχυτη-ηχειου και την ισχυ,αλλα δεν θα ανοιξουμε τωρα τετοια συζητηση. Στην δευτερη περιπτωση θα αγοραζα .....
https://www.skroutz.gr/s/31958770/Bluesound-Node-Streamer-Wifi-Network-Player-Black.html

και καποιον ενισχυτη οπως αυτους (και αλλες επιλογες,απλα για να παρεις μια ιδεα)

https://www.skroutz.gr/s/21704873/Cambridge-Audio-Ολοκληρωμένος-Ενισχυτής-Hi-Fi-Stereo-CXA81-120W-4Ω-80W-8Ω-Ασημί.html

https://www.skroutz.gr/s/31384759/Audiolab-Ολοκληρωμένος-Ενισχυτής-Hi-Fi-Stereo-6000A-75W-4Ω-50W-8Ω-Μαύρος.html

https://www.skroutz.gr/s/17185650/Musical-Fidelity-Ολοκληρωμένος-Ενισχυτής-Hi-Fi-Stereo-M2si-60W-8Ω-Μαύρος.html

Δημοσ.

understood! απολυτα διαφωτιστικος.ευχαριστω και παλι

20 λεπτά πριν, vlasiskatsimp είπε

understood! απολυτα διαφωτιστικος.ευχαριστω και παλι

καταλήγω στο streamer που προτεινεις της bluesound και λεω να το συνδυασω αργοτερα με τον Cambridge CXA80 (δινει την δυνατοτητα και για woofer εαν ποτε βαλω)

https://www.skroutz.gr/s/6686385/Cambridge-Audio-Ολοκληρωμένος-Ενισχυτής-Hi-Fi-Stereo-CXA80-120W-4Ω-80W-8Ω-Μαύρος.html

ερωτηση: ποια συνδεσμολογία θα πρότεινες μεταξυ των 2 κομματιων ως καλυτερη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναλογικη.....οχι ψηφιακη,δεν υπαρχει λογος να το κανεις αυτο,αφου το ψηφιακο καμματι του streamer ειναι καλυτερο απο αυτο του cxa-80.Βεβαια ο cxa-80,ειναι μοντελο που εχει καταργηθει και πολυ αμφιβαλλω αν το καταστημα που εβαλες στο παραπανω λινκ,μπορει να σου τον φερει.

Επισης πολυ καλος ενισχυτης ειναι και ο Yamaha A-S701,αλλα χανει στα σημεια απο τους πιο "ψαγμενους" που ανεφερα πιο πανω. Σε καθε περιπτωση,προσπαθησε να ακουσεις τα ηχεια σου με τον ενισχυτη που θα αγορασεις,ακομα και αν αυτο σημανει να παρεις αγκαλια και να τα πας σε καποιο καταστημα. 
Αλλη επιλογη,ειναι ο NAD C368 μαζι με το module NAD MDC BluOS 2i που δινει δυνατοτητες streamer.

Επεξ/σία από tasos2012

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...