Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Chocobo είπε

Off topic αλλά ακόμα δεν καταλαβαίνω ποιόν βολεύουν αυτές οι υπηρεσίες.Προφανώς μιλάω για τον δικό μου κύκλο.

Προσωπικά μιας και ακούω αρκετά μουσική μέσα στη μέρα , έχω δοκιμάσει spotify και apple music αλλά βρήκα παντελώς άσχετα τα τραγούδια που προτείνουν.

Έχοντας περάσει από Apple Music πρόσφατα και Spotify παλιότερα, κανένα δεν με εντυπωσίασε στα αυτόματα playlists. Αν μάλιστα έκανα το "λάθος" να ακούσω κάνα ελληνικό κομμάτι, το για πότε πήγαινε σε... Πάολα... 🙃 Σα να θέλουν και να σε σπρώξουν προς κάποια στάνταρ ονόματα, ασχέτως underground-ο-σύνης.

Τα σταματάω πάντα γιατί δεν νιώθω άνετα με το να φτιάχνω library, playlists, tags etc και όλα αυτά να εξαρτώνται από μια μηνιαία συνδρομή! Η μουσική δεν είναι Netflix για μένα. Καλύτερα να γίνω συνδρομητής σε κάποιο record label στο bandcamp για κάποιους μήνες και να μου μείνουν οι μουσικές στο τέλος.

Μου λείπουν, και δεν έχω βρει υποκατάστατα για:
α) το εντελώς effortless αυτόματο sync μεταξύ διαφόρων συσκευών - αν το έχεις δουλέψει μερικούς μήνες είναι να αναρωτιέσαι πως θα επιστρέψεις στο manual sync υπολογιστή/τηλεφώνου (first world problems), το δε sync μεταξύ laptop/desktop είναι σχεδόν αδύνατον (εννοώ library sync, όχι να συγχρονίζεις φακέλους μέσω lan)
β) οι συγχρονισμένοι στίχοι του Apple Music - δεν το περίμενα το πόσο θα μου άρεσε αυτό!

8 ώρες πριν, 1nsom-n1k είπε

Τι bitrates και sample rates χρησιμοποιεί η Apple?

Σου δίνει 3 επιλογές:
256Κbps AAC (το standard iTunes format)
μέχρι 24-bit/48 kHz lossless
μέχρι 24-bit/192 kHz lossless (Hi-Res)
και επιπλέον επιλογή Dolby Atmos (spatial audio) 

Στο κινητό έχει και πιο χαμηλό bitrate αν θες με HE-AAC για μικρότερη κατανάλωση data σε 4G/5G που ακούγεται οκ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kata_tixi είπε

τι ακριβως ειναι το volumio και τι κερδιζεις;

Είναι music media server με web interface που υποστηρίζει και spotify connect. Συνδέεις λοιπόν το raspberry σε ενισχυτή/ηχεία και έχεις ένα media server που παίζει mp3/flac κτλ από usb, web radio και spotify. Εγώ το ελέγχω από το web ui ή για spotify μέσα από spotify connect (υποστηρίζει και dlna ή airplay).

Επίσης τo volumio αναγνωρίζει αν συνδέσεις dac, και παίζει και αρχεία με πολύ υψηλό bitrate όπως dsd, οπότε καλύπτει σε ένα βαθμό και τους πιο audiophiles.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το tidal δεν έχει καθόλου καλό ελληνικό κατάλογο, ειδκά σε έντεχνα και ψαγμένα. Apple music και spotify νομίζω έχουν σχεδόν τον ίδιο κατάλογο με πολλά ελληνικά αλλά προτιμάω το spotify γιατί έχει καλύτερο συνχρονισμό συσκευών. Παίζει παντού και όταν ανοίγεις μια συσκευή, σου δείχνει τί παίζει που και μπορείς να το αλλάξεις. Έχει καλούτσικο κεντρικό μενού αλλά για μένα το καλύτερο είναι το καμπανάκι με τις ειδοποιήσεις για τα καινούργια τραγούδια. Το apple music μετά το δωρεάν 6μηνο μάλλον θα το αφήσω αν και βολεύει η ετήσια πληρωμή αλλά το μενού του είναι χάλια. Μόνο για να αγοράζω τραγούδια από itunes.

Επεξ/σία από venizelos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, 1nsom-n1k είπε

Πανεύκολα μπορώ να διακρίνω το ένα από το άλλο αν υπάρχει ησυχία και όχι βαβούρα γύρω μου, και το βράδυ ακόμα ευκολότερα. Ποτέ μου δεν είχα καλό εξοπλισμό, dac κλπ. Τα ηχεία μου είναι των 60-70 ευρώ και τα ακουστικά μου ψείρες των 20-25 και κεφαλής των 50-60. Το πρώτο που θα καταλάβεις είναι ότι θα είναι πιο ανοιχτή η σκηνή και όχι σαν να έχεις το ένα όργανο πάνω στο άλλο και θα ακούγονται φυσιολογικά κι όχι πάνω από το κεφάλι σου. Φαντάσου να είχα και dac και ακουστικά άνω των 100 πόσες λεπτομέρειες θα άκουγα που τώρα τις χάνω. 

Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω την μαρτυρία σου αλλά παραμένει αναξιόπιστη στο βαθμό στον οποίο δεν αποτελεί προϊόν ενός ABX test (double blind) όπου δεν ξέρεις τι παίζει κάθε φορά ούτε εσύ ούτε αυτοί που το διοργανώνουν. Αν ξέρεις τι παίζει είναι πολύ πιθανό να έχουμε το φαινόμενο placebo ή προκατάληψη επιβεβαίωσης ("ξέρω ότι το flac/wav είναι ανώτερης ανάλυσης, μη απωλεστικό αρχείο, άρα πρέπει να ακούγεται καλύτερα").

Έχουν γίνει παρόμοιες έρευνες σε ελεγχόμενο ακαδημαϊκό περιβάλλον (από την AES) και μάλιστα με τους συμμετέχοντες να είναι μηχανικοί ήχου, μουσικοί κ.λπ. δηλαδή αυτό που λέμε trained listeners και πάλι βρέθηκε ότι δεν μπορούν αξιόπιστα και με συνέπεια να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε lossless CD-quality αρχεία (16/44) και lossy συμπιεσμένα αρχεία mp3 των 320 kbps, ακόμα και των 256! Από 192 και κάτω ήταν σχετικά εύκολο να εντοπιστούν οι διαφορές. Το δε τεστ πρέπει να γίνει δεκάδες φορές ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα να βρήκε κανείς τις σωστές απαντήσεις κατά τύχη (θέλεις περίπου 95 % confidence level που είναι στατιστικά σημαντικό).

https://en.wikipedia.org/wiki/ABX_test

Επισυνάπτεται το paper της AES (δες τα συμπεράσματα στην ενότητα 4.Discussion).

https://www.researchgate.net/publication/257068576_Subjective_Evaluation_of_MP3_Compression_for_Different_Musical_Genres

Επεξ/σία από Σαββακαρίνιο
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Spotify μονο. Ειδικα εδω και ενα διμηνο που δεν παιζει καθολου διαφημισεις στο free account μου, για λογο που δε μπορω και μαλλον δεν χρειαζεται να καταλαβω 😂

ΥΓ. Πολλακις αποδεδειγμενο σε blind tests αλλα και σε μετρησεις πως mp3 320kbps, δεν εχει αντιληπτες διαφορες απο cd στο ανθρωπινο αυτι. Οποιος υποστηριζει το αντιθετο, ειτε ειναι χρυσαυτιας, ειτε μολις εμαθε τι ειναι το placebo.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
18 ώρες πριν, 1nsom-n1k είπε

Τι bitrates και sample rates χρησιμοποιεί η Apple?

Δεν την έχω δοκιμάσει και μιας και δεν είχα ποτέ iPhone πήγα κατευθείαν στο Tidal, πως και έχει ανώτερη ποιότητα από Tidal? 

Πανεύκολα μπορώ να διακρίνω το ένα από το άλλο αν υπάρχει ησυχία και όχι βαβούρα γύρω μου, και το βράδυ ακόμα ευκολότερα. Ποτέ μου δεν είχα καλό εξοπλισμό, dac κλπ. Τα ηχεία μου είναι των 60-70 ευρώ και τα ακουστικά μου ψείρες των 20-25 και κεφαλής των 50-60. Το πρώτο που θα καταλάβεις είναι ότι θα είναι πιο ανοιχτή η σκηνή και όχι σαν να έχεις το ένα όργανο πάνω στο άλλο και θα ακούγονται φυσιολογικά κι όχι πάνω από το κεφάλι σου. Φαντάσου να είχα και dac και ακουστικά άνω των 100 πόσες λεπτομέρειες θα άκουγα που τώρα τις χάνω. 

Το bitrate πανω κατω το ιδιο ειναι. Η διαφορα ειναι οτι το Tidal flac και το apple music alac. 

αλλωστε τα περισσοτερα ειναι 24bit  48khz.  

Εγω εχω iPhone με ακουστικα airpod Pro. Ο ηχος ειναι φανταστικος. Για κινητο μονο apple music και για desktop pc η Mac μονο Tidal και τον τελευταίο καιρο αρχισε να μαρεσει και το amazon Music. 

Δημοσ.
21 hours ago, venizelos said:

Το tidal δεν έχει καθόλου καλό ελληνικό κατάλογο, ειδκά σε έντεχνα και ψαγμένα. Apple music και spotify νομίζω έχουν σχεδόν τον ίδιο κατάλογο με πολλά ελληνικά αλλά προτιμάω το spotify γιατί έχει καλύτερο συνχρονισμό συσκευών. Παίζει παντού και όταν ανοίγεις μια συσκευή, σου δείχνει τί παίζει που και μπορείς να το αλλάξεις. Έχει καλούτσικο κεντρικό μενού αλλά για μένα το καλύτερο είναι το καμπανάκι με τις ειδοποιήσεις για τα καινούργια τραγούδια. Το apple music μετά το δωρεάν 6μηνο μάλλον θα το αφήσω αν και βολεύει η ετήσια πληρωμή αλλά το μενού του είναι χάλια. Μόνο για να αγοράζω τραγούδια από itunes.

Έχεις μερικά παραδείγματα (από σχετικά πρόσφατα)? Θυμάμαι παλιότερα να είναι the case αλλά το τελευταίο 6μηνο πχ δεν θυμάμαι να μην βρήκα κάτι ως προς αυτά τα είδη τουλάχιστον... Δεν το έψαξα και τραγικά

Δημοσ.
2 ώρες πριν, JimGer είπε

Έχεις μερικά παραδείγματα (από σχετικά πρόσφατα)? Θυμάμαι παλιότερα να είναι the case αλλά το τελευταίο 6μηνο πχ δεν θυμάμαι να μην βρήκα κάτι ως προς αυτά τα είδη τουλάχιστον... Δεν το έψαξα και τραγικά

Το χρησιμοποιήσα για ένα μήνα τον Οκτώβριο ταυτόχρονα με spotify και apple music. Δε θυμάμαι συγκεκριμένα αλλά ότι εψαχνα σε ελληνικά μετά πήγαινα στις άλλες δύο πλατφόρμες για να το βρω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ και λίγα χρόνια ασχολούμαι σαν επιμελητής playlist σε μουσικές πλατφόρμες  (ελάχιστα έσοδα αλλά από το τίποτα κάτι είναι και αυτό) .. Έχω δοκιμάσει όλες της πλατφόρμες ακόμα και αυτές που δεν είναι διαθέσιμες στην Ευρώπη όπως Pandora, Τencent Music, iHeartRadio κλπ ..μέσω VPN.. Η καλύτερη πλατφόρμα μακράν από την δεύτερη η TIDAL και όχι μόνο γιατί έχει τον καλύτερο ήχο αλλά και γιατί πληρώνει τους καλλιτέχνες περισσότερα χρήματα από οτι οι άλλες υπηρεσίες και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μερικοί καλλιτέχνες να ανεβάζουν κομμάτια μόνο εκεί... Και προσωπικά χειρότερη εμπειρία Amazon Music  (εάν εξαιρέσουμε την Tencent που είναι στα κινέζικα και δεν καταλάβαινα τίποτα).. Επίσης ρίξτε και μια ματιά στο Audiomack & στο eSound είναι καινούργιες και πολλά υποσχόμενες ..ΥΓ Spotify , Apple Music , Amazon Music και Deezer χρησιμοποιούν τους ίδιους καταλόγους τραγουδιών .. SoundCloud, Mixcloud και Audiomack είναι πιο πολύ για ανεξάρτητους καλλιτέχνες και DJ 

Επεξ/σία από So_Pe
  • Like 2
Δημοσ.

Δυστυχώς διακόπτω για δεύτερη φορά την συνδρομή μου στο Tidal. Δεν θα ασχολούμαι συνέχεια με το support τους. Έχουμε σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε όταν επαναλαμβάνονται λάθη.  

Τα σχόλια μου

Δεν συγχρονίζεται σωστά με το android TV ή με android μη πιστοποιημένα κουτιά αλλά ακόμα και με το Xiaomi MI S που είναι certified το οποίο σου βγάζει βίντεο να δεις και όχι μουσική από LP ή CD. Η εφαρμογή αν και είναι στο auto σταματάει και πρέπει να πατάς πάλι το play. Μόνο στα windows παίζει σωστά και σε android κινητό. Εγώ θέλω να παίζει και στο hi fi σύστημά μου. Χρεώνουν τελικά ότι να ναι και το έχω διαπιστώσει πολλές φορές. Το λογιστήριο τους είναι τελείως μπακάλικο.
Για να ακούσεις την διαφορά της ποιότητας πρέπει να έχεις και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Αυτή είναι η δική μου εμπειρία και σταματάω την συνδρομή όχι για αυτό αλλά για τις ασυμβατότητες των συσκευών αλλά και των bug στις εφαρμογές. Ακόμα και με το Xiaomi S είναι κλειδωμένο το πραγματικό Hi Fi που λένε. Παραμένω όμως στο συνδρομητικό Spotify που το software δεν έχει bugs με καμία συσκευή που έχω δοκιμάσει.

Τελικά αποδέχονται το λάθος τους με τις χρεώσεις και μου λένε να ακυρώσω την συνδρομή. Θα μου κάνουν μετά άλλη προσφορά
Αλλά θέματα που αντιμετωπίζω με το tidal. Σε Android εφαρμογή για τηλεόραση. Δεν συγχρονίζονται η εφαρμογή με αυτή της εφαρμογής windows και του τηλεφώνου. Είναι διαφορετική και προτείνει video clips παρά μουσική.
Το Spotify έχει καλύτερο app και χωρίς bugs αν και υποδεέστερο ήχο. Αναμένουμε το lossless που λένε ότι θα προσφέρουν σύντομα. Επίσης έχει σαφέστατα πλουσιότερο Ελληνικό περιεχόμενο που δεν ακούω όμως και συχνά.
Σίγουρα απαιτεί καλό εξοπλισμό για να καταλάβεις διαφορές μεταξύ Tidal και Spotify

Tους κόβω και λίγο για απατεώνες. Είχα μια προσφορά στο Master πακέτο τους για ένα χρόνο στα 6,99 ευρώ τον μήνα.
Με αναβαθμίζουν λένε δωρεάν σε μήνυμα που στέλνουν στο Hi fi plus χωρίς κανένα επιπλέον κόστος. Προφανώς αυτό σημαίνει ότι παραμένει ίδια η συνδρομή.

Τα πακέτα τους άλλαξαν πρόσφατα. Υπάρχει το δωρεάν μόνο για ΗΠΑ με διαφημίσεις.
Τα νέα πακέτα είναι Το hi fi και το hi fi plus.
Δεν υπάρχει πλέον Master

Ευτυχώς που κοίταξα τον λογαριασμό μου γιατί κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Θα χρεωθώ σε λίγες μέρες για τον Φεβρουάριο 13,99 ευρώ λόγω του HI Fi plus.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...