MauroPaltoudias Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, godfather0991 είπε Καλό θα ήταν να μη σχολιάζουμε αρνητικά επαγγέλματα Το ανέφερα και νωρίτερα αλλά ο κύριος προτίμησε να γίνει δηκτικός και να πει με σκωπτικό ύφος "τι έγινε; Σου θίξαμε τον κλάδο;" (εν τω μεταξύ, είμαι μηχανικός, καμία σχέση). Οπότε, άκρη όσο και να θέλουμε, δεν πρόκειται να βγει.. 1 1
papp0us Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά, παροχή υπηρεσιών είναι η φωτογράφιση, και μάλιστα με ΤΕΡΑΣΤΙΑ απόκλιση υπηρεσίων και ποιότητας μεταξύ τους. Όσο εύκολο είναι να πάρει 100€ κάποιος για να έρθει να βγάλει 15 φωτογραφίες με μια DSLR χωρίς να ξέρει τι κάνει, τόσο εύκολο είναι να ζητήσει κάποιος πραγματικός επαγγελματίας, που στη δουλειά αυτή είναι εν μέρει και καλλιτέχνης, 10.000 για την ίδια δουλειά. Αν θέλετε μπορώ να σας ζωγραφίσω εγώ το πορτραίτο με 5€ , ή μπορείτε να πάτε σε έναν επαγγελματία ζωγράφο, ο οποίος κάλλιστα μπορεί να έχει και όνομα, και να θέλει 500.000 ευρώ να το κάνει. Τι σημαίνει αυτό; Οτι κερδοσκοπεί; Ειδικά η φωτογραφία σε τέτοιες εκδηλώσεις είναι και τεράστια ευθύνη που δεν υπολογίζει κανείς σας, γιατί ΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΣΚΑΤΑ, δεν πρόκειται να ξαναπαντρευτείτε για να σας βγάλει καλύτερες φωτογραφίες τη δεύτερη φορά. Υπάρχουν φωτογράφοι για όλους δόξα το Θεό, θα βρείτε αυτό που θέλετε και μπορείτε να πληρώσετε. TS, αν δεν ξέρεις τι να χρεώσεις, πάρε άλλους επαγγελματίες που κάνουν την ίδια δουλειά και ζήτα προσφορά για την ίδια δουλειά. Θα δείς περίπου σε τι τιμές κυμαίνονται οι υπηρεσίες αυτές, για να αποφασίσεις ποιες τιμές δεν είναι σε επίπεδα ξεφτίλας. Το προς τα πάνω τώρα, το ξέρεις εσύ μέχρι που φτάνεις. Θα ξέρεις τουλάχιστον απο που να ξεκινήσεις. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2022 από papp0us 5 1
SR20DET Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Στις 24/1/2022 στις 7:55 ΜΜ, lector είπε ... Αφου βγαλεις αυτο το μινιμουμ, θα βαλεις και τον παραγοντα του πελατη. Αν κρινεις οτι ο πελατης μπορει να δωσει και παραπανω, θα το χτυπησεις. Αλλα λεφτα ζηταμε για τετοιες δουλειες απο ενα ψιλικατζιδικο και αλλα απο μια πολυεθνικη.... Με αφορμή το παραπάνω, μόνο εμένα με ενοχλεί αυτή η λογική;; Δεδομένου ότι ούτε το ψιλικαντζίδικο, ούτε η πολυεθνική σου δίνει συγκεκριμένες απαιτήσεις για τη δουλειά σου, σε τι οφείλεται η διαφορετικη χρέωση; Θα κάνεις λιγότερη ποιοτική δουλειά για το ψιλικαντζίδικο ή επειδή δεν είναι εν δυνάμει καλός πελάτης, το βλέπεις ως μια ξεπέτα;; Θεωρείς τον εαυτό σου σωστό επαγγελματία με αυτή τη πρακτική; Ξέρω... έτσι κάνουν όλοι κ σε όλα τα "ελευθερα" επαγγέλματα θα μου πεις. Και κάπως έτσι καίγονται μαζί με τα ξερά και οι λίγοι και σωστοί. 4
lector Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 9 λεπτά πριν, SR20DET είπε Με αφορμή το παραπάνω, μόνο εμένα με ενοχλεί αυτή η λογική;; Δεδομένου ότι ούτε το ψιλικαντζίδικο, ούτε η πολυεθνική σου δίνει συγκεκριμένες απαιτήσεις για τη δουλειά σου, σε τι οφείλεται η διαφορετικη χρέωση; Θα κάνεις λιγότερη ποιοτική δουλειά για το ψιλικαντζίδικο ή επειδή δεν είναι εν δυνάμει καλός πελάτης, το βλέπεις ως μια ξεπέτα;; Θεωρείς τον εαυτό σου σωστό επαγγελματία με αυτή τη πρακτική; Ξέρω... έτσι κάνουν όλοι κ σε όλα τα "ελευθερα" επαγγέλματα θα μου πεις. Και κάπως έτσι καίγονται μαζί με τα ξερά και οι λίγοι και σωστοί. Δεν ειπα εγω κατι τετοιο. Δεν ειπα πουθενα να "ξεπεταξεις" τον πελατη ουτε να μην κανεις καλη δουλεια (εκτος αν προκειται για τζαμπατζη, αυτο ειναι αλλη ιστορια). Αυτο που λεω ειναι οτι, αν εχεις εναν πελατη που κρινεις οτι εχει οικονομικη δυνατοτητα και του περισσευουν λεφτα, να ζητησεις το κατι παραπανω.
SR20DET Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, lector είπε Δεν ειπα εγω κατι τετοιο. Δεν ειπα πουθενα να "ξεπεταξεις" τον πελατη ουτε να μην κανεις καλη δουλεια (εκτος αν προκειται για τζαμπατζη, αυτο ειναι αλλη ιστορια). Αυτο που λεω ειναι οτι, αν εχεις εναν πελατη που κρινεις οτι εχει οικονομικη δυνατοτητα και του περισσευουν λεφτα, να ζητησεις το κατι παραπανω. Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εμένα δεν θα μου άρεσε αν φώναζα έναν υδραυλικό στο σπίτι και πριν μου πει τι χρεώνει ρωτούσε τι δουλειά κάνω ή τι αμάξι οδηγάω. όπως και όταν πηγαίνουμε στο σουπερ μαρκετ, οι τιμές δεν αλλάζουν το "κάτιτις" , ανάλογα τη φορολογική μας δήλωση (όχι ακόμα τουλάχιστον). 2
MAFAKA Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, lector είπε Δεν ειπα εγω κατι τετοιο. Δεν ειπα πουθενα να "ξεπεταξεις" τον πελατη ουτε να μην κανεις καλη δουλεια (εκτος αν προκειται για τζαμπατζη, αυτο ειναι αλλη ιστορια). Αυτο που λεω ειναι οτι, αν εχεις εναν πελατη που κρινεις οτι εχει οικονομικη δυνατοτητα και του περισσευουν λεφτα, να ζητησεις το κατι παραπανω. Είναι τελείως λάθος πρακτική αυτό, σε όποιον κλάδο και αν δραστηριοποιέισαι. 3
tedkald Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 "Τιμή αναλόγως τον πελάτη" είναι ανατολίτικο σύνδρομο και πρέπει κάποτε να το ξεπεράσουμε για να είμαστε σωστοί. 2
lector Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, MAFAKA είπε Είναι τελείως λάθος πρακτική αυτό, σε όποιον κλάδο και αν δραστηριοποιέισαι. Μια χαρα σωστη πρακτικη ειναι, εκτος κι αν εισαι εισοδηματιας και δουλευεις απο χομπυ. 2 ώρες πριν, SR20DET είπε Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εμένα δεν θα μου άρεσε αν φώναζα έναν υδραυλικό στο σπίτι και πριν μου πει τι χρεώνει ρωτούσε τι δουλειά κάνω ή τι αμάξι οδηγάω. όπως και όταν πηγαίνουμε στο σουπερ μαρκετ, οι τιμές δεν αλλάζουν το "κάτιτις" , ανάλογα τη φορολογική μας δήλωση (όχι ακόμα τουλάχιστον). Ο μονος λογος να "μη σου αρεσε" θα ηταν επειδη θα σε χρεωνε παραπανω αν δουλευες μεγαλοστελεχος με 5 χιλιαρικα το μηνα και οδηγουσες καγιεν. Αν ομως ησουν υπαλληλος με βασικο μισθο και οδηγουσες χιουνται και σε χρεωνε λιγοτερο δε θα σε χαλαγε. Αν και, εδω που τα λεμε, αν φωναζες υδραυλικο, θα εβλεπε και το σπιτι και το αμαξι, οποτε θα ειχε αυτες τις πληροφοριες εκ των προτερων, δε θα χρειαζοταν να σε ρωτησει. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2022 από lector 1
golden33 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, lector είπε Μια χαρα σωστη πρακτικη ειναι, εκτος κι αν εισαι εισοδηματιας και δουλευεις απο χομπυ. Ο μονος λογος να "μη σου αρεσε" θα ηταν επειδη θα σε χρεωνε παραπανω αν δουλευες μεγαλοστελεχος με 5 χιλιαρικα το μηνα και οδηγουσες καγιεν. Αν ομως ησουν υπαλληλος με βασικο μισθο και οδηγουσες χιουνται και σε χρεωνε λιγοτερο δε θα σε χαλαγε. Αν και, εδω που τα λεμε, αν φωναζες υδραυλικο, θα εβλεπε και το σπιτι και το αμαξι, οποτε θα ειχε αυτες τις πληροφοριες εκ των προτερων, δε θα χρειαζοταν να σε ρωτησει. Η χρέωση διαφορετικής τιμής ανάλογα με το ποιον έχεις απέναντί σου θεωρώ ότι είναι απαράδεκτη. Όπως δεν γίνετε για τα προϊόντα έτσι δεν πρέπει να γίνετε και για τις υπηρεσίες. Αλίμονο αν πληρώναμε το οτιδήποτε όχι με βάση το προϊόν ή την υπηρεσία αλλά με βάση την οικονομική μας δυνατότητα. Το ίδιο αισχρό πράγμα που κάνουν οι ταρίφες (γιατί αυτοί ταρίφες είναι και όχι ταξιτζήδες) με τους τουρίστες στο αεροδρόμιο που επειδή είναι ξένοι και υποτίθεται έχουν λεφτά για διακοπές στην Ελλάδα τους παίρνουν 100-150€ για το αεροδρόμιο-Σύνταγμα ενώ η ταρίφα είναι 50€. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2022 από golden33 2
Macosj Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Απορώ τι θέλετε ακόμα τον φωτογράφο στους γάμους, σαν έθιμο ή κάτι τέτοιο? Πάρε εκεί ένα καλό κινητό και βάλε τον κουμπάρο να βγάλει φωτογραφίες, πήγαινε να τις εκτυπώσεις και είσαι μια χαρά. Δεν είμαστε στο 1980 ούτε στο 2010, αν σου βάλω να επιλέξεις ποια φωτογραφία είναι από S21 ή 12 pro σε σχέση με μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή δεν θα μπορείς να δεις διαφορά, πόσο μάλλον δε με τον εξοπλισμό των Ελλήνων φωτογράφων Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2022 από Macosj
lector Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, golden33 είπε Η χρέωση διαφορετικής τιμής ανάλογα με το ποιον έχεις απέναντί σου θεωρώ ότι είναι απαράδεκτη. Όπως δεν γίνετε για τα προϊόντα έτσι δεν πρέπει να γίνετε και για τις υπηρεσίες. Αλίμονο αν πληρώναμε το οτιδήποτε όχι με βάση το προϊόν ή την υπηρεσία αλλά με βάση την οικονομική μας δυνατότητα. Το ίδιο αισχρό πράγμα που κάνουν οι ταρίφες (γιατί αυτοί ταρίφες είναι και όχι ταξιτζήδες) με τους τουρίστες στο αεροδρόμιο που επειδή είναι ξένοι και υποτίθεται έχουν λεφτά για διακοπές στην Ελλάδα τους παίρνουν 100-150€ για το αεροδρόμιο-Σύνταγμα ενώ η ταρίφα είναι 50€. Απαραδεκτη ειναι για τους "ριγμενους" της υποθεσης, δηλαδη για τους οικονομικα ισχυροτερους. Οι οικονομικα ασθενεστεροι που δυνητικα θα πληρωσουν λιγοτερο δε νομιζω οτι τη θεωρουν απαραδεκτη. Η πλακα ειναι βεβαια οτι οι ισχυροτεροι συνηθως ειναι και πιο σφιχτοχερηδες. Κανει ο αλλος γαμο σε κτημα με 100 καλεσμενους που του κοστισε 20.000 ξερω γω και παζαρευει τον φωτογραφο ή το dj να του κανει 50 ευρω σκοντο... ΥΓ. Και στους ελληνες το κανουν αυτο οι ταριφες, οχι μονο στους ξενους. Και οχι μονο σχετικα με το αεροδρομιο. Με το που αντιληφθουν οτι εισαι from out of town και δεν ξερεις περιοχες και δρομους σε κοπανανε, ασχετα με το αν εισαι πλουσιος η φτωχος. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2022 από lector 1
golden33 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, lector είπε Απαραδεκτη ειναι για τους "ριγμενους" της υποθεσης, δηλαδη για τους οικονομικα ισχυροτερους. Οι οικονομικα ασθενεστεροι που δυνητικα θα πληρωσουν λιγοτερο δε νομιζω οτι τη θεωρουν απαραδεκτη. Η πλακα ειναι βεβαια οτι οι ισχυροτεροι συνηθως ειναι και πιο σφιχτοχερηδες. Κανει ο αλλος γαμο σε κτημα με 100 καλεσμενους που του κοστισε 20.000 ξερω γω και παζαρευει τον φωτογραφο ή το dj να του κανει 50 ευρω σκοντο... ΥΓ. Και στους ελληνες το κανουν αυτο οι ταριφες, οχι μονο στους ξενους. Και οχι μονο σχετικα με το αεροδρομιο. Με το που αντιληφθουν οτι εισαι from out of town και δεν ξερεις περιοχες και δρομους σε κοπανανε, ασχετα με το αν εισαι πλουσιος η φτωχος. Ε αυτό που γράφεις στο υστερόγραφο δεν είναι σιχαμένο? Σαρέσει εσένα? Επίσης η άποψη που παρέθεσες, θεωρείς ότι πρέπει να ισχύει και στα προϊόντα ή μόνο στης υπηρεσίες? Δηλαδή η φέτα για σένα να κάνει 5€ το κιλό και σε μένα 8€? Αν όχι γιατί να γίνετε στις υπηρεσίες? Και σε κάθε περίπτωση το ότι κάποιος έχει χρήματα δε σημαίνει ότι πρέπει να τα μοιράζει ή ότι άμα βρει το ίδιο προϊόν/υπηρεσία φθηνότερα να μην το πάρει από εκεί. 1
lector Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, golden33 είπε Ε αυτό που γράφεις στο υστερόγραφο δεν είναι σιχαμένο? Σαρέσει εσένα? Επίσης η άποψη που παρέθεσες, θεωρείς ότι πρέπει να ισχύει και στα προϊόντα ή μόνο στης υπηρεσίες? Δηλαδή η φέτα για σένα να κάνει 5€ το κιλό και σε μένα 8€? Αν όχι γιατί να γίνετε στις υπηρεσίες? Και σε κάθε περίπτωση το ότι κάποιος έχει χρήματα δε σημαίνει ότι πρέπει να τα μοιράζει ή ότι άμα βρει το ίδιο προϊόν/υπηρεσία φθηνότερα να μην το πάρει από εκεί. Φυσικα και ειναι σιχαμενο, αλλα ειπαμε οι ταριφες δεν κοιταζουν το πορτοφολι, τους κοπανανε ολους. Εγω ειπα να κοπανησεις μονο τον πλουσιο. Οι υπηρεσιες σε αντιθεση με τα προιοντα δεν εχουν φιξ τιμες (ή εστω περιορισμενη διακυμανση) ουτε διατιμησεις. Οποτε ο καθενας που πουλαει μια υπηρεσια μπορει να τη χρεωσει οσο νομιζει. Αν το παρακανει, θα τον διορθωσει η αγορα. 1
golden33 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, lector είπε Οι υπηρεσιες σε αντιθεση με τα προιοντα δεν εχουν φιξ τιμες (ή εστω περιορισμενη διακυμανση) ουτε διατιμησεις. Οποτε ο καθενας που πουλαει μια υπηρεσια μπορει να τη χρεωσει οσο νομιζει. Αν το παρακανει, θα τον διορθωσει η αγορα. Φυσικά και μπορεί. Εγώ διαφωνώ στο να ορίσεις άλλη τιμή με μοναδικό διαφορετικό παράγοντα την οικονομική επιφάνεια του άλλου. Δηλαδή θεωρώ ότι είναι ανέντιμο σε δύο ακριβώς ίδιους γάμους και με τους ίδιους καλεσμένους και με τα ίδια παραδοτέα, επειδή τον έναν τον κάνει ο εφοπλιστής να του χρεώσεις 5.000€ και στον άλλον που το κάνει ο δημόσιος υπάλληλος να τον χρεώσεις 3.000€. Τέσπα, έχουμε διαφορετική άποψη και μάλλον δεν θα συμφωνήσουμε, για αυτό άλλωστε είναι τα fora, να τα συζητάμε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα