Kostasspil Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ο μέσος Έλληνας πάντα ήξερε καλύτερα τη δουλειά του άλλου. Α ρε ταλαίπωρε φωτογράφε, μπήκες σε φόρουμ χώρας με 10εκ προπονητές/αρχιτέκτονες/καθηγητές/επιδημιολόγους να εξηγήσεις τα αυτονόητα. Στο θέμα, επειδή λίγο πολύ όλοι που ασχολούμαστε με την παροχή υπηρεσίας το αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα αυτό, βάλε κάτω τα έξοδά σου, το επιθυμητό κέρδος σου και βγάζεις πόσο θα χρεώσεις. Το πόσο θα χρεώσεις την ώρα σου, δε μπορεί να στο πει κανένας άλλος Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2022 από Kostasspil 3
narta Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Κινητό φίλε, γιατί να ξοδευόμεθα; 😂 Κοίτα αν κρίνω απο το sony xperia pro-i καλα΄παει το πράγμα. Βέβαια δίνεις 2k για 1" sensor αλλα έχεις και κινητό 🤣
SilentVoice Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 36 λεπτά πριν, narta είπε α) αν προσωπικα μπορουσα να κανω 1 τελετή και να καθομαι ολο τον χρόνο θα το έκανα. Γιατι όχι; Σε μια καπιταλιστικη οικονομια έτσι πάει, ο καθενας κοιτάει να μεγιστοποιησει το κέρδος του. Πήγαινε να ζητήσεις φωτογράφιση απο τον Jerry Ghionis να δω κατι... β) Αισχροκέρδεια ειναι οταν υπάρχει αγορανομικη διάταξη που επιβάλει ανώτερη τιμη. Αν βγάλεις φωτογραφίες και βίντεο με κινητο και επεξεργασία μόνος σου θα σου βγεί 0€ Αν νομίζεις οτι είναι εύκολο (ή φθηνό) να είσαι φωτογράφος ή βιντεογράφος γιατί δεν δοκιμάζεις; Easy money οπως λες. Πατάς ενα κλικ και τέλος. Focus, σωστό exposure, shutter speed και κάδρο, ποιος τα κοιτάει; Ειδικά σε γεγονότα που έχουν MIA λήψη που είτε την πετυχαίνεις είτε οχι, δεν εχει επαναληψη. 28 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε @SilentVoice Εντάξει. Ό, τι πεις. Κινητό φίλε, γιατί να ξοδευόμεθα; 😂 Φιλική σύσταση ως τελευταίο σχόλιο : ο όρος χρησιμοποιείται όταν δεν έχεις άλλη επιλογή και δημιουργούνται τύποις καρτέλ (βλ. πχ είδη πρώτης ανάγκης - πχ εμφιαλωμένο νερό - σε ένα πλοίο ή μάσκες ας πούμε ΚΝ95). Αισχροκέρδεια σε ελεύθερη αγορά όπου το ίδιο προϊόν πωλείται όσο κοστολογεί ο καθείς, δεν μπορώ να δω πώς προκύπτει. 22 λεπτά πριν, Kostasspil είπε Ο μέσος Έλληνας πάντα ήξερε καλύτερα τη δουλειά του άλλου. Α ρε ταλαίπωρε φωτογράφε, μπήκες σε φόρουμ χώρας με 10εκ προπονητές/αρχιτέκτονες/καθηγητές/επιδημιολόγους να εξηγήσεις τα αυτονόητα. Στο θέμα, επειδή λίγο πολύ όλοι που ασχολούμαστε με την παροχή υπηρεσίας το αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα αυτό, βάλε κάτω τα έξοδά σου, το επιθυμητό κέρδος σου και βγάζεις πόσο θα χρεώσεις. Το πόσο θα χρεώσεις την ώρα σου, δε μπορεί να στο πει κανένας άλλος Μην μπερδευεστε, δεν μιλάω για τον μέσο Έλληνα. Εγώ ανέφερα τις προσφορές που έλαβα από επαγγελματίες φωτογράφους που δεν τους βρήκα σε μια τρύπα στην γωνία της γειτονιάς, αλλά μέσα από επιχειρήσεις της Google με κριτικές, ιστοσελίδες και οργανωμένους επαγγελματίες. Δεν χρειάζεται να έρθει ο Άδωνις και να σου βάλει πλαφόν για να καταλάβεις ότι τα 1400€ είναι αισχροκέρδεια. Σε τι κόσμο ζείτε πια; δεν θα ξυπνήσετε ποτέ; Εσείς θα τα δίνατε έτσι τα 1400€ δηλαδή; παρόλο που γνωρίζετε ότι η αγορά κυμαίνεται στα 300-600€ μέσο όρο; Ξεκάθαρα το +250% υπερκοστολογιο αναφέρεται σε χαζούς ή ψωναρες ξερωγω. 1
narta Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 29 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Μην μπερδευεστε, δεν μιλάω για τον μέσο Έλληνα. Εγώ ανέφερα τις προσφορές που έλαβα από επαγγελματίες φωτογράφους που δεν τους βρήκα σε μια τρύπα στην γωνία της γειτονιάς, αλλά μέσα από επιχειρήσεις της Google με κριτικές, ιστοσελίδες και οργανωμένους επαγγελματίες. Δεν χρειάζεται να έρθει ο Άδωνις και να σου βάλει πλαφόν για να καταλάβεις ότι τα 1400€ είναι αισχροκέρδεια. Σε τι κόσμο ζείτε πια; δεν θα ξυπνήσετε ποτέ; Εσείς θα τα δίνατε έτσι τα 1400€ δηλαδή; παρόλο που γνωρίζετε ότι η αγορά κυμαίνεται στα 300-600€ μέσο όρο; Ξεκάθαρα το +250% υπερκοστολογιο αναφέρεται σε χαζούς ή ψωναρες ξερωγω. Δεν μπερδευται κανενας. Γι αυτο υπάρχει budget σε καθε πράγμα και αποφασίζεις βάση αυτου. Αν το δικο μου budget εχει 100€ για φωτογραφιες, δεν υπερκοστολογει ο φωτογραφος στα 800€ απλα εγω δεν μπορω να τα διαθέσω και συνεπως θα παρω καποιον πιτσιρικα με μια φωτογραφικη να τραβηξει 100 φωτογραφιες χωρις απαιτησεις, χωρίς bokeh, ισως με λιγο περισσοτερο θορυβο στην φωτο και με καμια απαιτηση για τυχον βραδυνη ληψη. Αν εσυ κρινεις οτι τα 300€-600€ θα σου δωσουν το ιδιο τελικοι αποτέλεσμα με αυτον που ζηταει 1400€, τοτε εκανες συμφερουσα επιλογη και γλυτωσες λεφτα. Βαση παλαιοτερης εμπειριας, αυτος που θελει φθηνα και καλα, συνηθως κανει παζαρια εξ αρχης, δεν ειναι ικανοποιημενος με το αποτελεσμα κοκ. Προσωπικα αποφευγω τετοιους πελάτες οσο μπορω. 2
Finn Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 49 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Μην μπερδευεστε, δεν μιλάω για τον μέσο Έλληνα. Εγώ ανέφερα τις προσφορές που έλαβα από επαγγελματίες φωτογράφους που δεν τους βρήκα σε μια τρύπα στην γωνία της γειτονιάς, αλλά μέσα από επιχειρήσεις της Google με κριτικές, ιστοσελίδες και οργανωμένους επαγγελματίες. Δεν χρειάζεται να έρθει ο Άδωνις και να σου βάλει πλαφόν για να καταλάβεις ότι τα 1400€ είναι αισχροκέρδεια. Σε τι κόσμο ζείτε πια; δεν θα ξυπνήσετε ποτέ; Εσείς θα τα δίνατε έτσι τα 1400€ δηλαδή; παρόλο που γνωρίζετε ότι η αγορά κυμαίνεται στα 300-600€ μέσο όρο; Ξεκάθαρα το +250% υπερκοστολογιο αναφέρεται σε χαζούς ή ψωναρες ξερωγω. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο που μια σαλάτα μινιατούρα στο βαρούλκο μπορεί να κοστίζει 12 ευρώ και μια χωριάτικη τούμπανο στη Λιβαδειά 3 ευρώ. Και μη ξεχνάς ότι δε διαλέγει μόνο ο πελάτης τον επαγγελματία αλλά κα ο επαγγελματίας τον πελάτη (φιλτράροντας μέσω της τιμής που ζητάει). Για να σου δώσω κι ένα παράδειγμα απ το δικό μου κλάδο (τουριστικά): Έχω ένα ξενοδοχείο σε καλή τοποθεσία, με καθαρά δωμάτια, όμορφο design, δίπλα στη θάλασσα και σου προσφέρω μια ωραία εμπειρία ρε αδερφέ. Μάιο μήνα ή Ιούνιο που δε ξεκίνησε ακόμη η σεζόν είμαι ψιλοάδειος. Οι γύρω μου με τα ενοικιαζόμενα των 30 ευρώ τη μέρα έχουν κάτι. Να ρίξω την τιμή στα 30 και να γεμίσω με κόσμο χαμηλότερου εισοδήματος με την όποια επίδραση μπορεί να έχει αυτό στους πελάτες μου που πληρώνουν ακριβά και θέλουν πχ privacy, ησυχία ή κρατάω τιμή ψηλά και έχω τους πελάτες τους οποίους θέλω; Που θέλω να καταλήξω; Ο φωτογράφος των 1400 ευρώ δεν απευθύνεται σ εσένα, εσύ απλά θες τις υπηρεσίες του στην τιμή των άλλων και επειδή δε μπορείς να τον πληρώσεις προσπαθείς να το δικαιολογήσεις με ατάκες αισχροκέρδεια/κλεψιά. Φιλικά πάντα. 10 1
Ntinaras Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 12 ώρες πριν, SilentVoice είπε Άμα είναι 99 , θέλεις και 2 ώρες να τραβάς τις χαιρετουρες στο τέλος. 60 ώρες μοντάζ για 30 λεπτά βίντεο κλιπ, ούτε φοιτητής το 2006 δεν είχα κάνει. Χωρίς καν να είναι δουλειά μου. Επίσης πόσα εφέ δηλαδή θα βάλεις σε μια βάφτιση; Αυτό και αν είναι υπερκοστολογιο. Χαιρετουρες πλεον κανουν μονο σε γιδοχωρια που καλουνε 3.000 ατομα απο υποχρεωση. Οι γαμοι που εχω κανει τα τελευταια 2-3 χρονια ειναι κατα πολυ εκμοντερνισμενοι και ευτυχως και λιγοτερο κιτς και περισσοτερο ουσιαστικοι. 19 ώρες πριν, SilentVoice είπε Είναι ανάλογα την δουλειά σου και το πελάτη που θα πετύχεις. Δεν είναι γενικό. Θα σου πω την εμπειρία μου, οταν έψαχνα για φωτογράφο-βίντεοσκόπηση βάφτισης τον Ιούλιο του 2021 σε εκκλησάκι όπου μέσα επιτρέποταν μόνο 9 άτομα και μόνο μέ μάσκες. Εστειλα λοιπόν σε email ακριβώς το τι ζητάω για την βάφτιση, σε περίπου 60 φωτογράφους οπου τους βρήκα απο το google. Απο τους 60, οι 15 περίπου μου απάντησαν ότι δεν μπορούν εκεινη την ημερομηνία και ώρα. Περίπου 10 μου απάντησαν με προσφορά στα 300-400 ευρώ ( οι 8 είχαν πολύ καλό πορτφόλιο με δουλειές τους και φαινοταν αρκετά καλοι επαγγελματίες και οργανωμένοι). Περίπου 20 μου απάντησαν με προσφορά πάνω απο 400 ευρώ. Και υπήρχαν κανα 2-3 που ήθελαν 1400 ευρώ! για μια φωτογράφιση σε βάφτιση , με 9 άτομα! και για 2 ώρες! (χωρις drone φυσικά ή αλλα περίεργα και φυσικά χωρίς τα άλμπουμ). Το 1400 απέχει κατα 1000 ευρώ απο τις 10 προσφορές που πήρα με 300-400. Κάποιοι φυσικά δεν απάντησαν ή απάντησαν πολύ αργότερα. Ειναι αναλογα τι ψαχνεις, επισης μη ξεχνας πως ειτε 9 ατομα ειτε 9000 εχεις, το συνεργειο θα χασει μια μερα για σενα, που θα μπορουσε να παει σε αλλο γαμο. Γιατι να ρθει για τον γαμο σου των 9 ατομων για 300 ευρω ενω μπορει να παει σε αλλον 99 ατομων για 1400 ευρω? καταλαβες γιατι ειναι φλατ η χρεωση πολλες φορες. Επισης κατι που μπορει εσυ να μη βλεπεις η να μη ξερεις, ειναι ο εξοπλισμος του καθενος και το κοστος. Μπορει στο ανειδικευτο ματι σου ολες οι φωτογραφιες που βλεπεις να ειναι καλες αλλα η διαφορα του καλου και του κακου φωτογραφου ειναι οι φωτογραφιες που ο καλος καταφερε να τραβηξει ενω ο κακος οχι. Προφανως αυτο δεν μπορεις να το συγκρινεις αμεσα, γιατι δεν εχεις και απο τους 2 δειγμα απο το ιδιο event. Επισης αλλο να τραβας με εξοπλισμο 1.000 ευρω και αλλο με εξοπλισμο 15.000 ευρω 2
narta Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Προφανως αυτο δεν μπορεις να το συγκρινεις αμεσα, γιατι δεν εχεις και απο τους 2 δειγμα απο το ιδιο event. Συνηθως την διαφορα στην τιμη την πληρωνεις στο αποτελεσμα. Οταν παρεις το φθηνο και δεν εχεις πανω απο 20 καλες φωτογραφιες και καταλαβαινεις γιατι ο ακριβος εχει την τιμη που εχει. 15 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Επισης αλλο να τραβας με εξοπλισμο 1.000 ευρω και αλλο με εξοπλισμο 15.000 ευρω Πολλοι νομιζουν οτι ενας ΚΑΛΟΣ/Η φωτογραφος μπορει να βγάλει ΚΑΛΕΣ φωτογραφιες ασχέτως εξοπλισμού. Ισχυει εως ενα σημειο. Οσο καλος και αν εισαι, ουτε μπορεις να επεμβεις στo αποτελεσμα σε low light/νυχτερινη ληψη ουτε στο shallow depth of field. Βεβαια αεναη συζητηση. Επιμένω σε οποιον νομιζει οτι μπορει να κανει κατι που ο Χ χρεωνει Ψ να το κανει μονος του. Υπαρχουν υπηρεσιες που δοκιμαζεις και αν δεν σου βγει δεν εγινε και κατι (βαφω σπιτι), αλλες αν δεν σου βγει καηκες (βαζω ενδοδαπεδια) και αλλες που αν δεν σου κάτσει, δεν καηκλες αλλα, welp, shieeeeeet (photo/video coverage) 2
SilentVoice Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 45 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Ειναι αναλογα τι ψαχνεις, επισης μη ξεχνας πως ειτε 9 ατομα ειτε 9000 εχεις, το συνεργειο θα χασει μια μερα για σενα, που θα μπορουσε να παει σε αλλο γαμο. Μόνο 5-6 που ρώτησα , εκείνη την Κυριακή είχαν κλείσει 3 βαφτίσεις. Πρωί, μεσημέρι και απόγευμα. 46 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Χαιρετουρες πλεον κανουν μονο σε γιδοχωρια που καλουνε 3.000 ατομα απο υποχρεωση. Γιδοχωρι η Αθήνα; Φαίνεται ποιος δεν είναι κοινωνικός εδώ.
juventinos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Εξαρτάται πάντα και το τι περιλαμβάνει το κάθε πακέτο φωτογράφισης και τι δουλειά κάνει ο καθένας. Για αυτό υπάρχουν και οι διαφορές στις τιμές. Μπορεί για ένα μοντάζ ενός λεπτού να κάνεις ένα κόψιμο ή κανένα, μπορεί να χρειαστεί να κάνεις και 50. Δεν είναι εύκολο να βγεί κοστολόγηση σε αυτές τις δουλειές. Ακόμα και στις φωτογραφίσεις γάμου/βάφτισης άλλα πράγματα σου δίνει ο ένας άλλα ο άλλος. Δεν υπάρχουν φασόν τιμές.
Ntinaras Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 17 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Μόνο 5-6 που ρώτησα , εκείνη την Κυριακή είχαν κλείσει 3 βαφτίσεις. Πρωί, μεσημέρι και απόγευμα. Γιδοχωρι η Αθήνα; Φαίνεται ποιος δεν είναι κοινωνικός εδώ. Γαμο με χαιρετουρα τα τελευταια 3 χρονια εχω κανει 1-2, και ηταν ολοι εκτος αθηνων. Μπορει να ετυχε, αλλα πλεον οι γαμοι που κανω εντος αθηνων δεν εχουν τετοια πραγματα.
MAFAKA Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Same shit, different year. Από τη δεκαετία του '90 οι "αλεξιπτωτιστές" κατέστρεφαν αυτό το χώρο. Κάθε ανίδεος άρπαζε μια μηχανή και 'όποιον πάρει ο χάρος. Τουλάχιστον τώρα με τις ψηφιακές θα παραδώσει (κάποια) εικόνα. Γιατί παλιά κάποιοι λεβέντες ενθουσιάζονταν που έφτασαν τις 39 πόζες σε...36αρι και ακόμα οπλίζει η μηχανή... Όποιος δεν έχει "καεί" από αλεξιπτωτιστή πάντα θα πιστεύει ότι η αμοιβή που ζητάει ο επαγγελματίας φωτογραφος είναι υπέρογκη. 4
MauroPaltoudias Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, SilentVoice είπε Δεν χρειάζεται να έρθει ο Άδωνις και να σου βάλει πλαφόν για να καταλάβεις ότι τα 1400€ είναι αισχροκέρδεια Άιντε πάλι... Αν είναι να γράφουμε τζάμπα, πες το μας αδερφέ μου. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2022 από MauroPaltoudias 1
godfather0991 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Καλό θα ήταν να μη σχολιάζουμε αρνητικά επαγγέλματα και να τους τσουβαλιάζουμε όλους επειδή μας έτυχε εμάς κάτι (το λέω για την απόδειξη) Τα 1400€ που ζητάει κάποιος είναι ένα λογικό ποσό ανάλογα με τι πορτοφόλιο έχει, τι όνομα έχει στον χώρο, τι εξοπλισμό χρησιμοποιεί κτλ. Αντίστοιχα αυτός που ζητάει 400€ μπορεί να έρθει με τον χειρότερο εξοπλισμό, να κάνει το χειρότερο μοντάζ και να παραδώσει υλικό μετά από έναν μήνα επειδή δεν ξέρει, είναι άπειρος κτλ. Σε αυτά τα επαγγέλματα πληρώνεις περισσότερο την τεχνογνωσία και την καλλιτεχνική ματιά του κάθε φωτογράφου, βιντεολήπτη. Στην τελικά αν θέλει κάποιος προτιμά έναν από τους δυο και αν ο ακριβός είναι ακριβός χωρίς λόγο τότε δεν θα έχει δουλειά στο μέλλον. 1
tedkald Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Αρχικά και πρώτα απόλα ο νηματοθέτης μίλησε για video. Μετά στην ίδια συζήτηση τσουβαλιάστηκε με ευκολία και η φωτογραφία γάμου. Κατά δεύτερο λόγο, από όσα καταλαβαίνουμε ο νηματοθέτης δουλεύει "άνευ αποδείξεως". Αν ρωτήσετε ένα επαγγελματία που δουλεύει στον τομέα των υπηρεσιών για την ίδια ακριβώς παροχή, με απόδειξη, η τιμή είναι πολλαπλάσια. Λογικό γιατί επιβαρύνεται με ΦΠΑ, ΕΦΚΑ, Φόρο εισοδήματος, προκαταβολή φόρου επόμενου έτους, εισφορά αλληλεγγύης και παραπέρα με πάγια έξοδα επαγγελματικής στέγης, ΔΕΗ, απόσβεση επαγγελματικού εξοπλισμού κλπ. Τελευταίο και βασικό, στον τομέα των υπηρεσιών και μάλιστα με δημιουργική/καλλιτεχνική διάσταση, οι τιμές διαφοροποιούνται θεαματικά ανάλογα με τη φήμη, την εμπειρία και το επιμέρους αντικείμενο (ένα πακέτο φωτογραφία/video γάμου) μπορεί να περιέχει prewedding shooting, εκκλησία, γλέντι, next day, slide show στο γλέντι και ένα σωρό άλλα πράγματα που διαφοροποιούνται ανάλογα με τη θέληση και το πορτοφόλι του πελάτη. Εδώ δε μιλάμε βασικά αγαθά για ψωμί και μπισκότα που και εκεί βλέπουμε διαφορές 300% -και παραπάνω- από το φθηνότερο σε ακριβότερο, αλλά για υπηρεσία. Δεν χρεώνουν όλοι οι γιατροί, όλοι οι δικηγόροι, όλοι οι αρχιτέκτονες, όλα τα συνεργεία αυτοκινήτων το ίδιο έτσι δεν είναι, φίλοι μου? Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2022 από tedkald 6
armagedwnn Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, SilentVoice είπε Ξεκάθαρα το +250% υπερκοστολογιο αναφέρεται σε χαζούς ή ψωναρες ξερωγω. Και εγώ δεν θα πλήρωνα τόσα. Αλλά είμαι άσχετος από τεχνη και το παραδέχομαι, όπως και ότι δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό θα έψαχνα το vfm ας πούμε. Τώρα τα υπόλοιπα που λες καμία σχέση δεν έχουν και γυρνάει προς την ζήλεια το πράγμα. Ο καθένας κοστολογεί την υπηρεσία που προσφέρει όσο γουστάρει. Για να επιβιώσει όμως πρέπει να καταφέρει να έχει εισόδημα, οπότε όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία. Είναι σαν να πάρει ο γείτονας σου Ferrari ξέρω εγώ και εσύ να λες ότι είναι χαζός και ψωνάρα. Το συμπέρασμα είναι ότι μπορεί να είναι και τα δύο (χαζός και ψωνάρα) αλλά η Ferrari δεν παύει να είναι Ferrari (πιο πολύ έργο τέχνης) και όχι απλά ένα αυτοκίνητο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα