fanatilas Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, θα ήθελα να θίξω ένα θέμα που με απασχολεί καιρό και θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια και άποψη. ΄Έρχεται μια εταιρία και με ρωτάει θέλουμε να μας φτιάξεις ένα βίντεο/ να μας κάνεις μια φωτογράφιση. Πώς το κοστολογώ αυτο;(να σημειώσω οτι ασχολούμαι με το outdoor και τα action sports κυρίως και θεωρώ οτι κάνω αρκετά αξιόλογη δουλειά γι αυτό και θα με προτιμήσουν, βέβαια έχω πλήρη άγνοια του κοστολόγιου που υπάρχει στην αγορά ή που θα έπρεπε να διαμορφώσω και έτσι κάθε φορά είμαι στα χαμένα και να αναρωτιεμαι μήπως ζητάω πολλά ή μήπως το κάνω τσαμπα) Υπάρχουν κάποιες στάνταρ τιμές στο χώρο των διαφημιστικών βίντεο πχ; (Έχω περάσει απο το χώρο των γάμων στην ανάγκη παλαιότερα, όπου οι τιμές κυμαινόντουσαν στα 100-150 ευρω για μοντάζ και κοντά στα 300για μοντάζ/λήψη για κάτι απλό και ήταν σαν κάτι στανταρ σε αρκετούς με τους οποίους δούλεψα) Θα έπρεπε να κοστολογώ κάτι με τις ώρες που θα πάρει ή και μέρες για λήψη και μοντάζ; να συνυπολογίσω και τη διάρκεια του τελικού αποτελέσματος 1λεπτό βιντεο, 3λεπτο βίντεο; να συνυπολογίσω την αξία του εξοπλισμού μου; να συνυπολογίσω την δική μου αξία που κάνω κάτι που κάποιος άλλος δε θα έκανε έτσι γι αυτό και θα ρθούν σε μενα; Υποθέτω οτι αλλή τιμή θα έπρεπε να προτείνω σε μια εταιρία γνώστη και άλλη για μια που τωρα ξεκινάει; Ενδεικτικά έχω φάει άκυρο με τη τιμή των 200 εύρω για λήψη/μοντάζ διαφημιστικου σε εταιρία outdoor εκδρομών με μία μέρα απασχόλησης και έχω κλείσει και δουλεία με 300 για δύο μέρες σε ανάλογο κομμάτι. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2022 από fanatilas
SilentVoice Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 22 λεπτά πριν, fanatilas είπε Καλησπέρα σας, θα ήθελα να θίξω ένα θέμα που με απασχολεί καιρό και θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια και άποψη. ΄Έρχεται μια εταιρία και με ρωτάει θέλουμε να μας φτιάξεις ένα βίντεο/ να μας κάνεις μια φωτογράφιση. Πώς το κοστολογώ αυτο;(να σημειώσω οτι ασχολούμαι με το outdoor και τα action sports κυρίως και θεωρώ οτι κάνω αρκετά αξιόλογη δουλειά γι αυτό και θα με προτιμήσουν, βέβαια έχω πλήρη άγνοια του κοστολόγιου που υπάρχει στην αγορά ή που θα έπρεπε να διαμορφώσω και έτσι κάθε φορά είμαι στα χαμένα και να αναρωτιεμαι μήπως ζητάω πολλά ή μήπως το κάνω τσαμπα) Υπάρχουν κάποιες στάνταρ τιμές στο χώρο των διαφημιστικών βίντεο πχ; (Έχω περάσει απο το χώρο των γάμων στην ανάγκη παλαιότερα, όπου οι τιμές κυμαινόντουσαν στα 100-150 ευρω για μοντάζ και κοντά στα 300για μοντάζ/λήψη για κάτι απλό και ήταν σαν κάτι στανταρ σε αρκετούς με τους οποίους δούλεψα) Θα έπρεπε να κοστολογώ κάτι με τις ώρες που θα πάρει ή και μέρες για λήψη και μοντάζ; να συνυπολογίσω και τη διάρκεια του τελικού αποτελέσματος 1λεπτό βιντεο, 3λεπτο βίντεο; να συνυπολογίσω την αξία του εξοπλισμού μου; να συνυπολογίσω την δική μου αξία που κάνω κάτι που κάποιος άλλος δε θα έκανε έτσι γι αυτό και θα ρθούν σε μενα; Υποθέτω οτι αλλή τιμή θα έπρεπε να προτείνω σε μια εταιρία γνώστη και άλλη για μια που τωρα ξεκινάει; Ενδεικτικά έχω φάει άκυρο με τη τιμή των 200 εύρω για λήψη/μοντάζ διαφημιστικου σε εταιρία outdoor εκδρομών με μία μέρα απασχόλησης και έχω κλείσει και δουλεία με 300 για δύο μέρες σε ανάλογο κομμάτι. Είναι ανάλογα την δουλειά σου και το πελάτη που θα πετύχεις. Δεν είναι γενικό. Θα σου πω την εμπειρία μου, οταν έψαχνα για φωτογράφο-βίντεοσκόπηση βάφτισης τον Ιούλιο του 2021 σε εκκλησάκι όπου μέσα επιτρέποταν μόνο 9 άτομα και μόνο μέ μάσκες. Εστειλα λοιπόν σε email ακριβώς το τι ζητάω για την βάφτιση, σε περίπου 60 φωτογράφους οπου τους βρήκα απο το google. Απο τους 60, οι 15 περίπου μου απάντησαν ότι δεν μπορούν εκεινη την ημερομηνία και ώρα. Περίπου 10 μου απάντησαν με προσφορά στα 300-400 ευρώ ( οι 8 είχαν πολύ καλό πορτφόλιο με δουλειές τους και φαινοταν αρκετά καλοι επαγγελματίες και οργανωμένοι). Περίπου 20 μου απάντησαν με προσφορά πάνω απο 400 ευρώ. Και υπήρχαν κανα 2-3 που ήθελαν 1400 ευρώ! για μια φωτογράφιση σε βάφτιση , με 9 άτομα! και για 2 ώρες! (χωρις drone φυσικά ή αλλα περίεργα και φυσικά χωρίς τα άλμπουμ). Το 1400 απέχει κατα 1000 ευρώ απο τις 10 προσφορές που πήρα με 300-400. Κάποιοι φυσικά δεν απάντησαν ή απάντησαν πολύ αργότερα. 2
lector Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Θα ξεκινησεις με βαση τα δεδομενα που εχεις στα χερια σου ποση δουλεια θα σου παρει (συνηθως τη μετραμε σε εργατοωρες). Μετα θα αποφασισεις εσυ για τον εαυτο σου ποσο κοστολογεις την εργατοωρα σου σε συνδυασμο παντα με την τεχνογνωσια σου και την αποσβεση (μπορεις να το δεις σαν ενοικιαση) του εξοπλισμου σου. Απο ολα αυτα θα βγαλεις ενα μινιμουμ πχ. 200 ευρω (τυχαιο το νουμερο). Αυτα ολα δε μπορει να σου τα πει κανεις αλλος σε νουμερα, πρεπει να τα αποτιμησεις μονος σου. Αφου βγαλεις αυτο το μινιμουμ, θα βαλεις και τον παραγοντα του πελατη. Αν κρινεις οτι ο πελατης μπορει να δωσει και παραπανω, θα το χτυπησεις. Αλλα λεφτα ζηταμε για τετοιες δουλειες απο ενα ψιλικατζιδικο και αλλα απο μια πολυεθνικη. Αν κρινεις οτι ο πελατης "δε βγαινει", θα ζητησεις το μινιμουμ ή θα το παζαρεψεις ισως και λιγο προς τα κατω για να δειξεις δηθεν μια φιλικη συνεργασια, αλλα μη δεχτεις κατι που θεωρεις οτι σε ριχνει. 2
narta Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Ποσο κοστολογεις την ωρα υπηρεσιας; Ποσο κοστολογεις την αποσβεση εξοπλισμου ή/και την ενοικιαση αν χρειαστει; Θα εχεις εξοδα μετακινησης; Τί θα πρέπει να παραδόσεις σαν τελικο προϊον; Θα εισαι ολικα υπέυθυνος για το αποτελεσμα ή μελος ομάδας; Απαντησε ολα αυτα και θα βρεις το τι πρεπει να ζητησεις. 5 ώρες πριν, SilentVoice είπε Και υπήρχαν κανα 2-3 που ήθελαν 1400 ευρώ! για μια φωτογράφιση σε βάφτιση , με 9 άτομα! και για 2 ώρες! (χωρις drone φυσικά ή αλλα περίεργα και φυσικά χωρίς τα άλμπουμ). Το 1400 απέχει κατα 1000 ευρώ απο τις 10 προσφορές που πήρα με 300-400. Επειδη ειμαι της δουλειας, το 9 ατομα για 2 ωρες ειναι λάθος. Ειτε 9 είτε 99 ατομα δεν παιζει ρόλο, γονεις, μωρο, νονος και τελετη ειναι στανταρ ανεξαρτητως καλεσμενων. Κατι το σημαντικοτερο, δεν ειναι 2 ωρες, 2 ωρες μπορει να ειναι η καθαρη ληψη που μετα θελει αλλες 60 ωρες μονταζ ή/και motion effects. Προσωπικα αυτο αντιμετωπιζω με μερικους που φυσικα δεν θελω για πελατες: ¨ελα μωρε, 2 ωρες πατας ενα κουμπι και θες τοσα λεφτα;...." 8
SilentVoice Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 56 λεπτά πριν, narta είπε Επειδη ειμαι της δουλειας, το 9 ατομα για 2 ωρες ειναι λάθος. Ειτε 9 είτε 99 ατομα δεν παιζει ρόλο, γονεις, μωρο, νονος και τελετη ειναι στανταρ ανεξαρτητως καλεσμενων. Κατι το σημαντικοτερο, δεν ειναι 2 ωρες, 2 ωρες μπορει να ειναι η καθαρη ληψη που μετα θελει αλλες 60 ωρες μονταζ ή/και motion effects. Άμα είναι 99 , θέλεις και 2 ώρες να τραβάς τις χαιρετουρες στο τέλος. 60 ώρες μοντάζ για 30 λεπτά βίντεο κλιπ, ούτε φοιτητής το 2006 δεν είχα κάνει. Χωρίς καν να είναι δουλειά μου. Επίσης πόσα εφέ δηλαδή θα βάλεις σε μια βάφτιση; Αυτό και αν είναι υπερκοστολογιο. 3
narta Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 8 ώρες πριν, SilentVoice είπε Άμα είναι 99 , θέλεις και 2 ώρες να τραβάς τις χαιρετουρες στο τέλος. 60 ώρες μοντάζ για 30 λεπτά βίντεο κλιπ, ούτε φοιτητής το 2006 δεν είχα κάνει. Χωρίς καν να είναι δουλειά μου. Επίσης πόσα εφέ δηλαδή θα βάλεις σε μια βάφτιση; Αυτό και αν είναι υπερκοστολογιο. Ακριβως δεν είναι η δουλειά σου. Καλά έκανες και πήρες προσφορές όπως θα κάνει ο κάθε καταναλωτής αλλά το να θεωρείς μια υπηρεσία την οποία δεν έχεις καμία απολύτως επαφή υπερκοστολογημένη επειδή δεν ταιριάζει στο budget σου είναι λάθος τρόπος σκέψης. 4
SilentVoice Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 18 λεπτά πριν, narta είπε Ακριβως δεν είναι η δουλειά σου. Καλά έκανες και πήρες προσφορές όπως θα κάνει ο κάθε καταναλωτής αλλά το να θεωρείς μια υπηρεσία την οποία δεν έχεις καμία απολύτως επαφή υπερκοστολογημένη επειδή δεν ταιριάζει στο budget σου είναι λάθος τρόπος σκέψης. Μια απόκλιση 20-30% είναι το φυσιολογικό. Το να είναι αυξημένες κατά 1000 ευρώ 2-3 προσφορές από τα 400€, ΝΑΙ είναι υπερκοστολογημενα. 1 1
Silenzio Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 21 λεπτά πριν, narta είπε Ακριβως δεν είναι η δουλειά σου. Καλά έκανες και πήρες προσφορές όπως θα κάνει ο κάθε καταναλωτής αλλά το να θεωρείς μια υπηρεσία την οποία δεν έχεις καμία απολύτως επαφή υπερκοστολογημένη επειδή δεν ταιριάζει στο budget σου είναι λάθος τρόπος σκέψης. ο καθένας έχει τη γνώμη του, δε μπορεί κάποιος να θεωρεί αυτή την υπηρεσία άχρηστη δηλαδή ? ειδικά σε γαμους-βαπτίσια κλπ που τα κάνουμε για τα κολλημένα μυαλά.. και καλά να έχεις φράγκα, αν δεν έχεις (το 90% δηλαδή) είναι παράνοια.. 2
MauroPaltoudias Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Συμφωνώ με @narta. Για να ζητούν 1400€ δύο τρεις και όχι ένας ανάμεσα σε 10, κάτι σημαίνει. Σημαίνει : α) Από πλευράς επαγγελματία, κάποιος παραπάνω λόγος θα υπάρχει για να τα ζητούν, β) Από πλευράς πελάτη, κάποιοι και για κάποιο λόγο τα διαθέτουν, γ) Έχουν δικαίωμα (και όχι απαίτηση) σε σχέση με τους φθηνούς, για επιπλέον απαιτήσεις (πριν καταλήξουμε στην ατάκα "400€ έδωσες, τι περίμενες; Έχεις και απαιτήσεις; ") δ) Η αγορά είναι ελεύθερη και εφόσον γνωρίζουμε τα βασικά, δεν ωφελεί σε τίποτα να σχολιάζουμε δημόσια τα κοστολόγια άλλων, χωρίς να γνωρίζουμε καν τη δουλειά τους (δεν είναι σύσταση, προτροπή είναι). Μπορούμε αντίθετα, να ρωτήσουμε, σε περίπτωση που θέλουμε πραγματικά να μάθουμε σε τι οφείλεται η διαφορά (και όχι απλώς για να κάνουμε παζάρια). Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2022 από MauroPaltoudias 2
kostasbm Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 δεν είναι γάμος και βάπτιση να σε φωνάξει κάποιος για μια εναέρια λήψη κάπου...είναι τελείως διαφορετικό αντικειμενο γιαυτο και δεν υπάρχουν στάνταρ τιμες κατα τη διάρκεια του κτηματολογιου για μια εναέρια λήψη(φωτό) 5 - 7 λεπτών έπαιρνα 50 εως100 ευρώ ...δεν χρειαζόταν μοντάζ τίποτα αλλά έβαζα συν τα έξοδα κινησης δεν είμαι επαγγελματίας ,ασχολουμε ερασιτεχνικά με drone και εναεριες ληψεις αρκετα χρονια και εχω βρει εναν τροπο να βγαζω καποια εξοδα μου.... όποτε μπορείς να ξεκινήσεις χαμηλότερα και με το χρόνο ρυθμιζεις τις τιμές σου. Πχ για μια απλή λήψη(10πτη) και λίγο μοντάζ 200 και αναλογα ανεβαίνεις.....
narta Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Silenzio είπε ο καθένας έχει τη γνώμη του, δε μπορεί κάποιος να θεωρεί αυτή την υπηρεσία άχρηστη δηλαδή ? ειδικά σε γαμους-βαπτίσια κλπ που τα κάνουμε για τα κολλημένα μυαλά.. και καλά να έχεις φράγκα, αν δεν έχεις (το 90% δηλαδή) είναι παράνοια.. Σαφως και μπορείς να θεωρήσεις μια υπηρεσία άχρηστη και να μην προσλάβεις κάποιον να την επιτελέσει για εσένα. Υπάρχουν γάμοι που τις μονές φωτογραφίες και βίντεο που έχουν είναι από κινητά το οποίο είναι μια επιλογή. Το να θεωρείς όμως μια υπηρεσία άχρηστη άρα ΑΝ προσλάβεις κάποιον να την κάνει για εσένα να την θεωρείς υπερκοστολογημένη, είναι αγενές και άτοπο. Και όπως είπε ο @MauroPaltoudias κάποιος λόγος υπάρχει που υφίσταται η διαφορά. Ο επαγγελματίας και το portfolio του, οι απαιτήσεις του πελάτη, ο εξοπλισμός που έχει και χρησιμοποιεί κοκ. Αφού υπάρχουν οι επιλογές ο καθένας επιλέγει βάσει του budget και του τι θέλει. Το ίδιο ισχύει και για τον θεματοθετη. Άλλο κοστολογιο έχει μια λήψη και μια επεξεργασία 2 ωρών και άλλο η λήψη 2-3 ημερών και επεξεργασία/motion effects 10 ημερών Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2022 από narta 1
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 24 λεπτά πριν, Silenzio είπε ο καθένας έχει τη γνώμη του, δε μπορεί κάποιος να θεωρεί αυτή την υπηρεσία άχρηστη δηλαδή ? ειδικά σε γαμους-βαπτίσια κλπ που τα κάνουμε για τα κολλημένα μυαλά.. και καλά να έχεις φράγκα, αν δεν έχεις (το 90% δηλαδή) είναι παράνοια.. Δεν σε υποχρεώνει κανείς να βάλεις φωτογράφο. 1
SilentVoice Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 14 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Συμφωνώ με @narta. Για να ζητούν 1400€ δύο τρεις και όχι ένας ανάμεσα σε 10, κάτι σημαίνει. Σημαίνει : α) Από πλευράς επαγγελματία, κάποιος παραπάνω λόγος θα υπάρχει για να τα ζητούν, β) Από πλευράς πελάτη, κάποιοι και για κάποιο λόγο τα διαθέτουν, γ) Έχουν δικαίωμα (και όχι απαίτηση) σε σχέση με τους φθηνούς, για επιπλέον απαιτήσεις (πριν καταλήξουμε στην ατάκα "400€ έδωσες, τι περίμενες; Έχεις και απαιτήσεις; ") δ) Η αγορά είναι ελεύθερη και εφόσον γνωρίζουμε τα βασικά, δεν οφείλει σε τίποτα να σχολιάζουμε δημόσια τα κοστολόγια άλλων, χωρίς να γνωρίζουμε καν τη δουλειά τους (δεν είναι σύσταση, προτροπή είναι). Μπορούμε αντίθετα, να ρωτήσουμε, σε περίπτωση που θέλουμε πραγματικά να μάθουμε σε τι οφείλεται η διαφορά (και όχι απλώς για να κάνουμε παζάρια). 2 λεπτά πριν, narta είπε Σαφως και μπορείς να θεωρήσεις μια υπηρεσία άχρηστη και να μην προσλάβεις κάποιον να την επιτελέσει για εσένα. Υπάρχουν γάμοι που τις μονές φωτογραφίες και βίντεο που έχουν είναι από κινητά το οποίο είναι μια επιλογή. Το να θεωρείς όμως μια υπηρεσία άχρηστη άρα ΑΝ προσλάβεις κάποιον να την κάνει για εσένα να την θεωρείς υπερκοστολογημένη, είναι αγενές και άτοπο. Και όπως είπε ο @MauroPaltoudias κάποιος λόγος υπάρχει που υφίσταται η διαφορά. Ο επαγγελματίας και το portfolio του, οι απαιτήσεις του πελάτη, ο εξοπλισμός που έχει και χρησιμοποιεί κοκ. Αφού υπάρχουν οι επιλογές ο καθένας επιλέγει βάσει του budget και του τι θέλει. α) βαριούνται να δουλέψουν. Αντί να κάνουν 2-3 βαφτίσεις, κάνουν 1 και κάθονται. Β) απλά πέφτουν στην ανάγκη τους γιατί δεν γνωρίζουν πως κυμαίνεται η αγορά. Είπαμε το +20-30% είναι αποδεκτό. Το +250% ΟΧΙ. Είναι αισχροκέρδεια. Γ) Ναι έχουν δικαίωμα. Δ)Η δουλειά τους φαίνεται σε όσους έχουν πορτφολιο. Φυσικά και σχολιάζουμε δημόσια και ανώνυμα τις τιμές τις αγοράς. Ποιο είναι το πρόβλημα δηλαδή; ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι; Αν είναι έτσι να μην συζητάμε για τίποτα. Ούτε ότι το ρεύμα είχε 0,07 και πήγε στο 0,35. Ούτε πόσο έχει το γάλα , ούτε πόσο έχει το ψωμί. Ή σου θιξαμε τον κλάδο; Αλλά τι καλύτερο μπορεί να κάνει ένας φωτογράφος εν μέσω πανδημίας όταν ΌΛΟΙ είναι με μάσκα και φαίνονται μόνο τα μάτια; Να σημειώσω πως το 100% των παραπάνω τιμών ήταν χωρίς απόδειξη. Λες και στις προσφορές που ζητάμε ως καταναλωτές , τις ζητάμε χωρίς απόδειξη και φοροδιαφευγουμε εμείς, που θα κάνουμε 1,2 βαφτίσεις στην ζωή μας. ΝΑΙ αυτός ο κλάδος φοροδιαφεύγει ξεκάθαρα. Το ξέρουν όλοι και το διαιωνιζουμε. Δεν θα στηρίξω κάποιον που ζητάει 1400€ μαυρο χρήμα όταν με 400-500€ υπάρχουν ΠΙΟ ΤΊΜΙΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ! 1
narta Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, SilentVoice είπε α) βαριούνται να δουλέψουν. Αντί να κάνουν 2-3 βαφτίσεις, κάνουν 1 και κάθονται. Β) απλά πέφτουν στην ανάγκη τους γιατί δεν γνωρίζουν πως κυμαίνεται η αγορά. Είπαμε το +20-30% είναι αποδεκτό. Το +250% ΟΧΙ. Είναι αισχροκέρδεια. Γ) Ναι έχουν δικαίωμα. Δ)Η δουλειά τους φαίνεται σε όσους έχουν πορτφολιο. Φυσικά και σχολιάζουμε δημόσια και ανώνυμα τις τιμές τις αγοράς. Ποιο είναι το πρόβλημα δηλαδή; ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι; Αν είναι έτσι να μην συζητάμε για τίποτα. Ούτε ότι το ρεύμα είχε 0,07 και πήγε στο 0,35. Ούτε πόσο έχει το γάλα , ούτε πόσο έχει το ψωμί. Ή σου θιξαμε τον κλάδο; Αλλά τι καλύτερο μπορεί να κάνει ένας φωτογράφος εν μέσω πανδημίας όταν ΌΛΟΙ είναι με μάσκα και φαίνονται μόνο τα μάτια; Να σημειώσω πως το 100% των παραπάνω τιμών ήταν χωρίς απόδειξη. Λες και στις προσφορές που ζητάμε ως καταναλωτές , τις ζητάμε χωρίς απόδειξη και φοροδιαφευγουμε εμείς, που θα κάνουμε 1,2 βαφτίσεις στην ζωή μας. ΝΑΙ αυτός ο κλάδος φοροδιαφεύγει ξεκάθαρα. Το ξέρουν όλοι και το διαιωνιζουμε. Δεν θα στηρίξω κάποιον που ζητάει 1400€ μαυρο χρήμα όταν με 400-500€ υπάρχουν ΠΙΟ ΤΊΜΙΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ! α) αν προσωπικα μπορουσα να κανω 1 τελετή και να καθομαι ολο τον χρόνο θα το έκανα. Γιατι όχι; Σε μια καπιταλιστικη οικονομια έτσι πάει, ο καθενας κοιτάει να μεγιστοποιησει το κέρδος του. Πήγαινε να ζητήσεις φωτογράφιση απο τον Jerry Ghionis να δω κατι... β) Αισχροκέρδεια ειναι οταν υπάρχει αγορανομικη διάταξη που επιβάλει ανώτερη τιμη. Αν βγάλεις φωτογραφίες και βίντεο με κινητο και επεξεργασία μόνος σου θα σου βγεί 0€ Αν νομίζεις οτι είναι εύκολο (ή φθηνό) να είσαι φωτογράφος ή βιντεογράφος γιατί δεν δοκιμάζεις; Easy money οπως λες. Πατάς ενα κλικ και τέλος. Focus, σωστό exposure, shutter speed και κάδρο, ποιος τα κοιτάει; Ειδικά σε γεγονότα που έχουν MIA λήψη που είτε την πετυχαίνεις είτε οχι, δεν εχει επαναληψη.
MauroPaltoudias Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) @SilentVoice Εντάξει. Ό, τι πεις. 13 λεπτά πριν, narta είπε Αν νομίζεις οτι είναι εύκολο (ή φθηνό) να είσαι φωτογράφος ή βιντεογράφος γιατί δεν δοκιμάζεις; Easy money οπως λες. Πατάς ενα κλικ και τέλος. Focus, σωστό exposure, shutter speed και κάδρο, ποιος τα κοιτάει; Ειδικά σε γεγονότα που έχουν MIA λήψη που είτε την πετυχαίνεις είτε οχι, δεν εχει επαναληψη. Κινητό φίλε, γιατί να ξοδευόμεθα; 😂 1 ώρα πριν, SilentVoice είπε Είναι αισχροκέρδεια. Φιλική σύσταση ως τελευταίο σχόλιο : ο όρος χρησιμοποιείται όταν δεν έχεις άλλη επιλογή και δημιουργούνται τύποις καρτέλ (βλ. πχ είδη πρώτης ανάγκης - πχ εμφιαλωμένο νερό - σε ένα πλοίο ή μάσκες ας πούμε ΚΝ95). Αισχροκέρδεια σε ελεύθερη αγορά όπου το ίδιο προϊόν πωλείται όσο κοστολογεί ο καθείς, δεν μπορώ να δω πώς προκύπτει. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2022 από MauroPaltoudias
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα