geogr88 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα,θα ήθελα να μου πρότεινετε ενα αξιοπιστο extender για wifi.Προκειται για διόροφο σπίτι.Ευχαριστω εκ των προτέρων.
poulinos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 On 24/01/2022 at 15:59, geogr88 said: Καλησπέρα,θα ήθελα να μου πρότεινετε ενα αξιοπιστο extender για wifi.Προκειται για διόροφο σπίτι.Ευχαριστω εκ των προτέρων. φτηνα tp link. πιο ακριβα fritz.καλο ειναι να εχεις adsl,vdsl router dual band και να ειναι και το extender dual band. αν θες ενα extender η παραπανω εξαρτατε το χωρο που θες να καλυψεις. μπορεις να πας και σε mesh για να εκμεταλευτεις τα πλεονεκτηματα του mesh πχ roaming κτλ
geogr88 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Στις 26/1/2022 στις 11:27 ΜΜ, poulinos είπε φτηνα tp link. πιο ακριβα fritz.καλο ειναι να εχεις adsl,vdsl router dual band και να ειναι και το extender dual band. αν θες ενα extender η παραπανω εξαρτατε το χωρο που θες να καλυψεις. μπορεις να πας και σε mesh για να εκμεταλευτεις τα πλεονεκτηματα του mesh πχ roaming κτλ Καλημέρα, ευχαριστώ για την απάντηση.Με τα extender δεν θα εχω απωλεια ταχύτητας σε σχέση με το mesh?
takislz Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 24/1/2022 στις 3:59 ΜΜ, geogr88 είπε Καλησπέρα,θα ήθελα να μου πρότεινετε ενα αξιοπιστο extender για wifi.Προκειται για διόροφο σπίτι.Ευχαριστω εκ των προτέρων. Η ερώτηση που κάνεις, είναι δύσκολο να απαντηθεί έτσι απλά. Αν δεν μελετήσεις σωστά τι θες να κάνεις και δεν πάρεις μια ιδέα, όπως και για το κόστος για κάτι τέτοιο, ότι και να πάρεις πιθανόν θα είναι τσάμπα λεφτά και θα απογοητευτείς. Για να πάρεις λοιπόν μια ιδέα, είπες δύο όροφοι σπίτι, αλλά πόσα τμ, το μόντεμ ρουτερ (η γραμμή) είναι στο κέντρο του σπιτιού, ψηλά ή χαμηλά, έχεις lan στο σπίτι, τι μόντεμ ρουτερ έχεις τώρα, θα χτίσεις κάτι από την αρχή (γύρω από ένα Fritz π.χ) ή θα το γυρίσεις αυτό που έχεις (πιθανόν του παρόχου) σε απλό μόντεμ και θα πάρεις ένα πακέτο με δορυφόρους Mesh για ρούτερ, πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να δώσεις; Μερικές από τις ερωτήσεις ... Μακάρι να ήταν πιο εύκολο, αλλά δεν είναι! Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από takislz
poulinos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 On 28/01/2022 at 10:42, geogr88 said: Καλημέρα, ευχαριστώ για την απάντηση.Με τα extender δεν θα εχω απωλεια ταχύτητας σε σχέση με το mesh? και τα mesh ενα extender ειναι απλα με καποια πραγματα παραπανω πχ roaming κτλ.το βασικο ειναι οτι πρεπει να παιξεις στα 5ghz αρα πρεπει και το ρουτερ και το Extender να ειναι στα 5ghz. απο εκει και περα ειναι και ποσα extender ή ποσα nodes mesh θα χρειαστεις μεσα στο σπιτι.αλλο να εχεις ενα δυο και αλλο να εχεις 5-6 .επισης αν ειναι απλα για να μεταφερεις internet τοτε ειναι πιο ευκολο να τερματισεις την vdsl γραμμη σου απο οτι να πεις οτι θες να μεταφερεις 500 giga διαμεσο του wifi. ειχα πετυχει σπιτι 280 tm με ενα ζευγαρι powerlines και 4 Mesh.ολα επαιζαν χαλια. απο τα 100 mbit μετα βιας εφταναν 30 σε καθε γωνια του σπιτιου. το βασικο ειναι να δεις ποσα access points,repeater θες για το σπιτι.ενα διωροφο σπιτι μπορει να ειναι και 100 τετραγωνικα και να παιξεις μια χαρα μονο με ενα extender. και μετα ειναι ποσα λεφτα θες να δωσεις .ta mesh ειναι πιο ακριβα απο οτι ενα extender.εγω πχ σε σπιτι 75 τετραγωνικα εχω το ρουτερ του παροχου που εχει 5giga και ενα extender tp link. και παιζω μια χαρα σε ολο το σπιτι και χωρις να χανω σχεδον καθολου ταχυτητα.(100vdsl). αντιθετα πριν με repeater 2,4 ghz μονο δεν επαιζα ουτε 30.
geogr88 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Λοιπον το σπίτι είναι μονοκατοικία δυο ορόφων περίπου 140 τμ. Το ρουτερ είναι στη γωνία του κάτω ορόφου.Στο υπνοδωμάτιο που ειναι στην άλλη άκρη του κάτω ορόφου δεν εχω καλό σήμα. Η γραμμή μου είναι fiber to the home 100 mbs. Θα ήθελα να επεκτείνω και εκτος σπιτιου σε ακτίνα 20 μέτρων λόγω smart lights. Το ποσο που διαθέτω είναι γύρω στα 100 ευρώ .
kallair Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Στις 30/1/2022 στις 10:40 ΠΜ, geogr88 είπε Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Λοιπον το σπίτι είναι μονοκατοικία δυο ορόφων περίπου 140 τμ. Το ρουτερ είναι στη γωνία του κάτω ορόφου.Στο υπνοδωμάτιο που ειναι στην άλλη άκρη του κάτω ορόφου δεν εχω καλό σήμα. Η γραμμή μου είναι fiber to the home 100 mbs. Θα ήθελα να επεκτείνω και εκτος σπιτιου σε ακτίνα 20 μέτρων λόγω smart lights. Το ποσο που διαθέτω είναι γύρω στα 100 ευρώ . 140τμ συνολο ή ο καθε οροφος; αν ειναι 140 συνολο και οι 2 οροφοι,, τοτε θα σου προτεινα να παρεις 3αδα του deco m4. Το ενα μπαινει με καλωδιο πανω στο μοντεμ σου, το 2ο το βαζεις κεντρικα- κοντα στο υπνοδωματιο σου στο ισογειο και το 3ο το βαζεις στον πανω οροφο στο ιδιο περιπου σημειο που εχεις το 2ο. αν ειναι 140τμ ο καθε οροφος, πας για παραπανω deco με αναλογη τοποθετηση. η τριαδα deco mesh m4 θα την βρεις καπου 120.
geogr88 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, kallair είπε 140τμ συνολο ή ο καθε οροφος; αν ειναι 140 συνολο και οι 2 οροφοι,, τοτε θα σου προτεινα να παρεις 3αδα του deco m4. Το ενα μπαινει με καλωδιο πανω στο μοντεμ σου, το 2ο το βαζεις κεντρικα- κοντα στο υπνοδωματιο σου στο ισογειο και το 3ο το βαζεις στον πανω οροφο στο ιδιο περιπου σημειο που εχεις το 2ο. αν ειναι 140τμ ο καθε οροφος, πας για παραπανω deco με αναλογη τοποθετηση. η τριαδα deco mesh m4 θα την βρεις καπου 120. 140 συνολικά.. Το ένα πρέπει να είναι στο router υποχρεωτικά? Υπάρχει περίπτωση με αυτό να καλύπτεται και το υπνοδωμάτιο?
kallair Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, geogr88 είπε 140 συνολικά.. Το ένα πρέπει να είναι στο router υποχρεωτικά? Υπάρχει περίπτωση με αυτό να καλύπτεται και το υπνοδωμάτιο? Ναι το 1 συνδεεται υποχρεωτικα με καλωδιο στο ρουτερ και κλεινεις το wifi του ρουτερ. εσυ ξερεις την διαρυθμιση του χωρου σου και αν πιανει ολο τον χωρο ετσι. αλλο σεναριο ειναι να βαλεις το 1 κατω που θα ειναι κουμπωμενο πανω στο ρουτερ, και τα αλλα 2 στον 2ο οροφο, το ενα πανω απο το ρουτερ κ το αλλο πανω απο το υπνοδωματιο σου. αλλα ετσι λογικα δεν θα συνδεεσαι με 5ghz μπαντα οταν εισαι στο υπνοδωματιο. Για να πιασεις το φουλ της γραμμης χρειαζεται να εισαι στην 5ghz συνδεμενος. αν μεσολαβει οροφος ή μεγαλη αποσταση, δυσκολο να συνδεεσαι στην 5ghz. Σημα θα εχεις καλο παντως, οπως και να εχει. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2022 από kallair
geogr88 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες.Δεν ήξερα οτι πρεπει να ειναι κλειστό το wifi από το router.Θα κοιταξω για τριπλό λοιπόν.το m4 είναι το τελευταίο?
kallair Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, geogr88 είπε Ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες.Δεν ήξερα οτι πρεπει να ειναι κλειστό το wifi από το router.Θα κοιταξω για τριπλό λοιπόν.το m4 είναι το τελευταίο? Όχι. Είναι η "μεσαία" κατηγορία της σειράς και στο budget που έχεις θέσει. Για τις ανάγκες σου, θα σε καλύψει και με το παραπάνω.
poulinos Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 On 31/01/2022 at 17:56, geogr88 said: 140 συνολικά.. Το ένα πρέπει να είναι στο router υποχρεωτικά? Υπάρχει περίπτωση με αυτό να καλύπτεται και το υπνοδωμάτιο? για να εκμεταλλευτεις τα χαρακτηριστικα του Mesh πρεπει να κλεισεις το wifi του Router και να εχεις εκει ενα deco.ετσι θα ειναι ολο το δικτυο ενιαιο απο τα deco.θεωρητικα θα μπορουσες να κρατησεις και το wifi απο το ρουτερ και να παιζει το πρωτο extender ως extender και οχι ως router/access point αλλα μπορει να χασεις σε διαφορους τομεις.
geogr88 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Καλημέρα,τελικα αγόρασα το τριπλό κιτ και τωρα εχω στον κάτω όροφο ήδη φουλ ταχύτητα. Έχω κλείσει το wifi του ρουτερ και χρησιμοποιώ μόνο το σήμα απο το mesh.
poulinos Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 On 07/04/2022 at 08:21, geogr88 said: Καλημέρα,τελικα αγόρασα το τριπλό κιτ και τωρα εχω στον κάτω όροφο ήδη φουλ ταχύτητα. Έχω κλείσει το wifi του ρουτερ και χρησιμοποιώ μόνο το σήμα απο το mesh. μια χαρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα