GKat76 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) τα στανταρ: κουτι: Phanteks Evolv Shift 2 Air ( θα αγοραστει και θα μπει σε βαση η οποια θα βιδωνει στη κατω μερια του γραφειου - γιατι ετσι το προτιμω) PSU: CoolerMaster V850 SFX Gold 850W (αγορα) ψυξη : ΝΖΧΤ Kraken M22 (γιατι υπαρχει ηδη και γιατι σε αυτο το κουτι η υδροψυξη ειναι λιγο θεμα) SSD-Fans : υπαρχουν απο προηγουμενο build. GPU : PowerColor RedDevil 6800xt (υπαρχει ηδη και αυτη) και τωρα στο ζουμι: Intel vs Amd (αγορα ολα - εκτος ram ddr4 που υπαρχει) Intel Build CPU: Intel Core i9-12900KF M/b: Asus ROG Strix B660-I (mini ITX) Ram: DDR4 (υπαρχουν) ή DDR5 (αγορα) Amd Build CPU: AMD Ryzen 9 5900X M/b: Asus Rog Strix B550-I (mini ITX) Ram: DDR4 φτηνοτερο build κατα μεσο ορο, αυτο της amd...καλυτερη(!?) επιλογη της ιντελ ως πιο "φρεσκο" αλλα μηπως αναμονη κανα 2μηνο να βγουν οι νεοι Ryzen?...να δουμε καταναλωσεις-επιδοσεις κλπ σε σχεση με ιντελ οι τιμες νομιζω θα ειναι εκει κοντα με την ιντελ...αυτο με κραταει και δε προχωραω σε αγορα τωρα η χρηση του pc ειναι για τα παντα ολα (δουλεια-gaming) Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2022 από GKat76
triplex1 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 17 λεπτά πριν, GKat76 είπε τα στανταρ: κουτι: Phanteks Evolv Shift 2 Air ( θα αγοραστει και θα μπει σε βαση η οποια θα βιδωνει στη κατω μερια του γραφειου - γιατι ετσι το προτιμω) PSU: CoolerMaster V850 SFX Gold 850W (αγορα) ψυξη : ΝΖΧΤ Kraken M22 (γιατι υπαρχει ηδη και γιατι σε αυτο το κουτι η υδροψυξη ειναι λιγο θεμα) SSD-Fans : υπαρχουν απο προηγουμενο build. GPU : PowerColor RedDevil 6800xt (υπαρχει ηδη και αυτη) και τωρα στο ζουμι: Intel vs Amd (αγορα ολα - εκτος ram ddr4 που υπαρχει) Intel Build CPU: Intel Core i9-12900KF M/b: Asus ROG Strix B660-I (mini ITX) Ram: DDR4 (υπαρχουν) ή DDR5 (αγορα) Amd Build CPU: AMD Ryzen 9 5900X M/b: Asus Rog Strix B550-I (mini ITX) Ram: DDR4 φτηνοτερο build κατα μεσο ορο, αυτο της amd...καλυτερη(!?) επιλογη της ιντελ ως πιο "φρεσκο" αλλα μηπως αναμονη κανα 2μηνο να βγουν οι νεοι Ryzen?...να δουμε καταναλωσεις-επιδοσεις κλπ σε σχεση με ιντελ οι τιμες νομιζω θα ειναι εκει κοντα με την ιντελ...αυτο με κραταει και δε προχωραω σε αγορα τωρα η χρηση του pc ειναι για τα παντα ολα (δουλεια-gaming) Δεν λες για τι χρηση το θες Εγω θα σε πω βαλε 5900x οι υπολοιποι που θα μπουν θα προτεινουν 12η γενια Τη στιγμη που ξερεις τι θελεις δεν καταλαβαινω το κολλημα σου , ολα εχουν να κανουν με την τσεπη σου και το τι αγαπας περισσοτερο Αν περιμενεις την επομενη γενια AMD αμεσως μετα θα βγει η 13η ιντελ και παει λεγοντας , εσυ αποφασιζεις δεν χρειαζεσαι αλλη γνωμη 45 χρονων εισαι
nickol-us Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Βασικά ο εφάμιλλος του 5900x είναι ο 12700k οπότε και οικονομικά και πιο φρέσκια γενιά μένει η Intel. Ddr4 αν έχεις καλό σετ δεν αξίζει να το αλλάξεις σε περίπτωση αν πας σε Intel. Όλα τα bench δείχνουν μικρή διαφορά (μέχρι 2% αν δεν κάνω λάθος) ανάμεσα σε ddr4/ddr5. Αν έχεις προτίμηση στην Amd μπορείς να περιμένεις, προσωπικά δε θεωρώ οτι θα παρουσιάσει κάτι φοβερό με τους 3d, μπορεί να κάνω και λάθος. Προβλέπω οτι θα δώσουν έμφαση στα νέα συστήματα, με το νεο socket αλλά και τις ddr5. Η χρήση όπως αναφέρει και ο triplex είναι σημαντική μιας και δεν αναφέρεις. Spoiler εγώ μάλλον είμαι οι άλλοι που θα προτείνουν 12η γενιά 1
GKat76 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 28 λεπτά πριν, triplex1 είπε Δεν λες για τι χρηση το θες Εγω θα σε πω βαλε 5900x οι υπολοιποι που θα μπουν θα προτεινουν 12η γενια Τη στιγμη που ξερεις τι θελεις δεν καταλαβαινω το κολλημα σου , ολα εχουν να κανουν με την τσεπη σου και το τι αγαπας περισσοτερο Αν περιμενεις την επομενη γενια AMD αμεσως μετα θα βγει η 13η ιντελ και παει λεγοντας , εσυ αποφασιζεις δεν χρειαζεσαι αλλη γνωμη 45 χρονων εισαι η χρηση ειναι για κατασκευη ιστοσελιδων-προγραμματισμο...δεν ασχολουμαι με επεξεργασια βιντεο προς το παρον...αλλα ειναι στα σκαρια gaming σε 2η μοιρα...αλλα σχετικα απαιτητικα παιχνιδια (cyberpank κλπ) 24 λεπτά πριν, nickol-us είπε Βασικά ο εφάμιλλος του 5900x είναι ο 12700k οπότε και οικονομικά και πιο φρέσκια γενιά μένει η Intel. Ddr4 αν έχεις καλό σετ δεν αξίζει να το αλλάξεις σε περίπτωση αν πας σε Intel. Όλα τα bench δείχνουν μικρή διαφορά (μέχρι 2% αν δεν κάνω λάθος) ανάμεσα σε ddr4/ddr5. Αν έχεις προτίμηση στην Amd μπορείς να περιμένεις, προσωπικά δε θεωρώ οτι θα παρουσιάσει κάτι φοβερό με τους 3d, μπορεί να κάνω και λάθος. Προβλέπω οτι θα δώσουν έμφαση στα νέα συστήματα, με το νεο socket αλλά και τις ddr5. Η χρήση όπως αναφέρει και ο triplex είναι σημαντική μιας και δεν αναφέρεις. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου εγώ μάλλον είμαι οι άλλοι που θα προτείνουν 12η γενιά σε amd ημουν πριν (2600x)...τιμιος επεξεργαστης για τα λεφτα του γενικα ρωταω γνωμες γιατι το καθε στησιμο pc που κανω αλλαζει στα βασικα κομματια του μετα απο 5ετια και βαλε... οποτε στα φραγκα που μπορω να διαθεσω και συμφωνα με τις αναγκες μου να παρω οτι πιο future proof(σχετικα) μπορω... αυτο...
triplex1 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 14 λεπτά πριν, GKat76 είπε η χρηση ειναι για κατασκευη ιστοσελιδων-προγραμματισμο...δεν ασχολουμαι με επεξεργασια βιντεο προς το παρον...αλλα ειναι στα σκαρια gaming σε 2η μοιρα...αλλα σχετικα απαιτητικα παιχνιδια (cyberpank κλπ) σε amd ημουν πριν (2600x)...τιμιος επεξεργαστης για τα λεφτα του γενικα ρωταω γνωμες γιατι το καθε στησιμο pc που κανω αλλαζει στα βασικα κομματια του μετα απο 5ετια και βαλε... οποτε στα φραγκα που μπορω να διαθεσω και συμφωνα με τις αναγκες μου να παρω οτι πιο future proof(σχετικα) μπορω... αυτο... Αν αλλαζεις ανα 5ετια και με βαση την καρτα που εχεις παρε τον 5900x (στην καλυτερη τιμη του ειναι και πιο κρυος απ'αυτον που εχεις , στην κυριολεξια) και ασε τους αλλους να περπατησουν καλυτερα και στο επομενο πας εκει μετα 1
RTW4ever Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 5 ώρες πριν, GKat76 είπε η χρηση ειναι για κατασκευη ιστοσελιδων-προγραμματισμο...δεν ασχολουμαι με επεξεργασια βιντεο προς το παρον...αλλα ειναι στα σκαρια gaming σε 2η μοιρα...αλλα σχετικα απαιτητικα παιχνιδια (cyberpank κλπ) σε amd ημουν πριν (2600x)...τιμιος επεξεργαστης για τα λεφτα του γενικα ρωταω γνωμες γιατι το καθε στησιμο pc που κανω αλλαζει στα βασικα κομματια του μετα απο 5ετια και βαλε... οποτε στα φραγκα που μπορω να διαθεσω και συμφωνα με τις αναγκες μου να παρω οτι πιο future proof(σχετικα) μπορω... αυτο... Εγώ πάντως, αν αυτό σου λέει κάτι, στο ίδιο δίλημμα προτίμησα τον 5900Χ, τον οποίο παραλαμβάνω αυτή την εβδομάδα, αν βέβαια το επιτρέψει η κακοκαιρία... 2
Aris_ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 αν δεν κάνεις video ιντελ, τα πολλά threads που θα παρεις με ισης αξιας στην amd μόνο εκεί έχουν μεγάλη σημασία ΑΛΛΑ εφόσον έχεις amd gpu η πλαστιγκα γέρνει ήδη προς amd, 1
GKat76 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) ο 5900x ειναι καλη λυση και για τις τωρινες αλλα και για μελλοντικες εργασιες (video κλπ)...σε κανα 6μηνο υπολογιζω οτι θα ξεκινησω και την επεξεργασια video... η gpu προτιμηθηκε να μεινει ως εχει παρα να αλλαχτει με κατι πιο δυνατο απο nvidia μερια (3080 ή 3080ti), καθως με τις τιμες που παιζουν οι καρτες, το budget εκτροχιαζοταν... αλλωστε τα παιχνιδια τα βγαζει περα σε 1440p που θελω...και δεν ειναι και ο πρωταρχικος σκοπος του build... απλα επειδη οι τιμες στις cpu ειναι σχετικα κοντα, και οπως ειπα, δεν κανω συχνα αλλαγες στο build, σκεφτομουν οτι παιρνοντας πχ εναν 12900 θα ημουν πιο future proof, με σχεδον τα ιδια φραγκα αγορας.... αλλα και οι 2 επεξεργαστες ειναι δυνατοι... αν και με "τρωει" τι θα βγαλει η amd σε κανα 2μηνο...να το πω κι αυτο...μη κρυβομαι πισω απο δακτυλο μου Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2022 από GKat76
triplex1 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, GKat76 είπε ο 5900x ειναι και καλη λυση και για τις τωρινες αλλα και για μελλοντικες εργασιες (video κλπ)...σε κανα 6μηνο υπολογιζω οτι θα ξεκινησω και την επεξεργασια video... η gpu προτιμηθηκε να μεινει ως εχει παρα να αλλαχτει με κατι πιο δυνατο απο nvidia μερια (3080 ή 3080ti), καθως με τις τιμες που παιζουν οι καρτες, το budget εκτροχιαζοταν... αλλωστε τα παιχνιδια τα βγαζει περα σε 1440p που θελω...και δεν ειναι και ο πρωταρχικος σκοπος του build... απλα επειδη οι τιμες στις cpu ειναι σχετικα κοντα, και οπως ειπα, δεν κανω συχνα αλλαγες στο build, σκεφτομουν οτι παιρνοντας πχ εναν 12900 θα ημουν πιο future proof, με σχεδον τα ιδια φραγκα αγορας.... αλλα και οι 2 επεξεργαστες ειναι δυνατοι... αν και με "τρωει" τι θα βγαλει η amd σε κανα 2μηνο...να το πω κι αυτο...μη κρυβομαι πισω απο δακτυλο μου Κοιτα να κανεις την δουλεια σου αφου αυτος ειναι ο σκοπος του build και ασε τι θα βγαλουν αυτοι , ποτέ δεν θα σταματησουν ολοι τους ν'αρμεγουν τον κοσμο , εσυ κοιτα μη πεινασεις. Μνημες δεν ξερω αν εχεις 16 η 32 , με 4αδα στα 32 παντως τρεχει καλυτερα να ξερεις 1
GKat76 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 16 λεπτά πριν, triplex1 είπε Κοιτα να κανεις την δουλεια σου αφου αυτος ειναι ο σκοπος του build και ασε τι θα βγαλουν αυτοι , ποτέ δεν θα σταματησουν ολοι τους ν'αρμεγουν τον κοσμο , εσυ κοιτα μη πεινασεις. Μνημες δεν ξερω αν εχεις 16 η 32 , με 4αδα στα 32 παντως τρεχει καλυτερα να ξερεις μπα...δε με τρωει να χω topnotch εργαλεια απλα για να τα χω...οταν χρειαστει και μονο τοτε ψαχνομαι και πσωνιζω...τες παντων στα 16 ειμαι προς το παρον, αλλα θα συμπληρωθει η 4αδα...
Aris_ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 οι 12xxx δεν αποδίδουν τα μεγιστα ακόμη ουτε στο λειτουργικό win11 γαρ ούτε στις εφαρμογές , η amd δεν θα παρουσιάσει -απο οσο γνωρίζω- cpu "big little" αρα θα είναι βελτίωση της zen αρχιτεκτονικής 1
GKat76 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 5 ώρες πριν, Aris_ είπε οι 12xxx δεν αποδίδουν τα μεγιστα ακόμη ουτε στο λειτουργικό win11 γαρ ούτε στις εφαρμογές , η amd δεν θα παρουσιάσει -απο οσο γνωρίζω- cpu "big little" αρα θα είναι βελτίωση της zen αρχιτεκτονικής αυτο διαβαζω και γω μετα απο ψαξιμο στο νετ... ειχε αναφερθει οτι τα win11 ειχαν θεματα με μειωση επιδοσεων σε amd συστηματα...μεχρι να διορθωθει μπορω να μεινω και στον 2600x για κανα 2μηνο, αφου ακομα μαθαινω το Lightworks... και οταν ερθουν οι νεοι amd και πεσει η τιμη στον 5950x να χτυπησω αυτον😁...ή ακομα πιο φτηνο τον 5900x λεω στρατηγικες...
nickol-us Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Αν έχεις μητρική που σηκώνει 5800 ή 5900 δεν τίθεται θέμα συζήτησης. Αν πας για αλλαγή board τότε δεν υπάρχει λόγος να επιλέξεις amd, μιλάω για επιδόσεις σε σημερινές τιμές κτήσης 1
RTW4ever Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, GKat76 είπε αυτο διαβαζω και γω μετα απο ψαξιμο στο νετ... ειχε αναφερθει οτι τα win11 ειχαν θεματα με μειωση επιδοσεων σε amd συστηματα...μεχρι να διορθωθει μπορω να μεινω και στον 2600x για κανα 2μηνο, αφου ακομα μαθαινω το Lightworks... και οταν ερθουν οι νεοι amd και πεσει η τιμη στον 5950x να χτυπησω αυτον😁...ή ακομα πιο φτηνο τον 5900x λεω στρατηγικες... Πάντα όσο περιμένεις θα παίρνεις το λίγο παλιότερο λίγο φθηνότερα. Αυτό δεν αλλάζει ποτέ και δεν μπορεί να είναι αποφασιστικός παράγοντας... Το ζήτημα είναι τι υπάρχει την ώρα που θες να αγοράσεις και ποιο να πάρεις επίσης αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή.* Εγώ για πολλούς λόγους διάλεξα τον 5900Χ. Θα σου πω δύο σημαντικούς για μένα: 1. Δεν μου αρέσουν τα win11 και οι intel 12xxx δουλεύουν σωστά μόνο με αυτά, καθώς τα 10άρια δεν έχουν τον scheduler που απαιτεί η Ιντελ. 2. Δεν έχω εμπιστοσύνη ότι το software θα χειρίζεται καλά τους αδύναμους e cores. Δηλαδή αν το πρόγραμμα που θα δουλεύω στέλνει τα threads στους e cores, επειδή οι p cores θα είναι απασχολημένοι με άλλα threads, κλάφτα Χαράλαμπε. Αυτό είναι κάτι που δεν θα το βρεις σε κανένα review ή δοκιμή, αλλά θα φανεί μόνο στην πράξη. Με άλλα λόγια πιστεύω ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για την τεχνολογία του big little της Intel. Ας την αφήσουμε να ωριμάσει και το ξανασυζητάμε π.χ. σε ένα χρόνο από σήμερα. Επίσης να πω ότι και εγώ είμαι τύπος που ΔΕΝ κάνει αναβαθμίσεις. Τον 5900Χ θα τον κρατήσω τουλάχιστον 5 χρόνια και βλέπουμε. Τον 4770Κ που έχω σήμερα τον κράτησα 8,5 χρόνια! * Υ.Γ. Υπάρχει περίπτωση φέτος οι τιμές να ανεβαίνουν αντί να πέσουν, λόγω της παρατεινόμενης κρίσης κορωνοϊού! Οπότε λάβε και αυτό υπόψιν! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα