Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρειάζομαι μερικά τρυπανάκια για το Black & Decker μου, κυρίως για τοιχοποιία (τουβλίνες,  ίσως και τσιμέντο) αλλά και για γενικότερη χρήση.

Στα παλιά έχουν χαλάσει οι μύτες, κυρίως στα ψιλά που είναι για σίδερο και τα χρησιμοποιούσα κάποιες φορές ώστε να ανοίξω πρώτα περιστροφικά μικρές τρύπες ακόμα και σε τοίχους.

Βλέπω ότι υπάρχουν αυτά με κοβάλτιο που είναι κυρίως για σίδερα, διαμαντοτρύπανα πολύ δυνατά (για γρανίτη), κάποια άλλα universal, και κάποια άλλα για μπετό-τούβλα. Η απορία μου είναι αν μπορώ να πάρω για καλύτερα αυτά που είναι πχ για γρανίτη και να τα χρησιμοποιώ για τούβλα, τσιμέντο, πλακάκια κλπ ή υπάρχει κάποιος λόγος να τα αποφύγω για άλλα υλικά πλην γρανίτη; 

Επεξ/σία από fonzi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για home use πάρε μία σχετικά οικονομική κασετίνα με σετ ξεχωριστές μύτες για τοίχο/ξύλο/μέταλλο ή τοίχο/μέταλλο.
Υπάρχουν ένα σωρό και θα τα έχεις για καιρό, αρκεί να μην πάρεις τα τελευταία κινέζικα του σωρού.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάρε ένα σετ διαμαντοτρύπανα, μπετό, τοιχοποιίες κλπ με αυτό τρυπάνε.

https://www.skroutz.gr/s/18575733/Dewalt-Σετ-Τρυπάνια-Δομικών-Υλικών-4-10mm-DT6952-5τμχ.html

Όλα τα βασικά νούμερα, επώνυμα και αρκετά οικονομικά

Αν βιάζεσαι και θες άμεση αγορά, σε όποιο πολυκατάστημα εργαλείων/δομικών υλικών σίγουρα θα βρεις μια κασετίνα με τα βασικά νούμερα σε χαμηλή σχετικά τιμή.

Αν παρακολουθείς την αγορά ή/και ψωνίζεις από Lidl να ξέρεις οτι και τα parkside βγάζουν ωραίες σειρές τρυπανάκια(αέρα,ξύλου, μπετού) ακόμη και με κούμπωμα sds

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.

Έχω κάψει αρκετά τρυπανια και τελικά κατέληξα σε αυτά , τα οποία δεν χρειάζεται να βάλεις την κρούση στο εργαλείο για να σου ανοίξει τρύπα. Αν το τρυπανι σου είναι sds plus θα πάρεις της hilti τα τετρακοπα τα οποία θα τα έχεις μια ζωή. 

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Έχω κάψει αρκετά τρυπανια και τελικά κατέληξα σε αυτά , τα οποία δεν χρειάζεται να βάλεις την κρούση στο εργαλείο για να σου ανοίξει τρύπα. Αν το τρυπανι σου είναι sds plus θα πάρεις της hilti τα τετρακοπα τα οποία θα τα έχεις μια ζωή. 

Χωρις κρούση ο τοίχος και κυρίως το μπετον δεν τρυπάνε

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ο σοβάς και το τούβλο τρυπάνε(μπορεί όχι τόσο γρήγορα) αλλά μόνο αν έχεις σοβαρά τρυπανια. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, fonzi είπε

Χρειάζομαι μερικά τρυπανάκια για το Black & Decker μου, κυρίως για τοιχοποιία (τουβλίνες,  ίσως και τσιμέντο) αλλά και για γενικότερη χρήση.

Στα παλιά έχουν χαλάσει οι μύτες, κυρίως στα ψιλά που είναι για σίδερο και τα χρησιμοποιούσα κάποιες φορές ώστε να ανοίξω πρώτα περιστροφικά μικρές τρύπες ακόμα και σε τοίχους.

Βλέπω ότι υπάρχουν αυτά με κοβάλτιο που είναι κυρίως για σίδερα, διαμαντοτρύπανα πολύ δυνατά (για γρανίτη), κάποια άλλα universal, και κάποια άλλα για μπετό-τούβλα. Η απορία μου είναι αν μπορώ να πάρω για καλύτερα αυτά που είναι πχ για γρανίτη και να τα χρησιμοποιώ για τούβλα, τσιμέντο, πλακάκια κλπ ή υπάρχει κάποιος λόγος να τα αποφύγω για άλλα υλικά πλην γρανίτη; 

Αυτή τη βδομάδα νομίζω έχει το lidl το στρογγυλό πακέτο με τρυπανάκια μπετού ή σιδήρου. Είναι πολύ βολικό για ερασιτέχνες και κυρίως γιατί τα βρίσκεις εύκολα και δεν τα χάνεις. Είναι όλα μαζί.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Ε όχι και κρουστικό για να τρυπήσεις το τούβλο, εκτός μόνο αν τα τρυπάνια και το εργαλείο που έχεις είναι εντελώς της πλάκας.

• Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Αυτή τη βδομάδα νομίζω έχει το lidl το στρογγυλό πακέτο με τρυπανάκια μπετού ή σιδήρου. Είναι πολύ βολικό για ερασιτέχνες και κυρίως γιατί τα βρίσκεις εύκολα και δεν τα χάνεις. Είναι όλα μαζί.

Οι ερασιτέχνες, από την στιγμή που δεν μπορούν να αγοράσουν επαγγελματικά εργαλεία, πρέπει να δώσουν λεφτά για τα περιφερειακά για να κάνουν ποιο εύκολα την δουλειά τους. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, thanasisxask είπε

αυτά εδώ https://www.skroutz.gr/s/18671519/Benman-Σετ-Διαμαντοτρύπανα-Γρανίτη-και-Μαρμάρου-74673-4τμχ.html είναι χαμηλότερης ποιότητας; Γράφουν και αυτά είδα κάπου ότι δουλεύουν με κρούση ή χωρίς.

Επίσης, κάτι τέτοιο είναι εφάμιλλο; https://www.skroutz.gr/s/31597382/Yato-YT-3941-Τρυπάνι.html

(Επειδή στην περιοχή μου βρίσκω εύκολα αυτά τα δύο το ερώτημα. Αλλιώς να πάρω από κάποιο eshop αυτά που πρότεινες)

Επεξ/σία από fonzi
Δημοσ.
2 ώρες πριν, fonzi είπε

αυτά εδώ https://www.skroutz.gr/s/18671519/Benman-Σετ-Διαμαντοτρύπανα-Γρανίτη-και-Μαρμάρου-74673-4τμχ.html είναι χαμηλότερης ποιότητας; Γράφουν και αυτά είδα κάπου ότι δουλεύουν με κρούση ή χωρίς.

Επίσης, κάτι τέτοιο είναι εφάμιλλο; https://www.skroutz.gr/s/18671519/Benman-Σετ-Διαμαντοτρύπανα-Γρανίτη-και-Μαρμάρου-74673-4τμχ.html

(Επειδή στην περιοχή μου βρίσκω εύκολα αυτά τα δύο το ερώτημα. Αλλιώς να πάρω από κάποιο eshop αυτά που πρότεινες)

Δεν τα έχω δοκιμάσει, αν τα πάρεις πες μας εντυπώσεις. 

Σιδεροφάγος 😆

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...