Προς το περιεχόμενο

Το Steam Deck θα υποστηρίζει παιχνίδια που έχουν το Easy Anti-Cheat της Epic

trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ πάντως που δεν έχω άλλο μέσο για να παίζω PC games, άνετα το χαλβαδιάζω. Αλλά έτσι πως πάνε τα πράγματα βλέπω να γίνεται διαθέσιμο στο ευρύ κοινό σε καμμιά τριετία.

Θα δείξει.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, music_lover said:

I like it! Θα το αγόραζα! Περιμένω να δω τιμή, διαθεσιμότητα και πόσο σωστά θα δουλεύει.

58 minutes ago, MrRush said:

Κάπου 500 ευρώ υπολόγισε

Ή αντί να υπολογίσει μπορεί να πάει στη σελίδα του που έχει τις τιμές κανονικά. 

• Thanks 2

Θεωρώ πως η επανάσταση σε όλα αυτά ήταν το PSP σίγουρα η nitedo άφησε εποχή με τις φορητές κονσόλες τις όμως το συγκεκριμένο μας έδωσε αυτό το κάτι που δεν κατάφερε η nitedo ( πριν το switch φυσικά ) 

Οπότε για εμένα και από εδώ και πέρα δεν με συγκινεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπάρχει αυτό εδώ το μηχανιματακι . 

Το μόνο καλό δε είναι πως θα υπάρξουν τίτλοι από διάφορες εταιρείες 

Ένα τέτοιο προϊόν, εγώ πιστεύω ότι δεν απευθύνεται σε όλους, αλλά σε όσους θέλουν να έχουν παντού μαζί τους gaming ποιότητας κονσόλας με ΑΑΑ τίτλους, με φορητότητα smartphone για άμεση πρόσβαση και ευκολία οπουδήποτε ! Πολύ βολικό ;) 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, drouks είπε

Μου φαίνεται ότι πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο απευθύνεται κυρίως σε gaming enthusiasts και σε ευαγγελιστές των Linux που θέλουν να δουν το λειτουργικό να εγκαθίσταται ακόμα και σε φριτέζες.

Αν κρίνω από το γεγονός ότι έγινε sold out ήδη από το preorder, δεν απευθύνεται μόνο σε αυτούς, καθώς αυτοί είναι niche κοινό. Ειδικά με την έλλειψη σε GPUs που υπάρχει τώρα, θα πουλήσει σα ζεστό ψωμί.

Φυσικά, οι "ευαγγελιστές των Linux" έχουμε κάθε λόγο να χαιρόμαστε μιας και βασίζεται στο Arch και θα έχουμε (λογικά) όλη τη βιβλιοθήκη που υποστηρίζει το Steam Deck μέσω του Proton. Καιρός ήταν.

Από εκεί και πέρα, 

4 ώρες πριν, drouks είπε

Πιστεύω θα δίνει την αίσθηση ότι παίζεις παιχνίδια σχεδιασμένα για keyboard+mouse με πιο περιορισμένα controls που σου σπάνε τα νεύρα μετά από λίγο. Ένα προνόμιο που έχει το Switch είναι ότι τα παιχνίδια (ακόμα και τα ports) σχεδιάζονται με γνώμονα τα controls του Switch, άρα γίνεται εμφανής προσπάθεια ο χειρισμός να είναι πιο απλός και να μη κουράζει. 

Αυτό δεν ισχύει. Τα περισσότερα παιχνίδια AAA στο Steam έχουν full controller support μιας και σχεδιάζονται πρωτίστως για κονσόλες. Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις (μερικά FPS, MOBA κλπ). Και αυτά τα λίγα που δεν υποστηρίζουν μπορείς να τα κάνεις emulation (αν θες). Εκτός αυτού, μπορείς να το βάλεις σε dock και να το χρησιμοποιήσεις κανονικότατα σαν PC με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Το Switch έπιασε, όχι λόγω των controls (άλλωστε και οι κονσόλες τα ίδια controls έχουν), αλλά λόγω των exclusive games της Nintendo, τα οποία έχουν συγκεκριμένο (και συνήθως σίγουρο) κοινό. 

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 2

1 λεπτό πριν, MikeKata είπε

Αν κρίνω από το γεγονός ότι έγινε sold out ήδη από το preorder, δεν απευθύνεται μόνο σε αυτούς, καθώς αυτοί είναι niche κοινό. Ειδικά με την έλλειψη σε GPUs που υπάρχει τώρα, θα πουλήσει σα ζεστό ψωμί. 

Δεν μπορώ να κρίνω αν αυτό είναι καλό σημάδι ή όχι, καθώς τώρα όλα τα "hot" αντικείμενα γύρω από το gaming και τη τεχνολογία τα τσιμπάνε bots σε δεπτερόλεπτα για λόγους scalping. Εδώ έγιναν sold out οι RGB μάσκες της Razer και το αυτοκινητάκι για παιδιά της Tesla.

6 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Αυτό δεν ισχύει. Τα περισσότερα παιχνίδια AAA στο Steam έχουν full controller support μιας και σχεδιάζονται πρωτίστως για κονσόλες. Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις (μερικά FPS, MOBA κλπ). Και αυτά τα λίγα που δεν υποστηρίζουν μπορείς να τα κάνεις emulation (αν θες). Εκτός αυτού, μπορείς να το βάλεις σε dock και να το χρησιμοποιήσεις κανονικότατα σαν PC με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Το Switch δεν έπιασε λόγω των controls (άλλωστε και οι κονσόλες τα ίδια controls έχουν), αλλά λόγω των exclusive games της Nintendo, τα οποία έχουν συγκεκριμένο (και συνήθως σίγουρο) κοινό. 

Ίσως να έχω πέσει σε λάθος παιχνίδια τότε, απλώς μετέφερα τη δική μου εμπειρία. Πάντως δε μπορώ να φανταστώ strategy games πχ να μπορούν να παιχτούν σε ικανοποιητικό επίπεδο στο Deck. Τώρα για racing/fighting/shooters προφανώς θα πρέπει να υπάρχει υποστήριξη για controllers από την αρχή.

Μόλις τώρα, drouks είπε

Δεν μπορώ να κρίνω αν αυτό είναι καλό σημάδι ή όχι, καθώς τώρα όλα τα "hot" αντικείμενα γύρω από το gaming και τη τεχνολογία τα τσιμπάνε bots σε δεπτερόλεπτα για λόγους scalping. Εδώ έγιναν sold out οι RGB μάσκες της Razer και το αυτοκινητάκι για παιδιά της Tesla.

Σωστός, δεν το είχα σκεφτεί. Αν και δεν είδα κάποια νύξη όταν κοιτούσα για τα preorders στα sites ότι έγιναν scalping. Θα δούμε όμως.

1 λεπτό πριν, drouks είπε

Πάντως δε μπορώ να φανταστώ strategy games πχ να μπορούν να παιχτούν σε ικανοποιητικό επίπεδο στο Deck.

Ναι, τα strategy, MOBA δεν μπορούν να παιχτούν (νομίζω ελάχιστα MOBA). Αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τις κονσόλες, στις οποίες δεν παίζονται τέτοια παιχνίδια. Τα ΑΑΑ συνήθως γράφονται πρώτα για αυτές (action RPGs, FPS-όσο κι αν σιχαίνομαι FPS σε χειριστήριο- racing κλπ)... Οπότε δε νομίζω το SteamDeck να έχει πρόβλημα υποστήριξης του controller.

Χωρίς παρεξήγηση, τρελό case copy paste, then translate δημοσιογραφίας το άρθρο.
Ακόμη και το link προς την ανακοίνωση της Valve οδηγεί στο original αρθρο του engadget και όχι στο community post της Valve.

Για αρχή τόσο το EAC, αλλά και το BattlEye, έχουν native linux εκδόσεις εδώ και χρόνια.
Τα συγκεκριμένα νέα έχουν να κάνουν με την υποστήριξη τους για Windows builds που τρέχουν μέσω του Proton (aka compatibility layer).
Αγνοώντας και το παραπάνω, το EAC δεν απέκτησε αρχικά support για Proton την Παρασκευή, απλά τότε έγινε extend το support στις no-EOS εκδόσεις του (η free έκδοση του περιλαμβάνει Epic Online Services, όχι όμως υποχρεωτικό epic login etc).

• Like 2

5 ώρες πριν, MikeKata είπε

Σωστός, δεν το είχα σκεφτεί. Αν και δεν είδα κάποια νύξη όταν κοιτούσα για τα preorders στα sites ότι έγιναν scalping. Θα δούμε όμως.

Ναι, τα strategy, MOBA δεν μπορούν να παιχτούν (νομίζω ελάχιστα MOBA). Αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τις κονσόλες, στις οποίες δεν παίζονται τέτοια παιχνίδια. Τα ΑΑΑ συνήθως γράφονται πρώτα για αυτές (action RPGs, FPS-όσο κι αν σιχαίνομαι FPS σε χειριστήριο- racing κλπ)... Οπότε δε νομίζω το SteamDeck να έχει πρόβλημα υποστήριξης του controller.

Πρέπει να το δούμε στη πράξη όσον αφορά τα rts/moba καθώς αν και δεν αναγραφόταν στη λίστα με τα παιχνίδια ο Gabe άμα θυμάμαι καλά είπε πως το τέσταρε με το DOTA 2, ιδιαίτερα απαιτητικό παιχνίδι όσον αφορά το χειρισμό. Οπότε περιμένουμε τους beta testers που θα το χρυσοπληρώσουν απ τους scalpers και κάνουμε την αγορά μετέπειτα.

• Like 1

13 λεπτά πριν, I'm_busy είπε

Πρέπει να το δούμε στη πράξη όσον αφορά τα rts/moba καθώς αν και δεν αναγραφόταν στη λίστα με τα παιχνίδια ο Gabe άμα θυμάμαι καλά είπε πως το τέσταρε με το DOTA 2, ιδιαίτερα απαιτητικό παιχνίδι όσον αφορά το χειρισμό. Οπότε περιμένουμε τους beta testers που θα το χρυσοπληρώσουν απ τους scalpers και κάνουμε την αγορά μετέπειτα.

Προσωπικά με καίει περισσότερο να έχω τα παιχνίδια στο Arch, να κάνω επιτέλους πλήρως τη μετάβαση από τα Windows αντί για dual boot :D

Άνοιξε ο δρόμος για τα anti cheat software, ελπίζουμε να πιάσει το Steam Deck για να κάνουν port τα anticheat σε Linux.

Από εκεί και πέρα, ναι, στο (όχι άμεσο) μέλλον κι εγώ έχω στα πλάνα μου μια τέτοια handheld console...

Στις 24/1/2022 στις 11:55 ΠΜ, apostolisk86 είπε

Ναι αλλά οι αρχικές πωλήσεις είναι σχεδόν ξεκάθαρα το enthusiast κοινό. Για το ευρύτερο καταναλωτικό κοινό, θα δείξει. Πιστεύω πως δεν θα τραβήξει, απλή πρόβλεψη δική μου, προφανώς δεν μπορώ να ξέρω.

Παίζουν ρόλο πολλά. Όπως λες η αρχή αφορά το enthusiast κοινό. Το όλο στοίχημα αφορά στο μοντέλο διανομής. Πως θα το επικοινωνήσει στο αγοραστικό κοινό. Σίγουρα έχει τρόπο μέσω του Steam να το μεταδώσει ως προϊόν απλά δεν βρίσκω τον τρόπο που μπορεί να συναγωνιστεί τους άλλους. Πάντως δείχνει ενδιαφέρον. Αν και πολύ ακριβό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ ως dev το έχω από τώρα! Τα σπάει!

Και πάει σφαίρα! -> https://streamable.com/d3840x

πέρα από την πλάκα...λογικά θα μπορείς να βάλεις proton-ge κτλ ?

signal-2022-01-25-143606_001.jpeg

signal-2022-01-25-143542_001.jpeg

Επεξ/σία από rearshooter

Στις 24/1/2022 στις 8:07 ΜΜ, kon14 είπε

Χωρίς παρεξήγηση, τρελό case copy paste, then translate δημοσιογραφίας το άρθρο.
Ακόμη και το link προς την ανακοίνωση της Valve οδηγεί στο original αρθρο του engadget και όχι στο community post της Valve.

Ισχύει για τα περισσότερα άρθρα εδώ, δυστυχώς. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...