prototypegr Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Καλημέρα. Στο διαμέρισμα μου, θέλω να δώσω ενσύρματα δίκτυο σε συσκευές στο σαλόνι (PS5, CosmoteTV), οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση 2 μέτρων περίπου από το router (Fritz!Box 7590). Η σύνδεσή μου είναι VDSL 50Mbps στην Cosmote και κλειδώνω γύρω στα 43Mbps. Έχω βάλει powerlines τόσο στο δωμάτιο του γιου μου όσο και στο σαλόνι κοντά στο σημείο που θέλω, αλλά ενώ στο δωμάτιο μου δίνει όλη την ταχύτητα, δυστυχώς στο σαλόνι έχω πολύ χαμηλό συγχρονισμό με αποτέλεσμα να κολλάει το replay της CosmoteTV. Εντάξει, για το PS5 δεν καίγομαι τόσο, καθώς το συνδέω ασύρματα και με σύνδεση στα 5GHz πάει σφαίρα, αλλά με την τηλεόραση έχω θέμα λόγω συζύγου 😋. Οπότε σκεφτόμουν να αγοράσω είτε ένα AP σαν αυτό ή κάποιο Extender. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να παίρνει ασύρματα και να δίνει ενσύρματα σταθερά, χωρίς προβλήματα. Διαβάζω τα καλύτερα για το Deco M4 και είναι το θετικό ότι είναι και όμορφο οπτικά, ενώ και η θύρα ethernet είναι gigabit, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα δουλέψει απροβλημάτιστα με το router μου. Δεν θέλω να πάρω ζευγάρι. Έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο? Καλό είναι το κόστος να κρατηθεί στα 50-60€.
csontheline Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 12 ώρες πριν, prototypegr είπε ...οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση 2 μέτρων περίπου από το router... Άρα θες 2 3μετρα καλώδια δικτύου. Αν παρευρίσκονται εμπόδια σε αυτά τα 2 μέτρα, τρύπα τα. Όπως είχε πει και ένας σοφός "Τι να τα κάνουμε τ' ασύρματα, όταν έχουμε τα σύρματα." (νομίζω το πρωτοείδα εδώ)
prototypegr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 10 ώρες πριν, csontheline είπε Άρα θες 2 3μετρα καλώδια δικτύου. Αν παρευρίσκονται εμπόδια σε αυτά τα 2 μέτρα, τρύπα τα. Όπως είχε πει και ένας σοφός "Τι να τα κάνουμε τ' ασύρματα, όταν έχουμε τα σύρματα." (νομίζω το πρωτοείδα εδώ) Καλημέρα. Εάν αποφασίσω να περάσω καλώδιο θα πρέπει να ρίξω τουλάχιστον 10 μέτρα για να πάει γύρω γύρω από όλο το σαλόνι. Στην ευθεία είναι 2 μέτρα. Απλώς είναι τόσο ανάποδα που δεν βολεύει. Θα χρειαζόταν να περάσει από σημεία που θα φαίνεται, πάνω από την εξώπορτα κλπ και θα ακούσω τα χίλια μύρια 😜. Αυτό ίσως το κάνω εάν κάποια στιγμή βάψουμε το σπίτι. Γι’ αυτό ψάχνω κάτι άλλο.
csontheline Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 7 ώρες πριν, prototypegr είπε Καλημέρα. Εάν αποφασίσω να περάσω καλώδιο θα πρέπει να ρίξω τουλάχιστον 10 μέτρα για να πάει γύρω γύρω από όλο το σαλόνι. Στην ευθεία είναι 2 μέτρα. Απλώς είναι τόσο ανάποδα που δεν βολεύει. Θα χρειαζόταν να περάσει από σημεία που θα φαίνεται, πάνω από την εξώπορτα κλπ και θα ακούσω τα χίλια μύρια 😜. Αυτό ίσως το κάνω εάν κάποια στιγμή βάψουμε το σπίτι. Γι’ αυτό ψάχνω κάτι άλλο. Αν έχεις την δυνατότητα να το κάνεις (να τρυπήσεις, να καλωδιώσεις και να τερματίσεις) κάνε το. Αν σκαλώνεις σε κάποιο ενδιάμεσο, ζήτα βοήθεια από κάποιον τεχνίτη που μπορεί να έρθει για δουλειά (πχ σε υδραυλικό, να σου ανοίξει την/τις τρύπα/ες). Αλλιώς, πάρε ένα wifi extender που να βγάζει και ethernet και βάλε switch μετά.
prototypegr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, csontheline είπε Αν έχεις την δυνατότητα να το κάνεις (να τρυπήσεις, να καλωδιώσεις και να τερματίσεις) κάνε το. Αν σκαλώνεις σε κάποιο ενδιάμεσο, ζήτα βοήθεια από κάποιον τεχνίτη που μπορεί να έρθει για δουλειά (πχ σε υδραυλικό, να σου ανοίξει την/τις τρύπα/ες). Αλλιώς, πάρε ένα wifi extender που να βγάζει και ethernet και βάλε switch μετά. Άμα ήταν μόνο τρύπα θα την είχα κάνει, πίστεψέ με. Για να φτάσει καλώδιο εκεί που θέλω πρέπει να περάσει πάνω από εξώπορτα, από το τζάκι και μια μπαλκονόπορτα.
csontheline Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, prototypegr είπε Άμα ήταν μόνο τρύπα θα την είχα κάνει, πίστεψέ με. Για να φτάσει καλώδιο εκεί που θέλω πρέπει να περάσει πάνω από εξώπορτα, από το τζάκι και μια μπαλκονόπορτα. Προφανώς δεν ξέρω την κατάσταση για να σου προτείνω βέλτιστη λύση με καλώδιο, οπότε, από αυτά που λες, πας σε wifi to ethernet λύση. Δες εδώ για να καταλάβεις και κοίτα στην αγορά την καλύτερη λύση για την τσέπη σου. Edit : Αφού λες για ~60€, αυτό φαίνεται ικανοποιητικό και έχει και WiFi 6. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2022 από csontheline
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα