Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Δεν ειχατε επαγγελματικα δικαιωματα καποτε, αποκτησατε τα τελευταια χρονια

Ναι έτσι είναι. Εγώ αποφοίτησα το 2014 κ θυμάμαι οριακά μας είχαν πει τότε ότι το τμήμα μας έχει ενταχθεί στο ΠΕ19 (ΠΕ86 τώρα). Αλλά ακόμα κ σήμερα, αν δεις προκηρύξεις ασεπ που ζητάνε ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, δεν είναι πάντα το τμήμα μας μέσα. Πχ κ τώρα στην 13Κ/2021 δεν είναι. 

Για να μην σχολιάσω ότι ακούμε απο το 2008 τουλάχιστον που μπήκα εγώ, ότι θα μετονομαστεί σε πολιτισμική πληροφορική, και ακόμα περιμένουν να γίνει δεκτό αυτό..

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MarikaPiou είπε

Ναι έτσι είναι. Εγώ αποφοίτησα το 2014 κ θυμάμαι οριακά μας είχαν πει τότε ότι το τμήμα μας έχει ενταχθεί στο ΠΕ19 (ΠΕ86 τώρα). Αλλά ακόμα κ σήμερα, αν δεις προκηρύξεις ασεπ που ζητάνε ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, δεν είναι πάντα το τμήμα μας μέσα. Πχ κ τώρα στην 13Κ/2021 δεν είναι. 

Για να μην σχολιάσω ότι ακούμε απο το 2008 τουλάχιστον που μπήκα εγώ, ότι θα μετονομαστεί σε πολιτισμική πληροφορική, και ακόμα περιμένουν να γίνει δεκτό αυτό..

καλα αυτα πριν πατε να σπουδασετε δεν τα ψαχνετε? Δηλαδη χωρις παρεξηγη με ολο το σεβασμο εχετε και εσεις τις ευθυνες σας. Εγω πριν παω να σπουδασω το ΤΕΙ Λογιστικης και Χρηματοοικονομικης, ηξερ οτι ειναι απο τα λιγα ΤΕΙ που εχουν ΕΠαγγελματικα δικαιωματα και δεν θα εχω θεμα και οτι βγαζει το δημοσιο θεσεις ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε

καλα αυτα πριν πατε να σπουδασετε δεν τα ψαχνετε? Δηλαδη χωρις παρεξηγη με ολο το σεβασμο εχετε και εσεις τις ευθυνες σας. Εγω πριν παω να σπουδασω το ΤΕΙ Λογιστικης και Χρηματοοικονομικης, ηξερ οτι ειναι απο τα λιγα ΤΕΙ που εχουν ΕΠαγγελματικα δικαιωματα και δεν θα εχω θεμα και οτι βγαζει το δημοσιο θεσεις ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ

Όχι καλέ μου δεν τα ψάχναμε, εμείς ήμασταν από χωριό δεν τα ξέραμε αυτά. Οι περισσότεροι δεν είχαμε καν κάποιον στο κοινωνικό μας περιβάλλον που να έχει σπουδάσει οτιδήποτε. Δεν υπήρχε καθοδήγηση. Απο το σχολείο μου, από τους 40 μαθητές, άντε να σπούδασαν οι 10 τελικά!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MarikaPiou είπε

Όχι καλέ μου δεν τα ψάχναμε, εμείς ήμασταν από χωριό δεν τα ξέραμε αυτά. Οι περισσότεροι δεν είχαμε καν κάποιον στο κοινωνικό μας περιβάλλον που να έχει σπουδάσει οτιδήποτε. Δεν υπήρχε καθοδήγηση. Απο το σχολείο μου, από τους 40 μαθητές, άντε να σπούδασαν οι 10 τελικά!

νομιζα οτι ησουν απο μεγαλη πολη. Ενταξει μη το ψαχνεις. αλλιως σκεφτεσαι στα 18, αλλιως στα 28, αλλιως στα 35. Σκεψου στα 28 μου, σκεφτομαι να κανω 2ο μαστερ, να κανω πιστοποιηση ενηλικων και να παω να βγαλω και 2ο πτυχιο καποια στιγμή. Αλλα αν με ρωτουσες αν γυρνουσα πισω το χρονο, 1) δεν θα καθομουν στην Ελλαδα, 2) θα πηγαινα εξω για σπουδες, 3) σιγουρα θα σπουδαζα κατι αλλο

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

νομιζα οτι ησουν απο μεγαλη πολη. Ενταξει μη το ψαχνεις. αλλιως σκεφτεσαι στα 18, αλλιως στα 28, αλλιως στα 35. Σκεψου στα 28 μου, σκεφτομαι να κανω 2ο μαστερ, να κανω πιστοποιηση ενηλικων και να παω να βγαλω και 2ο πτυχιο καποια στιγμή. Αλλα αν με ρωτουσες αν γυρνουσα πισω το χρονο, 1) δεν θα καθομουν στην Ελλαδα, 2) θα πηγαινα εξω για σπουδες, 3) σιγουρα θα σπουδαζα κατι αλλο

Ναι καλέ, συμφωνώ απόλυτα! Είμαι 31 κ ακόμα δεν μπορώ να σκεφτώ ποιο θα ήταν το ιδανικό επάγγελμα για εμένα. Τώρα κάνω κ εγώ δεύτερο πτυχίο στο ΕΑΠ, περισσότερο σαν χόμπι, γτ δουλειά μόνιμη έχω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, MarikaPiou είπε

Ναι καλέ, συμφωνώ απόλυτα! Είμαι 31 κ ακόμα δεν μπορώ να σκεφτώ ποιο θα ήταν το ιδανικό επάγγελμα για εμένα. Τώρα κάνω κ εγώ δεύτερο πτυχίο στο ΕΑΠ, περισσότερο σαν χόμπι, γτ δουλειά μόνιμη έχω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. 

Γι αυτο σου ειπα εκμεταλλευσου και κανε και παιδαγωγικες επαρκεις. Μαζευε χαρτια και ας ειναι και σπορια. Στην Ελλαδα οσο πιο πολλα χαρτια εχεις τοσο το καλυτερο για να ανοιξεις πεδια στην αγορα εργασιας. Οσο μπορεις κανε πραγματα, δεν θα πει ποτε τιποτα χαμενο. Στη χειροτερη θα φυγεις εξω και θα τα αξιοποιησεις ολα αυτα τα χαρτια που στηνν χωρα μας δεν τα εκτιμανε

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Γι αυτο σου ειπα εκμεταλλευσου και κανε και παιδαγωγικες επαρκεις. Μαζευε χαρτια και ας ειναι και σπορια. Στην Ελλαδα οσο πιο πολλα χαρτια εχεις τοσο το καλυτερο για να ανοιξεις πεδια στην αγορα εργασιας. Οσο μπορεις κανε πραγματα, δεν θα πει ποτε τιποτα χαμενο. Στη χειροτερη θα φυγεις εξω και θα τα αξιοποιησεις ολα αυτα τα χαρτια που στηνν χωρα μας δεν τα εκτιμανε

Έχεις δίκιο, ποτέ δεν ξέρεις που θα χρειαστούν

• Like 2
Δημοσ.
21 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Ο νεολογισμός επικοινωνήσιμος είναι πλέον και επίσημα στο Δελτίο Επιστημονικής Ορολογίας και Νεολογισμών (ΔΕΟΝ), τ. 11 (Ακαδημία Aθηνών, Αθήνα 2012). «Και τι μ' αυτό;» ενδεχομένως θα πείτε. Μα, όσα επίθετα σε -ήσιμος γνωρίζω, προέρχονται από ρήματα που είναι μεταβατικά (αξιοποιώ κάτι / κάτι είναι αξιοποιήσιμο κ.ο.κ.). Οπότε μήπως αυτό σηματοδοτεί και τ' ότι πρέπει ν' αρχίσουμε να συνηθίζουμε το επικοινωνώ σε μεταβατική χρήση;

Αλλο η επιστήμη άλλο η διδακτική , κακώς έχεις συνδέσει συγκεκριμένες επιστήμες με τον διορισμό στο δημόσιο και ακόμη ποιο κακώς συγκρίνεις με το παρελθον.  Η μόνη σχολή που εμπεριέχει διδακτική είναι τα παιδαγωγικά που βγάζουν δασκάλους , όλες οι άλλες επιστήμες δεν υπάρχουν για να διορίζονται καθηγητές στο δημόσιο όπως κακώς μας λένε οι μαμάδες μας.

Καλά ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιεί τη γλώσσα όπως θέλει, απλά εμένα δεν μαρέσει ειδικά με το "επικοινωνώ". Μου θυμίζει κάτι μεταξύ διαφήμισης κινητής τηλεφωνίας που μιλάει και καλά σε εφήβους και κακομεταφρασμένα αγγλικα από ινφλουενσερς που μας μαθαίνουν "positive thinking" με ατάκες του στυλ "Μάθε να επικοινωνείς τα συναισθήματά σου". Αλλά βγήκα αρκετά εκτός θέματος ξεκινώντας όλο αυτό.

Όσον αφορά τη διδακτική, η επάρκεια έχει νόημα μόνο για να είσαι στο δημόσιο. Για να είσαι καθηγητής σε ιδιαίτερα πχ δεν χρειάζεται. Δεν μου αρέσει ότι για να την πάρεις την επάρκεια πρέπει να πληρώσεις. Δεν υπάρχουν πχ εξετάσεις που να τις δίνεις και αν τις περνάς έχεις την επάρκεια. Πρέπει με το έτσι θέλω να πληρώσεις την ΑΣΠΑΙΤΕ. Απλά όντως τα τελευταία χρόνια κάποιες σχολές άρχισαν να δίνουν την επάρκεια. Τώρα για σχολές χημικό, φυσικό σίγουρα ο πρωταρχικός σκοπός δεν ήταν να γίνονται καθηγητές αλλά να δουλεύουν στη βιομηχανία, την έρευνα. Αλλά αφού τόσο μεγάλο ποσοστό αυτών απασχολείται στην εκπαίδευση δεν θα έπρεπε να υπήρχαν στην εκπαίδευσή τους και αυτά; Με το παρελθόν συγκρίνω γιατί ξέρω ένα σωρό άχρηστους καθηγητές με πολύ κακό τρόπο που είχαν την "επάρκεια" αλλά για τον έναν ή τον άλλον λόγο δεν έκαναν σωστά το παιδαγωγικό τους έργο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο δάσκαλος στο παιδαγωγικό σπουδάζει 4 χρόνια για να διδάσκει ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ του δημοτικου. ο καθηγητής αλλης ειδικότητας εχει μάθει το ρημάδι το αντικείμενο 4-5 χρόνια και θέλει μονο μαθηματα που αφορουν αποκλειστικά την παιδαγωγική και τη διδακτική. σε καμια χωρα δε σπουδάζεις ΕΠΙΠΛΕΟΝ 4 χρόνια για να διδάξεις το αντικείμενο που ηδη σπουδασες. 

Στις 24/1/2022 στις 11:23 ΜΜ, airtrelomike13 είπε

Nαι απλα σου λέει ότι με 4 μαθήματα ή με μαθήματα ενός χρόνου όπως της ΑΣΠΑΙΤΕ, δεν είναι σωστό και δίκαιο να παίρνεις παιδαγωγική επάρκεια τη στιγμή που ο δάσκαλος στο παιδαγωγικό κάνει 4 χρόνια. Αλλά στην Ελλάδα ζούμε, και οφείλουμε να κυνηγάμε τα πλεονεκτήματα που μας παρουσιάζονται

Επεξ/σία από velociraptoras
  • Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Λάρισας. Τελείωσα το 2012. Πεδεύομαι με το τι γίνεται με την παιδαγωγική επάρκεια. Η σχολή έχει τα επαγγελματικά δικαιώματα και μπορούμε να διδάξουμε χωρίς κάποιο άλλο πτυχίο η πιστοποίηση στην δευτεροβάθμια εκπέδευση. Πήγα στην δευτεροβάθμια και μου είπαν να πάρω βεβαίωση από την σχολή. Στην σχολή μου είπαν ότι με το πτυχίο το αποδικνύουμε οπότε δεν χρειάζεται κάτι άλλο και δεν δίνουν βεβαίωση. Το ΦΕΚ για τη προκύρηξη αναπληρωτών ενώ λέει ότι αν έχεις όλα τα παραπάνω έχεις διδακτική επαρκια αναγνωρίζω μόνο σε μια σχολή ΠΕ86. Πάντως σύμφωνα με το τμήμα και την δευτεροβάθμια σε αυτό που συμφωνούν είναι ότι φταίει το υπουργείο γι αυτό και να απευθυνθώ εκεί να μου πουν. Τηλέφωνο δεν σηκώνει κανείς. 

Αφού μπορούμε να διδάξουμε γιατί μας πετάει απ έξω και τι μπορούμε να κάνουμε;

• Like 1
Δημοσ.

Eυτυχώς που θυσίασα και επένδυσα 9 μήνες, και πήγα και απέκτησα το ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ. Ένα πρόγραμμα γεμάτο γνώσεις, ότι καλύτερο σε πιστοποίηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας μετά το παιδαγωγικό Δημοτικής

Δημοσ.
4 hours ago, babislar said:

Πεδεύομαι με το τι γίνεται με την παιδαγωγική επάρκεια. Η σχολή έχει τα επαγγελματικά δικαιώματα και μπορούμε να διδάξουμε...

Μήπως μπερδεύεις την Παιδαγωγική Επάρκεια με το δικαίωμα να διδάξεις; Είχες στη σχολή σου παιδαγωγικά μαθήματα; Αν το δικαίωμα να διδάξεις έδινε σε όλους και Παιδαγωγική Επάρκεια δεν θα είχε λόγο ύπαρξης η τελευταία (που σε προτάσσει στους πίνακες έναντι των συνυποψήφιών σου που δεν την έχουν). Για να την πάρεις χρειάζεται να παρακολουθήσεις μαθήματα παιδαγωγικού περιεχομένου. Το ΠαΠει είχε σχετικά μαθήματα στο τμήμα των ψηφιακών συστημάτων γι' αυτό και οι αποφοιτοί του έχουν και Παιδαγωγική Επάρκεια "αυτόματα". Οι υπόλοιποι παίρνουν Παιδαγωγική Επάρκεια:

- από τη σχολή τους, εφόσον υπάρχουν παιδαγωγικά μαθήματα (δεν ξέρω πόσα και με ποια διάρκεια πρέπει να είναι) - γι' αυτό και σου λένε για βεβαίωση από τη σχολή (περίπτωση 6 σελ. 97 στο ΦΕΚ της 2ΓΕ) ή 

- στα πλαίσια μεταπτυχιακού τύπου "Επιστήμες της Αγωγής" (περίπτωση 3 σελ. 93 στο ΦΕΚ της 2ΓΕ) ή 

- από την ΑΣΠΑΙΤΕ - σεμινάρια με ουρά αναμονής (περίπτωση 2 σελ. 93 στο ΦΕΚ της 2ΓΕ) ή 

- σε κάποιο ειδικό πρόγραμμα Παιδαγωγικής Επάρκειας (νομίζω ετήσιο) που όλα τα πανεπιστήμια έχουν πλέον βγάλει (περίπτωση 5 σελ. 95 στο ΦΕΚ της 2ΓΕ).

Δημοσ.
20 ώρες πριν, babislar είπε

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Λάρισας. Τελείωσα το 2012. Πεδεύομαι με το τι γίνεται με την παιδαγωγική επάρκεια. Η σχολή έχει τα επαγγελματικά δικαιώματα και μπορούμε να διδάξουμε χωρίς κάποιο άλλο πτυχίο η πιστοποίηση στην δευτεροβάθμια εκπέδευση. Πήγα στην δευτεροβάθμια και μου είπαν να πάρω βεβαίωση από την σχολή. Στην σχολή μου είπαν ότι με το πτυχίο το αποδικνύουμε οπότε δεν χρειάζεται κάτι άλλο και δεν δίνουν βεβαίωση. Το ΦΕΚ για τη προκύρηξη αναπληρωτών ενώ λέει ότι αν έχεις όλα τα παραπάνω έχεις διδακτική επαρκια αναγνωρίζω μόνο σε μια σχολή ΠΕ86. Πάντως σύμφωνα με το τμήμα και την δευτεροβάθμια σε αυτό που συμφωνούν είναι ότι φταίει το υπουργείο γι αυτό και να απευθυνθώ εκεί να μου πουν. Τηλέφωνο δεν σηκώνει κανείς. 

Αφού μπορούμε να διδάξουμε γιατί μας πετάει απ έξω και τι μπορούμε να κάνουμε;

ολες οι σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σου δίνουν το δικαίωμα να διδάξεις. απο κει και πέρα αν δεν εχεις την παιδαγωγική επαρκεια βρισκεσαι πιο κάτω στους πίνακες απο οσους την έχουν. Είμαι σε τμημα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και για την εκπαιδευτική επάρκεια παρακολουθούμε ξεχωριστό κυκλο μαθημάτων, κάποια από αυτα υπάρχουν διαθέσιμα για όλους στο πρόγραμμα σπουδων σαν επιλογής, 2 είναι υποχρεωτικά στο βασικό κορμό μαθημάτων  και καποια είναι εξτρα, συν πρακτική στη διδακτική. Σε μας η σχολή προσφέρει το πρόγραμμα και για απόφοιτους. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...