jgeorgiou Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Gingerbread είπε Πρώτον το επικοινωνώ δεν είναι μεταβατικό ρήμα. Δεύτερον, στα 4 χρόνια ενός πανεπιστημίου δεν μπορούν να ενταχθούν τα μαθήματα που θα επιτρέψουν την διδασκαλία; Πρέπει να υπάρχει η ΑΣΠΑΙΤΕ να παίρνει τα λεφτά ανθρώπων που προσπαθούν να γίνουν καθηγητές; Όλοι οι καθηγητές που είχαμε ως μαθητές είχαν περάσει από αυτή τη διαδικασία; Και αν ναι, πως γίνεται τόσοι ακατάλληλοι άνθρωπου να κρίθηκαν κατάλληλοι για διδασκαλία; Ο νεολογισμός επικοινωνήσιμος είναι πλέον και επίσημα στο Δελτίο Επιστημονικής Ορολογίας και Νεολογισμών (ΔΕΟΝ), τ. 11 (Ακαδημία Aθηνών, Αθήνα 2012). «Και τι μ' αυτό;» ενδεχομένως θα πείτε. Μα, όσα επίθετα σε -ήσιμος γνωρίζω, προέρχονται από ρήματα που είναι μεταβατικά (αξιοποιώ κάτι / κάτι είναι αξιοποιήσιμο κ.ο.κ.). Οπότε μήπως αυτό σηματοδοτεί και τ' ότι πρέπει ν' αρχίσουμε να συνηθίζουμε το επικοινωνώ σε μεταβατική χρήση; Αλλο η επιστήμη άλλο η διδακτική , κακώς έχεις συνδέσει συγκεκριμένες επιστήμες με τον διορισμό στο δημόσιο και ακόμη ποιο κακώς συγκρίνεις με το παρελθον. Η μόνη σχολή που εμπεριέχει διδακτική είναι τα παιδαγωγικά που βγάζουν δασκάλους , όλες οι άλλες επιστήμες δεν υπάρχουν για να διορίζονται καθηγητές στο δημόσιο όπως κακώς μας λένε οι μαμάδες μας. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2022 από jgeorgiou 1
airtrelomike13 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, Gingerbread είπε Καραγκιοζιλίκια της Ελλάδας.. τελειώνεις πληροφορική/χημικός/βιολόγος/μαθηματικός και σε έχουν να ψάχνεσαι αν μπορείς να διδάξεις (παιδαγωγική επάρκεια) και αν ξέρεις να χρησιμοποιείς word (ECDL). Δηλαδή αν τελειώνεις μια τέτοια σχολή και δεν μπορείς να διδάξεις σε μαθητές και να χρησιμοποιήσεις office, ε ας τις κλείσουν ρε παιδιά. kκαι στο Εξωτερικο ειναι αυστηροι με τη παιδαγωγικη επαρκεια δυστυχως
Theo1903 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Πάντως στην Πληροφορική ΑΠΘ που τελείωσα εγώ πριν κάποια χρόνια, εφόσον διάλεγες 3 μαθήματα επιλογής συγκεκριμένα, μπορούσες να πάρεις την παιδαγωγική επάρκεια αυτομάτως. Πέραν της κατεύθυνσης "εκπαίδευση στην πληροφορική" που τα είχες αυτά σαν υποχρεωτικά και έπαιρνες την επάρκεια έτσι και αλλιώς.
MarikaPiou Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 6 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Δεν δίνει μόνο η ασπαιτε παιδαγωγική επάρκεια. Αυτό σου λέμε. Υπάρχει και ΦΕΚ. Επιπλέον επειδή σπούδαζε και η ξαδέρφη μου την εν λόγω σχολή με σένα στη Μυτιλήνη σου λέω ότι τώρα έβαλαν μαθήματα να παίρνεις την παιδαγωγική επάρκεια. Δεν δίνει μόνο η Ασπαιτε παιδαγωγική επαρκεια Ναι το γνωρίζω, αυτό λέω και πιο πάνω. 7 ώρες πριν, Dark_panel είπε Μιλας νομιζω για 1-2 μαθηματα, σαν επιλεγομενα σχολης. Εγω μιλαω για ολοκληρα πτυχια στα Παιδαγωγικα, ειτε σε προπτυχιακο ειτε σε μεταπτυχιακο επιπεδο. Ναι, καταλαβαίνω τι λες. Έτσι είναι.
airtrelomike13 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 27 λεπτά πριν, Theo1903 είπε Πάντως στην Πληροφορική ΑΠΘ που τελείωσα εγώ πριν κάποια χρόνια, εφόσον διάλεγες 3 μαθήματα επιλογής συγκεκριμένα, μπορούσες να πάρεις την παιδαγωγική επάρκεια αυτομάτως. Πέραν της κατεύθυνσης "εκπαίδευση στην πληροφορική" που τα είχες αυτά σαν υποχρεωτικά και έπαιρνες την επάρκεια έτσι και αλλιώς. Πλέον όλες οι σχολές , έσπασαν το μονοπώλιο της ΑΣΠΑΙΤΕ και δίνουν παιδαγωγική επάρκεια. Βέβαια η ΑΣΠΑΙΤΕ δίνει πλεονεκτήματα ΚΑΙ επιμόρφωσης και κάτι στην εκπαίδευση ενηλίκων
MarikaPiou Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Gingerbread είπε Πρώτον το επικοινωνώ δεν είναι μεταβατικό ρήμα. Δεύτερον, στα 4 χρόνια ενός πανεπιστημίου δεν μπορούν να ενταχθούν τα μαθήματα που θα επιτρέψουν την διδασκαλία; Πρέπει να υπάρχει η ΑΣΠΑΙΤΕ να παίρνει τα λεφτά ανθρώπων που προσπαθούν να γίνουν καθηγητές; Όλοι οι καθηγητές που είχαμε ως μαθητές είχαν περάσει από αυτή τη διαδικασία; Και αν ναι, πως γίνεται τόσοι ακατάλληλοι άνθρωπου να κρίθηκαν κατάλληλοι για διδασκαλία; Νομίζω πως πλέον είναι σε καλό δρόμο τα Πανεπιστήμια και οδεύουν προς αυτή την κατεύθυνση. Είδη έχουν αλλάξει αρκετά τμήματα το πρόγραμμα σπουδών τους, ώστε να συμπεριλάβουν μαθήματα εκπαίδευσης.
airtrelomike13 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, MarikaPiou είπε Νομίζω πως πλέον είναι σε καλό δρόμο τα Πανεπιστήμια και οδεύουν προς αυτή την κατεύθυνση. Είδη έχουν αλλάξει αρκετά τμήματα το πρόγραμμα σπουδών τους, ώστε να συμπεριλάβουν μαθήματα εκπαίδευσης. Nαι απλα σου λέει ότι με 4 μαθήματα ή με μαθήματα ενός χρόνου όπως της ΑΣΠΑΙΤΕ, δεν είναι σωστό και δίκαιο να παίρνεις παιδαγωγική επάρκεια τη στιγμή που ο δάσκαλος στο παιδαγωγικό κάνει 4 χρόνια. Αλλά στην Ελλάδα ζούμε, και οφείλουμε να κυνηγάμε τα πλεονεκτήματα που μας παρουσιάζονται
MarikaPiou Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Nαι απλα σου λέει ότι με 4 μαθήματα ή με μαθήματα ενός χρόνου όπως της ΑΣΠΑΙΤΕ, δεν είναι σωστό και δίκαιο να παίρνεις παιδαγωγική επάρκεια τη στιγμή που ο δάσκαλος στο παιδαγωγικό κάνει 4 χρόνια. Αλλά στην Ελλάδα ζούμε, και οφείλουμε να κυνηγάμε τα πλεονεκτήματα που μας παρουσιάζονται Έχεις δίκιο, μπήκα να δω ενδεικτικά το πρόγραμμα σπουδών παιδαγωγικού δημοτικής εκπαίδευσης και τα μισά μαθήματα έχουν σχέση με την εκπαίδευση σε αντίθεση με το δικό μου τμήμα. Εμάς απο τα 52 μαθήματα που είχαμε για πτυχίο, τα 6-8 ήταν εκπαίδευσης!
airtrelomike13 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, MarikaPiou είπε Έχεις δίκιο, μπήκα να δω ενδεικτικά το πρόγραμμα σπουδών παιδαγωγικού δημοτικής εκπαίδευσης και τα μισά μαθήματα έχουν σχέση με την εκπαίδευση σε αντίθεση με το δικό μου τμήμα. Εμάς απο τα 52 μαθήματα που είχαμε για πτυχίο, τα 6-8 ήταν εκπαίδευσης! κοιταξε να δεις. ανηκεις σε μια ειδικοτητα που και χωρις παιδαγωγικη επαρκεια μπορεις να πας αναπληρωτρια. Το θεμα ειναι αν εχεις διαθεση να γυρνας ολη την Ελλαδα. Προσωπικά τη παιδαγωγική επάρκεια την έκανα για να έχω ενα πεδιο ανοιχτο στην αγορά εργασίας, μιας και όπως ξέρεις τα πράγματα στον ιδιωτικό τομέα είναι χάλια. Μη νομίζεις αν έχεις πτυχιο με καλό βαθμό, δυο μεταπτυχιακα, δυο ξενες γλωσσες, και ακομα και παιδαγωγική επάρκεια, έχεις καλές πιθανότητες δουλειάς
MarikaPiou Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε κοιταξε να δεις. ανηκεις σε μια ειδικοτητα που και χωρις παιδαγωγικη επαρκεια μπορεις να πας αναπληρωτρια. Το θεμα ειναι αν εχεις διαθεση να γυρνας ολη την Ελλαδα. Προσωπικά τη παιδαγωγική επάρκεια την έκανα για να έχω ενα πεδιο ανοιχτο στην αγορά εργασίας, μιας και όπως ξέρεις τα πράγματα στον ιδιωτικό τομέα είναι χάλια. Μη νομίζεις αν έχεις πτυχιο με καλό βαθμό, δυο μεταπτυχιακα, δυο ξενες γλωσσες, και ακομα και παιδαγωγική επάρκεια, έχεις καλές πιθανότητες δουλειάς Εγώ προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι ούτε για πλάκα να διδάσκω και να με στέλνουν από πόλη σε πόλη αναπληρώτρια μέχρι να πάω 40+. Κ εγώ, ο μόνος λόγος που μπορεί να έκανα ένα μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση θα ήταν για να πάρω τα μόρια του μεταπτυχιακού και όπως είπες κ εσύ, για να ανοίξω και το πεδίο της εκπαίδευσης αν ποτέ αλλάξω γνώμη. Με ένα σπάρο δυο τρυγόνια που λένε
airtrelomike13 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 9 λεπτά πριν, MarikaPiou είπε Εγώ προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι ούτε για πλάκα να διδάσκω και να με στέλνουν από πόλη σε πόλη αναπληρώτρια μέχρι να πάω 40+. Κ εγώ, ο μόνος λόγος που μπορεί να έκανα ένα μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση θα ήταν για να πάρω τα μόρια του μεταπτυχιακού και όπως είπες κ εσύ, για να ανοίξω και το πεδίο της εκπαίδευσης αν ποτέ αλλάξω γνώμη. Με ένα σπάρο δυο τρυγόνια που λένε ναι αλλα για το υπολοιπο δημοσιο το συγκεκριμένο μεταπτυχιακο θα ηταν μη συναφες που σημαινει οτι παιρνεις τα μισα μορια. Εγω τελείωσα ΤΕΙ Λογιστικής και χρηματοοικονομικης, εκανα ΜΒΑ στην ασοεε και τωρα για τις θεσις ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ παίρνω όλα τα μόρια στο δημόσιο ως συναφές. Αν εκανα μαστερ στην εκπαιδευση δεν θα τα έπαιρνα
MarikaPiou Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 39 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε ναι αλλα για το υπολοιπο δημοσιο το συγκεκριμένο μεταπτυχιακο θα ηταν μη συναφες που σημαινει οτι παιρνεις τα μισα μορια. Εγω τελείωσα ΤΕΙ Λογιστικής και χρηματοοικονομικης, εκανα ΜΒΑ στην ασοεε και τωρα για τις θεσις ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ παίρνω όλα τα μόρια στο δημόσιο ως συναφές. Αν εκανα μαστερ στην εκπαιδευση δεν θα τα έπαιρνα Α μάλιστα, δεν το γνώριζα αυτό. Ευχαριστώ!
airtrelomike13 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, MarikaPiou είπε Α μάλιστα, δεν το γνώριζα αυτό. Ευχαριστώ! Η ξαδερφη μου τελειωσε τη Πολιτισμική Μυτιλήνης σαν εσενα και εκανε μαστερ σε κατι με πολιτισμικες μοναδες που αφορά διοικηση. Το επιασε συναφες στο δημοσιο
MarikaPiou Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, airtrelomike13 είπε Η ξαδερφη μου τελειωσε τη Πολιτισμική Μυτιλήνης σαν εσενα και εκανε μαστερ σε κατι με πολιτισμικες μοναδες που αφορά διοικηση. Το επιασε συναφες στο δημοσιο Ναι πολλοί έκαναν αυτό ή παρόμοιο ΠΜΣ μετά το πτυχίο. Οι πρώτοι απόφοιτοι του τμήματος (γύρω στο 2004 κ μετά, γτ είναι νέο σχετικά τμήμα)είχαν απορροφηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού.
airtrelomike13 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, MarikaPiou είπε Ναι πολλοί έκαναν αυτό ή παρόμοιο ΠΜΣ μετά το πτυχίο. Οι πρώτοι απόφοιτοι του τμήματος (γύρω στο 2004 κ μετά, γτ είναι νέο σχετικά τμήμα)είχαν απορροφηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού. Δεν ειχατε επαγγελματικα δικαιωματα καποτε, αποκτησατε τα τελευταια χρονια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα