Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, niaou.com είπε

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να σας ρωτήσω με ποιον τρόπο μπορώ να αποκτήσω διδακτική επάρκεια.

Ευχαριστώ.

Αν δεν εχει η σχολή που φοίτησες, τότε θα πρέπει να κάνεις αίτηση στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Πρόσφατα έβγαλε και ένα το ΕΑΠ, αλλά γενικά τις παιδαγωγικ΄ς επάρκειες του ΕΑΠ καλό είναι να της ψάχνεις ως προς το θέμα της αναγνώρισης. Λογικά θα αναγνωρίζεται

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, MarikaPiou είπε

Μέσω ΑΣΠΑΙΤΕ σίγουρα μπορείς, τώρα αυτό το μεταπτυχιακό από ΕΑΠ, ποιο είναι? 

Δεν ειναι μεταπτυχιακο το ΕΑΠ. Απλά, είναι μια θεματική ενότητα που παίρνει κάποιος από τη σχολή πληροφορικής του ΕΑΠ που πιστοποιεί τη παιδαγωγική του επάρκεια στη πληροφορική. Είναι μόνο για πληροφορικάριους.

Έχει και ένα για οικονομολόγους, αλλά το θέμα γενικά είναι όλα αυτά να αναγνωρίζονται γιατί είναι καινούρια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Δεν ειναι μεταπτυχιακο το ΕΑΠ. Απλά, είναι μια θεματική ενότητα που παίρνει κάποιος από τη σχολή πληροφορικής του ΕΑΠ που πιστοποιεί τη παιδαγωγική του επάρκεια στη πληροφορική. Είναι μόνο για πληροφορικάριους.

Έχει και ένα για οικονομολόγους, αλλά το θέμα γενικά είναι όλα αυτά να αναγνωρίζονται γιατί είναι καινούρια

Ναι, γνωρίζω τι είναι το ΕΑΠ. Κάνω δεύτερο προπτυχιακό εκεί.

Το πρώτο μου πτυχίο είναι κ εμένα στην Πληροφορική, για αυτό ρωτάω πιο μεταπτυχιακό του ΕΑΠ προσφέρει διδακτική επάρκεια στην πληροφορική. 

Επεξ/σία από MarikaPiou
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, MarikaPiou είπε

Το πρώτο μου πτυχίο είναι κ εμένα στην Πληροφορική, για αυτό ρωτάω πιο μεταπτυχιακό του ΕΑΠ προσφέρει διδακτική επάρκεια στην πληροφορική. 

Ναι ναι κάτσε θα σου στείλω και ποια θεματική ενότητα είναι να την πάρεις. Να ξέρεις ότι σου δίνει το δικαιωμα

43 λεπτά πριν, MarikaPiou είπε

https://www.eap.gr/wp-content/uploads/2021/01/Περίγραμμα-ΠΛΗ37.pdf

Δημοσ.

ΠΛΗ 37  Πληροφορική & Εκπαίδευση

ενότητα του 4ου έτους, κάποια στιγμή κάπου είχα διαβάσει ότι ψηφίστηκε νόμος που επικύρωνε την παιδαγωγική επάρκεια, δεν ξέρω αν πράγματι εφαρμόζεται στην πράξη. Την πήρα στο 4ο έτος ως σχετικά εύκολη, δεν επιδίωξα ποτέ να εργαστώ ως διδακτικό προσωπικό.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Ussr είπε

ΠΛΗ 37  Πληροφορική & Εκπαίδευση

ενότητα του 4ου έτους, κάποια στιγμή κάπου είχα διαβάσει ότι ψηφίστηκε νόμος που επικύρωνε την παιδαγωγική επάρκεια, δεν ξέρω αν πράγματι εφαρμόζεται στην πράξη. Την πήρα στο 4ο έτος ως σχετικά εύκολη, δεν επιδίωξα ποτέ να εργαστώ ως διδακτικό προσωπικό.

Α, οκ κατάλαβα τι εννοείς. Νόμιζα στην αρχή ότι εννοούσες κάποιο μεταπτυχιακό που δίνει διδακτική επάρκεια. Το πρώτο μου πτυχίο ήταν στην Πολιτισμική Τεχνολογία κ Επικοινωνία και μας έχουν εντάξει στο ΠΕ86 (πρώην ΠΕ19). Και εκεί τότε, δεν έπαιρνες διδακτική επάρκεια μόνο από το Πανεπιστήμιο, έπρεπε να κάνεις ένα χρόνο ΑΣΠΑΙΤΕ για έχεις δικαίωμα διδασκαλίας. Τώρα πιά νομίζω πως έχουν αλλάξει το πρόγραμμα σπουδών και εκεί, κ πλέον αν πάρεις τα κατάλληλα μαθήματα, μπορείς να πάρεις επάρκεια από το τμήμα εκείνο. 

Τώρα δεν σπουδάζω πληροφορική στο ΕΑΠ, αλλά κάτι άλλο. 

Ευχαριστώ πάντως.

Δημοσ.

Παιδια, εγω ξερω απο παλια που ισχυε, οτι αν σπουδασεις Παιδαγωγικα σε οποιοδηποτε επιπεδο (προπτυχιακο-μεταπτυχιακο), σε οποιοδηποτε ελληνικο πανεπιστημιο, δινει αυτοματα διδακτικη επαρκεια.

Ετσι μου ειχαν πει τουλαχιστον σε 2βαθμια, που ειχα ρωτησει πριν χρονια. Λογικα ακομα ισχυει..Οπότε, ειτε ΑΣΠΑΙΤΕ ειναι, ειτε τα μεταπτυχιακα Παιδαγωγικων του ΕΑΠ, ειτε μεταπτυχιακα Παδαγωγικων αλλων τμηματων, νομιζω δινουν ολα επαρκεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς δεν είναι δεδομένο ότι θα έχεις κ διδακτική επάρκεια μετά. Νομίζω πως παίζει ρόλο τα μαθήματα που θα επιλέξεις στο πανεπιστήμιο. Πρέπει να δηλώσεις εκπαιδευτικά μαθήματα (αγωγής) που στο τέλος να μαζέψεις κάποιες μονάδες για να πάρεις την διδακτική επάρκεια. Π.χ. στο δικό μου τμήμα είχε μαθήματα αγωγής όμως δεν ήταν αρκετά για την επάρκεια. Σκέψου ότι η κατεύθυνση που είχα πάρει τότε στο Πανεπιστήμιο, ήταν η "εξ αποστάσεως εκπαίδευση ενηλίκων" αλλά δεν έχω επάρκεια!!

Φαντάσου να σπουδάσεις Οικονομολόγος. Θεωρητικά, μπορείς να διδάξεις αρχές οικονομικής θεωρίας στο λύκειο, αλλά το πανεπιστήμιο από μόνο του δε σου δίνει επάρκεια, θέλει κ ασπαιτε δυστυχώς.. Φαντάζομαι πχ για φιλόλογους, ότι θα παίρνουν επάρκεια λόγω των μαθημάτων που θα σπουδάζουν, αλλά δεν είμαι κ σίγουρη. 

Επεξ/σία από MarikaPiou
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MarikaPiou είπε

Δυστυχώς δεν είναι δεδομένο ότι θα έχεις κ διδακτική επάρκεια μετά. Νομίζω πως παίζει ρόλο τα μαθήματα που θα επιλέξεις στο πανεπιστήμιο. Πρέπει να δηλώσεις εκπαιδευτικά μαθήματα (αγωγής) που στο τέλος να μαζέψεις κάποιες μονάδες για να πάρεις την διδακτική επάρκεια. Π.χ. στο δικό μου τμήμα είχε μαθήματα αγωγής όμως δεν ήταν αρκετά για την επάρκεια. Σκέψου ότι η κατεύθυνση που είχα πάρει τότε στο Πανεπιστήμιο, ήταν η "εξ αποστάσεως εκπαίδευση ενηλίκων" αλλά δεν έχω επάρκεια!!

Φαντάσου να σπουδάσεις Οικονομολόγος. Θεωρητικά, μπορείς να διδάξεις αρχές οικονομικής θεωρίας στο λύκειο, αλλά το πανεπιστήμιο από μόνο του δε σου δίνει επάρκεια, θέλει κ ασπαιτε δυστυχώς.. Φαντάζομαι πχ για φιλόλογους, ότι θα παίρνουν επάρκεια λόγω των μαθημάτων που θα σπουδάζουν, αλλά δεν είμαι κ σίγουρη. 

Μιλας νομιζω για 1-2 μαθηματα, σαν επιλεγομενα σχολης. Εγω μιλαω για ολοκληρα πτυχια στα Παιδαγωγικα, ειτε σε προπτυχιακο ειτε σε μεταπτυχιακο επιπεδο.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, MarikaPiou είπε

Α, οκ κατάλαβα τι εννοείς. Νόμιζα στην αρχή ότι εννοούσες κάποιο μεταπτυχιακό που δίνει διδακτική επάρκεια. Το πρώτο μου πτυχίο ήταν στην Πολιτισμική Τεχνολογία κ Επικοινωνία και μας έχουν εντάξει στο ΠΕ86 (πρώην ΠΕ19). Και εκεί τότε, δεν έπαιρνες διδακτική επάρκεια μόνο από το Πανεπιστήμιο, έπρεπε να κάνεις ένα χρόνο ΑΣΠΑΙΤΕ για έχεις δικαίωμα διδασκαλίας. Τώρα πιά νομίζω πως έχουν αλλάξει το πρόγραμμα σπουδών και εκεί, κ πλέον αν πάρεις τα κατάλληλα μαθήματα, μπορείς να πάρεις επάρκεια από το τμήμα εκείνο. 

Τώρα δεν σπουδάζω πληροφορική στο ΕΑΠ, αλλά κάτι άλλο. 

Ευχαριστώ πάντως.

Δεν δίνει μόνο η ασπαιτε παιδαγωγική επάρκεια. Αυτό σου λέμε. Υπάρχει και ΦΕΚ. Επιπλέον επειδή σπούδαζε και η ξαδέρφη μου την εν λόγω σχολή με σένα στη Μυτιλήνη σου λέω ότι τώρα έβαλαν μαθήματα να παίρνεις την παιδαγωγική επάρκεια. Δεν δίνει μόνο η Ασπαιτε παιδαγωγική επαρκεια

Δημοσ.

Καραγκιοζιλίκια της Ελλάδας.. τελειώνεις πληροφορική/χημικός/βιολόγος/μαθηματικός και σε έχουν να ψάχνεσαι αν μπορείς να διδάξεις (παιδαγωγική επάρκεια) και αν ξέρεις να χρησιμοποιείς word (ECDL). Δηλαδή αν τελειώνεις μια τέτοια σχολή και δεν μπορείς να διδάξεις σε μαθητές και να χρησιμοποιήσεις office, ε ας τις κλείσουν ρε παιδιά.

• Sad 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

Δηλαδή αν τελειώνεις μια τέτοια σχολή και δεν μπορείς να διδάξεις σε μαθητές και να χρησιμοποιήσεις office, ε ας τις κλείσουν ρε παιδιά.

Διδακτική επάρκεια δεν εννοούμε να γνωρίζεις το αντικείμενο του μαθήματος. Πρέπει να ξέρεις να το επικοινωνείς και να είσαι μεταδοτικός σε μαθητές που δεν έχει καμία σχέση με το πόσο επαρκής είσαι σαν επιστήμονας.

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Διδακτική επάρκεια δεν εννοούμε να γνωρίζεις το αντικείμενο του μαθήματος. Πρέπει να ξέρεις να το επικοινωνείς και να είσαι μεταδοτικός σε μαθητές που δεν έχει καμία σχέση με το πόσο επαρκής είσαι σαν επιστήμονας.

Πρώτον το επικοινωνώ δεν είναι μεταβατικό ρήμα. Δεύτερον, στα 4 χρόνια ενός πανεπιστημίου δεν μπορούν να ενταχθούν τα μαθήματα που θα επιτρέψουν την διδασκαλία; Πρέπει να υπάρχει η ΑΣΠΑΙΤΕ να παίρνει τα λεφτά ανθρώπων που προσπαθούν να γίνουν καθηγητές; Όλοι οι καθηγητές που είχαμε ως μαθητές είχαν περάσει από αυτή τη διαδικασία; Και αν ναι, πως γίνεται τόσοι ακατάλληλοι άνθρωπου να κρίθηκαν κατάλληλοι για διδασκαλία; 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...