Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα.

Το PC που είχα στήσει πριν 9 χρόνια άρχισε σιγά-σιγά να τα φτύνει, οπότε ήρθε η ώρα για ριζική αλλαγή.

Τα μόνα πράγματα που αλλάχθηκαν από το 2013 είναι το τροφοδοτικό και η κάρτα γραφικών (2 φορές)

Βοήθησε αρκετά το θέμα του συμφορουμίτη, αλλά δεν ήθελα να μπω να γράψω εκεί και να του το κάνω hijack. 

Είμαι σε παρόμοια φάση, VFM all around PC με χαλαρό gaming (Lol, Valorant).

Θέλω οπωσδήποτε CPU με ενσωματωμένα γραφικά, για να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου σε περίπτωση που η GPU παραδώσει πνεύμα και να είμαι άνετος για αγορά καινούριας.

Το σύστημα αποτελείται από:

CPU: AMD FX-6300

MOBO: Gigabyte GA-970A-UD3 

Ram: G.SKILL 2 x 4GB DDR3 1866Mhz 

GPU: R9 280X (την πήρα μεταχειρισμένη πριν κάνα χρόνο)

PSU: Thermaltake Smart SE 530W 80+ Bronze (αγορασμένο πέρυσι)

SSD: Kingston 120GB SSD V300+ SATA III + διάφοροι HDDs

2 Monitors, 2k + 1080p

Έτσι όπως τα βλέπω χρειάζομαι mobo, cpu, ram, ssd και σκέφτομαι για τα παρακάτω:

MSI B550 Gaming Plus

AMD Ryzen 5600G

Crucial Ballistix 2x8GB 360MHz

970 EVO Plus

+ κουτί

Budget συγκεκριμένο δεν υπάρχει, πέραν του vfm προσανατολισμού

Προτάσεις, σχόλια, ενστάσεις καλοδεχούμενες

Ευχαριστώ!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Pa0ki είπε

Καλησπέρα στην παρέα.

Το PC που είχα στήσει πριν 9 χρόνια άρχισε σιγά-σιγά να τα φτύνει, οπότε ήρθε η ώρα για ριζική αλλαγή.

Τα μόνα πράγματα που αλλάχθηκαν από το 2013 είναι το τροφοδοτικό και η κάρτα γραφικών (2 φορές)

Βοήθησε αρκετά το θέμα του συμφορουμίτη, αλλά δεν ήθελα να μπω να γράψω εκεί και να του το κάνω hijack. 

Είμαι σε παρόμοια φάση, VFM all around PC με χαλαρό gaming (Lol, Valorant).

Θέλω οπωσδήποτε CPU με ενσωματωμένα γραφικά, για να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου σε περίπτωση που η GPU παραδώσει πνεύμα και να είμαι άνετος για αγορά καινούριας.

Το σύστημα αποτελείται από:

CPU: AMD FX-6300

MOBO: Gigabyte GA-970A-UD3 

Ram: G.SKILL 2 x 4GB DDR3 1866Mhz 

GPU: R9 280X (την πήρα μεταχειρισμένη πριν κάνα χρόνο)

PSU: Thermaltake Smart SE 530W 80+ Bronze (αγορασμένο πέρυσι)

SSD: Kingston 120GB SSD V300+ SATA III + διάφοροι HDDs

2 Monitors, 2k + 1080p

Έτσι όπως τα βλέπω χρειάζομαι mobo, cpu, ram, ssd και σκέφτομαι για τα παρακάτω:

MSI B550 Gaming Plus

AMD Ryzen 5600G

Crucial Ballistix 2x8GB 360MHz

970 EVO Plus

+ κουτί

Budget συγκεκριμένο δεν υπάρχει, πέραν του vfm προσανατολισμού

Προτάσεις, σχόλια, ενστάσεις καλοδεχούμενες

Ευχαριστώ!

Εγω δεν βλεπω κατι που πρεπει ν'αλλαξεις σ'αυτα που επελεξες ή να προταθει κατι αλλο , προχωρα με τα συγκεκριμενα διαλεγοντας καταστημα που σε βολευει

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά τι εννοείς τα φτύνει το pc σου; Λογικά σε καλύπτει απ'οσο καταλαβαίνω.

Από την στιγμή που έχεις gpu αλλά και τα παιχνίδια που κοιτάς δεν είναι υψηλών απαιτήσεων θα σου έλεγα να κοιτάξεις σε intel.

Στα λεφτά που θα δώσεις μπορείς να πάρεις 12400 μαζί με ένα οκ b660 board, στα ίδια περίπου χρήματα, αγοράζοντας χειρότερα ενσωματωμένα γραφικά αλλά κερδίζοντας φοβερά σε επεργαστική επίδοση.

Αν έχεις απαιτήσεις για Atx board μένεις σε Amd διαφορετικά θα πρέπει να ανεβάσεις budget. Αν μείνεις με  Amd και θες να ρίξεις λίγο κόστος  μπορείς να σκεφτείς να μείνεις και σε b450 μητρική, θυσιάζοντας μονάχα την αναβαθμισιμότητα του συστήματος (ο 5600g δεν χάνει κάτι ουσιαστικό από το b450 chipset)

Γενικά έχεις επιλέξει πολύ καλά κομμάτια.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 3
Δημοσ.

O 5600g εχει θεση στην περιπτωση που δεν υπαρχει καρτα γραφικων.

Εφοσον στην περιπτωση σου υπαρχει για μενα πας σε intel ναι μεν με γραφικα αλλα υποδεεστερα του 5600g.

Εαν δεν υπαρχει προβλημα για 50 ευρω ακομα θα επελεγα 12600 (στα ιδια ακριβως χρηματα με τον 5600g) με τα uhd 770 γραφικα

και την MSI Pro Z690-P.

Ειδαλλως 12400 οπως σου προτεινε ο Νικολας με Β660.

Τα υπολοιπα οπως τα εχεις δισκο και μνημες ειναι top.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Kthulhou είπε

καλό θα ήταν αυτοί να αφαιρεθούν εντελώς, θα "φρενάρουν" το σύστημα

Πώς το φρενάρουν?

2 500άρηδες έχω, λόγω μικρού SSD. 

Αν πάω τώρα σε 1TB SSD η αλήθεια είναι ότι δεν θα μου λείψουν

2 ώρες πριν, nickol-us είπε

Βασικά τι εννοείς τα φτύνει το pc σου; Λογικά σε καλύπτει απ'οσο καταλαβαίνω.

Από την στιγμή που έχεις gpu αλλά και τα παιχνίδια που κοιτάς δεν είναι υψηλών απαιτήσεων θα σου έλεγα να κοιτάξεις σε intel.

Στα λεφτά που θα δώσεις μπορείς να πάρεις 12400 μαζί με ένα οκ b660 board, στα ίδια περίπου χρήματα, αγοράζοντας χειρότερα ενσωματωμένα γραφικά αλλά κερδίζοντας φοβερά σε επεργαστική επίδοση.

Αν έχεις απαιτήσεις για Atx board μένεις σε Amd διαφορετικά θα πρέπει να ανεβάσεις budget. Αν μείνεις με  Amd και θες να ρίξεις λίγο κόστος  μπορείς να σκεφτείς να μείνεις και σε b450 μητρική, θυσιάζοντας μονάχα την αναβαθμισιμότητα του συστήματος (ο 5600g δεν χάνει κάτι ουσιαστικό από το b450 chipset)

Γενικά έχεις επιλέξει πολύ καλά κομμάτια.

Όσο να 'ναι δείχνει την ηλικία του πλέον.

Έχει και θέμα με θερμοκρασίες και πλέον δεν έχω όρεξη για άνοιγμα/καθάρισμα/αλλαγή πάστας και μετά από 2 μήνες πάλι τα ίδια.

Γενικά μου την έχει δώσει, ούτε το παλιό κουτί θέλω να κρατήσω :ph34r:

Η πρόταση για Intel ταιριάζει καλύτερα μου φαίνεται.

Τα ενσωματωμένα γραφικά τα θέλω πιο πολύ ως back up plan σε περίπτωση που τα φτύσει η κάρτα ξαφνικά, μιας και έχω να γράψω την πτυχιακή μου τους επόμενους μήνες. οκ και για κάνα παιχνιδάκι. Δεν είναι εποχή να ψάχνεις να βρεις gpu με τις τιμές που παίζουν

2 ώρες πριν, JDROGAS είπε

O 5600g εχει θεση στην περιπτωση που δεν υπαρχει καρτα γραφικων.

Εφοσον στην περιπτωση σου υπαρχει για μενα πας σε intel ναι μεν με γραφικα αλλα υποδεεστερα του 5600g.

Εαν δεν υπαρχει προβλημα για 50 ευρω ακομα θα επελεγα 12600 (στα ιδια ακριβως χρηματα με τον 5600g) με τα uhd 770 γραφικα

και την MSI Pro Z690-P.

Ειδαλλως 12400 οπως σου προτεινε ο Νικολας με Β660.

Τα υπολοιπα οπως τα εχεις δισκο και μνημες ειναι top.

Με +100€ πάω σε 12600+MSI Pro Z690-P, αν αξίζει δεν υπάρχει θέμα

Επεξ/σία από Pa0ki

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...