Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum, ελπίζω να μπορείτε να με βοηθήσετε με ένα θέμα που αντιμετωπίζω. Άνοιξα σήμερα το Pc μου να το καθαρίσω και επειδή έχουν περάσει χρόνια είπα να αλλάξω και πάστα στον επεξεργαστή ( gigabyte z170x gaming, i5 7600k). Μετά το καθάρισμα ο υπολογιστής postάρει, μπαίνει κανονικά στο bios και τα αναγνωρίζει όλα αλλά αν πάει να προχωρήσει, αρχίζει συνεχόμενα restart μόλις η μητρική γράψει τον κώδικα A2. Δοκίμασα να βγάλω ότι δεν ήταν απολύτως απαραίτητο, έκανα και clear CMOS αλλα τίποτα. Έχω κάνει ζημιά στην μητρική ή μπορεί να είναι κάτι που διορθώνεται?

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Α2 είναι θέμα με τη συσκευή που μπουτάρει. Κοίτα τον δίσκο SSD-NvME που έχεις το λειτουργικό αν πατάει σωστά συνδεσμολογία ή αν έχασε τη ρύθμιση στο bios.

• Like 1
Δημοσ.

Έβγαλα τον nvme που είχα και έβαλα στην θέση του έναν συμβατικό σκληρό που είχα και το στικάκι με τα windows να δω αν μπαίνει, αλλά πάλι κάνει τα ίδια

Δημοσ.

κλείσε διακόπτη τροφοδοτικού.

αφαίρεσε μπαταρία μητρικής.

ξεσύνδεσε τα πάντα εκτός μια μνήμη, τον νβμε, την κάρτα γραφικών.

μπες bios και όρισε ξανά τον nvme στο boot order και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις.

αναμένω feedback

• Like 1
Δημοσ.

Αγαπητέ καλησπέρα,

αν οι παραπάνω προτάσεις δεν έχουν επιτυχία κάνε μια δοκιμή με τις μνήμες. Είτε αν έχεις δοκίμασε άλλες, είτε βγάλε, καθάρισε και επανατοποθέτησε τις ίδιες.

Καλό θα ήταν να μας έδειχνες και μια όσο το δυνατόν καθαρή φωτό της μητρικής.

Αναμένουμε νέα σου.

• Like 1
Δημοσ.

για ρίξε μια πολύ κοντινή και προσεκτική ματιά μήπως με το βάλε-βγάλε έχει στραβώσει κάποιο pin στο socket του επεξεργαστή 

• Like 1
Δημοσ.

Τα δοκίμασα όλα έβαλα άλλο τροφοδοτικό, έβγαλα την μητρική απο το κουτί, έβαλα άλλη μνήμη, ξανακαθάρησα την πάστα έβγαλα την μπαταρία αλλά τα ίδια. Για τα pins δεν ξέρω αλλά δεν έβγαλα τον επεξεργαστή απο το socket για να στραβώσουν.

IMG_20220123_214752(1).jpg

IMG_20220123_214138(1).jpg

IMG_20220123_214029(1).jpg

Δημοσ.

A2 = boot media detection error

1. Μήπως άλλαξες port στον δίσκο;
  2. Μήπως αντί UEFI όρισες legacy boot;
  3. Μήπως υπάρχουν και άλλοι δίσκοι που συνδέθηκαν σε άλλα ports από αυτά που ήταν αρχικά;
  • Like 2
Δημοσ.

1 και 3 όχι.

2: τα settings είναι αυτά μετά απο το clear CMOS που έκανα, άλλα δοκίμασα όλους τους συνδιασμούς legacy/ UEFI, Windows 8&10/other OS

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, boudito είπε

1 και 3 όχι.

2: τα settings είναι αυτά μετά απο το clear CMOS που έκανα, άλλα δοκίμασα όλους τους συνδιασμούς legacy/ UEFI, Windows 8&10/other OS

Πάντως φίλε μου, αυτός ο κωδικός debug σημαίνει ότι δεν βρίσκει τον δίσκο, ή, τον loader του λειτουργικού. Προς αυτή την κατεύθυνση να ψάξεις, αποκλειστικά.

Δημοσ.

δοκίμασες να βάλεις τον δίσκο σε άλλο sata port και με άλλο καλώδιο; 

επίσης ο δίσκος έχει λειτουργικό ; διότι παραπάνω ανέφερες κάτι και για ένα φλασάκι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, boudito είπε

Τα δοκίμασα όλα έβαλα άλλο τροφοδοτικό, έβγαλα την μητρική απο το κουτί, έβαλα άλλη μνήμη, ξανακαθάρησα την πάστα έβγαλα την μπαταρία αλλά τα ίδια. Για τα pins δεν ξέρω αλλά δεν έβγαλα τον επεξεργαστή απο το socket για να στραβώσουν.

IMG_20220123_214752(1).jpg

IMG_20220123_214138(1).jpg

IMG_20220123_214029(1).jpg

Τα pin μπορεί να λυγίσουν αν σφίξεις πολύ την ψύκτρα. Οπότε πιστεύω καλό θα ήταν να το τσεκαρεις. το έχω πάθει γι'αυτό στο λέω.

Επεξ/σία από kallonos
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μηπως ανοιξατε το τροφοδοτικο για να το καθαρισετε? Επισης, χρησιμοποιησατε σπρει καθαρισμου σε καποιο σημειο?

Βεβαιωθηκατε οτι δεν εχει παγιδευτει καποιο βιδακι πισω απο το motherboard?

Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο που δεν καλυφθηκε απο τους υπολοιπους member φιλους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...