stark Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά. Έχοντας εδώ και κάποια χρόνια το σετάκι Keyboard / Mouse Microsoft Wireless Desktop 900, το οποίο είχα πάρει επειδή μου άρεσε πολύ το πληκτρολόγιό του (flat χαμηλού προφίλ πλήκτρα, κλπ), έχω πρόβλημα με το ποντίκι του set. Συγκεκριμένα έχει θέμα με το vertical scrolling, το οποίο δεν είναι τόσο smooth όσο θα έπρεπε. Πολλές φορές κατά το scroll down / up οι σελίδες έχουν το effect του "ελατηρίου", δηλαδή κάνουν μια μικρή (ας πούμε) "διορθωτική" κίνηση προς τα πάνω ή προς τα κάτω μέχρι να μείνουν σταθερές, κι αυτό φαίνεται περισσότερο όταν πας τέρμα πάνω, οπότε και η σελίδα φτάνει στο ανώτερο άκρο, και εκεί κατεβαίνει ελάχιστα και ανεβαίνει ξανά. Φυσικά αυτό δημιουργεί κούραση, εκνευρισμό και μερικές φορές και ζάλη. Το αστείο είναι ότι επειδή είχε πέσει καφές πάνω στο πληκτρολόγιο του πρώτου set, και σταμάτησε να δουλεύει παρόλο που το είχα καθαρίσει με νερό, κλπ, το είχα ξαναπάρει το set. Καθόλου περιέργως και το ποντίκι του 2ου σετ έχει το ίδιο θέμα. Προσωρινά τώρα έχω κουμπώσει ένα ποντίκι Logitech M150 από ένα άλλο παλαιότερο set που έχω κρατήσει, και η συμπεριφορά του είναι σαφώς πιο σωστή, χωρίς τα περίεργα του Microsoft ποντικιού. Σωστό και σταθερό scrolling, καλύτερη αίσθηση ροδέλας, κλπ. Όμως κι αυτό φαίνεται να είναι στα τελευταία του, το καπάκι της μπαταρίας είναι έτοιμο να φύγει, και κάπως έτσι ψάχνω ένα σχετικά καλό ποντίκι. Ανεξάρτητο, με τον πομπό του, καθότι το πληκτρολόγιο που έχω θα το κρατήσω. Θα ήθελα τις προτάσεις και τη βοήθειά σας στην επιλογή. Δεν παίζω παιχνίδια, δεν με ενδιαφέρει το οριζόντιο scrolling, θέλω το ποντίκι να είναι ασύρματο, κανονικού προς μεγάλου μεγέθους κι όχι midi / mini / laptop oriented, δεν με πειράζει να ακούγεται το κλικ όταν πατάω το αριστερό και το δεξί πλήκτρο, ούτε να κάνει θόρυβο η ροδέλα όταν την γυρίζω. Δουλεύω σε γραφείο με λουστραρισμένη επιφάνεια κι έχω μείνει λίγο πίσω σε σχέση με τις τεχνολογίες - π.χ. αν είναι καλό να είναι optical ή laser, ή κάτι άλλο. Επίσης θα ήθελα οι μπαταρίες να κρατάνε καιρό, να μη χρειάζεται κάθε 2-3 μήνες να τις αλλάζω. Ιδανικά θα ήθελα να μην έχει extra πλήκτρα πέρα από τα βασικά, αλλά είμαι ανοιχτός και σε αυτό αν βρεθεί κάτι πραγματικά καλό, και δεν με ενοχλούν αυτά τα extra πλήκτρα, ή θα μπορώ να τα αξιοποιήσω. χρήση του ποντικιού θα είναι κατά βάση για browsing κι όχι για productivity / MS Office / Excel / κλπ. Αν είναι και κάπως εργονομικό, ακόμα καλύτερα. Το budget είναι σχετικά περιορισμένο, καθότι δεν θέλω να δώσω περισσότερα από -ας πούμε- 30 - 40 ευρώ. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2022 από stark
Apollonian Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Ένα πολύ ποιοτικό και άνετο ασύρματο ποντίκι για δουλειές γραφείου είναι αυτό. Οικονομικό, κομψό και άρτια λειτουργικό. 1
devil-ji Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Logitech g502 απο μενα. Επισης καλο θα ηταν να δοκιμασεις πως καθεται στο χερι σου το καθε ποντικι πριν αγορασεις.
vaggos231 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 10 λεπτά πριν, devil-ji είπε Logitech g502 απο μενα. Επισης καλο θα ηταν να δοκιμασεις πως καθεται στο χερι σου το καθε ποντικι πριν αγορασεις. φιλε ασυρματο θελει το παιδι, η εκδοση του 502 ασυρματη εχει 150 ευρω. https://www.skroutz.gr/s/21798615/Logitech-MX-Anywhere-2S-Ασύρματο-Bluetooth-Mini-Ποντίκι-Μαύρο.html αλλα ιδανικα https://www.skroutz.gr/s/10180150/Logitech-M720-Triathlon-Ασύρματο-Ποντίκι-Μαύρο.html δωσε τα λεφτα παραπανω... 1
devil-ji Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Whoops! My bad.. Για ασυρματο εβλεπα αυτα αλλα το permormance mx που εχω κραταει ακομα https://www.skroutz.gr/s/9471016/Verbatim-8-Button-Wireless-Blue-LED-Mouse-Ποντίκι-Γκρι.html https://www.skroutz.gr/s/19993920/Logitech-MX-Master-3-Ασύρματο-Bluetooth-Ποντίκι-Graphite.html 1
stark Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) ΟΚ οπότε οι επιλογές για κάτι ποιοτικό (ή έστω και VFM σε κάποιες περιπτώσεις) είναι πάνω - κάτω οι εξής (τιμές με σχετικά άμεση διαθεσιμότητα): Verbatim 8-Button Wireless Blue LED (~24 €) - VFM σύμφωνα με τα reviews - Δεν υπάρχει επίσημο software για customization των κουμπιών, αλλά προτείνεται αυτό: https://www.freeware.de/download/x-mouse-button-control/ - Οι default λειτουργίες του είναι αυτές: https://www.verbatim-europe.co.uk/en/support-centre/?part_no=49041 - Παίρνει 2 ΑΑ μπαταρίες Logitech Marathon Mouse M705 (~ 34-38 €) - Ύψος: 109 mm / Πλάτος: 71 mm / Βάθος: 42 mm / Βάρος (με τις μπαταρίες): 135 g - Παίρνει 2 ΑΑ μπαταρίες / διάρκεια έως 36 μήνες Logitech SIGNATURE M650 (~40 €) - Ύψος: 107,19 mm / Πλάτος: 61,80 mm / Βάθος: 37,8 mm / Βάρος: 101,2 g - Νέο mouse από την Logitech / άρα μη δοκιμασμένο ακόμα - Βγαίνει σε μεγέθη και μπορώ να επιλέξω το Large - Προς το παρόν το βρίσκω μόνο με παραγγελία εδώ: https://www.websupplies.gr/pontiki-logitech-signature-m650-large-wireless-graphite-910-006236 - Παίρνει 1 ΑΑ μπαταρία / έως 24 μήνες Logitech M720 Triathlon (~50 €) - Ύψος: 115 mm / Πλάτος: 74 mm / Βάθος: 45 mm / Βάρος (με τις μπαταρίες): 135 g - Παίρνει 1 ΑΑ μπαταρία / διάρκεια έως 24 μήνες Logitech MX Anywhere 2S (~58 €) - Ύψος: 100.3 mm / Πλάτος: 61.6 mm / Βάθος: 34.4 mm / Βάρος: 106 g - Επαναφορτιζόμενη μπαταρία / Up to 70 days on a single full charge / Micro-USB cable for recharging Logitech MX Master 3 (~90 €) - Ύψος: 124,9 mm / Πλάτος: 84,3 mm / Βάθος: 51 mm / Βάρος: 141 g - Επαναφορτιζόμενη μπαταρία / Up to 70 days on a single full charge / USB-C cable for recharging Μια σύγκριση μεταξύ κάποιων από τα Logitech. Ok μπλέξαμε τώρα ! Το Logitech MX Anywhere 2S μου φαίνεται μικρό (από ότι βλέπω θεωρείται κατηγορία mini), το MX Master 3 μου αρέσει που έχει τις μεγαλύτερες διαστάσεις, απλά είναι ακριβό το άτιμο (δεν το αποκλείω αν όντως είναι τόσο σούπερ, πάντως). Ευπρόσδεκτα σχόλια από συμφρουμίτες που είχαν / έχουν κάποια από αυτά και θα ήθελαν να δώσουν feedback και συμβουλές, τι να αποφύγω, τι δεν τους άρεσε, τι βρήκαν καλύτερο και τι χειρότερο από την εμπειρία τους, κλπ. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2022 από stark
stark Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Μετά από reviews που διάβασα, videos που είδα, κλπ, μάλλον είμαι μεταξύ των παρακάτω δύο - για ένα σχετικά συγκρατημένο budget: Logitech Marathon Mouse M705 (~ 34-38 €) - Ύψος: 109 mm / Πλάτος: 71 mm / Βάθος: 42 mm / Βάρος (με τις μπαταρίες): 135 g - Παίρνει 2 ΑΑ μπαταρίες / διάρκεια έως 36 μήνες Logitech M720 Triathlon (~50 €) - Ύψος: 115 mm / Πλάτος: 74 mm / Βάθος: 45 mm / Βάρος (με τις μπαταρίες): 135 g - Παίρνει 1 ΑΑ μπαταρία / διάρκεια έως 24 μήνες Μου αρέσει που το M720 είναι μεγαλύτερο από το M705 (έστω και ελάχιστα) και γενικά φαίνεται πιο στιβαρό και με καλύτερη αίσθηση στην αφή, από όσα λένε όλοι. Από την άλλη, για το Μ720 πληρώνεις 15 ευρώ παραπάνω ανάμεσα στ' άλλα και για 3 συσκευές / bluetooth, που εγώ δεν τα χρειάζομαι. Το ποντίκι θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά στον desktop υπολογιστή μου. Ενώ στην περίπτωση που αποφασίσω να υπερβώ το budget κοιτάζω αυτό: Logitech MX Master 3 (~90 €) - Ύψος: 124,9 mm / Πλάτος: 84,3 mm / Βάθος: 51 mm / Βάρος: 141 g - Επαναφορτιζόμενη μπαταρία / Up to 70 days on a single full charge / USB-C cable for recharging Φαίνεται να έχει το καλύτερο μέγεθος / πολύ καλό ανατομικό σχήμα - πολύ σημαντικό, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα αξιοποιήσω όλα αυτά τα κουμπιά και τις δυνατότητες. 1
vaggos231 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 πολυ καλα το σκεφτεσαι, στα 90 το mx master 3 ειναι ΚΟΡΥΦΑΙΟ, και εργονομικα και απο δυνατοτητες και ολα. ωστοσο εγω επιμενω στο 720 λογω σχηματος. Τωρα νομιζω οτι οποιο και να παρεις θα βγεις ασπροπροσωπος. τα mx master ειναι ποντικια που τα αγοραζεις μια φορα και μετα κολλας σε αυτη τη σειρα. αλλα ειναι και 90 ευρω που για απλη χρηση τσουζουν.
stark Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, vaggos231 είπε πολυ καλα το σκεφτεσαι, στα 90 το mx master 3 ειναι ΚΟΡΥΦΑΙΟ, και εργονομικα και απο δυνατοτητες και ολα. ωστοσο εγω επιμενω στο 720 λογω σχηματος. Τωρα νομιζω οτι οποιο και να παρεις θα βγεις ασπροπροσωπος. τα mx master ειναι ποντικια που τα αγοραζεις μια φορα και μετα κολλας σε αυτη τη σειρα. αλλα ειναι και 90 ευρω που για απλη χρηση τσουζουν. Νομίζω ότι μεταξύ των δύο πρώτων (Μ720 και M705), κλίνω προς το M705 για το λόγο ότι ουσιαστικά μιλάμε για παρόμοιο σχήμα (αν έχω καταλάβει καλά) και εργονομία, με τη διαφορά ότι το M705 δεν έχει τα παρακάτω, τα οποία και δε καίγομαι να τα έχω σαν features: - Linux support - Bluetooth / Multi Device - Flow / Easy Switch Technology - Thumb button Δηλαδή ανάμεσα σε M720 και M705 θα προτιμούσα το M720 μόνο για λόγους αισθητικούς καθώς και επειδή είναι ελαφρώς μεγαλύτερο (έχω σχετικά μεγάλα χέρια). Όμως δεν ξέρω αν αξίζει η διαφορά των 15 ευρώ για features που δεν με ενδιαφέρουν και τους παραπάνω λόγους. Το MX Master 3 νομίζω θα το έπαιρνα μόνο σε καμιά σούπερ προσφορά που θα το κατέβαζε αρκετά πιο κάτω (βλέπω στο ιστορικό έχει πέσει και στα 68,57 € στο παρελθόν). Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2022 από stark 1
vaggos231 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 5 ώρες πριν, stark είπε Νομίζω ότι μεταξύ των δύο πρώτων (Μ720 και M705), κλίνω προς το M705 για το λόγο ότι ουσιαστικά μιλάμε για παρόμοιο σχήμα (αν έχω καταλάβει καλά) και εργονομία, με τη διαφορά ότι το M705 δεν έχει τα παρακάτω, τα οποία και δε καίγομαι να τα έχω σαν features: - Linux support - Bluetooth / Multi Device - Flow / Easy Switch Technology - Thumb button Δηλαδή ανάμεσα σε M720 και M705 θα προτιμούσα το M720 μόνο για λόγους αισθητικούς καθώς και επειδή είναι ελαφρώς μεγαλύτερο (έχω σχετικά μεγάλα χέρια). Όμως δεν ξέρω αν αξίζει η διαφορά των 15 ευρώ για features που δεν με ενδιαφέρουν και τους παραπάνω λόγους. Το MX Master 3 νομίζω θα το έπαιρνα μόνο σε καμιά σούπερ προσφορά που θα το κατέβαζε αρκετά πιο κάτω (βλέπω στο ιστορικό έχει πέσει και στα 68,57 € στο παρελθόν). εχε στον νου οτι το 720 "γερνει" και λιγο στο πλαι, κατι που βοηθαει τον καρπο. η αληθεια επιμενω στο 720 γιατι εχω πιασει και τα δυο και το βρηκα ανωτερο απο αποψη βολης 1
stark Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, vaggos231 είπε εχε στον νου οτι το 720 "γερνει" και λιγο στο πλαι, κατι που βοηθαει τον καρπο. η αληθεια επιμενω στο 720 γιατι εχω πιασει και τα δυο και το βρηκα ανωτερο απο αποψη βολης Thanks για το feedback. Γνωρίζεις αν μπορούμε στα δύο side buttons των M705 / Μ720 να κάνουμε map - μέσω του "Logitech Options" το Windows volume control ; Δηλαδή με το ένα button να μειώνεται και με το άλλο να αυξάνεται η ένταση του ήχου; Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2022 από stark
[email protected] Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 G305 το έχω 2 χρόνια χωρίς πρόβληματα
crimsonwall Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Αν μπορεις να ανεβεις στο 60αρι δες και τα mx master 1/2. Εχω το 1 και ειμαι υπερευχαριστημενος
mp44christos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 G305 (30 με 40 ευρω) η ενα απο τα mx master στα ~60. Αν θες για gaming παρε το g305 ειναι τρομερο value.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα