Christos c_k Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα Παιδια θα ηθελα γνωμη Στο αριστερό μου μάτι έχω αστιγματισμό -1,75 160° και μυωπια 4.50 και αναρωτιέμαι αν oι Acuvue oasys με καμπυλοτητα 8,8 (το 8.4 της ιδιας εταιριας δεν μου κανει) θα είναι πιο άνετοι γιατί οι Bausch and Lomb Ultra (8.5) δεν είναι πια τόσο καλoι για μένα. . Λογω του αστιγματισμού δηλαδη μηπως χρειαζεται να παω σε μεγαλύτερη καμπυλότητα; Τι να προτιμησω λετε? Bausch and Lomb Ultra 8.5 ή Acuvue Oasys δεκπανθημερους με 8.8? ΥΓ Δεν ενδιαφερομαι να φορεσω τορικούς. Ευχαριστώ
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Εξισορροπείς κάπως τον αστιγματισμό; Όσο για την καμπυλότητα, θα έλεγα να ρωτήσεις τον οφθαλμίατρο ή τον οπτικό σου, ώστε να ξέρεις σε ποιες καμπυλότητες μπορείς να παίξεις (ένα πάνω - ένα κάτω, δεν θα κάνει τρελή διαφορά, θα είναι οκ). Από εκεί και πέρα, είναι πώς θα κάτσει ο κάθε φακός στον καθένα μας. Θα πρέπει να κάνεις τις δοκιμές σου, για να δεις ποιος σου είναι πιο καλός. Εξ αρχής θ' απέκλεια μόνο τους Ultra, αφού λες πως δεν σε ικανοποιούν.
Christos c_k Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 17 λεπτά πριν, Mrs. Hyde είπε Εξισορροπείς κάπως τον αστιγματισμό; Όσο για την καμπυλότητα, θα έλεγα να ρωτήσεις τον οφθαλμίατρο ή τον οπτικό σου, ώστε να ξέρεις σε ποιες καμπυλότητες μπορείς να παίξεις (ένα πάνω - ένα κάτω, δεν θα κάνει τρελή διαφορά, θα είναι οκ). Από εκεί και πέρα, είναι πώς θα κάτσει ο κάθε φακός στον καθένα μας. Θα πρέπει να κάνεις τις δοκιμές σου, για να δεις ποιος σου είναι πιο καλός. Εξ αρχής θ' απέκλεια μόνο τους Ultra, αφού λες πως δεν σε ικανοποιούν. οχι θα τον αφησω ως εχει. Με ενδιαφερει περισσοτερο η ανεση.. Δεν ξερω ρε συ νομιζω οτι δεν μου λενε την αληθεια. Κοιταζουν να προωθησουν τις εταιριες τους ο καθενας. Οι Ultra μετα τη δευτερη εβδομαδα πεφτουν αρκετα. Δεν εχω πλεον πολλες επιλογες. Εσυ τι χρησιμοποιείς?
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Αν δεν θες να πας σε τορικούς, λόγω κόστους, τότε συζήτησε με τον οπτικό σου εάν αξίζει να τον εξισορροπήσεις αυξάνοντας τους βαθμούς τής μυωπίας σου. Κατά τ' άλλα, σίγουρα ο καθένας προωθεί τα συμφέροντά του, αλλά δεν έχει να κάνει ότι θα σου δώσει φόλα. Τα πάντα πάνε βάσει μετρήσεων, και μετά είναι πόσο καλά κάθεται ο κάθε φακός στο μάτι σου. Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει εκ των προτέρων. Κανονικά θα πρέπει να σε ξαναδεί φορώντας τους φακούς, αλλά ποιος κάθεται να το κάνει αυτό; Ούτε καμπυλότητα δεν κάθονται να πάρουν. Αν μάθεις, όμως, την καμπυλότητά σου και κάνεις μια έρευνα αγοράς κοιτώντας τα χαρακτηριστικά τού κάθε φακού (ιδιαίτερα σε διαπερατότητα οξυγόνου και περιεκτικότητα νερού (βλ τα θέλουμε ψηλά)), τότε έχεις τις πιθανότητες υπέρ σου. Είναι σημαντικό να έχεις τα σωστά χαρακτηριστικά, ώστε να μην σου είναι ούτε στενοί ούτε χαλαροί. Ένας φακός που εφαρμόζει σωστά στο μάτι, σπάνια θα πέσει ή θα μετακινηθεί. Και, στη περίπτωση που μετακινηθεί, τότε με το να ανοιγοκλείσεις λίγες φορές τα βλέφαρά σου, τσουπ, ήρθε πάλι στη θέση του. Θεωρώ αυτονόητο και δεν θα σταθώ στο ότι οφείλουμε οι ίδιοι να τους εφαρμόζουμε σωστά, να μην μπερδεύουμε τους φακούς μεταξύ τους, να έχουμε την σωστή πλευρά, να τηρούμε τις οδηγίες κλπ κλπ. Θα πρότεινα να κοιτούσες και για οπτικούς που συνεργάζονται με εταιρίες που δίνουν δωρεάν δείγματα. Δεν δίνουν όλοι, οπότε θα πρέπει να το ψάξεις λίγο από οπτικό σε οπτικό. Το λέω αυτό, για να μην πηγαίνεις ν' αγοράζεις και σου βγουν πεταμένα λεφτά, γιατί κυκλοφορούν και σε 3αδες. Δεν ξέρω και τι άλλους έχεις δοκιμάσει. Πχ πολύ καλοί θεωρούνται οι Biofinity τής CooperVision (αυτούς χρησιμοποιώ), οι Air Optix Aqua τής Alcon, οι Acuvue Oasys, που είπες κι εσύ... Αλλά, ξαναλέω, είναι πώς θα κάτσει ο καθένας στο δικό σου μάτι. Ό,τι είναι καλό για μένα, δεν είναι απαραίτητα το ίδιο καλό και για σένα. Μπορείς να τσεκάρεις και αυτό το κατάστημα για φακούς. Πολύ καλές τιμές κι άριστη εξυπηρέτηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις