Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως θα σιγουρευτώ αν το 200ευρω που έχω είναι γνήσιο κι όχι πλαστό ? Αν πάω να το βάλω ΑΤΜ και βγει πλαστό θα το κρατήσει όμως έχω διαβάσει πως πολλές φορές βγάζει κάποιο πλαστό ενώ δεν είναι. ⁉️

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

γιατί τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι πλαστό;

Αγόρασε αυτά στα μηχανηματάκια, στυλό ή πήγαινε σε κάποιον γνωστό (όχι οπουδήποτε) με κατάστημα που έχει το μηχάνημα ελέγχου να στο τσεκάρει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έλεγξέ το με το μάτι, με τα γνωστά χαρακτηριστικά. Εάν δε δεις κάτι περίεργο, βάλτο στο ΑΤΜ. Εάν στο βγάλει πλαστό ενώ ΔΕΝ είναι, θα πιστωθεί στο λογαριασμό σου σε 2-3 ημέρες, αφού θα το ελέγξουν χειροκίνητα. Δε το χάνεις δηλαδή.

Επεξ/σία από Haldol
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Bitbit είπε

γιατί τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι πλαστό;

Αγόρασε αυτά στα μηχανηματάκια, στυλό ή πήγαινε σε κάποιον γνωστό (όχι οπουδήποτε) με κατάστημα που έχει το μηχάνημα ελέγχου να στο τσεκάρει.

Απλά μια υποψία καθώς δεν έχω εμπειρία με 200ευρα , στυλος κάνει όντως δουλειά ?

5 λεπτά πριν, Haldol είπε

Έλεγξέ το με το μάτι, με τα γνωστά χαρακτηριστικά. Εάν δε δεις κάτι περίεργο, βάλτο στο ΑΤΜ. Εάν στο βγάλει πλαστό ενώ ΔΕΝ είναι, θα πιστωθεί στο λογαριασμό σου σε 2-3 ημέρες, αφού θα το ελέγξουν χειροκίνητα. Δε το χάνεις δηλαδή.

Έψαξα για χαρακτηριστικά το έλεγξα φάνηκε οκ. Αν βγει πλαστό θα μπλέξω όμως ?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mMary είπε

Απλά μια υποψία καθώς δεν έχω εμπειρία με 200ευρα , στυλος κάνει όντως δουλειά ?

Ποιος στο έδωσε;Πήγαινε ΣΜ να κάνεις τα ψωνια της εβδομάδας να στο χαλάσουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, mMary είπε

δε θα μπλέξεις, απλά θα το χάσεις.

Κάνε αυτό που σου είπα. Δε μπορεί να μην έχεις έναν γνωστό με κατάστημα. Πήγαινε και πες του να στο ελέγξει

Επεξ/σία από Bitbit
Δημοσ.
44 minutes ago, mMary said:

Πως θα σιγουρευτώ αν το 200ευρω που έχω είναι γνήσιο κι όχι πλαστό ? Αν πάω να το βάλω ΑΤΜ και βγει πλαστό θα το κρατήσει όμως έχω διαβάσει πως πολλές φορές βγάζει κάποιο πλαστό ενώ δεν είναι. ⁉️

μαρια ειτε το δωσεις τραπεζα ειτε καταστημα θα το κανουν ελεγχο.στο atm αν εχει υποψια οτι ειναι πλαστο θα στο κρατησει για παραπανω ελεγχο.δεν σημαινει οτι ειναι πλαστο.οποτε κανε ελεγχο με το ματι και την αφη και πηγαινε το σε atm.εχω κανει απειρες καταθεσεις δεν εχω πετυχει να μου κρατησει χρηματα. πλαστο μπορει να στο θεωρησει εσφαλμενα αν ειναι πολυ τσαλακωμενο

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αν βγει πλαστό τότε ναι κανονικά  θα μπλέξεις.

https://www.insider.gr/tax-labour/31441/pos-ena-plasto-hartonomisma-mporei-na-sas-balei-se-mpelades

βασικά θα έχεις κάποια ταλαιπωρία. Οπότε ναι, μπορείς να πεις ότι είναι μπλέξιμο. Τυπικές καταθέσεις, παρουσίαση σε δικαστήριο, όλα τυπικά. 

Φίλος μου είχε ταλαιπωρηθεί έτσι, διότι έμενε αλλού και έπρεπε να παρουσιαστέι σε δικαστήριο άλλης πόλης, πήγε και κλασικά αναβλήθηκε και αναγκάστηκε να ξαναπάει απλά για να δώσει το παρον. Δε χρειάζεσαι δικηγόρο και τέτοιοα, απλά χάνεις χρόνο και τα χρήαμτα φυσικά

Δημοσ.
21 minutes ago, poulinos said:

πλαστο μπορει να στο θεωρησει εσφαλμενα αν ειναι πολυ τσαλακωμενο

Νομιζω σε τέτοιες περιπτώσεις στο επιστρέφει, δεν στο κρατάει. Βέβαια δεν μου χει τύχει υπερβολικά τσαλακωμένο για να ξέρω σίγουρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με μαρκαδόρο φωσφοριζε , κανεις ένα Χ καπου και αν φύγει μετά από λιγο  είναι οκ, αλλιώς πλαστό 

Επεξ/σία από Eddy_Gordo
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mMary είπε

Ποιος στο έδωσε ?

Ο Νίκος ?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Δημοσ.

Επειδή είχα φιλο μου όπως και την γιαγιά μου που έμπλεξαν με πλαστά η ενδεχομένως πλαστά 50ρικα και τα έχασαν. 

Αγόρασε κάποιον ανιχνευτη πλαστών να τον έχεις στο σπίτι να ελέγχεις τα χρήματα σου εστω κι αν σπάνια πιάνεις στα χέρια λεφτά από 50ρικο και πάνω. Μην πάρεις κατι φθηνιαρικα ούτε πολύ ακριβά.

Ο μαρκαδόρος δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικός είναι πλέον. 

Δημοσ.

Εμένα μου έτυχε πρόσφατα ένα 100ευρω σε ένα μαγαζί να χτυπάει στο μηχάνημα πλαστό και σε άλλο βγήκε οκ. Το μηχάνημα που το έβγαζε πλαστό όταν δοκίμασα κάτι 50ευρα τα έβγαζε γνήσια, άρα δεν είχε θέμα το μηχανάκι. Τελικά ούτε το 100ευρω είχε θέμα μιας και το δοκίμασα και σε άλλο μηχάνημα και δεν σφύριζε. 

Εν κατακλείδι, και σε μηχάνημα να τα βάλεις δεν είσαι 100% σίγουρος.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ! Αν παραγγείλω κάτι ξέρουμε  αν ο κουριερ θα το δεχτεί το 200ευρω για να πληρώσω ? 

• Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...