geor212 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Παρακαλώ , θα ήθελα να μάθω απλά τον τρόπο (με απλά λόγια) πως θα σχεδιάσω τρισδιάστατες γραμμές ως δίκτυο, για την Μελέτη Φυσικού αερίου. Διότι μέχρι τώρα , σχεδιάζω το δίκτυο με το χέρι.
idefixius Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 ΑutoCAD με απλά λόγια και μάλιστα 3d? Ή απλά δισδιάστατο σχέδιο με τρισδιάστατη απεικόνιση? Δώσε παραπάνω στοιχεία φίλε μου να σε βοηθήσουμε.
geor212 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Φίλε μου , ίσως δεν έγινα κατανοητός. Η σχεδίαση που κάνουμε είναι είναι απλή , διότι σχεδιάζουμε τρισδιάστατα (χ,ψ,z) σε δισδιάστατη απεικόνιση. Θα μπορούσε να με βοηθήσει εύκολα κάποιος συνάδελφος Μηχανικός που έχει κάνει τέτοια σχέδια μέσα στη μελέτη του Φυσικού αερίου.ΑΞΟΝΑΜΕΤΡΙΚΟ Φ. ΑΕΡΙΟΥ.docΑΞΟΝΑΜΕΤΡΙΚΟ Φ. ΑΕΡΙΟΥ.docΑΞΟΝΑΜΕΤΡΙΚΟ Φ. ΑΕΡΙΟΥ.docΑΞΟΝΑΜΕΤΡΙΚΟ Φ. ΑΕΡΙΟΥ.doc ΑΞΟΝΑΜΕΤΡΙΚΟ Φ. ΑΕΡΙΟΥ.pdf ΑΞΟΜΟΜΕΤΡΙΚΑ Σχεδια 3D.pdf 1 ώρα πριν, idefixius είπε ΑutoCAD με απλά λόγια και μάλιστα 3d? Ή απλά δισδιάστατο σχέδιο με τρισδιάστατη απεικόνιση? Δώσε παραπάνω στοιχεία φίλε μου να σε βοηθήσουμε. ΑΞΟΜΟΜΕΤΡΙΚΑ Σχεδια 3D.pdf Δίνω ένα σχεδιάκι ως παράδειγμα ΑΞΟΝΑΜΕΤΡΙΚΟ Φ. ΑΕΡΙΟΥ.pdf Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2022 από geor212
idefixius Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, geor212 είπε Φίλε μου , ίσως δεν έγινα κατανοητός. Η σχεδίαση που κάνουμε είναι είναι απλή , διότι σχεδιάζουμε τρισδιάστατα (χ,ψ,z) σε δισδιάστατη απεικόνιση. Θα μπορούσε να με βοηθήσει εύκολα κάποιος συνάδελφος Μηχανικός που έχει κάνει τέτοια σχέδια μέσα στη μελέτη του Φυσικού αερίου. Αν κατάλαβα καλά ζητείται να σχεδιάσετε ένα ισομετρικό σχέδιο με βάση την κάτοψη και την τομή? Στην ουσία λοιπόν χρειάζεται να ορίσεις 2 συστήματα συντεταγμένων (UCS), ένα για τον x άξονα και ένα για τον y. Για τον κατακόρυφο (z) θα χρησιμοποιήσεις το default σύστημα συντεταγμένων (world) Για το 1ο σύστημα συντεταγμένων θα επιλέξεις περιστροφή κατά τον άξονα z για 30 μοίρες, για το 2ο πάλι περιστροφή κατά τον άξονα z για άλλες 30 μοίρες όπως παραπάνω. Δηλαδή οι εντολές που θα δώσεις είναι UCS ---> Z ---> 30 ---> [Enter]. Από εκεί και πέρα θα πάρεις τις διαστάσεις μήκους/πλάτους από τη δοθείσα κάτοψη και του ύψους από την τομή. 1
geor212 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Σε ευχαριστώ φίλε, θα το εφαρμόσω στην πρώτη ευκαιρία που θα μου δοθεί ελπίζω να το πετύχω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα