Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το εχει δοκιμάσει κανείς ? δουλεύει για διαμερίσματα π.χ. α ή β ορόφου και το button να είναι ισόγειο στην εξωτερική πόρτα ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Silenzio είπε

το εχει δοκιμάσει κανείς ? δουλεύει για διαμερίσματα π.χ. α ή β ορόφου και το button να είναι ισόγειο στην εξωτερική πόρτα ?

Παίζει ρόλο πόσο σίδερο έχει μέσα η πλάκα και αν έχεις ανάμεσα κολώνα. Στον τρίτο που είμαι εγώ δεν έπιανε πουθενά μέσα στο σπίτι. Έπιανε όμως στο μπαλκόνι. Δοκιμάζεις και αν δεν σου κάνει το επιστρέφεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμβελεια 150m γραφει, χωρις τοιχους. Ενα τοιχο τον περναει σιγουρα.

μια προχειρη δοκιμη ειναι: βαλε ενα router εκει που θες να μπει το ηχειο και δες αν φτανει το wifi εξω. Αν φτανει σκοτωμενο, μην το παρεις.

Ενας γραφει στο σκρουτζ:

Επείδη με προβλημάτιζε η συμπεριφορά του, άνοιξα τον δέκτη να δω εάν υπάρχει κάτι να ρυθμίσω. 
Οπότε, έβγαλα τις 2 βίδες του πλαστικού καλύμματος και μετά τις άλλες 2 βίδες που κρατάνε την πλακέτα. 
Εκεί υπάρχει ένα ποτενσιόμετρο το οποίο γύρισα μισή στροφή δεξιόστροφα. 
Το κουδούνι πλέον δουλέυει και με τους 2 πομπούς στις θέσεις που πριν δεν δουλεύανε!

Επεξ/σία από Vault13
  • Like 7
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Silenzio είπε

Και το πιο φτηνο τετοιο κουδουνι να παρεις, 1ο οροφο θα πιανει (πηρα του jumbo σε ενα φιλο). Απο εκει και πανω τα πραγματα ζοριζουν, και θελεις κατι πιο επωνυμο.

• Like 2
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Vault13 είπε

Ενας γραφει στο σκρουτζ:

Επείδη με προβλημάτιζε η συμπεριφορά του, άνοιξα τον δέκτη να δω εάν υπάρχει κάτι να ρυθμίσω. 
Οπότε, έβγαλα τις 2 βίδες του πλαστικού καλύμματος και μετά τις άλλες 2 βίδες που κρατάνε την πλακέτα. 
Εκεί υπάρχει ένα ποτενσιόμετρο το οποίο γύρισα μισή στροφή δεξιόστροφα. 
Το κουδούνι πλέον δουλέυει και με τους 2 πομπούς στις θέσεις που πριν δεν δουλεύανε!

Πες του ότι αυτά δεν είναι μεταβλητής συχνότητας. Το πιθανότερο είναι να πείραξε την τάση εξόδου, ήτοι, σε καμμια υπέρταση-υπόταση θα του φέρω κάτι ρέγγες που έχω στο ψυγειο

• Like 1
Δημοσ.

Το έχω από πιο παλιά,δουλεύει μια χαρά,και από εμβέλεια όσο το δοκίμασα,1 όροφο δουλεύει κανονικά...δεν το έχω δοκιμάσει παραπάνω.Γενικα είναι αρκετά απλό,κάνει αυτό που λέει

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Rattlehead είπε

Πες του ότι αυτά δεν είναι μεταβλητής συχνότητας. Το πιθανότερο είναι να πείραξε την τάση εξόδου, ήτοι, σε καμμια υπέρταση-υπόταση θα του φέρω κάτι ρέγγες που έχω στο ψυγειο

Σορρυ, χωρις παρεξηγηση, αλλα το μονο που στεκει απο τις δυο προτασεις σου, μπορει να ειναι οι ρεγγες (αν τις εχεις πραγματι στο ψυγειο). :) 

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, matrixxx είπε

Σορρυ, χωρις παρεξηγηση, αλλα το μονο που στεκει απο τις δυο προτασεις σου, μπορει να ειναι οι ρεγγες (αν τις εχεις πραγματι στο ψυγειο). :) 

Οκ. Πες μου σε τι συχνότητα λειτουργει

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Rattlehead είπε

Δε νομιζω πως το ποτενσιομετρο ειναι για να αλλαζει συχνοτητα, συνηθως για τετοια δουλεια εχουν μερικα dip switches.

Το ποτενσιομετρο μαλλον ειναι για ρυθμιση της εκπομπης ισχυος.

56 λεπτά πριν, Rattlehead είπε

Οκ. Πες μου σε τι συχνότητα λειτουργει

2κρ σε διαζωνικη διασπαση vhf

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Δε νομιζω πως το ποτενσιομετρο ειναι για να αλλαζει συχνοτητα, συνηθως για τετοια δουλεια εχουν μερικα dip switches.

Στα 433MHz λειτουργει. 

Και οπως λες, φυσικα και δεν αλλαζει συχνοτητα με το ποτενσιομετρο. Δεν χρησιμοποιειται ποτενσιομετρο σε PLL για να αλλαζουμε συχνοτητες (καναλια προκαθορισμενα), αλλά dip swiches σε τετοια απλα κυκλωματα σταθερα και εντολες απο ελεγκτη σε μεταβαλλόμενα.  Εκτος των αλλων αν αλλαζε θα σταματουσε να λειτουργει το κουδουνι αφου θα ειχε αποσυντονισει το σετ πομπου-δεκτη, δεν θα ειχε καλυτερη εμβελεια. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

1) αν διαβάσεις προσεκτικα λέω δεν είναι μεταβλητής συχνότητας. Σταθερής λοιπόν. Ποτενσιομετρο σε αυτό είναι για την τάση της κεραίας δεκτή, WiFi και ότι αλλά εχει(όπως σε ένα τροφοδοτικό) 

2)433mhz 

Επεξ/σία από Rattlehead

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...