Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα Fiat punto 188  το οποίο θέλω να το κάνω ένα restoration από μέσα και να το επαναφέρω σε μια καλή κατάσταση. Σε αρκετά σημεία τα πλαστικά του στο εσωτερικό έχουν κάποιες γρατζουνιέσ και έχουν χάσει το χρώμα τους. Τι προτείνετε για τξμ επιδιορθωση των γρατζουνιων και την επαναφορά του χρώματος; 

Δημοσ.

Έχω δει ότι τα εσωτερικά πλαστικά τα επαναφέρουν με θερμοπιστολο και εξαλείφουν τις γρατσουνιές. Έχω δει αρκετά βίντεο στο YouTube με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αλλά δεν το έχω δοκιμάσει στην πράξη.

Δημοσ.

Διάβασα και εγώ αυτήν την μέθοδο αλλά να πω την αλήθεια φοβάμαι να την κάνω μη τα κάνω χειρότερα. Θα προτιμούσα κάτι σε αλοιφή 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, george1703 είπε

Έχω ένα Fiat punto 188  το οποίο θέλω να το κάνω ένα restoration από μέσα και να το επαναφέρω σε μια καλή κατάσταση. Σε αρκετά σημεία τα πλαστικά του στο εσωτερικό έχουν κάποιες γρατζουνιέσ και έχουν χάσει το χρώμα τους. Τι προτείνετε για τξμ επιδιορθωση των γρατζουνιων και την επαναφορά του χρώματος; 

Θα μπορούσες να ρωτήσεις σε κάποιον επαγγελματία που ασχολείται με το detailing και να μάθεις και το κόστος.

Υπάρχουν προιόντα σε σπρέι πάντως 

Δημοσ.

Το αβαφα πλαστικα μερη του αυτοκινήτου εξωτερικά και εσωτερικα με τον ηλιο πολυμεριζονται και ξεθωριάζουν.

Η λυση με το θερμοπιστολο εχει αποτελεσματα αλλα η στιγμη που τα φτιαχνει, εκεινη την στιγμη μπορει να καουν.

Αν ηταν εξωτερικά θα προτειμουσα βαψιμο. Τωρα για εσωτερικα πλαστικα δοκιμαζεις με το θερμοπιστολο σε ενα σημειο. Υπαρχουν και κάποια λαδια αλλα θελουν μετα ξανα περασμα.

Δημοσ.

Αν είναι αβαφα πλαστικά δες αυτο.

το έχω χρησιμοποιήσει σε πλαστικά (αβαφα) από σκούτερ πριν  5 μήνες και είναι ακόμη άψογα. Το μηχανάκι το οδηγώ καθημερινά και με ήλιο και με βροχή..  

Δημοσ.
8 ώρες πριν, madnifestah είπε

Αν είναι αβαφα πλαστικά δες αυτο.

το έχω χρησιμοποιήσει σε πλαστικά (αβαφα) από σκούτερ πριν  5 μήνες και είναι ακόμη άψογα. Το μηχανάκι το οδηγώ καθημερινά και με ήλιο και με βροχή..  

Αυτό είναι για την επαναφορά χρωματος μόνο σε αβαφα πλαστικά.

Για γρατσουνιές σε πλαστικά αναγκαστικά πάμε σε θερμοπιστολο.

Αλοιφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ελαφρές γρατσουνιές σε βαμμένα πλαστικά.

Δημοσ.

το polytrol το εχω δει αλλα λενε οτι ειναι κυρίως για εξωτερικά πλαστικά επειδή είναι πολύ παχύρευστο. Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς στο εσωτερικό?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Αν και δεν ασχολούμαι με γρατζουνιές στο αυτοκίνητο (πχ να τις φτιάχνω κατευθείαν), εδώ έσπασε το πλαστικό και φαίνεται αρκετά. Με μια αλοιφή για γρατζουνιές θα γίνει κάτι ή τζάμπα κόπος? Με ενδιαφέρει απλά να το κρύψω και όχι αποκατάσταση.

IMG_20220302_200036.jpg

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Dimitris156 είπε

Αν και δεν ασχολούμαι με γρατζουνιές στο αυτοκίνητο (πχ να τις φτιάχνω κατευθείαν), εδώ έσπασε το πλαστικό και φαίνεται αρκετά. Με μια αλοιφή για γρατζουνιές θα γίνει κάτι ή τζάμπα κόπος? Με ενδιαφέρει απλά να το κρύψω και όχι αποκατάσταση.

IMG_20220302_200036.jpg

λαμαρίνα δεν είναι αυτό;

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dimitris156 είπε

IMG_20220302_200036.jpg

Αυτό είναι λαμαρίνα και ιδανικά θέλει ίσιωμα και τοπικό βάψιμο. Αλλιώς για κάτι φθηνό, πέρασμα ψιλή αλοιφή με ένα πανάκι και μετά βάψιμο με το κιτ επισκευής (χρώμα και βερνίκι) με πινελάκι.

Δημοσ.

Φίλε έχει φύγει το χρώμα οπότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα πέρα από βάψιμο. 

Μπορείς να πας στην αντιπροσωπεία και να πάρεις το Κιτ χρώματος το οποίο περιλαμβάνει σωληνάριο χρώματος με βουρτσακι και σωληνάριο Βερνίκιου με βουρτσακι και να καλύψεις το χτύπημα.

Διαφορετικά σε χρωματοπωλειο με χρώματα αυτοκινήτου ώστε να σου φτιάξουν λίγο χρώμα και να το περάσεις με πινελακι ζωγραφικής.

Το αποτέλεσμα να ξέρεις ότι σε καμία περίπτωση δεν θα είναι τέλειο απλά θα καλύψεις την έντονη διάφορα. Αν θες πολύ καλό αποτέλεσμα πας σε χρωματοπωλειο ζητάς να σου ετοιμάσουν σπρέι χρώματος και σπρέι Βερνίκιου και στη συνέχεια το περνάς από πάνω.

Εδώ είναι ένα θέμα που είχα δημιουργήσει σχετικά με την ολική μερική βαφή.... Προς το τέλος έχω τα βήματα με την μερική βαφή επισκευή. Τσεκαρε το και νομίζω ότι αν ακολουθήσεις τις οδηγίες να πετύχεις ενα μέτριο προς καλό αποτέλεσμα.

Δημοσ.
Στις 22/1/2022 στις 10:34 ΜΜ, george1703 είπε

Σε ποια σημεια θα χρειαστουν οι επισκευες? Εχεις μερικες φωτο να δουμε για να σου δωσουμε καποια πιο στοχευμενη ιδεα?  Στα σκληρα πλαστικα αν εχουν γρατζουνιες, πολυ πιθανο να μπορεις να "ξυρισεις" οτι προεξεχει και μετα με καποιο γαλακτωμα περιποιησης ταμπλο-πλαστικων να βοηθησεις να μην ειναι τοσο εμφανη. Ντουλαπακι ισως να μπορουσες να βρεις σε καλυτερη κατασταση απο καποιο κεντρο ανακυκλωσης οπως και κεντρικη κονσολα. Επισης την κονσολα μπορεις και να τη βαψεις, ετσι εχω κανει και στο δικο μου και εγινε σαν καινουργια. Το εκανα με spray που εφτιαξα σε μαγαζι με χρωματα αυτοκινητων (ιδιο ασημι χρωμα και ματ βερνικι με καταλυτη με κοστος περιπου 30€) αφου αν εβαζα της "σειρας" τυπου cosmos θα γινοντουσαν παλι γρατζουνιες με το καλημερα..  Πλαινες ταπετσαριες πορτων που κλασσικα κρεμανε στα 188, μοναχα αλλαγη υφασματος. Αν εχεις εκδοση που στο πανω μερος της ταπετσαριας εχει ενα σαγρε που μοιαζει με πλαστικο, δεν ειναι πλαστικο! ειναι επενδυση με καποιο pvc σκληρο υλικο που δυσκολα μπορεις να επισκευασεις.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...