Προς το περιεχόμενο

Η κατηφόρα για το Bitcoin συνεχίζεται

trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, pavlitakis είπε

Η αλήθεια υπάρχει πάντα στα αυτιά αυτουνού που ακούει και όχι στο στόμα αυτουνού που μιλάει. Βασική αρχή της ζωής. Εγώ μπορώ να λέω ότι θέλω. Σημασία έχει ποιος με πιστεύει. Ελευθερία σημαίνει να μπορώ να μην πιστεύω αυτά που λες χωρίς συνέπειες. Χωρίς μπουλινγκ και χωρίς χαρακτηρισμούς. Το ότι κάποιος δεν γίνεται συμπαθής σε έναν διάλογο το πρόβλημα το έχουν οι άλλοι και όχι αυτός. Ακόμα και αν βρίζει οι άλλοι είναι αυτοι που δίνουν το βάρος στις βρισιές. Αν βρίζω σε μία γλώσσα άγνωστη σε σένα, δεν αντιδράς καθόλου.

Επομένως το να προσπαθούμε να βάλουμε μια αντιπαράθεση σε καλούπια που μας βολεύουν, δείχνει ανασφάλεια στα επιχειρήματά μας.

Παρακάτω έχω μία προσέγγιση για το τι σημαίνει αέρας κοπανιστός.

Φούσκα ακινήτων

Αντιπαράθεση ως προς τι? Αν έχεις σκοπό την αντιπαράθεση και όχι το διάλογο, τότε μιλα  μόνος σου. 
Επισης στον γραπτό λόγο δεν μπορείς να ακούς και να μην καταλαβαίνεις. Εκεί είναι ,ξαναδιάβασε τα όσα σου έχουν γράψει και μην προσπαθείς να γλυτώσεις με αμπελοφιλοσοφίες.

Δεν δίνω βάρος μόνο στις προσβολές ,που για μένα είναι αρκετά εύκολο να προσβάλω κάποιον με τα ίδια του τα λόγια, αλλά και στο νόημα των όσο διαβάζω. Αυτά που γράφεις δεν έχουν σχέση με το θέμα και είναι ανούσια. Αλλά και να έχουν σχέση αφορούν την μια πλευρά του θέματος ,με αποτέλεσμα να μην υπάρχει νοημα στην τελική κάποιος να συνεχίσει το διάλογο μαζί σου.

Επεξ/σία από atheatos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 387
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

20 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

10 σελίδες δεν βαρεθήκατε;

Όταν έχουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ και κάρτα και ρεύμα πληρωμένα απ υο μπαμπα για την εξεταστική,ούτε εγω θα βαριόμουν αν έχανα 40 τοις εκατό απ τα χρήματα μου σε 2 μήνες....

• Like 1

Στις 25/1/2022 στις 4:11 ΜΜ, Herald είπε

Δεν έχει σημασόια αν έχω εγώ αντίρρηση. Όχι δεν έχει ζημιά. Και τα εμπορεύματα ή τα πάγια (κτίρια / εξοπλισμός κλπα) δεν είναι καταναλωτικό είδος για την επιχείρηση αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή τα αγόρασε κατέγραψε ζημιές. Ο ισολογισμός ξέρεις πως δουλεύει? Ε σκέψου έναν ισολογισμό με 20.000€ κεφάλιο όλο σε μετρητά το 2020 και το 2021 όλα τα μετρητά να γίνονται BTC. Από που ακριβώς προκύπτει η ζημιά? Δεν μπλέκει καν αποτελεσματικός λογαριασμός στο μετρητά ---> btc για να παραχθεί αποτέλεσμα (38.00 ---> 18.00) Μου είχες πεί ότι έχεις γνωστό / αδελφό λογιστή για αυτό στο γράφω. 

Αρχή της συντηρητικότητας. Πιθανά κέρδη δεν θεωρούνται πραγματοποιημένα. Πιθανές ζημιές όμως θεωρούνται και λογίζονται ως πραγματοποιημένες(προβλέψεις ομάδα 6 και 8) και αντιλογίζονται με σχετικά έσοδα αν τελικά δεν πραγματοποιηθούν.

Λογικό να συμβαίνει αυτό, λογιστικά, γιατί δεν ξέρεις ποτέ πότε θα προκύψει κάποιος έκτακτος κίνδυνος που θα σε αναγκάσει να ρευστοποιήσεις. Το ίδιο και στη ζωή. Αν είναι να περιμένω 15 χρόνια π.χ. να ξαναφτάσει το bitcoin στην κορυφή που το αγόρασα(η οποία θα φανεί εκ των υστέρων φυσικά) τότε είμαι χαμένος πρακτικά.

1 ώρα πριν, Herald είπε

Mεγάλη υποτίμηση στα ακίνητα, ήθελα να ήξερα αυτες τις ανοήσιες που βρίσκεις και τις διαβάζεις...

Εγώ τα γράφω. Επιστρέψω το "ανοησίες". Το ότι δεν έχεις δυνατότητα να καταλάβεις κάποια πράγματα είναι κατανοητό.

2 ώρες πριν, atheatos είπε

Δεν δίνω βάρος μόνο στις προσβολές ,που για μένα είναι αρκετά εύκολο να προσβάλω κάποιον με τα ίδια του τα λόγια, αλλά και στο νόημα των όσο διαβάζω. Αυτά που γράφεις δεν έχουν σχέση με το θέμα και είναι ανούσια. Αλλά και να έχουν σχέση αφορούν την μια πλευρά του θέματος ,με αποτέλεσμα να μην υπάρχει νοημα στην τελική κάποιος να συνεχίσει το διάλογο μαζί σου.

Εντελώς μέσα στο θέμα που είναι σε άμεση σχέση με την οικονομία,. Δεν προσβάλλω κανένα το αντίθετο μάλιστα. Δέχομαι προσβολές και χαρακτηρισμούς λόγω έλλειψης επιχειρημάτων.

Αντιπαράθεση επιχειρημάτων είναι μία μορφή διαλόγου. Το θέμα των κρυπτονομισμάτων δεν έχει πολλές πλευρές. Είναι ξεκάθαρα τζόγος για τους πολλούς και κέρδος για τους λίγους. Όπως παντού στην ζωή. Το θέμα είναι να είσαι από την μεριά των κερδισμένων όσο πιο συχνά γίνεται. Αν εννοείς αυτό ως 2 όψεις συμφωνώ. Για τους πολλούς το κέρδος είναι να μην συμμετέχουν σε αυτό το παιχνίδι.

2 ώρες πριν, razorblade334 είπε

Όταν έχουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ και κάρτα και ρεύμα πληρωμένα απ υο μπαμπα για την εξεταστική,ούτε εγω θα βαριόμουν αν έχανα 40 τοις εκατό απ τα χρήματα μου σε 2 μήνες....

για την αντιπαραθεση τους το έγραψα.

• Like 1

Στις 25/1/2022 στις 3:22 ΜΜ, pavlitakis είπε

Έτσι λοιπόν οι αφελείς επενδύουν μικροποσά και νομίζουν ότι ανήκουν στην τάξη των εκμεταλλευτών και νιώθουν χαρά που κατάφεραν να βγάλουν λίγα ψίχουλα χωρίς να δουλέψουν. (Αν τα καταφέρουν κάποτε).

Ξεκάθαρα ευκαιρίες είναι δεν είναι αφέλεια αν είχες προλάβει το btc όταν είχε 10 ευρώ το ένα και έβαζες το μικρό ποσό των 50 ευρώ για να πάρεις 5 τότε σήμερα δεν θα μιλάγαμε για ψίχουλα.

• Like 1

Κάθε φορά που έχουμε είσοδο σε bear market (ή έστω κάποια βαρβάτη διόρθωση) η ίδια ιστορία, τα ίδια σχόλια, οι ίδιες ασυναρτησίες.

Οποιος αντιμετωπίζει τον συγκεκριμένο χώρο ως ευκαιρία για short term χρυσωρυχείο, έχει ήδη χάσει.

Πλέον δεν χρειάζεται να μιλάμε καν για πώληση του asset ώστε να υπάρχει κέρδος: μπορείς να κάνεις staking κρατώντας μακροπρόθεσμα και να εισπράτεις τόκους (τους οποίους είτε θα κάνεις cash out σε €/$, είτε θα επανεπενδύεις σε compounding).

Η υιοθέτηση θα έρχεται σιγά σιγά - κι όχι πάντα με ομαλό τρόπο. Βρισκόμαστε ακόμη στα πολύ αρχικά στάδια του price discovery, όχι μόνο για το BTC, αλλά για ολόκληρο τον χώρο των cryptos. Είναι πολύ λογικό 9/10 να μην έχουν ιδέα για τι πράγμα πρόκειται και να τον δαιμονοποιούν ή να τον αντιμετωπίζουν υποτιμητικά (ιδίως εφόσον δεν διατίθενται να επενδύσουν κάποιο χρόνο για να κατανοήσουν σε βάθος). 

Νομίζω πως η πιο πρακτική αντιμετώπιση είναι η συγκατάβαση.

• Thanks 1

54 λεπτά πριν, DrFreeman είπε

αλλά για ολόκληρο τον χώρο των cryptos. Είναι πολύ λογικό 9/10 να μην έχουν ιδέα για τι πράγμα πρόκειται και να τον δαιμονοποιούν ή να τον αντιμετωπίζουν υποτιμητικά (ιδίως εφόσον δεν διατίθενται να επενδύσουν κάποιο χρόνο για να κατανοήσουν σε βάθος). 

Συμφωνώ. Γι αυτό λέμε οι λίγοι κερδίζουν εις βάρος των πολλών. Άλλωστε για να κερδίσει ο ένας πρέπει άλλοι 9 να χάσουν.

Όμως αυτό είναι κακό γιατί αντί να ξοδέψουν τα χρήματα τους στην κατανάλωση, ώστε να γυρνάνε στην κοινωνία και να αυξάνει το ΑΕΠ, αυτά λιμνάζουν κάπου και δεν παράγεται τίποτα. Γι αυτό εγώ σαν παρατηρητής είμαι εναντίον τέτοιου είδους επενδύσεων γιατί μακροπρόθεσμα αλλά και βραχυπρόθεσμα χάνονται στην κυριολεξία χρήματα που θα μπορούσαν να επενδυθούν, έστω μέσω κατανάλωσης. Δεν τον αντιμετωπίζουμε υποτιμητικά λόγω ιδεοληψίας, αλλά καθαρά λόγω του προβλήματος που δημιουργούν σε όλους εμάς. Και είναι μεγάλα τα ποσά που χάνονται.

7 hours ago, pavlitakis said:

Συμφωνώ. Γι αυτό λέμε οι λίγοι κερδίζουν εις βάρος των πολλών. Άλλωστε για να κερδίσει ο ένας πρέπει άλλοι 9 να χάσουν.

Όμως αυτό είναι κακό γιατί αντί να ξοδέψουν τα χρήματα τους στην κατανάλωση, ώστε να γυρνάνε στην κοινωνία και να αυξάνει το ΑΕΠ, αυτά λιμνάζουν κάπου και δεν παράγεται τίποτα. Γι αυτό εγώ σαν παρατηρητής είμαι εναντίον τέτοιου είδους επενδύσεων γιατί μακροπρόθεσμα αλλά και βραχυπρόθεσμα χάνονται στην κυριολεξία χρήματα που θα μπορούσαν να επενδυθούν, έστω μέσω κατανάλωσης. Δεν τον αντιμετωπίζουμε υποτιμητικά λόγω ιδεοληψίας, αλλά καθαρά λόγω του προβλήματος που δημιουργούν σε όλους εμάς. Και είναι μεγάλα τα ποσά που χάνονται.

Μπήκα στον πειρασμό να γράψω ένα μεγάλο post.  Ομως το μόνο που θα σου πω (ειδικά για το σημείο με την «κατανάλωση» που αναφέρεις), είναι πως μου θύμισες όσους ψέγουν τους νέους που δεν πάνε στα χωράφια να κάνουν παραγωγική δουλειά και ψάχνονται όλοι για γραφείο, κλιματιστικό και…άραγμα 😅 

2 ώρες πριν, DrFreeman είπε

Μπήκα στον πειρασμό να γράψω ένα μεγάλο post.  Ομως το μόνο που θα σου πω (ειδικά για το σημείο με την «κατανάλωση» που αναφέρεις), είναι πως μου θύμισες όσους ψέγουν τους νέους που δεν πάνε στα χωράφια να κάνουν παραγωγική δουλειά και ψάχνονται όλοι για γραφείο, κλιματιστικό και…άραγμα 😅 

Καμμία σχέση. Γιατί οι κρύπτο δουλεύουν, δεν κάθονται και έρχονται τα λεφτά. Βγάζουν τα μάτια τους στις οθόνες, επενδύουν λεφτά που έχουν βγάλει δουλεύοντας στα "χωράφια" ή στα "γραφεία", έχουν άγχος κάθε ώρα και λεπτό και στο τέλος μία τρύπα στο νερό για τους περισσότερους. 

Όσο για τους νέους, δεν υπάρχουν ούτε δουλειές γραφείου που να δίνουν ένα μεροκάματο. Αυτοί που τους ψεγουν για τα χωράφια είναι για το ότι πάνε στις καφετέριες με το χαρτζιλίκι του παππού, αντί να πάνε στα χωράφια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, pavlitakis said:

Καμμία σχέση. Γιατί οι κρύπτο δουλεύουν, δεν κάθονται και έρχονται τα λεφτά. Βγάζουν τα μάτια τους στις οθόνες, επενδύουν λεφτά που έχουν βγάλει δουλεύοντας στα "χωράφια" ή στα "γραφεία", έχουν άγχος κάθε ώρα και λεπτό και στο τέλος μία τρύπα στο νερό για τους περισσότερους. 

Όσο για τους νέους, δεν υπάρχουν ούτε δουλειές γραφείου που να δίνουν ένα μεροκάματο. Αυτοί που τους ψεγουν για τα χωράφια είναι για το ότι πάνε στις καφετέριες με το χαρτζιλίκι του παππού, αντί να πάνε στα χωράφια.

H δική μου πείρα μου έχει διδάξει να μην ασκώ (ειδικά εκ του ασφαλούς) κριτική στους άλλους για το πως επενδύουν το χρόνο και το χρήμα τους - και να μελετάω πολύ πριν ασχοληθώ με κάτι ή πριν αποφασίσω να κάνω πάσο.

Με ιδιαίτερη λύπη μου βλέπω κάθε φορά - και πολύ έντονα στα θέματα για το Bitcoin και τα cryptos - πως η συντριπτική πλειονότητα δεν αφιερώνει ούτε 1 ώρα σοβαρής μελέτης σε ένα αντικείμενο πριν πάρει αποφάσεις (να εντρυφήσει ή να προχωρήσει). Κι αυτό φαίνεται από την επιχειρηματολογία καφενείου. Και ασφαλώς δεν αφορά μόνο τον χώρο των crypto.

Επεξ/σία από DrFreeman
typos

4 ώρες πριν, pavlitakis είπε

Αν θεωρείς θετικο το να βγαζεις τα ματια σου στο γραφειο και χωραφια τοτε καντο, τι σε ενοχλει τι κανουν οι αλλοι? 

1 ώρα πριν, DrFreeman είπε

H δική μου πείρα μου έχει διδάξει να μην ασκώ (ειδικά εκ του ασφαλούς) κριτική στους άλλους για το πως επενδύουν το χρόνο και το χρήμα τους - και να μελετάω πολύ πριν ασχοληθώ με κάτι ή πριν αποφασίσω να κάνω πάσο.

Με ιδιαίτερη λύπη μου βλέπω κάθε φορά - και πολύ έντονα στα θέματα για το Bitcoin και τα cryptos - πως η συντριπτική πλειονότητα δεν αφιερώνει ούτε 1 ώρα σοβαρής μελέτης σε ένα αντικείμενο πριν πάρει αποφάσεις (να εντρυφήσει ή να προχωρήσει). Κι αυτό φαίνεται από την επιχειρηματολογία καφενείου. Και ασφαλώς δεν αφορά μόνο τον χώρο των crypto.

Φίλε η πεμπτουσία της δημοκρατίας είναι να δίνουμε χρόνο ομιλίας σε όλους, ότι και αν λένε. Η προσπάθεια φίμωσης της αντίθετης γνώμης, με ευγενικό έστω τρόπο, είναι σημεία των καιρών μας, αλλά έτσι καταστρέφεται η επικοινωνία και η εξέλιξη της κοινωνίας.

1 ώρα πριν, Herald είπε

Αν θεωρείς θετικο το να βγαζεις τα ματια σου στο γραφειο και χωραφια τοτε καντο, τι σε ενοχλει τι κανουν οι αλλοι? 

Όχι βέβαια αν δεν παράγεις κάτι. Αν όμως δουλεύεις σε γραφείο και είσαι όλη την ημέρα μπροστά στον υπολογιστή, τότε μόνο θα στραφείς και σε άλλες παρόμοιες διεργασίες. Ένας αγρότης ούτε ξέρει ούτε τον ενδιαφέρουν τα κρύπτο, εκτός αν πέσει στα δίχτυα κάποιου χρηματιστή.

Δεν με ενοχλεί, την γνώμη μου λέω. Αν σε ενοχλεί μην ασχολείσαι. 

44 minutes ago, pavlitakis said:

Φίλε η πεμπτουσία της δημοκρατίας είναι να δίνουμε χρόνο ομιλίας σε όλους, ότι και αν λένε. Η προσπάθεια φίμωσης της αντίθετης γνώμης, με ευγενικό έστω τρόπο, είναι σημεία των καιρών μας, αλλά έτσι καταστρέφεται η επικοινωνία και η εξέλιξη της κοινωνίας.

Οι άνθρωποι απαιτούν ελευθερία λόγου σαν αντιστάθμισμα στην ελευθερία σκέψης που σπάνια χρησιμοποιούν, λέει ένα ρητό. Δεν έχουμε έλλειψη "ελευθερίας λόγου", αντιθέτως αυτή περισσεύει. Η σκέψη όμως και η μελέτη πριν τον λόγο - αυτές λείπουν κι εδώ είναι το point μου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...