Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ψάχνω για έναν γνωστό μου αγορά νέου μηχανήματος για να επεξεργάζετε βίντεο. Από ότι μου είπε θέλει να έχει άνετα τα 4Κ και να μπορεί και για 8Κ. Έχω μείνει λίγο πίσω στο θέμα αναβάθμιση και θα ήθελα γνώμες.

Ποσό που διαθέτουμε : Δεν έχει θέσει ακόμα ταβάνι, μου λέει να βρούμε κάτι καλό και μετά κόβουμε και ράβουμε. Δεν εννοεί να φτάσουμε τα 10κ ευρώ. Ας πούμε κοντα στα 2000 ευρώ και βλέπουμε.

Χρήση υπολογιστή : Επεξεργασία βίντεο στα 4Κ και δυνατότητα για 8Κ ανάλυση

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Adobe priemer Pro

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Για αρχή όχι θα αγοραστεί σε 2η φάση. Το budget είναι για τον πύργο.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Αθήνα.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Σε θέμα τιμής πιστεύω είναι καλύτερα πολλά, αλλά θα προτιμούσαμε το 1 για θέμα εγγύησης να μην ψαχνόμαστε με "skroutzαδικα"

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Θα στηθεί από εμένα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Έχουμε win 10 pro

Παρατηρήσεις. Θέλει ελάχιστο 16gb ram με δυνατότητα Mobo για 64gb, έναν μεγάλο Nvme δίσκο για λειτουργικό και το πρόγραμμα, (512gb τουλάχιστον) και 1χ 4tb μηχανικό. Επίσης θέλει υδρόψυξη.

Για το πρόγραμμα λίγο που το έψαξα κερδίζει αρκετά με cuda γραφικά οπότε για κάρτα θα έλεγα nvidia. 

Προτιμάει ryzen αλλά και intel δεν έχουμε θέμα. 

Ίσως τα 2000 ευρώ που λέω είναι λίγα για όλα αυτά αλλά ρίχτε καμιά πρόταση και το βλέπουμε.

Ευχαριστώ🙂

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nemesiskp είπε

Καλησπέρα. Ψάχνω για έναν γνωστό μου αγορά νέου μηχανήματος για να επεξεργάζετε βίντεο. Από ότι μου είπε θέλει να έχει άνετα τα 4Κ και να μπορεί και για 8Κ. Έχω μείνει λίγο πίσω στο θέμα αναβάθμιση και θα ήθελα γνώμες.

Ποσό που διαθέτουμε : Δεν έχει θέσει ακόμα ταβάνι, μου λέει να βρούμε κάτι καλό και μετά κόβουμε και ράβουμε. Δεν εννοεί να φτάσουμε τα 10κ ευρώ. Ας πούμε κοντα στα 2000 ευρώ και βλέπουμε.

Χρήση υπολογιστή : Επεξεργασία βίντεο στα 4Κ και δυνατότητα για 8Κ ανάλυση

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Adobe priemer Pro

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Για αρχή όχι θα αγοραστεί σε 2η φάση. Το budget είναι για τον πύργο.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Αθήνα.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Σε θέμα τιμής πιστεύω είναι καλύτερα πολλά, αλλά θα προτιμούσαμε το 1 για θέμα εγγύησης να μην ψαχνόμαστε με "skroutzαδικα"

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Θα στηθεί από εμένα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Έχουμε win 10 pro

Παρατηρήσεις. Θέλει ελάχιστο 16gb ram με δυνατότητα Mobo για 64gb, έναν μεγάλο Nvme δίσκο για λειτουργικό και το πρόγραμμα, (512gb τουλάχιστον) και 1χ 4tb μηχανικό. Επίσης θέλει υδρόψυξη.

Για το πρόγραμμα λίγο που το έψαξα κερδίζει αρκετά με cuda γραφικά οπότε για κάρτα θα έλεγα nvidia. 

Προτιμάει ryzen αλλά και intel δεν έχουμε θέμα. 

Ίσως τα 2000 ευρώ που λέω είναι λίγα για όλα αυτά αλλά ρίχτε καμιά πρόταση και το βλέπουμε.

Ευχαριστώ🙂

''Ίσως τα 2000 ευρώ που λέω είναι λίγα για όλα αυτά αλλά ρίχτε καμιά πρόταση και το βλέπουμε.''

Ειναι πραγματι λιγα φιλε!!!

CPU & GPU και εχει φυγει το νουμερο στα υψη

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ το κατανοώ. Πείτε μου ότι βγαίνει γιατί μπορεί στο τέλος να πει ναι.

Έκανα εγώ στο πλαίσιο μια πολύ γρήγορη και πρόχειρη σύνθεση με γνώμονα μόνο να μην περάσω τα 2Κ.

Φαντάζομαι δεν είναι ικανή για τις απαιτήσεις του ε; Μην βαράτε, ξαναλέω έχω σταματήσει να παρακολουθώ τις εξελίξεις.image.png.b3ea16c966b9b187cfe4c554367f2b59.png

Επεξ/σία από nemesiskp
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, nemesiskp είπε

Οκ το κατανοώ. Πείτε μου ότι βγαίνει γιατί μπορεί στο τέλος να πει ναι.

Έκανα εγώ στο πλαίσιο μια πολύ γρήγορη και πρόχειρη σύνθεση με γνώμονα μόνο να μην περάσω τα 2Κ.

Φαντάζομαι δεν είναι ικανή για τις απαιτήσεις του ε; Μην βαράτε, ξαναλέω έχω σταματήσει να παρακολουθώ τις εξελίξεις.image.png.b3ea16c966b9b187cfe4c554367f2b59.png

μνημες θελεις 32 , θα δω τι μπορουμε να βαλουμε η καποιο αλλο απο τα παιδια

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

5800x με A520 μητρική; Σαν να βάζεις 13αρες σιδερένιες ζάντες σε ferrari ένα πράμα...

Δεν είναι καιρός για Αmd στη δουλειά που θες.

12600k με Z690 βγαίνει πιο οικονομικά και έχει καλύτερες αποδόσεις.

Κουτί οτι θες, μνήμη ξεκινάς με 32gb, αμαρτία σε αυτά τα χρήματα και 4k να ξεκινήσεις με λιγότερο όταν πλέον και τα casual pc ξεκινούν εκεί

https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=19110010%2C25855121%2C28498189%2C20295290

https://www.skroutz.gr/s/32659089/Intel-Core-i5-12600KF-2-8GHz-Επεξεργαστής-10-Πυρήνων-για-Socket-1700-Tray.html

https://www.skroutz.gr/s/32225032/MSI-Pro-Z690-A-DDR4-Motherboard-ATX-με-Intel-1700-Socket.html?from=catspan

https://www.skroutz.gr/s/22195847/Crucial-Ballistix-Black-32GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Συχνότητα-3600MHz-για-Desktop-BL2K16G36C16U4B.html

https://www.skroutz.gr/s/20848986/Arctic-Liquid-Freezer-II-280-Υδρόψυξη-Επεξεργαστή-Διπλού-Ανεμιστήρα-140mm-για-Socket-AM4-1200-115x.html

https://www.skroutz.gr/s/17274624/Samsung-970-Evo-Plus-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0-MZ-V7S1T0BW.html

Μαζί με το κουτί πρέπει να είσαι μέχρι τα 1100 ως εδώ.

Η 2060 δε νομίζω οτι φτάνει. Κι εγώ υπέρ nvidia. Ξεκίνα από 3060 και πάνω ανάλογα τι θα βρεις. Αν πάρεις κάρτα σε καλή τιμή και μιλάμε για επαγγελματικό μηχάνημα σκέψου μήπως αξίζει η επένδυση για 12700k

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.

Αρχικά ευχαριστώ και τους 2.

Στις 2 παραπάνω συνθέσεις βλέπω τον I5 λίγο πιο δυνατό στα bench παρότι με λιγότερους πυρήνες.

Να προτιμήσω intel σε αυτά τα λεφτά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απο Intel cpu όχι KF αλλα K (με ενσωματωμένη)

για 8Κ τουλαχιστον 64GB RAM με highly recommended τα 128GB

όσο πιο πολλοι πυρήνες στον επεξεργαστή τόσο το καλυτερο

μια πολύ καλή NVIDIA gpu also recommended

Με άλλα λόγια το budget θα βγει πολύ πάνω από τα 2000. Αλλα αν μιλάμε για επαγγελματική χρήση τότε επιβάλλεται.

Iσως μια threadripper πλατφορμα να ηταν προτιμότερη για επαγγελματική χρήση, με τα πολλα lanes, τους επεξεργαστες με πολλά cores, quad channel για μνημη (αν θυμαμαι καλα) κλπ.

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, duffyduck είπε

απο Intel cpu όχι KF αλλα K (με ενσωματωμένη)

για 8Κ τουλαχιστον 64GB RAM με highly recommended τα 128GB

όσο πιο πολύ πυρήνες στον επεξεργαστή τόσο το καλυτερο

μια πολύ καλή NVIDIA gpu also recommended

Με άλλα λόγια το budget θα βγει πολύ πάνω από τα 2000. Αλλα αν μιλάμε για επαγγελματική χρήση τότε επιβάλλεται.

Iσως μια threadripper πλατφορμα να ηταν προτιμότερη για επαγγελματική χρήση, με τα πολλα lanes, τους επεξεργαστες με πολλά cores, quad channel για μνημη (αν θυμαμαι καλα) κλπ.

Ο μόνος που έπεσε μέσα.

Έχετε καταλάβει ότι μιλάμε για 8Κ βίντεο; Τι 2000, ούτε 5000 ευρώ δε φτάνουν.

Λοιπόν, cpu 12900Κ ή 5950Χ ή Threadripper.

Μνήμη 128 Gb.

Δίσκοι nvme τουλάχιστον 2 και τουλάχιστον 2ΤΒ ο καθένας, για να μην πω 4TB ο καθένας. Ένας για ανάγνωση και ένας για εγγραφή/scratch.

Κάρτα nvidia όποια σηκώνει η τσέπη, θα έλεγα από 3070 και πάνω.

Αυτό με τον 12600 κάνω ότι δεν το είδα.

Ή θα μιλάμε σοβαρά ή θα λέμε ανέκδοτα να γελάμε.

Επεξ/σία από RTW4ever
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, RTW4ever είπε

Αυτό με τον 12600 κάνω ότι δεν το είδα.

Ή θα μιλάμε σοβαρά ή θα λέμε ανέκδοτα να γελάμε.

Μιλάμε πολύ σοβαρά, με όμορφο τρόπο και υποστηρίζουμε αυτό που λέμε.

Υπάρχει ένα budget σαν βάση. Αυτό το budget είναι 2000 ευρώ. Το πόσο "θα ήθελα" να είναι το budget είναι άλλο θέμα.

Η βάση που έχω μιλήσει είναι για επεξεργασία 4k video.

Βάσει requirements του premiere λοιπόν πάμε στο ελάχιστο Recommended σε ραμ (και όχι στο minimum) που είναι τα 32gb.

Gpu επίσης μίλησα για 3060 και πάνω γιατί διαθέτει αρκετή ραμ, την βρίσκεις από 700-800 και χωράει εντός budget.

Όσο για το πόσο αστείο σου φάνηκε ο 12600k...  μπορείς να μου δείξεις ποιά bench βρήκες και είδες οτι ο 5800x βγαίνει καλύτερος; Μπορείς να μου πεις αν σε τιμή επίσης βγαίνει καλύτερα;

Συνοψίζοντας, καλύτερες επιδόσεις, σε καλύτερη τιμή, εσύ μπορείς να διαλέξεις για τους λόγους σου τον 5800x, το ανέκδοτο όμως δεν το βλέπω, ούτε το λόγο να ειρωνευτείς...

Την puget φαντάζομαι την γνωρίζεις. Τους θεωρείς άσχετους; Για το premiere σε overall τον 12600k τον βγάζει πιο πάνω κι από 5900x. Για να μην μπερδευτούμε, δεν λέω οτι είναι καλύτερος από τον 5900x απλά καταλληλότερος για το συγκεκριμένο πρόγραμμα

pugetsystems/Hardware-for-Premiere-Pro

pic_disp.php?id=72077

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Μιλάμε πολύ σοβαρά, με όμορφο τρόπο και υποστηρίζουμε αυτό που λέμε.

Υπάρχει ένα budget σαν βάση. Αυτό το budget είναι 2000 ευρώ. Το πόσο "θα ήθελα" να είναι το budget είναι άλλο θέμα.

Η βάση που έχω μιλήσει είναι για επεξεργασία 4k video.

Βάσει requirements του premiere λοιπόν πάμε στο ελάχιστο Recommended σε ραμ (και όχι στο minimum) που είναι τα 32gb.

Gpu επίσης μίλησα για 3060 και πάνω γιατί διαθέτει αρκετή ραμ, την βρίσκεις από 700-800 και χωράει εντός budget.

Όσο για το πόσο αστείο σου φάνηκε ο 12600k...  μπορείς να μου δείξεις ποιά bench βρήκες και είδες οτι ο 5800x βγαίνει καλύτερος; Μπορείς να μου πεις αν σε τιμή επίσης βγαίνει καλύτερα;

Συνοψίζοντας, καλύτερες επιδόσεις, σε καλύτερη τιμή, εσύ μπορείς να διαλέξεις για τους λόγους σου τον 5800x, το ανέκδοτο όμως δεν το βλέπω, ούτε το λόγο να ειρωνευτείς...

Την puget φαντάζομαι την γνωρίζεις. Τους θεωρείς άσχετους; Για το premiere σε overall τον 12600k τον βγάζει πιο πάνω κι από 5900x. Για να μην μπερδευτούμε, δεν λέω οτι είναι καλύτερος από τον 5900x απλά καταλληλότερος για το συγκεκριμένο πρόγραμμα

pugetsystems/Hardware-for-Premiere-Pro

pic_disp.php?id=72077

Αδερφέ, ποιος μίλησε για 5800X και για 4Κ; Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ τι έγραψα.

Και ο 5800Χ ανέκδοτο είναι για 8Κ, όπως και το όριο των 2000, που όμως ο νηματοθέτης δεν έβαλε, αλλά έδωσε μια εκτίμηση απλά. Και είπα ότι ποια 2000, ούτε 5000 δε φθάνουν.

Τώρα για 4Κ όλα όσα λες είναι σωστά. Ας μας πει ο νηματοθέτης ότι ξεχνά το 8Κ, οπότε σταματά η κουβέντα σε αυτά που προτείνεις.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα

Οπότε καλύτερα να πάμε σε intel με αυτά που λέτε.

Σε αυτό το κουτί που πρότεινε ο φίλος @triplex1 δεν θα έχει θέμα με την υδρόψυξη ε;

https://www.skroutz.gr/s/13589906/Be-Quiet-Dark-Base-700-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-και-RGB-Φωτισμό-Μαύρο.html

Βλέπω έχει ένα side panel σε φωτο με υδροψύξη.

Τέλος οι υδροψύξεις που λέτε κάνουν για την 12η γενιά ε; Socket 1700; Βλέπω δεν το αναφέρουν στα χαρακτηριστικά στο σκρουτζ.

Θα τα προτείνω στον άνθρωπο και ανάλογα ότι μου πει και αυτός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, nemesiskp είπε

Καλημέρα

Οπότε καλύτερα να πάμε σε intel με αυτά που λέτε.

Σε αυτό το κουτί που πρότεινε ο φίλος @triplex1 δεν θα έχει θέμα με την υδρόψυξη ε;

https://www.skroutz.gr/s/13589906/Be-Quiet-Dark-Base-700-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-και-RGB-Φωτισμό-Μαύρο.html

Βλέπω έχει ένα side panel σε φωτο με υδροψύξη.

Τέλος οι υδροψύξεις που λέτε κάνουν για την 12η γενιά ε; Socket 1700; Βλέπω δεν το αναφέρουν στα χαρακτηριστικά στο σκρουτζ.

Θα τα προτείνω στον άνθρωπο και ανάλογα ότι μου πει και αυτός.

Οτι θες βαζεις για τον φιλο σου αλλα να εχεις υπ΄'οψιν οτι οσοι σε αναφερουν για 12η γενια εχει να κανει με συγκριτικα τεστ και με μνημες ddr5  , εγω σ'εβαλα τον 5900 (μπορουσα να βαλω και τον 5950x αλλα λογο τιμης δεν χρειαζεται) γιατι απλα τον εχω και τον δουλευω.

Το συγκεκριμενο κουτι χωραει οτι θες , μπορεις να κοιταξεις και το 802 δεν ξερω αν ειναι διαθεσιμο και ποσο ανεβηκε η τιμη του.

Επεξ/σία από triplex1
  • Like 1
Δημοσ.

Η 12η γενιά δεν προσφέρει ακόμη καμία σημαντική διαφορά ddr4 με ddr5, τα περισσότερα bench έχουν και τις 2 εκδοχές και ποσοστιαία μιλάμε για ελάχιστη έως αμελητέα διαφορά. Με μνήμες ddr4 στα 3600/c16 θα πάρει κάποιος ελάχιστα κάτω από τις μέγιστες επιδόσεις των επεξεργαστών.

Προσωπικά μετά τον 12600k θα κοιτούσα 12700k.

Αν ανέβει το budget πάμε και για tr.

Όσο για το κουτί που ρωτάει ο ts, εφόσον αποφασιστεί η υδροψυξη δεν χρειάζεται μαντεψια και εικόνες. Στα specs των κουτιών αναφέρετε ξεκάθαρα τι χωράει το κουτί

Δημοσ.

Για να παιξεις μπαλα σε τετοια αναλυση θες πανω κατω τετοιες επιδοσεις.Και ολα αυτα στο ποσο που λες χωρις καρτα.Πρωτον θες 64 gb τουλαχιστον.Εδω αν θες βαζεις και 2 slot με 64 gb.Δευτερον θες επεξεργαστη με 16 πυρηνες και σιγουρα μια υδροψυξη η μια αεροψυξη δυνατη αν δεν βρισκει τις ραμ.Κουτι σου εβαλα full tower διοτι θες χωρο για παραπανω δισκους.Επιλογες στο κουτι υπαρχουν εγω σου εβαλα φτηνο.Μ2 δεν το συζητω Gen 4 για πιο γρηγορες επιδοσεις οπως και μια καλη μητρικη χωρις τρελα overclock.Και σιγουρα υπολογισε εξτρα φανακια(οχι ακριβα)διοτι θα δουλευει φουλ ο υπολογιστης αρα θα ανεβαζει θερμοκρασιες.Τροφοδοτικο που ειναι το Α και το Ω πας σε platinum 850w διοτι σιγουρα θες καρτα με επιδοσεις 3080 αρα ναι ξεφευγει για πλακα η τιμη.Τωρα αν το πας σιγα σιγα σου συνιστω να αρχισεις με το τροφοδοτικο και πας αναλογως.

Screenshot_28.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...