Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εσείς που έχετε ενεργοποιήσει τον οικογενειακό γιατρό, σας δίνει δυνατότητα να βάλετε pin για την πρόσβαση στο φάκελό σας;

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Philippe είπε

Εσείς που έχετε ενεργοποιήσει τον οικογενειακό γιατρό, σας δίνει δυνατότητα να βάλετε pin για την πρόσβαση στο φάκελό σας;

Και να μην έχεις ενεργοποιήσει οικογενειακό γιατρό,.νομίζω ότι μπορείς να δεις τον φάκελο σου. Διότι εγώ το είχα κοιτάξει αυτό χωρίς να έχω ενεργοποιήσει την δυνατότητα αυτή.

Δημοσ.

Ναι, εγώ τον βλέπω μια χαρά τον φάκελο υγείας . Ρωτάω κάτι διαφορετικό. Εάν γίνεται να προσθέσω PIN ώστε να μην τον βλέπουν οι άλλοι. Εάν έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα αυτή στο σύστημα, θα αφορά μόνο όσους έχουν επιλέξει οικογενειακό γιατρό. Ίσως όμως να μην έχει ενεργοποιηθεί ακόμη ούτε σε αυτούς. 

PS: Μάσκα για να μη θολώνουν τα γυαλιά που έψαχνες κάποτε, δοκίμασε την 3M Aura 9320. Έχει μαξιλαράκι και δεν περνάει τίποτα, θα με θυμηθείς.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Philippe είπε

Ναι, εγώ τον βλέπω μια χαρά τον φάκελο υγείας . Ρωτάω κάτι διαφορετικό. Εάν γίνεται να προσθέσω PIN ώστε να μην τον βλέπουν οι άλλοι. Εάν έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα αυτή στο σύστημα, θα αφορά μόνο όσους έχουν επιλέξει οικογενειακό γιατρό. Ίσως όμως να μην έχει ενεργοποιηθεί ακόμη ούτε σε αυτούς. 

PS: Μάσκα για να μη θολώνουν τα γυαλιά που έψαχνες κάποτε, δοκίμασε την 3M Aura 9320. Έχει μαξιλαράκι και δεν περνάει τίποτα, θα με θυμηθείς.

Α, τώρα κατάλαβα τι εννοείς. Αυτό με το ΡΙΝ και την προστασία του ιστορικού δεν ήξερα ότι υπάρχει. Αν γνωρίζεις τότε με ενδιαφέρει και εμένα. 

Την μάσκα αυτή την γνωρίζω από παλιά που το έψαχνα. Το θέμα είναι πως είναι non reusable.

Δημοσ.
8 hours ago, Philippe said:

μας το εδωσε ο οικογενιακως κατα την εγγραφη νομιζω

Δημοσ.

Όλοι εσείς που γράφετε "ναι, τόσα παίρνουν", "ναι, κάπου τόσα ζητάνε", "εγώ κανά 20ρικο δίνω", "εξαρτάται την περίπτωση, άμα είναι για το τάδε φάρμακο...", κτλ.,

να ξέρετε ότι εκτός ότι σας πιάνουν κορόιδα, κάνετε την κατάσταση δύσκολη και για τους υπόλοιπους συμπολίτες σας συντηρώντας μια νοοτροπία αλητείας και κλεψίματος από την μεριά των γιατρών.

Έχει και μεγάλους ανθρώπους εδώ μέσα, είστε οικογενειάρχες, δουλεύετε τόσα χρόνια κάποιοι και ακόμα νομίζετε ότι το 10ρικο για την επίσκεψη στον γιατρό του ΕΟΠΠΥ προβλέπεται και είναι νόμιμο. Ό,τι να 'ναι.

Οικογενειακός γιατρός - Τον παίρνεις τηλέφωνο, γράψε μου τα φάρμακα μου σε παρακαλώ, έχω άυλη. Τέλος.

Και άμα σου ζητήσει λεφτά, ρίξε και κανά καντήλι να του κοπεί η μαγκιά του ΚΛΕΦΤΗ.

Ζήτησε 10ρικο κατάθεση για να συνταγογραφήσει, έλεος, έλεος πραγματικά.

Πάντα άμα μιλάμε για γιατρό του ΕΟΠΠΥ ε, φαντάζομαι ή θέλω να ελπίζω ότι δεν τους βρίσκετε από τον Χρυσό Οδηγό τους γιατρούς, ούτε παίρνετε στην τύχη κάποιον να σας γράψει εξετάσεις ή φάρμακα.

Ψαχτείτε λίγο ρε σεις. Μάθετε τα δικαιώματα σας και τι πληρώνετε με τις ασφαλιστικές εισφορές σας. Έχει και γιατρούς που κάνουν την δουλειά τους σωστά και δεν είναι αλήτες. Θα σας γράψουν τις εξετάσεις ΔΩΡΕΑΝ, θα δούνε τα αποτελέσματα ΔΩΡΕΑΝ και θα σας γράψουν και την θεραπεία ΔΩΡΕΑΝ. Όπως δηλαδή προβλέπεται από τον νόμο επειδή όλα αυτά τα έχετε ήδη ΠΛΗΡΩΣΕΙ από τις εισφορές που σας κρατάει κάθε μήνα το κράτος. Δικαιούστε ΔΩΡΕΑΝ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και πρωτοβάθμια και νοσοκομεία, και τα πάντα.

Τι ν' αυτό με το κωλοδεκάρικο των τύπων αυτών που έχει γίνει ταρίφα;

"Για ποιο λόγο γιατρέ, δεν καταλαβαίνω. Του ΕΟΠΠΥ δεν είστε; Κάνω λάθος; Κάναμε καμιά εξέταση που δεν καλύπτεται;"

• Like 10
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Στην περίοχή μου δεν εμφανίζει διαθέσιμους οικογενειακούς γιατρός. Δεν αναφέρομαι σε Αττική και νησιά. Συμβαίνει και σε άλλους; 

Δημοσ.
Στις 24/1/2022 στις 1:41 ΠΜ, Philippe είπε

Ναι μου ειχε δωσει αυτη τη δυνατοτητα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ptotal είπε

Στην περίοχή μου δεν εμφανίζει διαθέσιμους οικογενειακούς γιατρός. Δεν αναφέρομαι σε Αττική και νησιά. Συμβαίνει και σε άλλους; 

Για αυτο το αγαπημενο μας κρατος εχει προνοησει και λεει...

Επίσης, αν βρίσκεται σε περιοχή όπου δεν υπάρχουν ιατροί, θα μπορεί να επιλέξει και ιατρό από άλλη περιοχή και να τον συμβουλεύεται με τα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας.

Για ακομα μια φορα αρπακολλα γινονται ολα.

Δημοσ.
Στις 24/1/2022 στις 6:03 ΜΜ, Baator είπε

Όλοι εσείς που γράφετε "ναι, τόσα παίρνουν", "ναι, κάπου τόσα ζητάνε", "εγώ κανά 20ρικο δίνω", "εξαρτάται την περίπτωση, άμα είναι για το τάδε φάρμακο...", κτλ.,

να ξέρετε ότι εκτός ότι σας πιάνουν κορόιδα, κάνετε την κατάσταση δύσκολη και για τους υπόλοιπους συμπολίτες σας συντηρώντας μια νοοτροπία αλητείας και κλεψίματος από την μεριά των γιατρών.

Έχει και μεγάλους ανθρώπους εδώ μέσα, είστε οικογενειάρχες, δουλεύετε τόσα χρόνια κάποιοι και ακόμα νομίζετε ότι το 10ρικο για την επίσκεψη στον γιατρό του ΕΟΠΠΥ προβλέπεται και είναι νόμιμο. Ό,τι να 'ναι.

Οικογενειακός γιατρός - Τον παίρνεις τηλέφωνο, γράψε μου τα φάρμακα μου σε παρακαλώ, έχω άυλη. Τέλος.

Και άμα σου ζητήσει λεφτά, ρίξε και κανά καντήλι να του κοπεί η μαγκιά του ΚΛΕΦΤΗ.

Ζήτησε 10ρικο κατάθεση για να συνταγογραφήσει, έλεος, έλεος πραγματικά.

Πάντα άμα μιλάμε για γιατρό του ΕΟΠΠΥ ε, φαντάζομαι ή θέλω να ελπίζω ότι δεν τους βρίσκετε από τον Χρυσό Οδηγό τους γιατρούς, ούτε παίρνετε στην τύχη κάποιον να σας γράψει εξετάσεις ή φάρμακα.

Ψαχτείτε λίγο ρε σεις. Μάθετε τα δικαιώματα σας και τι πληρώνετε με τις ασφαλιστικές εισφορές σας. Έχει και γιατρούς που κάνουν την δουλειά τους σωστά και δεν είναι αλήτες. Θα σας γράψουν τις εξετάσεις ΔΩΡΕΑΝ, θα δούνε τα αποτελέσματα ΔΩΡΕΑΝ και θα σας γράψουν και την θεραπεία ΔΩΡΕΑΝ. Όπως δηλαδή προβλέπεται από τον νόμο επειδή όλα αυτά τα έχετε ήδη ΠΛΗΡΩΣΕΙ από τις εισφορές που σας κρατάει κάθε μήνα το κράτος. Δικαιούστε ΔΩΡΕΑΝ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και πρωτοβάθμια και νοσοκομεία, και τα πάντα.

Τι ν' αυτό με το κωλοδεκάρικο των τύπων αυτών που έχει γίνει ταρίφα;

"Για ποιο λόγο γιατρέ, δεν καταλαβαίνω. Του ΕΟΠΠΥ δεν είστε; Κάνω λάθος; Κάναμε καμιά εξέταση που δεν καλύπτεται;"

αυτό το θέμα προσπαθεί να λύσει εν μέρει το νέο σύστημα, το οποίο μάλιστα απαγορεύει στον οικογενειακό γιατρό να σε δει ιδιωτικα με χρέωση.

Το πρόβλημα που αναφέρεις με τον ΕΟΠΥΥ δυστυχώς έχει επικρατήσει.

Πολύ σπάνια πλέον θα βρεις γιατρό που να μην χρεώνει κάτι έξτρα. εδώ χρεώνουν πλέον και ορισμένα εργαστήρια ως επίσκεψη....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα ΤΟΜΥ, αυλη συνταγοχραφηση κοκ μια χαρα γραφομασταν μονο με τους κωδικους taxisnet και απλα δηλωναμε το τηλεφωνο και καναμε μια χαρα τις δουλειες, δεν μπορω να καταλαβω το κολλημα με το πιστοποιημενο αριθμο κινητου τηλεφωνου και εναλλακτικο τροπο συνδεσης με τους κωδικους ebanking. Δεν υπαρχει μια στο εκατομμυρια να βαλω τους κωδικους σε οποιοδηποτε αλλο site εκτος της τραπεζας, οσο ασφαλες και αν ειναι. Αν το συσχετισουμε και με το αλλο thread με τις τραπεζικες απατες, δημιουργει κακες "συνηθειες" ιδιως οταν ειμαστε σε μια χωρα με τοσα ατομα trigger happy να δωσουν το καθε κωδικο στον οποιοδηποτε.

Τουλαχιστον ισχυει η εγγραφη του αριθμου του κινητου στο εθνικο μητρωο επικοινωνιων μεσω των ΚΕΠ για να γραφτεις στην συνεχεια στο προσωπικο γιατρο; Γιατι παλιοτερα ειχα δοκιμασει μεσω site για τα κινητα των γονιων μου (τα οποια ειναι δηλωμενα σε τραπεζικους λογαριασμους) και δεν γινοταν τιποτα. Βασικα, μπορει να γινει εγγραφη μεσω αλλης οδου (εστω με φυσικη παρουσια) να γλιτωσεις την μπουρδα του πιστοποιημενου αριθμου; Αλλιως θα υποστουμε τις ποινες μεχρι, αναποφευκτα, να φαλιρισει το ολο εγχειρημα.

EDIT η εγγραφη του αριθμου απο το site του εθνικου μητρωο επικοινωνιων λειτουργει για την εγγραφη στο προσωπικο γιατρο, εκτος αν πεσεις στην περιπτωση καποιος αριθμος που ειναι δηλωμενος σε τραπεζικο λογαριασμο να μην αναγνωριζεται για καποιο λογο.

Επεξ/σία από Clytoceyx
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Clytoceyx είπε

Αλλιως θα υποστουμε τις ποινες μεχρι, αναποφευκτα, να φαλιρισει το ολο εγχειρημα.

Σε ποιές ποινές αναφέρεσαι....;

Δημοσ.
16 ώρες πριν, washcloud είπε

Σε ποιές ποινές αναφέρεσαι....;

Μεχρι τα τελη Ιουλιου ελεγαν για αυξημενη συμμετοχη των ασφαλισμενων σε φαρμακα, εξετασεις και, χωρις να ειμαι σιγουρος, μη προτεραιοποιηση σε καποια ραντεβου* (προφανως οχι τα σοβαρα περιστατικα) και κατι αλλα παρομοια αν δεν γραφτεις. Βασικα ελεγαν οτι στοχος ειναι να εγγραφουν ολοι και ας μην πατησουν το ποδι τους στον εν λογω γιατρο. Το ειπαν πιο κομψα, βεβαια.

*ο Εξαδακτυλος ειπε οτι κατι τετοιες ποινες ειναι αντισυνταγματικες και θα προσφυγουν στο ΣΤΕ και θα δικαιωθουν

Δημοσ.

όσοι είχαν επιλέξει οικογενειακό γιατρό, αυτός θα είναι και ο προσωπικός τους γιατρός. Δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι παραπάνω.
Όσοι είναι ανασφάλιστοι θα επιλέξουν μέσα απο λίστα συμβεβλημένων γιατρών για ανασφάλιστους (νομίζω λέγεται ΕΟΠΠΥ;) εφόσον υπάρχει για την περιοχή τους.
Στην δικιά μου περιοχή δεν υπάρχει τέτοια λίστα, οπότε οι ανασφάλιστοι για την ώρα δεν μπορούν να επιλέξουν στην πλατφόρμα προσωπικό γιατρό.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Clytoceyx είπε

Μεχρι τα τελη Ιουλιου ελεγαν για αυξημενη συμμετοχη των ασφαλισμενων σε φαρμακα, εξετασεις και, χωρις να ειμαι σιγουρος, μη προτεραιοποιηση σε καποια ραντεβου* (προφανως οχι τα σοβαρα περιστατικα) και κατι αλλα παρομοια αν δεν γραφτεις. Βασικα ελεγαν οτι στοχος ειναι να εγγραφουν ολοι και ας μην πατησουν το ποδι τους στον εν λογω γιατρο. Το ειπαν πιο κομψα, βεβαια.

*ο Εξαδακτυλος ειπε οτι κατι τετοιες ποινες ειναι αντισυνταγματικες και θα προσφυγουν στο ΣΤΕ και θα δικαιωθουν

...ναι, κάτι πήρε το μάτι μου μετά που σε ρώτησα, για +10% αύξηση συμμετοχής στις τιμές των συνταγογραφημένων από μη προσωπικό γιατρό...(και χαμηλότερη πρτεραιότητα στα ραντεβού νοσοκομείων/ΚΥ κτλ...)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...