barimagas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στο πρώτο άναμμα περίμενα να πάρουν τα προσανάμματα και μετά έριξε μέσα μια μπρικέτα (δύο κιλά). Μέχρι να πάρει μπρος έως να γίνει καρβουνα πήρε κάπου στα 55 λεπτά. Το τζάκι ανέβασε μεχρι 82 βαθμούς με τον αέρα στο τέρμα. Βέβαια έξω τώρα έχει νότια και όχι πολύ κρύο όπως την προηγούμενη εβδομάδα. Θεωρώ ότι είναι μια καλή λύση για να πιάσει θερμόκρασια στο πρώτο άναμμα. Ειδικά αν έχεις βρεγμένα ξύλα ή ψιλοχλωρά που θα χρειαστεί διπλάσιος και τριπλάσιας χρόνος. Πχ πέταξα μετά μια οξιά και δεν έπαιρνε με τίποτα έπεσε 55 βαθμούς η εξαγωγή αέρα. Όποτε η μπρικέτα είναι μια λύση που θα έχεις απόδοση, πυρώνει και βγάζει μεγάλη φλογα, με κλειστό τάπερ και αέρα κλειστό. Αν δώσεις επιπλέον αέρα θα καεί το σύμπαν πιστεύω. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2022 από barimagas
Jos3ph Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 παρήγγειλα από leroy με 2 ευρώ 7 κιλά ( 4 τμχ μπρικέτα ) , και υπάρχουν και άλλες δύο επιλογές ( η foco δεν είναι διαθέσιμη Θεσσαλονίκη ) και μαζί πήρα και ένα καθαριστικό καμινάδας, να γίνει το ετήσιο. @barimagas δεν υπάρχει λόγος για μεγάλη φλόγα , εκτός αν είσαι σαν τον πατέρα μου που θέλει το φως του ηλίου στην πόρτα. Πιστεύω πως θα σε πήγαινε 100 λεπτά. Δεν ανοίγω καν τον αέρα ( το βεντιλατέρ ζήτημα να δούλεψε 2 ώρες στα 20 χρόνια ) ο πατέρας μου αρέσκεται να καίει 70 κιλά την μέρα , όταν μπορεί να την βγάλει με πολύ λιγότερα. Το πιο βασικό λάθος του είναι ότι αφήνει το κλαπέτο ανοιχτό , άρα το 70% της ζέστης φεύγει από την καμινάδα ( που ζεσταίνει όμως θάλαμο , να λέμε και του στραβού το δίκιο, ίσως επιστρέφει το 15% της απώλειας ) και το 30% είναι ακτινοβολία , αφού το θερμόμετρο απέναντι στα 5 μέτρα είναι πάντα 1-2 βαθμούς πιο πάνω από ότι το θερμόμετρο δίπλα στο τζάκι ( είναι το θερμόμετρο του βεντιλατέρ )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα