StamTheMan Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 5 ώρες πριν, phanispal είπε Ο άνθρωπος είπε ότι δε θέλει να το ανάψει για να ζεσταθεί. Για να γουστάρει θέλει να το ανάψει. Δεν το λεει,απλα το υποθετεις.
villasg Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 3 ώρες πριν, xsterg είπε τζακι. το πιο αχρηστο μεσο θερμανσης Οχι αμα ειναι ενεργειακο 2
liakjim Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 19 ώρες πριν, Fan είπε Ποιο είδος καυσόξυλων θεωρείτε ότι είναι το καλύτερο για κάποιον που ανάβει αραιά το τζάκι του και δεν το χρησιμοποιεί ως κύρια πηγή θέρμανσης; Η οξιά βγάζει πολύ ωραία φλόγα, αλλά καίγεται πολύ γρήγορα το ξύλο. Μπρικέτες. Έχω κάνει τεστ εδώ http://www.energ.gr/index.php?option=com_kunena&view=topic&defaultmenu=220&Itemid=218&catid=62&id=58124&limitstart=0#128942 Τα αρχεία και οι φωτογραφίες είναι εδώ https://drive.google.com/drive/folders/0B1UNl21-h5iHeEs0Q1puYXZmY0E?resourcekey=0-kUIf9Q38M8y4GNzYdzPcyQ 3 1
Fan Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, StamTheMan είπε Θες συνεχεια ξυλα για να κρατησεις τη φωτια σε καλο επιπεδο,οχι ομως και ξυλα αξιας 10 ευρω,οπως αναφερθηκε παραπανω,εκτος και αν το καις 12 ωρες. Για να ζεστάνεις ένα σαλόνι 50 τμ χρειάζεσαι 15-20 κιλά ξύλα για περίπου οχτώ ώρες (μιλάω για απόγευμα-βράδυ) και αναλόγως το κρύο. Και δεν μιλάμε για την ίδια ζέστη εάν απομακρυνθείς λίγο μακριά από το τζάκι. Το μεγάλο κακό πιστεύω το κάνει το παράθυρο που αναγκάζομαι να αφήσω ελάχιστα ανοιχτό για να μη γυρίζει ο καπνός μέσα. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2022 από Fan
papoys1 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Fan είπε Για να ζεστάνεις ένα σαλόνι 50 τμ χρειάζεσαι 15-20 κιλά ξύλα για περίπου οχτώ ώρες (μιλάω για απόγευμα-βράδυ) και αναλόγως το κρύο. Και δεν μιλάμε για την ίδια ζέστη εάν απομακρυνθείς λίγο μακριά από το τζάκι. Το μεγάλο κακό πιστεύω το κάνει το παράθυρο που αναγκάζομαι να αφήσω ελάχιστα ανοιχτό για να μη γυρίζει ο καπνός μέσα. 15-20 κιλά ξύλα για 8 ώρες. Σαν ανέκδοτο μου ακούγεται. Τόσα σχεδόν θέλεις στην ουσία για να το ανάψεις. Τώρα αν το ανάβεις με τίποτε ξυλάκια σαν κινέζικα πηρούνια μόνο και μόνο να το κοιτάς και όχι να ζεσταθείς εκεί μπορεί να σε φτάσουν τα 15 κιλά για 20 ώρες. Από την άλλη αν αφήνεις και παράθυρο ανοιχτό για την κάπνα εκεί δεν μιλάμε για ζέστη αλλά για κουβέρτα στην πλάτη να μην ξεπαγιάσεις ειδικά μέρες σαν σήμερα και αύριο. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2022 από papoys1 2
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, xsterg είπε τζακι. το πιο αχρηστο μεσο θερμανσης. το πιο ρυπογονο. ειναι αυτο που πρεπει να καταργηθει δια νομου. οταν πηγαινω στο χωριο της γυναικας μου τον χειμωνα που αναβουν τα τζακια δεν μπορεις να σταθεις απο την βρωμα και την τζακιλα. δεν μπορεις να αναπνευσεις. τετοιο καυσαεριο ουτε σε παλιο ταξι με πετρελαιο. και κυριολεκτικα σε παει εκατομμυρια χρονια πισω που λεει και ο αλλος πιο πανω. ειναι παλαιολιθικο μεσο θερμανσης. δεν μπορει στην εποχη του ιντερνετ και της προοδου να υπαρχουν αυτοι οι τροποι θερμανσης και ρυπανσης του περιβαλλοντος. εγω εαν ημουν πνευμονολογος θα ανοιγα ιατρειο κοντα σε χωριο. σιγουρη πελατεια. Και να φανταστείς όταν παλιά τα έγραφα αυτά σε ένα παλιό thread για την βρωμιλα και την καπνιλα που υπάρχει τον Χειμωνα στην Αθήνα μου έλεγαν ότι αυτό δεν συμβαίνει στα χωρια όπου η μυρωδιά των ξύλων είναι με "άλλο άρωμα" ξύλου από δάσος της επαρχίας. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2022 από Basilhs23___ 1
pataridis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 16 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Και να φανταστείς όταν παλιά τα έγραφα αυτά σε ένα παλιό thread για την βρωμιλα και την καπνιλα που υπάρχει τον Χειμωνα στην Αθήνα μου έλεγαν ότι αυτό δεν συμβαίνει στα χωρια όπου η μυρωδιά των ξύλων είναι με "άλλο άρωμα" ξύλου από δάσος της επαρχίας. Αν τα ξύλα είναι φρέσκα τι καύση θα σου κάνουν; Και στα χωριά πια καίνε ότι ξύλο βρούνε και κάποιοι άσχετοι ελαιοπυρηνα σε καυστήρες που δεν κάνει. Απίστευτη άσχημη μυρωδιά και καρκινογόνοι ρύποι.
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, pataridis είπε Αν τα ξύλα είναι φρέσκα τι καύση θα σου κάνουν; Και στα χωριά πια καίνε ότι ξύλο βρούνε και κάποιοι άσχετοι ελαιοπυρηνα σε καυστήρες που δεν κάνει. Απίστευτη άσχημη μυρωδιά και καρκινογόνοι ρύποι. Συμφωνούμε δεν διαφώνησα σε κάτι. Το στεγνό ξύλο είναι καλύτερο. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2022 από Basilhs23___
pataridis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Ναι λέω ότι τώρα πια καίνε γιατί και εγώ από ένα χωριό είμαι ότι να 'ναι . Με μια ξυλόσομπα φτηνή ενεργειακή που αγόρασα μάλιστα από εδώ ζεσταίνω καταπληκτικά ένα μικρό χώρο 60τμ. Τα ξύλα που εμπορεύονται οι έμποροι είναι ότι να ναι και κάποια είναι βουλγαρικά που είναι ότι χειρότερο. Ακόμη απελευθερώνουν την ραδιενέργεια του Τσερνόμπιλ για τους πιο παλιούς .
Fan Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, papoys1 είπε 15-20 κιλά ξύλα για 8 ώρες. Σαν ανέκδοτο μου ακούγεται. Τόσα σχεδόν θέλεις στην ουσία για να το ανάψεις. Τώρα αν το ανάβεις με τίποτε ξυλάκια σαν κινέζικα πηρούνια μόνο και μόνο να το κοιτάς και όχι να ζεσταθείς εκεί μπορεί να σε φτάσουν τα 15 κιλά για 20 ώρες. Από την άλλη αν αφήνεις και παράθυρο ανοιχτό για την κάπνα εκεί δεν μιλάμε για ζέστη αλλά για κουβέρτα στην πλάτη να μην ξεπαγιάσεις ειδικά μέρες σαν σήμερα και αύριο. Προφανώς και στις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, για Αττική, που πέφτει κάτω του μηδενός η θερμοκρασία δεν το ανάβω. Το παράθυρο δεν το αφήνω ανοιχτό, απλώς ελάχιστα μία χαραμάδα για να κάνει ρεύμα και να μη γυρίζει ο καπνός. Μία χαρά είναι 20 κιλά ξύλα για οχτώ ώρες εάν το έχεις απλώς για συντροφιά και για να ζεσταίνεσαι αν κάθεσαι κοντά.
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 25 λεπτά πριν, pataridis είπε Ναι λέω ότι τώρα πια καίνε γιατί και εγώ από ένα χωριό είμαι ότι να 'ναι . Με μια ξυλόσομπα φτηνή ενεργειακή που αγόρασα μάλιστα από εδώ ζεσταίνω καταπληκτικά ένα μικρό χώρο 60τμ. Τα ξύλα που εμπορεύονται οι έμποροι είναι ότι να ναι και κάποια είναι βουλγαρικά που είναι ότι χειρότερο. Ακόμη απελευθερώνουν την ραδιενέργεια του Τσερνόμπιλ για τους πιο παλιούς . Ναι γιατί το νέφος απο το Τσερνομπίλ σταμάτησε στα σύνορα.
pataridis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Τα βουλ 21 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Ναι γιατί το νέφος απο το Τσερνομπίλ σταμάτησε στα σύνορα. Τα βουλγαρικά δάση απορρόφησαν την μεγαλύτερη ποσότητα. Κατευθείαν να πείτε μια εξυπνάδα.
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, pataridis είπε Τα βουλ Τα βουλγαρικά δάση απορρόφησαν την μεγαλύτερη ποσότητα. Κατευθείαν να πείτε μια εξυπνάδα. Οτι να είναι, πραγματικά!!!
pataridis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αφού το λες εσύ κάτι παραπάνω ξέρεις. https://newpost.gr/politiki/5c1258b256dccb7e13e03a24/ixnh-tsernompil-sthn-atmosfaira-apo-ta-ksyla-poy-kaime-sto-tzaki Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2022 από pataridis
meletis_m Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Στις 22/1/2022 στις 8:45 ΜΜ, Fan είπε Ποιο είδος καυσόξυλων θεωρείτε ότι είναι το καλύτερο για κάποιον που ανάβει αραιά το τζάκι του και δεν το χρησιμοποιεί ως κύρια πηγή θέρμανσης; Η οξιά βγάζει πολύ ωραία φλόγα, αλλά καίγεται πολύ γρήγορα το ξύλο. Προτίμησε ελιά που δεν καίγεται γρήγορα , και εάν θες βάζεις μαζί και οξιά . Βέβαια η ελιά είναι ακριβότερη .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα