DrKo Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, nitsa21 είπε Ξεκινας μια κριτικη οτι τα βγαζω απο την κοιλια μου οτι δεν ισχυουν αυτα που λεω. Ποια απο ολα? Συγκεκριμένα αυτό που έκανα παράθεση. Το ξανακάνω γιατί δεν θέλω να πιστέψω πως ενώ το κατάλαβες επιλέγεις να πετάξεις την μπάλα στην εξέδρα. Λοιπόν, έγραψες συγκεκριμένα: 9 ώρες πριν, nitsa21 είπε Μαλλιστα η Ελλαδα εχει καλυτερο επιπεδο ζωης απο πολλες χωρες της ευρωπαικης ηπειρου. Το οποίο περιμένω να δω στοιχεία, γιατί τα τελευταία χρόνια μετριέται και είτε έχεις στοιχεία που το στηρίζουν ή το έβγαλες από την κοιλιά σου. Σου παρέθεσα ΔΥΟ δείκτες που δείχνουν ότι αυτό που λες είναι λάθος. Περιμένω να δω τι θα παραθέσεις εσύ που να το στηρίζει αυτό που λες. 4 ώρες πριν, nitsa21 είπε 6) υπαρχουν και χειροτερα απο την ελλαδα Εδώ τώρα, αρχίζεις να ΠΑΡΑΠΟΙΕΙΣ αυτά που έγραψες για να μαζέψεις αυτά που έγραψες αντί να παραδεχθείς το λάθος σου. ΌΧΙ, δεν έγραψες ότι υπάρχουν χειρότερα από την Ελλάδα. Έγραψες ότι η Ελλάδα έχει καλύτερο επίπεδο ζωής ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Δεν καταλαβαίνεις την διαφορά; Να στην εξηγήσω: Το "υπάρχουν και χειρότερα" είναι μία γενικούρα που προφανώς και θα ισχύει, εφόσον υπάρχουν τριτοκοσμικές χώρες με τρισάθλιο μισθό, π.χ. Φιλιππίνες, Σομαλία, κτλ. Όμως, εσύ δεν έγραψες ότι υπάρχουν και χειρότερα. Σύγκρινες απευθείας την Ελλάδα με τις άλλες χώρες της Ευρώπης και έγραψες συγκεκριμένα για το επίπεδο ζωής. Και όχι μόνο σύγκρινες την Ελλάδα και το επίπεδο ζωής με άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά έγραψες και πως είναι καλύτερο από ΠΟΛΛΕΣ. Είναι κρίμα να πας με τέτοιο πλάγιο τρόπο να αλλάξεις αυτό που έγραψες. Είτε παραδέξου το λάθος σου και πως η Ελλάδα ΔΕΝ έχει καλύτερο επίπεδο ζωής από πολλές χώρες της Ευρώπης είτε φέρε στοιχεία να δείχνουν πως έχεις δίκιο. 4 ώρες πριν, nitsa21 είπε Δεν κατεχεις κανενα θεσφατο σοφιας και το αλαθητο του παπα εχει καταργηθει.Η δε τελευταια επιφωτιση εγινε πριν 2000 χρονια οπου δεν ησουν παρων.Το τι σημαινει ποιοτητα ζωης ειναι υποκειμενικο για τον καθενα.Για μενα ποιοτητα ζωης ειναι το να βλεπω στον δρομο οταν πεσει καποιος κατω να υπαρχουν δεκα ανθρωποι γυρω του να τον σηκωσουν.Ποιοτητα ζωης ειναι να ενδιαφερεται η κυρα μαρια απο πλαι εαν επεσε ο πυρετος του παιδιου,το να δινει δωρεαν το καρβελι ο φουρναρης στον ανεργο Γιωργο Δυστυχώς για εσένα, αυτό που λες είναι λάθος όχι επειδή το λέω εγώ αλλά επειδή έχει μετρηθεί. Εσύ μπορεί να λες ό,τι σε συμφέρει και, στην προκειμένη, έδειξες πως δεν έχεις κανένα θέμα να παραποιήσεις και το τι έγραψες. Αλλά μεταξύ του "έτσι είναι επειδή το λέω εγώ, ο/η χρήστης nitsa21" και του "έτσι είναι επειδή το έχουν μετρήσει δημόσιοι ανεξάρτητοι οργανισμοί", η κοινή λογική (που λες και εσύ) λέει πως ο/η nitsa21 λέει παπάντζες και τα βγάζει από την κοιλιά του. Και το οξύμωρο είναι πως κλαίγεσαι για θέσφατο σοφίας, ενώ ΕΣΥ είσαι αυτός/αυτή που δεν παραθέτεις στοιχεία και λες "για εμένα είναι". Εγώ δεν είπα "για εμένα" αλλά παρέθεσα στοιχεία. Οπότε, είτε φέρε πίνακες και στοιχεία όπως ΣΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ και δείξε ότι αυτό που λες ισχύει, είτε παραδέξου πως αυτό που λες δεν ισχύει. 4 ώρες πριν, nitsa21 είπε εχω 4 πτυχια,τα δυο απο τις πιο υψηλοβαθμες σχολες του ΕΚΠΑ και 2 απο πανεπιστημια στην πρωτη πενταδα παγκοσμιως Και πάλι όμως συνεχίζεις να παραποιείς το τι γράφεις, να προσπαθείς να περάσεις την δική σου άποψη ως θέσφατο σοφίας, και αρνείσαι να παραδεχθείς τα λάθη σου. 4 ώρες πριν, nitsa21 είπε αρακαλω λοιπον να με σεβεστε οπως σας σεβομαι και εγω και να μην χρησιμοποιειτε χαρακτηρισμους τυπου τα βγαζω απο την κοιλια μου. Εάν δεν φέρεις στοιχεία για αυτό που έγραψες, τότε το έβγαλες από την κοιλιά σου. Είναι τόσο απλό. Περιμένω λοιπόν είτε για τα στοιχεία είτε να παραδεχθείς πως η Ελλάδα δεν έχει καλύτερο επίπεδο ζωής από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Δεν θέλω να πιστέψω πως θα την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια, καταλαβαίνοντας τι έγραψες αλλά να αρνείσαι να παραδεχθείς το λάθος σου. 5 ώρες πριν, xgol είπε Τα λεφτα παντως δεν ειναι επαρκης λογος για μεταναστευση. Όποιος το λέει αυτό, είναι σε καλύτερη θέση από αυτούς που θεωρούν τα λεφτά επαρκή λόγο. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2022 από DrKo 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 11 ώρες πριν, savageharis είπε Αξίζει κάποιος να χτίσει την ζωή του εδώ Ελλάδα με όλα τα αρνητικά που συντρέχουν πλέον στην χώρα μας αλλά και κάποια θετικά που έχουν απομείνει ή κάνει ένα νέο ξεκίνημα στο σε κάποια χώρα της κεντρικής Ευρώπης με καλύτερες προοπτικές για το μέλλον ;; Αν μπορείς φύγε χθες. 5 ώρες πριν, xgol είπε Οι κοινωνιες εξω βρισκονται σε αλλο επιπεδο απο την ελληνικη. Δυστυχως. Τα λεφτα παντως δεν ειναι επαρκης λογος για μεταναστευση. Μια χαρά λόγος είναι .Δεν αγοράζουν την ευτυχία αλλά νοικιάζουν μπόλικη. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Μακιαβέλλι Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Να κάνεις αυτό πιστεύεις ότι θα σε κάνει ευτυχισμένο. Άλλοι δεν αντέχουν την ξενιτιά, άλλοι την αντέχουν και περνάνε και ωραία. Αν έχεις κάποια ειδικότητα, δεν σε κρατάει κάτι στην Ελλάδα (κοπέλα, αγόρι, παιδιά), πήγαινε για όσο αντέξεις (μπορεί να αντέξεις και για πάντα) και πάντα υπάρχει το να γυρίσεις με τις βάσεις που απέκτησες έξω. Αν είσαι ανειδίκευτος αλλάζει το πράγμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε Να κάνεις αυτό πιστεύεις ότι θα σε κάνει ευτυχισμένο. Άλλοι δεν αντέχουν την ξενιτιά, άλλοι την αντέχουν και περνάνε και ωραία. Αν έχεις κάποια ειδικότητα, δεν σε κρατάει κάτι στην Ελλάδα (κοπέλα, αγόρι, παιδιά), πήγαινε για όσο αντέξεις (μπορεί να αντέξεις και για πάντα) και πάντα υπάρχει το να γυρίσεις με τις βάσεις που απέκτησες έξω. Αν είσαι ανειδίκευτος αλλάζει το πράγμα. Γενικά στο Εξωτερικό χωρίς πτυχίο δεν πας πουθενά, στηριζόμενος στη τελευταία πρόταση που είπες. Χωρίς πτυχίο από την Ελλάδα μέχρι όλο το κόσμο, θα είναι κάποιος πολύ δύσκολα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε Γενικά στο Εξωτερικό χωρίς πτυχίο δεν πας πουθενά, στηριζόμενος στη τελευταία πρόταση που είπες. Χωρίς πτυχίο από την Ελλάδα μέχρι όλο το κόσμο, θα είναι κάποιος πολύ δύσκολα Δεν ισχυει. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Papakaliati Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Επαγγελματικά να έχεις βάση Βόρεια Ευρώπη, μένοντας μόνιμα Ελλάδα. Βγες έξω για μερικά χρόνια, και μετα επέστρεψε. Αυτό άλλωστε κάνουνε οι περισσότεροι. Βέβαια δεν έχω κανένα γνωστό μου στην Ελλάδα που να παίρνει 800, ούτε καν κάτω από 1000 . Οι περισσότεροι που ξέρω πάνω από 1500-2000+ κινούνται, και δεν μιλάω για software engineers, αυτοί είναι συνήθως 1.5 με 3κ. Προς Θεού, δεν λέω ότι τόσα παίρνουν όλοι, αλλά σίγουρα δεν αποτελούν την εξαίρεση, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό. Πλάκα πλάκα ξέρω μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που παίρνουν στην Ελλάδα 2κ+, αποτι στο εξωτερικό 4.5κ +. Και δεν αναφέρομαι καν μονο για Αθηνα! Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2022 από Papakaliati 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrKo Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, xgol είπε Δεν ισχυει. Έτσι ακριβώς. Την ανασφάλεια πως πρέπει να έχεις πτυχίο για να αξίζεις σαν πολίτης και να έχεις μία decent συμπεριφορά του κράτους απέναντί σου αλλά και των άλλων πολιτών απέναντί σου, είναι χαρακτηρισμό χωρών με κατεστραμμένη κοινωνική πολιτική και συνοχή. Σε σοβαρές χώρες που επενδύουν στην καλή ζωή όλων των πολιτών, δεν είναι ανάγκη να έχεις πτυχίο για να ζεις αξιοπρεπώς ούτε και για να βρεις δουλειά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nitsa21 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Theo1903 είπε Πολύ touchy έχει γίνει ο κόσμος εδω μέσα.... Προσωπικά σπουδάζω και ζώ στην Ολλανδία τον τελευταίο χρόνο, αλλα σχεδιάζω την μετανάστευση και την ερευνώ σχεδόν καμιά 10ετία και πολύ σοβαρά τα τελευταία 3-4 χρόνια. Προφανώς πανάκεια και τέλεια λύση δεν υπάρχει, αλλιώς μάλλον θα ήμασταν όλοι εκεί, αλλα απο την στιγμή που οι επιλογές υπάρχουν θα ήταν τουλάχιστον αφελές να μην τις εξερευνήσουμε.Οι γνωστές και συνήθεις ευρωπαικές χώρες (Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία κτλπ.) προσφέρουν ένα πακέτο που σίγουρα τις κάνει πολύ δελεαστικές. Τo public misconception που αναφέρθηκε οτι έξω βγάζεις περισσότερα και ξοδεύεις περισσότερα, εν μέρη είναι αλήθεια αλλα εδώ πρέπει να λάβουμε υπόψιν και τι "αγοράζεις" με αυτά τα παραπάνω λεφτά που δίνεις-ήτοι την ποιότητα ζωής. Για παράδειγμα, μια θέση senior dev στην Ελλάδα που μπορεί να κυμαίνεται χρηματικά στα 1.8-2k, μπορεί να παίξει στην Ολλανδία 4-5k, όπου μια γρήγορη παρατήρηση είναι οτι ο μεν δίνει 500€ ενοίκιο και ο δε 1500€. Το θέμα είναι οτι αρχικά ο μεν στηρίζεται στο οτι οι ισσοροπίες και η πολιτικο-κοινωνικο-οικονομική κατάσταση στην χώρα, θα του επιτρέψει να έχει τις ίδιες ισσοροπίες και στο μέλλον. Πράγμα που δεν ισχύει, βλέπε πως ανέβηκαν τα ενοίκια όταν πρωτοήρθε το Airbnb, τελευταία αύξηση ρεύματος και οτι άλλο τελευταίο προκύψει. Καλώς ή κακώς μια δυνατή και στιβαρή χώρα προσφέρει ένα μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας όταν προσπαθείς να θέσεις τα θεμέλια του μελλοντός σου. Έπειτα, μπορεί αναλογικά ο Ολλανδός να δίνει παραπάνω για το ενοίκιο σε σχέση με τον μισθό, αλλα στο τέλος της ημέρας στον έναν μένουν 1500€ και στον άλλον 3500€. Το θέμα είναι οτι πολλά πράγματα τα πληρώνετε ισάξια και οι 2. Το ταξίδι σε μια ξένη χώρα, το νέο κινητό, το αυτοκίνητο, τα ρούχα και άλλα τέτοια αγαθά. Οπότε ο 2ος και αποταμιεύει περισσότερα και μπορεί γενικότερα να κάνει περισσότερα με τον μισθό του . Επίσης, δεν βγάζουν όλοι στην Ελλάδα 2 χιλιάρικα ούτε στην Ολλανδία 5 (για την ακρίβεια νομίζω οτι πάνω απο 80% των γνωστών μου παίρνουν λιγότερα απο 800€ στην Ελλάδα). Το θέμα είναι οτι ο χαμηλόμισθος στην Ελλάδα πρέπει με 600€ να τα φέρει βόλτα ενώ στις οικομικά δυνατότερες χώρες οι παροχές είναι αρκετές για να αποφευχθούν τέτοιες καταστάσεις αλλα ακόμα και χωρίς αυτές οι αντίστοιχοι μισθοί είναι αρκετοί για να ζήσεις αν και με φειδώ. Και μετά, έχεις όλα τα υπόλοιπα όπως οτι (για τον κλάδο μας τουλάχιστον) βρίσκεσαι μπροστά στις εξελίξεις, μπορείς να ανελιχθείς και να ασχοληθείς με σοβαρά και ενδιαφέροντα πράγματα και γενικότερα έχεις λυμμένα πολλά απο τα καθημερινά προβλήματα στην Ελλάδα. Απο την άλλη βέβαια δεν είναι όλα ρόδινα και όποιος είπε το "πάνε έξω να σωθείς" μάλλον δεν το δοκίμασε ποτέ ο ίδιος. Είναι δύσκολο, θέλει επιμονή και προσπάθεια (όπως και κάθε αλλαγή και νέο βήμα γενικότερα, έτσι?) και όντως για να σε διαλέξεις κάποιος και να σου δώσει αυτά τα 5κ που αναφέρω πάνω πρέπει να είσαι ιδανικός καθώς κανένας δεν θα στα χαρίσει αλλα και αυτό ισχύει έτσι και αλλιώς. Έπειτα έχεις τον καιρό, που για πολλούς δικούς μου γνωστούς ήταν βασικός λόγος για να γυρίσουν πίσω. Δεν έχεις αναγκαστικά παγωνιά αλλα στην Ελλάδα έχουμε κακομάθει με ήλιο κάθε μέρα και η ευρωπαική μουντίλα και συννεφιά φέρνει λίγο κατάθλιψη και τέλος φεύγεις μακριά απο τους δικούς σου ανθρώπους και το μέρος σου. Αν λοιπόν τα μεν είναι καλύτερα απο τα δε για εσένα, το ξέρεις μονο εσύ. Κανένας δεν μπορεί να απαντήσει για εσένα. Εμείς μπορούμε μόνο να σου παραθέσουμε προσωπικές εμπειρίες για να βοηθήσουμε. Χαιρομαι για την απαντηση σου.Αυτο λεγεται σωστη αντιπαραθεση αν και στην πραγματικοτητα δεν προκειται για αντιθετη γνωμη και εξηγουμαι.Γραφεις οπως και εγω οτι δεν ειναι ολα ροδινα και το πανε εξω να σωθεις το λεει οποιος δεν το δοκιμασε.Εγω το ιδιο πραγμα τογραψα ,δεν ειναι ευκολο πραγμα η μεταναστευση.Αρα σε αυτο συμφωνουμε.Γραφεις και σωστα οτι για να σου δωσει καποιος 5κ πρεπει να εισαι ιδανικος καθως κανενας δεν θα στα χαρισει.Το ιδιο πραγμα εγω το γραφω πρεπει ναχεις δεξιοτητες που θα σε ξεχωρισουν,αρα και σε αυτο λεμε το ιδιο.Γραφεις σχεδιαζω την μεταναστευση μου 10 χρονια.Το ιδιο πραγμα εγω το γραφω ψαξε πρωτα δουλεια,και αφου βρεις τοτε ελεγξε τις συνθηκες και εαν σου κανουν φυγε,και σαυτο λοιπον λεμε το ιδιο.Γραφεις οτι δεν ειναι ολα ροδινα.Σωστα . εγω το ιδιο πραγμα τογραψα παντου υπαρχουν θετικα και αρνητικα.Απο τα 5 σημεια που εγραψα εγω εχουμε συμφωνησει στα 4 Που <διαφωνησαμε>?Πουθενα και λεω πουθενα γιατι τα οσο θετικα εγραψες ,και πολυ σωστα , και συνθετουν την καλυτερη ζωη,προυποθετουν την αναγκαια και ικανη συνθηκη του να εχει καποιος μια καλη δουλεια.Σαυτο και εγω εγραψα επι λεξη εαν βρεις δουλεια που σε ικανοποιει τρεχα για εισιτηρια!Η σιγουρια για το μελλον,η καταναλωτικη δυνατοτητα, και ολα τα καλα προκυπτουν απο αυτο και μονο ,,το να εχεις καλη δουλεια αρα απο το να εχεις δεξιοτητες.Ειπαμε λοιπον το ιδιο πραγμα με διαφορετικη φρασεολογια..Επιπροσθετως για την ιστορια η συζητηση ξεκινησε για χωρες της κεντρικης ευρωπης και οχι της δυτικης.Κανουμε μια λογικη υπερβαση.Εσυ εισαι σενιορ ντεβελοπερ η οπως λεγεται,εχεις σπουδασει και κανεις μεταπτυχιακο αρα εισαι αυτο που λεμε υψηλων δεξιοτητων, που εχει να τους προσφερει το κατι παραπανω και εξ αυτου θα βρεις καλη δουλεια ,οχι γιατι σε αγαπησαν οταν σε ειδαν αλλα γιατι τους δινεις κατι παραπανω,δηλαδη αυτο που περιεγραψα οτι δεν σε περιμενουν με ανθοδεσμη στο αεροδρομιο εαν δεν εχεις κατι να προσφερεις.Αυτος ειναι και ο λογος που κανεις μεταπτυχιακο εκει,επειδη πιστευεις οτι με τις παραπανω δεξιοτητες θα κανεις κατι καλυτερο στην ζωη σου και οχι για να δεις τις τουλιπες να ανθιζουν,.Αν πιστευες οτι απλα πας εκει και κονομας δεν θα εμπαινες στον κοπο των σπουδων.Αρα συμφωνουμε οτι το κλειδι για να μπορεσει καποιος να δουλεψει με αξιωσεις και να εχει την θεση που εξασφαλιζει ολα τα ωραια που περιεγραψες ειναι να μπορει να εχει συγκριτικο πλεονεκτημα απο τον ντοπιο..Περιπτωσεις οπως το να δουλευεις σε ξενοδοχειο στην ελβετια χωρις να μιλας την γλωσσα οπως εγραψε παραπανω συνομιλητης ειναι εξαιρετικα σπανιες και μαλλιστα σε μια χωρα οπου παρα πολλοι ανθρωποι μιλανε ξενες γλωσσες και ειδικα σε ξενοδοχειο.Προφανως ειναι πραγματικη για να το λεει αλλα μου θυμιζει τον Ωναση που ξεκινησε υποκλεπτοντας μηνυματα απο το χρηματιστηριο που ηταν κλητηρας.Ειναι σαν να λεμε οτι οι κλητηρες του χρηματιστηριου πλουτιζουν..Η ολη συζητηση ξεκινησε απο καποιον που ρωτησε εαν αξιζει να παει κεντρικη ευρωπη.Ετσι σκετο χωρις να ξερουμε χωρα,εαν εχει δουλεια εκει,εαν μιλαει την γλωσσα,τι δεξιοτητες εχει.Ποια ηταν λοιπον η σωστη απαντηση?Ορμα η ψαξε πρωτα ,βρες δουλεια!,ζυγιασε τα και αποφασισε? Οι στατιστικοι πινακες δεν απεικονιζουν τα γεγονοτα πισω απο τους αριθμους.Εαν συνεβαινε αυτο οι πινακες για την Ελλαδα θα σημαιναν οτι αφου μειωθηκαν τα ελλειματα με το μνημονιο αρα το μνημονιο ειναι καλο η οτι αφου εχουμε απο τους υψηλοτερους ρυθμους αναπτυξης η Ελλαδα ειναι η χωρα των ευκαιριων ,προφανως δεν πιστευω οτι οι τουρκοι εχουν καλυτερη ζωη επειδη το λεει ενας πινακας.Γνωστη μου κυρια πηγε στην βορεια ευρωπη να δουλεψει κομωτρια οπως στην ελλαδα.Η γυναικα αυτη δεν ηξερε την γλωσσα και το μονο κομμωτηριο που βρηκε να δουλεψει ηταν για τριτοκοσμικους μεταναστες.Κυριολεκτικα ψωμολυσαξε και γυρισε πισω αναυλη.Η χωρα που πηγε ειχε θαυμασια θεση στους πινακες αυτο ομως καθολου δεν την βοηθησε μιας και ουτε την δουλεια της μπορουσε να κανει ουτε και καμια αλλη της προκοπης αφου δεν μπορουσε να συνενοηθει,και ναι περνουσε καλυτερα στην ελλαδα.Αν στην ιδια χωρα πηγαινες εσυ μια χαρα θα ησουν και θα καλοπαιρναγες.Αρα σωστα ειπα οτι το να φυγεις εξω θελει προγραμματισμο και σκεψη.Καλη σου μερα και καλη τυχη Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2022 από nitsa21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Papakaliati Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, nitsa21 είπε Χαιρομαι για την απαντηση σου.Αυτο λεγεται σωστη αντιπαραθεση αν και στην πραγματικοτητα δεν προκειται για αντιθετη γνωμη και εξηγουμαι.Γραφεις οπως και εγω οτι δεν ειναι ολα ροδινα και το πανε εξω να σωθεις το λεει οποιος δεν το δοκιμασε.Εγω το ιδιο πραγμα τογραψα ,δεν ειναι ευκολο πραγμα η μεταναστευση.Αρα σε αυτο συμφωνουμε.Γραφεις και σωστα οτι για να σου δωσει καποιος 5κ πρεπει να εισαι ιδανικος καθως κανενας δεν θα στα χαρισει.Το ιδιο πραγμα εγω το γραφω πρεπει ναχεις δεξιοτητες που θα σε ξεχωρισουν,αρα και σε αυτο λεμε το ιδιο.Γραφεις σχεδιαζω την μεταναστευση μου 10 χρονια.Το ιδιο πραγμα εγω το γραφω ψαξε πρωτα δουλεια,και αφου βρεις τοτε ελεγξε τις συνθηκες και εαν σου κανουν φυγε,και σαυτο λοιπον λεμε το ιδιο.Γραφεις οτι δεν ειναι ολα ροδινα.Σωστα . εγω το ιδιο πραγμα τογραψα παντου υπαρχουν θετικα και αρνητικα.Απο τα 5 σημεια που εγραψα εγω εχουμε συμφωνησει στα 4 Που <διαφωνησαμε>?Πουθενα και λεω πουθενα γιατι τα οσο θετικα εγραψες ,και πολυ σωστα , και συνθετουν την καλυτερη ζωη,προυποθετουν την αναγκαια και ικανη συνθηκη του να εχει καποιος μια καλη δουλεια.Σαυτο και εγω εγραψα επι λεξη εαν βρεις δουλεια που σε ικανοποιει τρεχα για εισιτηρια!Η σιγουρια για το μελλον,η καταναλωτικη δυνατοτητα, και ολα τα καλα προκυπτουν απο αυτο και μονο ,,το να εχεις καλη δουλεια αρα απο το να εχεις δεξιοτητες.Ειπαμε λοιπον το ιδιο πραγμα με διαφορετικη φρασεολογια..Επιπροσθετως για την ιστορια η συζητηση ξεκινησε για χωρες της κεντρικης ευρωπης και οχι της δυτικης.Κανουμε μια λογικη υπερβαση.Εσυ εισαι σενιορ ντεβελοπερ η οπως λεγεται,εχεις σπουδασει και κανεις μεταπτυχιακο αρα εισαι αυτο που λεμε υψηλων δεξιοτητων, που εχει να τους προσφερει το κατι παραπανω και εξ αυτου θα βρεις καλη δουλεια ,οχι γιατι σε αγαπησαν οταν σε ειδαν αλλα γιατι τους δινεις κατι παραπανω,δηλαδη αυτο που περιεγραψα οτι δεν σε περιμενουν με ανθοδεσμη στο αεροδρομιο εαν δεν εχεις κατι να προσφερεις.Αυτος ειναι και ο λογος που κανεις μεταπτυχιακο εκει,επειδη πιστευεις οτι με τις παραπανω δεξιοτητες θα κανεις κατι καλυτερο στην ζωη σου και οχι για να δεις τις τουλιπες να ανθιζουν,.Αν πιστευες οτι απλα πας εκει και κονομας δεν θα εμπαινες στον κοπο των σπουδων.Αρα συμφωνουμε οτι το κλειδι για να μπορεσει καποιος να δουλεψει με αξιωσεις και να εχει την θεση που εξασφαλιζει ολα τα ωραια που περιεγραψες ειναι να μπορει να εχει συγκριτικο πλεονεκτημα απο τον ντοπιο..Περιπτωσεις οπως το να δουλευεις σε ξενοδοχειο στην ελβετια χωρις να μιλας την γλωσσα οπως εγραψε παραπανω συνομιλητης ειναι εξαιρετικα σπανιες και μαλλιστα σε μια χωρα οπου παρα πολλοι ανθρωποι μιλανε ξενες γλωσσες και ειδικα σε ξενοδοχειο.Προφανως ειναι πραγματικη για να το λεει αλλα μου θυμιζει τον Ωναση που ξεκινησε υποκλεπτοντας μηνυματα απο το χρηματιστηριο που ηταν κλητηρας.Ειναι σαν να λεμε οτι οι κλητηρες του χρηματιστηριου πλουτιζουν..Η ολη συζητηση ξεκινησε απο καποιον που ρωτησε εαν αξιζει να παει κεντρικη ευρωπη.Ετσι σκετο χωρις να ξερουμε χωρα,εαν εχει δουλεια εκει,εαν μιλαει την γλωσσα,τι δεξιοτητες εχει.Ποια ηταν λοιπον η σωστη απαντηση?Ορμα η ψαξε πρωτα ,βρες δουλεια!,ζυγιασε τα και αποφασισε? Οι στατιστικοι πινακες δεν απεικονιζουν τα γεγονοτα πισω απο τους αριθμους.Εαν συνεβαινε αυτο οι πινακες για την Ελλαδα θα σημαιναν οτι αφου μειωθηκαν τα ελλειματα με το μνημονιο αρα το μνημονιο ειναι καλο η οτι αφου εχουμε απο τους υψηλοτερους ρυθμους αναπτυξης η Ελλαδα ειναι η χωρα των ευκαιριων ,προφανως δεν πιστευω οτι οι τουρκοι εχουν καλυτερη ζωη επειδη το λεει ενας πινακας.Γνωστη μου κυρια πηγε στην βορεια ευρωπη να δουλεψει κομωτρια οπως στην ελλαδα.Η γυναικα αυτη δεν ηξερε την γλωσσα και το μονο κομμωτηριο που βρηκε να δουλεψει ηταν για τριτοκοσμικους μεταναστες.Κυριολεκτικα ψωμολυσαξε και γυρισε πισω αναυλη.Η χωρα που πηγε ειχε θαυμασια θεση στους πινακες αυτο ομως καθολου δεν την βοηθησε μιας και ουτε την δουλεια της μπορουσε να κανει ουτε και καμια αλλη της προκοπης αφου δεν μπορουσε να συνενοηθει,και ναι περνουσε καλυτερα στην ελλαδα.Αν στην ιδια χωρα πηγαινες εσυ μια χαρα θα ησουν και θα καλοπαιρναγες.Αρα σωστα ειπα οτι το να φυγεις εξω θελει προγραμματισμο και σκεψη.Καλη σου μερα και καλη τυχη Δεν έχεις βάλει ούτε μια παράγραφο στο κείμενο σου, και έχεις βάλει 15 κενές γραμμές στο τέλος. Το κείμενο σου είναι αδύνατον να διαβαστεί. Μορφοποίησε το, είναι κρίμα που έκατσες να γράψεις 30 σειρές και να μην τις διαβάσει κανένας. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nitsa21 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, Papakaliati είπε Δεν έχεις βάλει ούτε μια παράγραφο στο κείμενο σου, και έχεις βάλει 15 κενές γραμμές στο τέλος. Το κείμενο σου είναι αδύνατον να διαβαστεί. Μορφοποίησε το, είναι κρίμα που έκατσες να γράψεις 30 σειρές και να μην τις διαβάσει κανένας. Κριμα στον κοπο μου.Εμενα η εικονα μου εμφανιζεται σαν σωστη,αλλα δεν ξερω και πολλα απο υπολογιστες.Ευχαριστω για την επισημανση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Papakaliati Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, nitsa21 είπε Κριμα στον κοπο μου.Εμενα η εικονα μου εμφανιζεται σαν σωστη,αλλα δεν ξερω και πολλα απο υπολογιστες.Ευχαριστω για την επισημανση Δεν έχει σχέση με υπολογιστές, αλλά με βασικές αρχές του γραπτού λόγου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Το βασικό ,βασικότατο ,όταν πας σε άλλη χωρα είναι να μιλάς την γλώσσα.Αν δεν μιλάς την γλώσσα θα μείνεις στάσιμος στην καλύτερη..Στην χειρότερη θα φύγεις με την ουρά στα σκέλια και τζάμπα τα έξοδα που έκανες. 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, nitsa21 είπε Χαιρομαι για την απαντηση σου.Αυτο λεγεται σωστη αντιπαραθεση αν και στην πραγματικοτητα δεν προκειται για αντιθετη γνωμη και εξηγουμαι.Γραφεις οπως και εγω οτι δεν ειναι ολα ροδινα και το πανε εξω να σωθεις το λεει οποιος δεν το δοκιμασε.Εγω το ιδιο πραγμα τογραψα ,δεν ειναι ευκολο πραγμα η μεταναστευση.Αρα σε αυτο συμφωνουμε.Γραφεις και σωστα οτι για να σου δωσει καποιος 5κ πρεπει να εισαι ιδανικος καθως κανενας δεν θα στα χαρισει.Το ιδιο πραγμα εγω το γραφω πρεπει ναχεις δεξιοτητες που θα σε ξεχωρισουν,αρα και σε αυτο λεμε το ιδιο.Γραφεις σχεδιαζω την μεταναστευση μου 10 χρονια.Το ιδιο πραγμα εγω το γραφω ψαξε πρωτα δουλεια,και αφου βρεις τοτε ελεγξε τις συνθηκες και εαν σου κανουν φυγε,και σαυτο λοιπον λεμε το ιδιο.Γραφεις οτι δεν ειναι ολα ροδινα.Σωστα . εγω το ιδιο πραγμα τογραψα παντου υπαρχουν θετικα και αρνητικα.Απο τα 5 σημεια που εγραψα εγω εχουμε συμφωνησει στα 4 Που <διαφωνησαμε>?Πουθενα και λεω πουθενα γιατι τα οσο θετικα εγραψες ,και πολυ σωστα , και συνθετουν την καλυτερη ζωη,προυποθετουν την αναγκαια και ικανη συνθηκη του να εχει καποιος μια καλη δουλεια.Σαυτο και εγω εγραψα επι λεξη εαν βρεις δουλεια που σε ικανοποιει τρεχα για εισιτηρια!Η σιγουρια για το μελλον,η καταναλωτικη δυνατοτητα, και ολα τα καλα προκυπτουν απο αυτο και μονο ,,το να εχεις καλη δουλεια αρα απο το να εχεις δεξιοτητες.Ειπαμε λοιπον το ιδιο πραγμα με διαφορετικη φρασεολογια..Επιπροσθετως για την ιστορια η συζητηση ξεκινησε για χωρες της κεντρικης ευρωπης και οχι της δυτικης.Κανουμε μια λογικη υπερβαση.Εσυ εισαι σενιορ ντεβελοπερ η οπως λεγεται,εχεις σπουδασει και κανεις μεταπτυχιακο αρα εισαι αυτο που λεμε υψηλων δεξιοτητων, που εχει να τους προσφερει το κατι παραπανω και εξ αυτου θα βρεις καλη δουλεια ,οχι γιατι σε αγαπησαν οταν σε ειδαν αλλα γιατι τους δινεις κατι παραπανω,δηλαδη αυτο που περιεγραψα οτι δεν σε περιμενουν με ανθοδεσμη στο αεροδρομιο εαν δεν εχεις κατι να προσφερεις.Αυτος ειναι και ο λογος που κανεις μεταπτυχιακο εκει,επειδη πιστευεις οτι με τις παραπανω δεξιοτητες θα κανεις κατι καλυτερο στην ζωη σου και οχι για να δεις τις τουλιπες να ανθιζουν,.Αν πιστευες οτι απλα πας εκει και κονομας δεν θα εμπαινες στον κοπο των σπουδων.Αρα συμφωνουμε οτι το κλειδι για να μπορεσει καποιος να δουλεψει με αξιωσεις και να εχει την θεση που εξασφαλιζει ολα τα ωραια που περιεγραψες ειναι να μπορει να εχει συγκριτικο πλεονεκτημα απο τον ντοπιο..Περιπτωσεις οπως το να δουλευεις σε ξενοδοχειο στην ελβετια χωρις να μιλας την γλωσσα οπως εγραψε παραπανω συνομιλητης ειναι εξαιρετικα σπανιες και μαλλιστα σε μια χωρα οπου παρα πολλοι ανθρωποι μιλανε ξενες γλωσσες και ειδικα σε ξενοδοχειο.Προφανως ειναι πραγματικη για να το λεει αλλα μου θυμιζει τον Ωναση που ξεκινησε υποκλεπτοντας μηνυματα απο το χρηματιστηριο που ηταν κλητηρας.Ειναι σαν να λεμε οτι οι κλητηρες του χρηματιστηριου πλουτιζουν..Η ολη συζητηση ξεκινησε απο καποιον που ρωτησε εαν αξιζει να παει κεντρικη ευρωπη.Ετσι σκετο χωρις να ξερουμε χωρα,εαν εχει δουλεια εκει,εαν μιλαει την γλωσσα,τι δεξιοτητες εχει.Ποια ηταν λοιπον η σωστη απαντηση?Ορμα η ψαξε πρωτα ,βρες δουλεια!,ζυγιασε τα και αποφασισε? Οι στατιστικοι πινακες δεν απεικονιζουν τα γεγονοτα πισω απο τους αριθμους.Εαν συνεβαινε αυτο οι πινακες για την Ελλαδα θα σημαιναν οτι αφου μειωθηκαν τα ελλειματα με το μνημονιο αρα το μνημονιο ειναι καλο η οτι αφου εχουμε απο τους υψηλοτερους ρυθμους αναπτυξης η Ελλαδα ειναι η χωρα των ευκαιριων ,προφανως δεν πιστευω οτι οι τουρκοι εχουν καλυτερη ζωη επειδη το λεει ενας πινακας.Γνωστη μου κυρια πηγε στην βορεια ευρωπη να δουλεψει κομωτρια οπως στην ελλαδα.Η γυναικα αυτη δεν ηξερε την γλωσσα και το μονο κομμωτηριο που βρηκε να δουλεψει ηταν για τριτοκοσμικους μεταναστες.Κυριολεκτικα ψωμολυσαξε και γυρισε πισω αναυλη.Η χωρα που πηγε ειχε θαυμασια θεση στους πινακες αυτο ομως καθολου δεν την βοηθησε μιας και ουτε την δουλεια της μπορουσε να κανει ουτε και καμια αλλη της προκοπης αφου δεν μπορουσε να συνενοηθει,και ναι περνουσε καλυτερα στην ελλαδα.Αν στην ιδια χωρα πηγαινες εσυ μια χαρα θα ησουν και θα καλοπαιρναγες.Αρα σωστα ειπα οτι το να φυγεις εξω θελει προγραμματισμο και σκεψη.Καλη σου μερα και καλη τυχη Για να μιλαμε με στοιχεια. 10000 θεσεις στην εστιαση. Σε ξενοδοχεια, σε θερετρα κτλ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nitsa21 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Μια δημοσιευση στα γερμανικα,η εν λογω κοπελα που εγραψες και δεν ηξερε την γλωσσα οπως λες ουτε το κειμενο δεν θα μπορουσε να διαβασει. Η Ελβετια δεν εχει κατωτατο μισθο, και οι μισθοι καθοριζονται απο συμβασεις.Δες την συλλογικη συμβαση στην Ελβετια για εργαζομενους σε ξενοδοχεια.Το μινιμουμ ειναι για καποιον ανειδικευτο 3.477chf ,αρα τα 2500 ειναι κατω και απο την συλλογικη συμβαση.Ταμα εκανε ο εργοδοτης ,οχι και να πανηγυριζει επειδη την πληρωνει σαφως κατω απο την συμβαση Ανα πολη τα εξοδα διαβιωσεως στην Ελβετια και ειδικα Ζυριχη που ειναι η δημοσιευση ειναι 1555 χωρις ενοικιο για ενα ατομο.Ενδεικτικα ενα μπουκαλι νερο κοστιζει 4,15,μια κοκα κολα 4,48,ψωμι 2,78,Ενα κιλο κοτοπουλο 28,4,ενοικιο ενα υπνοδωματιο εκτος κεντρου 1444 στο κεντρο 1980,τριαρι 2622.,ενα εισιτηριο κινηματογραφου 19,5, μονη μεταβαση λεωφορειο 4,ενα κιλο ντοματες 4,23 κλπ.Ολα αυτα απο τον πινακα numbe Παραθετω τον πινακα numbeo https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Zurich Ο μεσος μισθος στην στην Ζυριχη ειναι 7250 μετα φορων με βαση τον πινακα.Καταλαβαινεις λοιπον τι ζωαρα κανεις με 2500 ? 13 ώρες πριν, xgol είπε Εχω πολλους γνωστους εξω, απο σερβιτορους εως γιατρους, μηχανικους, οικονομολογους, με σπουδες μαρκετινγκ κα. Ολοι τους εχουν καλυτερο επιπεδο απ οτι ειχαν στην Ελλαδα. Αν το παμε στα ατομα χωρις αντικειμενικες δεξιοτητες, ενα παιδι στη Γερμανια πληρωνοταν κανονικοτατα το μισθο του ακομα και με κλειστο το εστιατοριο κογω κοβιντ, ενω μια κοπελα στην Ελβετια σε ξενοδοχειο κ χωρις εμπειρια, αμοιβεται με το καλημερα με 2500chf με διαμονη και διατροφη. Φιλος ήδη ετοιμαζεται να ανεβει για τρανσφερ και οι 3 χωρις γλωσσα. Σε καθε περιπτωση, η χωρα μας απαιτει απο τους εργαζομενους να ζουν χωρις αξιοπρεπεια, χωρις μελλον και προοπτικη. Και μας εχουν περασει πως αυτο ειναι και το φυσιολογικο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dbrillis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Θελω να κανω μια παρένθεση και θα απάντησω πιο καλα αργότερα. Αν ποιότητα ζωης λέγεται το μένω εξωτερικό και ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ απαντάω στο insomnia.gr(γιατι φυσικά δεν εχω τι να κάνω) , ε, καπου δε λεμε όλη την αλήθεια στο εαυτό μας. Η γενική μου άποψη είναι οτι αν τις υποχωρήσεις που κάνεις στο εξωτερικό, τις κάνεις και στην Ελλάδα, ειναι πολυ κοντα τα κόστη. Δεν νομιζω κανενας Γερμανός να αγοράζει καθε μερα καφε απο εξω και ή να τρώει delivery 3 - 4 φορες τη βδομάδα. Τέλος οταν πας εξωτερικό και εχεις κάποιο πτυχίο, ζεις σε μια φουσκα(expat bubble) και νομίζεις οτι ολα ειναι τελεια. Εγω που κανω μαθηματα γλωσσας δωρεαν απο το δήμο και βλεπω πολυ κόσμο, βλέπω πολυ κόσμο φτωχό, γάμους που κρατάνε μονο και μονο για να μπορουν να ζησουν, βλεπω μαύρο χρήμα και γενικα βλεπω πολλα κοινά με Ελλάδα. Αυτα δεν τα έβλεπα πριν παω στα μαθήματα και νόμιζα οτι ολοι στην Ολλανδία ειναι πλούσιοι και ευτυχισμένοι. Υ. Γ. Να μη μιλησω για την εκμετάλλευση εργαζομένων σε συγκεκριμένους κλάδους και τα zero hour contracts. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2022 από dbrillis 1 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις