Προς το περιεχόμενο

ΙΧ 4-5θεσιο με επαγγελματική άδεια.

BoullyBoy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα μάγκες. 

Λοιπόν ήθελα την γνώση σας πάνω σε κάτι, είμαι επαγγελματίας και θέλω να πάρω ένα αμάξι με σκοπό την διαφήμιση (θα γεμίσει με επιγραφές) αλλά και για την μετακίνηση εμπορευμάτων εν μέρει, ή και για λόγους δουλειάς κλπ. 

Αυτό που βλέπω είναι πως υπάρχουν αμάξια με 4 πόρτες αλλά 2 καρέκλες. Πολύ λίγα μοντέλα βλέπω. Πως είναι με κανονικά τις καρέκλες και επαγγελματική άδεια αλλά δεν υπάρχει μοντέλα που θέλω (208, clio, polo, fiesta klp) 

Αν πάρω αμάξι με κανονική άδεια μπορεί να γίνει μετατροπή σε επαγγελματική; 

Δεν θέλω να κάνω κολπα να παίρνω με 2 καρέκλες; 4θυρο και να βάζω παράνομες καρέκλες. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για να είναι επαγγελματικό πρέπει να έχει καρότσα, να είναι van η σαν αυτό Car.gr - Citroen C3 '12 VAN DIESEL KLIMA 5 ΠΟΡΤΟ

δεν ξέρω αν μπορείς να βγάλεις επαγγελματικο για μεταφορά προσωπικού. οπού υπάρχουν κάποια σαν αυτο  Car.gr - Fiat Doblo '12

27 λεπτά πριν, BoullyBoy είπε

Καλησπέρα μάγκες. 

Λοιπόν Αν πάρω αμάξι με κανονική άδεια μπορεί να γίνει μετατροπή σε επαγγελματική; 

Το πιο ευκολο πραγμα θελεις διεκπεραιωτη κανα 200αρι θα σπου παρει 50 αμοιβη 150 παραβολα και καθαρισες

15 λεπτά πριν, madnifestah είπε

για να είναι επαγγελματικό πρέπει να έχει καρότσα, να είναι van η σαν αυτό Car.gr - Citroen C3 '12 VAN DIESEL KLIMA 5 ΠΟΡΤΟ

δεν ξέρω αν μπορείς να βγάλεις επαγγελματικο για μεταφορά προσωπικού. οπού υπάρχουν κάποια σαν αυτο  Car.gr - Fiat Doblo '12

Εχω βρει αυτοκίνητα αλλά στην άδεια είναι 2 θέσεων. Εμένα με ενδιαφέρει να είναι 4 θεσεω δηλαδή να έχει και τα πίσω καθίσματα. Όπως ανέφερε θέλω κατά κύριο σκοπό να είναι διαφημιστικό και να κυκλοφορεί, αλλα αν θέλω να πάρω τους φίλους ή οικογένεια να μπορώ. Νταξ θα λέτε τώρα για περί δεν κάνει για προσωπική χρήση κλπ κλπ αλλά το προσπερνάω, δεν λέω πως θα το έχω για προσωπική χρήση, έστω και άτομα να έχω μέσα πάλι το επαγγελματικό του σκοπό θα το κάνει. 

7 λεπτά πριν, ELTASSOS1 είπε

Το πιο ευκολο πραγμα θελεις διεκπεραιωτη κανα 200αρι θα σπου παρει 50 αμοιβη 150 παραβολα και καθαρισες

Δηλαδή γίνεται η άδεια αλλαγή σε επαγγελματική; χωρίς να θέλει διαμόρφωση στο χώρο.; με τις κανονικές του θέσεις; 

Εγω παντως πριν χρονια που ηθελα κατι τετοιο αυτοκινητο με χωρους και καθισματα μου ειχαν πει οτι μπορουσα να το παρω μικτης χρησης στην περιπτωση μου ηταν ενα citroen berlingo,δεν χανεις να ρωτησεις το λογιστη σου για δαπανες και τετοια.

39 λεπτά πριν, johnkou77 είπε

Εγω παντως πριν χρονια που ηθελα κατι τετοιο αυτοκινητο με χωρους και καθισματα μου ειχαν πει οτι μπορουσα να το παρω μικτης χρησης στην περιπτωση μου ηταν ενα citroen berlingo,δεν χανεις να ρωτησεις το λογιστη σου για δαπανες και τετοια.

Ξέρω το κομμάτι με την μικτή άδεια απλά εκεί όπως ξέρω υπολογίζεται κανονικά στο τεκμήριο της φορολογικής δήλωσης και μάλλον δεν γίνεται να μπαίνουν όλα στα έξοδα της επιχείρησης αλλά κάποια ποσοστά ανάλογα του κυβισμού.

2 ώρες πριν, BoullyBoy είπε

Εχω βρει αυτοκίνητα αλλά στην άδεια είναι 2 θέσεων. Εμένα με ενδιαφέρει να είναι 4 θεσεω δηλαδή να έχει και τα πίσω καθίσματα. Όπως ανέφερε θέλω κατά κύριο σκοπό να είναι διαφημιστικό και να κυκλοφορεί, αλλα αν θέλω να πάρω τους φίλους ή οικογένεια να μπορώ. Νταξ θα λέτε τώρα για περί δεν κάνει για προσωπική χρήση κλπ κλπ αλλά το προσπερνάω, δεν λέω πως θα το έχω για προσωπική χρήση, έστω και άτομα να έχω μέσα πάλι το επαγγελματικό του σκοπό θα το κάνει. 

Δηλαδή γίνεται η άδεια αλλαγή σε επαγγελματική; χωρίς να θέλει διαμόρφωση στο χώρο.; με τις κανονικές του θέσεις; 

Σκουρα μεμβρανη στα πθσω τζαμια θελει..

3 ώρες πριν, BoullyBoy είπε

Καλησπέρα μάγκες. 

Λοιπόν ήθελα την γνώση σας πάνω σε κάτι, είμαι επαγγελματίας και θέλω να πάρω ένα αμάξι με σκοπό την διαφήμιση (θα γεμίσει με επιγραφές) αλλά και για την μετακίνηση εμπορευμάτων εν μέρει, ή και για λόγους δουλειάς κλπ. 

Αυτό που βλέπω είναι πως υπάρχουν αμάξια με 4 πόρτες αλλά 2 καρέκλες. Πολύ λίγα μοντέλα βλέπω. Πως είναι με κανονικά τις καρέκλες και επαγγελματική άδεια αλλά δεν υπάρχει μοντέλα που θέλω (208, clio, polo, fiesta klp) 

Δεν θέλω να κάνω κολπα να παίρνω με 2 καρέκλες; 4θυρο και να βάζω παράνομες καρέκλες. 

Εάν στη άδεια είναι επαγγελματικό , δεν μπορείς να βάλεις νόμιμα άτομα πίσω και ας έχει καθίσματα . Ειδικά εάν εμπλακεί σε ατύχημα θα μπλέξεις .

Το νόμιμο είναι επαγγελματικό και βάζουν διαχωριστή και δεν έχει καθίσματα πίσω. 

Το έψαξα πρόσφατα γιατί κοιτάζω και  για επαγγελματικό. Και επιπλέον εάν αποφάσισες δεν μπορείς να το μετατρέψεις σε ι.χ επιβατικό εάν είναι ήδη περασμένο στη άδεια επαγγελματικό . Ρώτησα στο υπουργείο της περιοχής

• Thanks 1

Δεν με ενδιαφέρει να κάνω κάτι παράνομο, μόνο με τους νόμιμους τρόπους. Και για αυτό το ψάχνω.

Εδώ βλέπω οι τιμές για να δώσει κάποιος διαφήμιση σε Ταξί ή κάποιο άλλο μεταφορικό μέσο είναι στα 800-1000 ευρώ το χρόνο. Και για αυτό λέω γιατί να μην πάρω το δικό μου να το κάνω καρναβάλι απο διαφημιστικά, θα έχω και απόσβεση ΦΠΑ, πετρέλαια στην μετακίνηση της δουλειάς, απόσβεση ακόμα και απο το φόρο εισοδήματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, BoullyBoy είπε

Ξέρω το κομμάτι με την μικτή άδεια απλά εκεί όπως ξέρω υπολογίζεται κανονικά στο τεκμήριο της φορολογικής δήλωσης και μάλλον δεν γίνεται να μπαίνουν όλα στα έξοδα της επιχείρησης αλλά κάποια ποσοστά ανάλογα του κυβισμού.

27 λεπτά πριν, BoullyBoy είπε

Δεν με ενδιαφέρει να κάνω κάτι παράνομο, μόνο με τους νόμιμους τρόπους. Και για αυτό το ψάχνω.

Με λίγα λόγια θέλεις όλα τα οφέλη της μικτής άδειας (να μπορείς να το χρησιμοποιείς και ως ΦΙΧ αλλά και ως ΕΙΧ), από την άλλη όμως δεν είσαι διατεθειμένος να επωμιστείς τα βάρη που της αναλογούν (περιορισμοί στις δαπάνες που εκπίπτουν, τεκμήριο διαβίωσης, αυξημένο κόστος άδειας, αυξημένα τέλη κυκλοφορίας κτλ), θέλεις να πληρώνεις μόνο όσα αναλογούν στο ΦΙΧ...

Ε πολύ απλά αυτό που θέλεις ΔΕΝ γίνεται.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1

Και σε ΙΧ πάντως μπορείς να βάλεις αυτοκόλλητα να διαφημίζεις την επιχειρηση σου ,δεν σε εμποδίζει κανείς.

Για τα υπόλοιπα ο πάνω με κάλυψε απόλυτα.

Όπως φαίνεται θα πάω σε van με της 2 θέσεις, αν είχα την δυνατότητα θα το έπαιρνα κανονικό και θα το είχα κάνει διαφημιστικό απλά λόγο τεκμηρίου δεν με παίρνει. Οπότε η μόνη επιλογή είναι επαγγελματικό fiesta,yaris η pio οικονομική λύση γαλλικό. 

Στις 22/1/2022 στις 3:34 ΜΜ, BoullyBoy είπε

Καλησπέρα μάγκες. 

υπάρχουν αυτοκινητα με 4θεσεις 5πορτες και ενα χωρισμα στο πορτπαγκαζ μεταλλικο για να ξεχωριζει ο χωρος φορτωσης !

αυτα τα αυτοκινητα εχουν αδεια Ν1 ,φορτηγο ΙΧ δλδ . περνας κανονικά ολα τα εξοδα ΑΛΛΑ οι πισω θεσεις μπορουν να κουβαλανε ΜΟΝΟ προσωπικό της επιχειρησης με ενα υπηρεσιακο σημειωμα το οποιο εκδιδεται και ανανεωνεται καθε χρονο απο την κατα τόπους διευθυνση συγκοινωνιων ! τετοια αυτοκινητα βρισκεις κυριως απο ιταλια και δανια /ολλανδια

εναλλακτικά με 5πορτες αλλα 2 θεσεις εχει πολλα κλουβακια κυριως παλι απο ιταλια και Γαλλια

• Thanks 1

Θα καταλήξω σε επαγγελματικό με 2θέσεις τελικά γιατί θέλω να είμαι και νόμιμος.

Υπάρχουν αρκετά στην Ελλάδα αλλα βλέπω και εξωτερικό οι τιμές έχουν μεγάλη διαφορά, έως και μισή τιμή. Εδώ ότι υπάρχει στα 5000 στην Γερμανία 3000 (στην περιοχή που έχω τους γνωστούς μου)

Εδώ σου λέν 5000 αλλα δεν σου δίνουν και σωστό τιμολόγιο, οπότε αν είναι να πληρώσω 5000+φπα ας το φέρω 3000+φπα, απλά δεν γνωρίζω τη γίνεται σε εισαγωγή επαγγελματικών. ποια είναι τα έξοδα τους σε γενικές γραμμές;

20 λεπτά πριν, BoullyBoy είπε

Θα καταλήξω σε επαγγελματικό με 2θέσεις τελικά γιατί θέλω να είμαι και νόμιμος.

Υπάρχουν αρκετά στην Ελλάδα αλλα βλέπω και εξωτερικό οι τιμές έχουν μεγάλη διαφορά, έως και μισή τιμή. Εδώ ότι υπάρχει στα 5000 στην Γερμανία 3000 (στην περιοχή που έχω τους γνωστούς μου)

Εδώ σου λέν 5000 αλλα δεν σου δίνουν και σωστό τιμολόγιο, οπότε αν είναι να πληρώσω 5000+φπα ας το φέρω 3000+φπα, απλά δεν γνωρίζω τη γίνεται σε εισαγωγή επαγγελματικών. ποια είναι τα έξοδα τους σε γενικές γραμμές;

Εάν φέρεις απ' έξω επειδή το έχω ψάξει  τουλάχιστον από Γερμανία , να υπολογίσεις έξοδα , και εκτελωνισμο ~1500-2000€ . Στο εκτελωνισμο απιζει ρόλο και η έκδοση και ο εξοπλισμός .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...