thelos257 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Καλησπερα σας σημερα το πρωι παρατηρησα πως ζοριζοταν καπως ο υπολογιστης μου ετσι ετρεξα το προγραμμα Hard Disk Sentinel για να δω την υγεια του σκληρου μου δισκου του ssd και ειδα οτι ειναι στο 87%. Να τον αλλαξω ή οχι ; Ειναι αξιοπιστο το ποσοστο της υγειας του ή επειδη ειναι ssd δεν λεει σωστα τα στατιστικα του σκληρου δισκου ;
D___G Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Χωρίς να είμαι ειδικός, ο δίσκος φαίνεται να έχει κάνει αρκετές εγγραφές, ίσως γι αυτό δείχνει έτσι. Αλλά ας απαντήσουν και άλλοι
Xristaras12 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 παίζει να έχει γεμίσει ο δίσκος απλά; η αλήθεια είναι ότι έχει κάνει αρκετα TBW αλλά και πάλι πλέον μιλάμε για αντοχές πάνω απο 80+. Το ποσοστό είναι εμπειρικό στους δίσκους με βάση τις εγγραφές τους και το πόσες ημέρες έχουν λειτουργήσει. 99% πρόβλημα δεν υπάρχει, αν θες τον αλλάξεις με εναν νεότερο (που λογικά θα έχει και εγγύηση) είναι δική σου επιλογή. Αυτό που συνήθως χαλάει σε τέτοιου είδους δίσκους είναι ο memory controller οπου εκεί μετά δεν υπάρχει και ανάκτηση αρχείων. 2
Τέρης Α. Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Έχει γράψει 31TB και έχει "όριο" 80TB. Μόλις τώρα, Xristaras12 είπε παίζει να έχει γεμίσει ο δίσκος απλά; Αφού αναφέρει 80GB ελεύθερα. 1
Xristaras12 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε Έχει γράψει 31TB και έχει "όριο" 80TB. Αφού αναφέρει 80GB ελεύθερα. Κλασσικά δεν κοίταξα ποτέ όλη την εικόνα σα χαζός, λες και δεν χρησιμοποιώ κ εγώ το ίδιο πρόγραμμα😂
V.I.Smirnov Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 αφού σου λέει ότι ότι θα ζήσει άλλες 985 μέρες τι ανησυχείς; έχεις πάνω από δυο χρόνια περιθώριο... πιστεύεις το 87% αλλά όχι το 985 ; 😂 - 1
jgeorgiou Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Οι SSD δεν έχουν το πρόβλημα των μηχανικών που όταν αρχίσει η κατηφόρα γίνονται επικινδυνοι. Εχει τις ίδιες πιθανότητες να σου "σκάσει" όσες είχε και με 100% υγεία. Πρακτικά , έχω στα χέρια μου 2 ssd που ο ένας έχει γύρω στο 40% υγεία και ο άλλος 23% υγεία και λειτουργουν "μια χαρά" , υπολογίζω ότι ότι θα ξεπεράσουν το όριο του κατασκευαστή για τα TBW τουλάχιστον κατα 10%. Απλά ο κατασκευαστής επειδή υπογράφει το όριο και δίνει εγγύηση γι'αυτό (έχει νομική ευθύνη) είναι "συντηρητικός" , τα πραγματικά όρια είναι τουλάχιστον 10% παραπάνω από όσο λένε. ΠΡΟΣΟΧΗ κανένας δεν εγγυάται ότι δεν θα ξυπνήσουμε μια μέρα και ο SSD μας δεν θα λειτουργεί και τα αρχεία θα είναι μη ανακτήσιμα ανεξαρτήτως ενδείξεως υγείας. (το λέω για το backup) Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2022 από jgeorgiou 2
duffyduck Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 o δισκος εχει αλλα 3 χρονια ζωης τουλαχιστον, πιθανον περισσότερα. Εξαρταται βεβαια και απο την χρηση. Μπορεις να παρεις εναν 500GB SSD και να εχεις τον Kingston για 2ο λειτουργικο (π.χ. Linux Mint) ή για παιχνιδια, virtual machines κλπ. 1
thelos257 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 5 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε αφού σου λέει ότι ότι θα ζήσει άλλες 985 μέρες τι ανησυχείς; έχεις πάνω από δυο χρόνια περιθώριο... πιστεύεις το 87% αλλά όχι το 985 ; 😂 - Καλησπερα οχι δεν πιστευα το 87% της υγειας του απλος επειδη σημερα ο υπολογιστης σαν να ζοριζεται λιγο γι αυτο ειπα να το κοιταξω μπας και φταιει αυτο.
Aris_ Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 το pc ζορίζεται γιατί τα win μαζεύουν μακα με την χρήση, εκεί ριξε το βάρος στην αντιμετώπιση
Deu164 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Και εμένα τα ίδια λέει σαν health δεν νομίζω να υπάρχει λόγος ανησυχίας πέραν του φυσιολογικού (αρχεία που δε θέλουμε να χαθούν τα έχουμε backup) Τον έχω από το 2013 αν θυμάμαι σωστά από όταν κυκλοφόρησε και μέχρι πριν 1 χρόνο έτρεχε το λειτουργικό και τις εγκαταστάσεις τώρα είναι το downloads folder που μαζεύεται όλη η σαβούρα και έχει ακόμα... Κάποια στιγμή όχι άμεσα θα πάρει πόδι λόγο χωρητικότητας...
Apollonian Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Απέφευγε πολύ συχνά on/off, μην γεμίζεις τον δίσκο αποτρέποντας έτσι το στρεσάρισμα και κράτησέ τον όσο άδειο γίνεται με μόνο το λειτουργικό μέσα. Εάν δεν συμβεί κάτι αναπάντεχο, θα σε βγάλει άλλα 2-3 χρόνια απροβλημάτιστης λειτουργίας.
Petros Electron Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Στις 22/1/2022 στις 12:34 ΜΜ, thelos257 είπε Καλησπερα σας σημερα το πρωι παρατηρησα πως ζοριζοταν καπως ο υπολογιστης μου ετσι ετρεξα το προγραμμα Hard Disk Sentinel για να δω την υγεια του σκληρου μου δισκου του ssd και ειδα οτι ειναι στο 87%. Να τον αλλαξω ή οχι ; Ειναι αξιοπιστο το ποσοστο της υγειας του ή επειδη ειναι ssd δεν λεει σωστα τα στατιστικα του σκληρου δισκου ; Και εγω το ιδιο αντιμετώπισα σε δισκο ομως που ειχα παρει όμως πριν 1 μηνα. Εχω κάνει εδω σχετικο ποστ Τελικα εγω τον αλλαξα, εχει 3 χρονια εγγυηση, αν θελεις και εσυ (δεν ξερω ποση εγγυηση εχεις ακομα) καντον ενα clone και αλλαξε τον. Εμενα ο νεος μετα απο TΒW = 269GB παει καλα, αν και δεν νομίζω οτι θα ειχα πρόβλημα αν κράταγα και τον παλιό, ποιο πολυ πιστεύω εγινε η αλλαγή για ψυχολογικούς λογους. Τελικά στους SSD η υγειά εξαρτάτε απο τις έγραφες στους μηχανικούς μαλλον οχι, γιατι εχω δισκους 20+ χρονων και τους εχω ξεπατώσει και ειναι ακομα 100% υγεια και επίδοση. Παραθετω και ενα screenshot απο το linux HDSetinel
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα