daffylos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας, Θα ήθελα να ρωτήσω σε τι αντιστοιχεί το απολυτήριο λυκείου ΓΕΛ στην Γερμανία (δεν έχω περάσει πανελλήνιες). Έχω κάνει ήδη την αναγνώριση (Zeagnisanerkennungsstelle für den Freistaat Bayern) και έχει τα παρακάτω στοιχεία: Abschlusszeugnis (Duplikat): Apolitirio Schule: Gesamtlyzeum Schulstufe: 3. Klasse (12. Schulstufe) erfolgreich abgeschlossen Αξιολόγηση: Nachweis eines mittleren Schulabschlusses Είναι σωστή η αξιολόγηση; Δεν θα έπρεπε να είναι πιο "υψηλή"; (Abitur) Μήπως γνωρίζει κάποιος με ποιά κριτήρια γίνεται η αξιολόγηση; Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2022 από daffylos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tantalos211 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Κριτήρια: Απολυτήριο Γενικού Λυκείου + 10.000 μόρια Πανελλαδικές στην Α Δέσμη (εγώ πέρασα τη διαδικασία αυτή το 1999, δεν γνωρίζω πως ονομάζεται η Α δέσμη σήμερα) = Abitur 4,0 (δηλαδή βάση του 10). Γνώσεις Γερμανικών C1. Έτσι αποκατάς το δικαίωμα φοίτησης σε Γερμανικό Πανεπιστήμιο/Πολυτεχνείο (όχι σε Fachhochschule (Τ.Ε.Ι.) και όχι σε Duale Hochschule, εκεί οι απαιτήσεις ειναι πολύ μεγαλύτερες. Υπολόγισε ισοβαθμία Abitur 2,0 + προυπηρεσία απο 6 έως 48 μήνες. Οι ντόπιοι έχουν αυτή την προυπηρεσία λόγω Ausbildung). Οι περισσότερες π.χ. πολυτεχνικές σχολές (Α.Ε.Ι.) θέλουν μόνο ισοβαθμία 4,0 για να σε κάνουν δεκτό, αλλά απο τους 300 στο πρώτο εξάμηνο θα μείνουν 150 στο πέμπτο. Προσωπικα λέω μακρια απο α)Γερμανικα/Ελβετικά Α.Ε.Ι., είναι πανδύσκολα. Ναι σε β) Τ.Ε.Ι και Duale Hochschule μπάτσελορ (B.Sc.) Κάνεις μετέπειτα μάστερ σε τοπ Πολυτεχνείο π.χ. TU München, KIT κτλ. Αν διαλέξεις τον β) δρόμο να ξέρεις πάντως πως το πτυχίο σου δεν θα αναγνωριστεί ποτέ στην Ελλάδα. Για κάποιον που θέλει να έχει αυτή την επιλογή, ο α) είναι μονόδρομος. ΥΓ: Εγώ έχω τελειωσει Γερμανικό Πολυτεχνείο (A.E.I.) έχοντας ελληνικό απολυτήριο λυκείου. Δουλεύω Γερμανία, σκέφτομαι σε βάθος τριετίας να πάω Ελβετία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 11 ώρες πριν, Tantalos211 είπε όχι σε Fachhochschule (Τ.Ε.Ι.) και όχι σε Duale Hochschule, εκεί οι απαιτήσεις ειναι πολύ μεγαλύτερε Απο που και ως που τα Γερμανικά ΤΕΙ είναι πιο δύσκολα από τα Γερμανικά Πανεπιστήμια? Σε λίγο θα μας πεις ότι αμοίβονται και περισσοτερο 11 ώρες πριν, Tantalos211 είπε Αν διαλέξεις τον β) δρόμο να ξέρεις πάντως πως το πτυχίο σου δεν θα αναγνωριστεί ποτέ στην Ελλάδα. Για κάποιον που θέλει να έχει αυτή την επιλογή, ο α) είναι μονόδρομος. Δεν ισχύει αυτό που λες. Ξέρω παιδί που ηρθε από Γερμανικό ΤΕΙ στην Ελλάδα και μια χαρά του αναγνώρισαν Το πτυχιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tantalos211 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 @airtrelomike13 :Το αν θα αμοίβονται περισότερο είναι καθαρά θέμα διαπραγμάτευσης. Επειδή η προυπηρεσία μετράει πολύ περισσότερο απο το "χαρτί" στη Γερμανία ο απόφοιτος απο Duale Hochschule με 5 χρόνια προυπηρεσία (π.χ. Deutsche Bahn), θα έχει, αν διαπραγματευτεί τον μισθό του καλά, μεγαλύτερο μισθό απο απόφοιτο γερμανικού Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. για την συγκεκριμένη δουλειά. Προφανώς και αναγνωρίζεται το πτυχίο γερμανικού Τ.Ε.Ι στη Ελλάδα. Αλλά στην Ελλάδα θα έχει λιγότερα επαγγελματικά δικαιώματα απο τον απόφοιτο Α.Ε.Ι. Ενώ στην Γερμανία θα ήταν ισότιμος. Μόνο για εργασία στο δημόσιο ισχύει πτυχίο Α.Ε.Ι.>T.E.I.>Duale Hochschule όπως ισχύει στην Ελλάδα. Γενικά ισχύει η παρακάτω ταμπέλα: https://oeffentlicher-dienst.info/c/t/rechner/tvoed/vka?id=tvoed-vka-2021&matrix=1 (για το δημόσιο) όπου ο απόφοιτος Α.Ε.Ι. ειναι Α13 και ο απόφοιτος Τ.Ε.Ι. Α10 (μετά απο τριετή φοίτηση). Άν ο απόφοιτος Τ.Ε.Ι. ή και απο Duale Hochschule, κάνει 2 χρόνια μάστερ χτυπάει τον ίδιο μισθό με τον απόφοιτο Α.Ε.Ι. Στην ελεύθερη αγορά υπολόγισε μεγαλύτερο μισθό της τάξης 20-50% (στην ίδια δουλεία, με τα ίδια χρόνια προυπηρεσίας) ΥΓ: Είμαι Διπλωματούχος Ηλ.Μηχ. απο γερμανικό Πολυτεχνείο (K.I.T) με 5 χρόνια προυπηρεσιά Ελλάδα (Βιομηχανία) και 7 Γερμανία (πλεόν στο δημόσιο). Έχοντας γωρίσει εκατοντάδες φοιτητές και απόφοιτους (90% Μηχανικοί) ως φοιτητητής και ως απόφοιτος ξέρω πολύ καλα την γερμανική πραγματικότητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
daffylos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Οπότε η διαφορά είναι στο αν έχω περάσει στις πανελλήνιες και όχι ο βαθμός απολυτηρίου, για να αναγνωριστεί ως Abitur, έτσι; Επίσης να διευκρινίσω ότι κάνω ήδη Ausbildung και δεν θέλω να μπω σε πανεπιστήμιο. Απλά το Abitur μου ανοίγει άλλους δρόμους μέσω του Ausbildung. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tantalos211 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, daffylos είπε Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Οπότε η διαφορά είναι στο αν έχω περάσει στις πανελλήνιες και όχι ο βαθμός απολυτηρίου, για να αναγνωριστεί ως Abitur, έτσι; Επίσης να διευκρινίσω ότι κάνω ήδη Ausbildung και δεν θέλω να μπω σε πανεπιστήμιο. Απλά το Abitur μου ανοίγει άλλους δρόμους μέσω του Ausbildung. Ναι και όσα περισσότερα μόρια πάρεις, τόσο το καλύτερο (>10.000). Στην περίπτωσή σου θα σκεφτόμουν περισσότερο τον δρόμο Techniker ή Meister (αν κάνεις Ausbildung σε τεχνικό επάγγελμα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα