Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Δεν το πρόσεξα αυτό με το μέγεθος.

Υπάρχει αντίστοιχη 24αρα που είναι και λίγο οικονομικότερη.

Δεν θα τα χαλάσουμε εκεί.

Απορία, επειδή προτείνεις συνεχώς το quickshop και ομολογουμένως έχει πολύ καλές τιμές, έχεις παραγγείλει από εκεί στο παρελθόν;

Βλέπω κάποια προϊόντα με κακές διαθεσιμότητες (εώς 15 εργάσιμες πχ) όπως δεν μου είναι ξεκάθαρο αν έχει κάποιο επιπλέον κόστος συναρμολόγησης.

Αν έχεις προσωπική εμπειρία και γνωρίζεις ενημέρωσε με, μπορεί να δίνω κι εγώ από εκεί μερικές προτάσεις.

1 ώρα πριν, PC_Science_Lefkada είπε

...

Αν μου επιτρέπεται:

Δεν θεωρώ οτι δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης οθόνης παραπάνω από 75hz για αυτή την χρήση.

Οι μνήμες που έχουν επιλογή δεν είναι καν στο ανώτερο που δέχεται ο επεξεργαστής (2400  αντί 2666)

1tb nvme και μάλιστα teamgroup, χρειάζεται τόσο μεγάλος και η μάρκα είναι αξιόπιστη;

Όσο για τα branded μηχανήματα που γίνεται ο λόγος. Όπως κάθε τι έχει θετικά και αρνητικά. Ούτε σκουπίδια για πέταμα είναι αλλά ούτε και η καλύτερη αγορά. Υπάρχουν λόγοι για να τα προτιμήσει κάποιος αγοραστής. Πολλά εξ αυτών προσφέρουν γνήσια windows σε  πολύ ανταγωνιστική τιμή (μιλάω για κάποιον που δεν γνωρίζει να τα περάσει μόνος του), διαθέτουν μεγάλη εγγύηση (3 ή ακόμα και ως 5 έτη έχω δει) ενώ γενικά μπορούν να δουλέψουν απρόσκοπτα για χρόνια.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.
2 minutes ago, nickol-us said:

Όσο για τα branded μηχανήματα που γίνεται ο λόγος. Όπως κάθε τι έχει θετικά και αρνητικά. Ούτε σκουπίδια για πέταμα είναι αλλά ούτε και η καλύτερη αγορά. Υπάρχουν λόγοι για να τα προτιμήσει κάποιος αγοραστής. Πολλά εξ αυτών προσφέρουν γνήσια windows σε  πολύ ανταγωνιστική τιμή (μιλάω για κάποιον που δεν γνωρίζει να τα περάσει μόνος του), διαθέτουν μεγάλη εγγύηση (3 ή ακόμα και ως 5 έτη έχω δει) ενώ γενικά μπορούν να δουλέψουν απρόσκοπτα για χρόνια.

Είναι μαζεμένα σε διαστάσεις, ελκυστικά σε εμφάνιση και παρέχουν μέχρι 5 χρονια on-site support/accidental damage cover. Γι' αυτούς τους λόγους τα βρίσκεις παντού σε επιχειρήσεις-δημόσιο-τράπεζες-νοσοκομεία-οργανισμούς-πανεπιστήμια. Ειναι βασικά θέμα υποστήριξης, μία σκοτούρα λιγότερη για μία επιχείρηση. Αυτοί που προτείνουν  self-build θα πάνε οι ίδιοι να κάνουν support άμα χαλάσουν;

• Like 2
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Απορία, επειδή προτείνεις συνεχώς το quickshop και ομολογουμένως έχει πολύ καλές τιμές, έχεις παραγγείλει από εκεί στο παρελθόν;

Βλέπω κάποια προϊόντα με κακές διαθεσιμότητες (εώς 15 εργάσιμες πχ) όπως δεν μου είναι ξεκάθαρο αν έχει κάποιο επιπλέον κόστος συναρμολόγησης.

Αν έχεις προσωπική εμπειρία και γνωρίζεις ενημέρωσε με, μπορεί να δίνω κι εγώ από εκεί μερικές προτάσεις.

Αν μου επιτρέπεται:

Δεν θεωρώ οτι δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης οθόνης παραπάνω από 75hz για αυτή την χρήση.

Οι μνήμες που έχουν επιλογή δεν είναι καν στο ανώτερο που δέχεται ο επεξεργαστής (2400  αντί 2666)

1tb nvme και μάλιστα teamgroup, χρειάζεται τόσο μεγάλος και η μάρκα είναι αξιόπιστη;

Ναι έχω παραγγείλει πολλές φορές. 

Συνήθως στην εβδομάδα παραλαμβάνω. 

Δεν είχα ποτέ πρόβλημα. 

Το προτίμησα τελευταία λόγω τιμών. 

Και κάτι ακόμα. 

Δεν το προτείνω μόνο γιατί έχει τιμές καλές αλλά συναρμολογεί πράγμα που δεν έχουν πολλά άλλα skroutzομαγαζα. Αυτό λύνει τα χέρια στους ενδιαφερόμενους που δεν έχουν γνώσεις συναρμολόγησης.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Ακριβώς αυτό είναι ο λόγος που κοιτούσα κι εγώ για branded pc. Δεν έχω τη γνώση να λύνω και να δένω υπολογιστές ούτε να περνάω τα windows και να τα στηνω, οπότε κάτι έτοιμο με εγγύηση είναι η βέλτιστη λύση για τον πολύ κόσμο.

Όλες οι προτάσεις που κάνατε είναι ενδιαφέρουσες, αλλά μου κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον η πρόταση του pc-science-leykada γιατί εστίασε στο σημείο που πονάει ένας εργασιακός χώρος. Τα μηχανήματα πολύ γρήγορα γεμίζουν σκόνη και χνούδια και μετά αρχίζουν τα κολλήματα και οι δυσλειτουργίες. Είναι πολύ σημαντικό να μην περνάει η σκόνη μέσα και να καθαρίζεται εύκολα και γρήγορα.

Βέβαια ο σκληρός που προτείνει είναι μεγάλος και περιττός για την χρήση που θα κάνω. πιστεύω μέχρι 256 gb είναι υπέρ αρκετά. Επίσεις ο επεξεργαστής θα μπορούσε να είναι ο 10105. δεν ξέρω αν κάνει κάποια διαφορά αλλά είναι νεότερο μοντέλο νομίζω.

Όσο για την οθόνη, δεν μπορεί να μπεί με τίποτα μεγαλύτερη των 24'' και καλό θα ήταν να έχει ρύθμιση καθ' ύψος.

Μίας και υπάρχει ήδη υπολογιστής στην επιχείρηση ο οποίος θα αντικατασταθεί από τον καινούριο, δεν υπάρχει πίεση χρόνου και σκέφτομαι σοβαρά τη λύση του self-built. 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Αν μου επιτρέπεται:

Όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά ενθαρρύνω τη διαφωνία στα λεγόμενά μου.

49 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Αν καταλαβαίνω καλά Nickol-us, συμφωνείς, έστω, χλιαρά με την οθόνη 144Hz ή διαφωνείς και έχει γίνει λάθος εκ παραδρομής; Βοήθησέ με να σου απαντήσω.

54 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Ναι, έχει γίνει επίτηδες αυτή η επιλογή καθώς με 14-16-16@2400MHz, έχουν μικρότερη υστέριση από όλες τις 2666Hz που είδα χωρίς να πάω σε τελείως διαφορετική κατηγορία τιμής στο συγκεκριμμένο κατάστημα. Η χαμηλή υστέριση στις μνήμες είναι προτιμότερη από το μεγαλύτερο εύρος διαύλου που προσφέρουν οι Cl19, 2666MHz, καθώς η συντριπτική πλειψηφία εφαρμογών γραφείου και εμπορικής διαχείρισης κερδίζουν από χαμηλότερη υστέριση και όχι από υψηλά bandwidths. Μια εξαίρεση είναι το ξεzippάρισμα αρχείων, αλλά δεν είναι αρκετή από μόνη της να αλλάξει τις προτεραιότητες της μελέτης.

1 ώρα πριν, nickol-us είπε

36 λεπτά πριν, niksaz είπε

Βέβαια ο σκληρός που προτείνει είναι μεγάλος και περιττός για την χρήση που θα κάνω. πιστεύω μέχρι 256 gb είναι υπέρ αρκετά.

Η μάρκα είναι πολύ αξιόπιστη, σύμφωνα με τη δικιά μου εμπειρία, στα συστήματα που τους έχω βάλει και με τις θερμοκρασίες λειτουργίας που τα έχω σχεδιάσει πάντα. Σε άλλες θερμοκρασίες που τις θεωρώ μη αποδεκτές μπορεί και να είναι λιγότερο αξιόπιστοι. Τα TBW είναι μονάχα ένα νούμερο το οποίο δίνουν οι κατασκευαστές ssd. Το σχολίασα χτες μόλις σε άλλο νήμα. Αν εξετάσει προσεκτικά κανείς όλη τη γκάμα των ssd της teamgroup διακρίνεται όμως ένας ξεκάθαρος προσανατολισμός της στην αξιοπιστία, σε βάρος της ταχύτητας που προσανατολίζονται οι γκάμες των υπολοίπων κατασκευαστών ssd. Η teamgroup το επιτυγχάνει αυτό όχι μαγικά, αλλά βάζοντας κελιά με λιγότερα στρώματα (λίγο πιο αργά, αρκετά πιο αξιοπιστα) σε σχέση με τον ανταγωνισμό σε συγκεκριμμένες κατηγορίες τιμής.

Η μεγαλύτερη χωρητικότητα του ssd συμβάλει στην αξιοπιστία του. Η αύξηση της πιθανότητας αστοχίας είναι μικρή μεν υπαρκτή δε. Έχει επιβεβαιωθεί όχι μόνο από μελέτες των κατασκευαστών που έχουν συμφέρον να πουλάνε ssd μεγαλύτερης χωρητικότητας, αλλά και από πολλές ανεξάρτητες μελέτες. 256GB μπορεί να είνα αρκετά, δεν είναι όμως υπεραρκετά. Δε θα επιμείνω στο 1ΤΒ και θα βάλω 2 εναλλακτικές σε 256GB και 500GB αργότερα.

1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Η εγγύηση είναι σημαντική, αλλά αν δεν υπάρχει αναπληρωματικό μηχάνημα έτοιμο και δεν δημιουργούνται καθημερινά αντίγραφα τουλάχιστον της βάσης δεδομένων του προγράμματος εμπορικής διαχείρισης σε άλλο αποθηκευτικό μέσο (θέση δικτύου, φλασάκια κλπ), μια επιχείρηση (ελπίζω όχι του @niksaz) μπορεί να προτιμήσει να πληρώσει για συντομότερη επισκευή αλλού, από το να στείλει το μηχάνημα για επισκευή εντός εγγύησης και ενδεχομένως να περιμένει βδομάδες. Το να μην προκύψει καμία βλάβη ακόμα και χρόνια μετά τη λήξη των εγγυήσεων, είναι φυσικά η καλύτερη περίπτωση και σε αυτήν είναι προσανατολισμένη η προηγούμενή μου πρόταση.

53 λεπτά πριν, niksaz είπε

Όσο για την οθόνη, δεν μπορεί να μπεί με τίποτα μεγαλύτερη των 24'' και καλό θα ήταν να έχει ρύθμιση καθ' ύψος.

Έχει ρυθμιζόμενη καθ' ύψος βάση η Asus που πρότεινα, όπως κάθε οθόνη που προτείνω. Η επιλογή της οθόνης είναι πρώτα απ' όλα ζήτημα εργονομίας και το βασικότερο στην εργονομία της οθόνης είναι να είναι ρυθμιζόμενη καθ' ύψος. Φαίνεται από τη βάση της ότι είναι ρυθμιζόμενη καθ' ύψος και δεν κοίταξα καν αν το ύψος ρύθμισης είναι 13, 15 ή ακόμα περισσότερα cm. Tελικά βλέπω στο site της Asus ότι έχει 15 cm ρύθμιση ύψους. Επίσης ζήτημα εργονομίας είναι η ανάλυση της οθόνης και έχει επιλεγεί επίτηδες 1080p, όχι για να μην αυξηθεί το μερίδιο που η οθόνη "κλέβει" από το budget. Τέλος η φωτεινότητά της είναι επαρκής σε φυσιολογικές συνθήκες, αλλά αν υπάρχει περίπτωση να πέφτει ο ήλιος απευθείας πάνω στην οθόνη κάποιες ώρες της μέρας, πρέπει να μπει άλλη, μεγαλύτερης φωτεινότητας.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά ενθαρρύνω τη διαφωνία στα λεγόμενά μου.

Αν καταλαβαίνω καλά Nickol-us, συμφωνείς, έστω, χλιαρά με την οθόνη 144Hz ή διαφωνείς και έχει γίνει λάθος εκ παραδρομής; Βοήθησέ με να σου απαντήσω.

Ναι, έχει γίνει επίτηδες αυτή η επιλογή καθώς με 14-16-16@2400MHz, έχουν μικρότερη υστέριση από όλες τις 2666Hz που είδα χωρίς να πάω σε τελείως διαφορετική κατηγορία τιμής στο συγκεκριμμένο κατάστημα. Η χαμηλή υστέριση στις μνήμες είναι προτιμότερη από το μεγαλύτερο εύρος διαύλου που προσφέρουν οι Cl19, 2666MHz, καθώς η συντριπτική πλειψηφία εφαρμογών γραφείου και εμπορικής διαχείρισης κερδίζουν από χαμηλότερη υστέριση και όχι από υψηλά bandwidths. Μια εξαίρεση είναι teamgroup το ξεzippάρισμα αρχείων, αλλά δεν είναι αρκετή από μόνη της να αλλάξει τις προτεραιότητες της μελέτης.

Η μάρκα είναι πολύ αξιόπιστη, σύμφωνα με τη δικιά μου εμπειρία, στα συστήματα που τους έχω βάλει και με τις θερμοκρασίες λειτουργίας που τα έχω σχεδιάσει πάντα. Σε άλλες θερμοκρασίες που τις θεωρώ μη αποδεκτές μπορεί και να είναι λιγότερο αξιόπιστοι. Τα TBW είναι μονάχα ένα νούμερο το οποίο δίνουν οι κατασκευαστές ssd. Το σχολίασα χτες μόλις σε άλλο νήμα. Αν εξετάσει προσεκτικά κανείς όλη τη γκάμα των ssd της διακρίνεται όμως ένας ξεκάθαρος προσανατολισμός της στην αξιοπιστία, σε βάρος της ταχύτητας που προσανατολίζονται οι γκάμες των υπολοίπων κατασκευαστών ssd. Η teamgroup το επιτυγχάνει αυτό όχι μαγικά, αλλά βάζοντας κελιά με λιγότερα στρώματα (λίγο πιο αργά, αρκετά πιο αξιοπιστα) σε σχέση με τον ανταγωνισμό σε συγκεκριμμένες κατηγορίες τιμής.

Η μεγαλύτερη χωρητικότητα του ssd συμβάλει στην αξιοπιστία του. Η αύξηση της πιθανότητας αστοχίας είναι μικρή μεν υπαρκτή δε. Έχει επιβεβαιωθεί όχι μόνο από μελέτες των κατασκευαστών που έχουν συμφέρον να πουλάνε ssd μεγαλύτερης χωρητικότητας, αλλά και από πολλές ανεξάρτητες μελέτες. 256GB μπορεί να είνα αρκετά, δεν είναι όμως υπεραρκετά. Δε θα επιμείνω στο 1ΤΒ και θα βάλω 2 εναλλακτικές σε 256GB και 500GB αργότερα.

Η εγγύηση είναι σημαντική, αλλά αν δεν υπάρχει αναπληρωματικό μηχάνημα έτοιμο και δεν δημιουργούνται καθημερινά αντίγραφα τουλάχιστον της βάσης δεδομένων του προγράμματος εμπορικής διαχείρισης σε άλλο αποθηκευτικό μέσο (θέση δικτύου, φλασάκια κλπ), μια επιχείρηση (ελπίζω όχι του @niksaz) μπορεί να προτιμήσει να πληρώσει για συντομότερη επισκευή αλλού, από το να στείλει το μηχάνημα για επισκευή εντός εγγύησης και ενδεχομένως να περιμένει βδομάδες. Το να μην προκύψει καμία βλάβη ακόμα και χρόνια μετά τη λήξη των εγγυήσεων, είναι φυσικά η καλύτερη περίπτωση και σε αυτήν είναι προσανατολισμένη η προηγούμενή μου πρόταση.

Έχει ρυθμιζόμενη καθ' ύψος βάση η Asus που πρότεινα, όπως κάθε οθόνη που προτείνω. Η επιλογή της οθόνης είναι πρώτα απ' όλα ζήτημα εργονομίας και το βασικότερο στην εργονομία της οθόνης είναι να είναι ρυθμιζόμενη καθ' ύψος. Φαίνεται από τη βάση της ότι είναι ρυθμιζόμενη καθ' ύψος και δεν κοίταξα καν αν το ύψος ρύθμισης είναι 13, 15 ή ακόμα περισσότερα cm. Tελικά βλέπω στο site της Asus ότι έχει 15 cm ρύθμιση ύψους. Επίσης ζήτημα εργονομίας είναι η ανάλυση της οθόνης και έχει επιλεγεί επίτηδες 1080p, όχι για να μην αυξηθεί το μερίδιο που η οθόνη "κλέβει" από το budget. Τέλος η φωτεινότητά της είναι επαρκής σε φυσιολογικές συνθήκες, αλλά αν υπάρχει περίπτωση να πέφτει ο ήλιος απευθείας πάνω στην οθόνη κάποιες ώρες της μέρας, πρέπει να μπει άλλη, μεγαλύτερης φωτεινότητας.

Για αρχή χαίρομαι για τον υγιή διάλογο, έχω σταματήσει τις έντονες αντιπαραθέσεις, δεν οδηγούν πουθενά.

Για την οθόνη αυτό που λέω οτι για την χρήση που θα γίνει είναι περιττά τα 144hz στη λογική μόνο οτι θα πληρώσει κάτι ίσως πιο ακριβά για κάτι που δεν χρειάζεται και δεν θα καταλάβει διαφορά. Σε στατικές εικόνς 75hz είναι παραπάνω από αρκετά για ξεκούραστη όραση

Για τις μνήμες έχεις δίκιο για το cl όμως θεωρώ πολύ στάνταρ πλέον σε τιμή το 3200. Με ελάχιστα χρήματα παραπάνω 3200/c16 πρακτικά, στα 2666 θα παίξει σε καλύτερο cl, σε επιδόσεις θα φτάσει χοντρά ψηλά τα ίδια και σε περίπτωση αναβάθμισης ή αλλαγής δεν θα ζοριστεί και θα έχει λιγότερες πιθανότητες να τις πετάξει. Οι corsair από την άλλη δύσκολα θα ανέβουν πάνω από τα 2400, δεν έχουν καλή φήμη σε αυτό (χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία)

Για τον Nvme δεν έχω καθόλου εμπειρίες, απλά θεώρησα οτι 1ον δεν χρειάζεται τόσος χώρος όπως και οτι για λίγα ευρώ υπάρχουν πιο "δοκιμασμένα" πράγματα, εφόσον λες οτι τον έχεις μεταχειριστεί και γνωρίζει δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο

• Like 2
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Αν και δεν το ανέφερα στο αρχικό ποστ, η καθ΄ ύψος ρύθμιση είναι απαραίτητη στην περίπτωση μου μιας και ο περιορισμός του χώρου μου είναι σε ύψος και όχι σε πλάτος.

Ήλιος δεν πέφτει επάνω στην οθόνη. Το κατάστημα είναι φωτεινό αλλά δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα για επάρκεια φωτεινότητας της οθόνης.

Μου έδωσες και ιδέα...θα κρατήσω το παλιό pc ως backup για περίπτωση βλάβης. Όλα τα αρχεία του υπολογιστή γίνονται backup σε φλασάκι καθημερινά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, nickol-us είπε

Για αρχή χαίρομαι για τον υγιή διάλογο, έχω σταματήσει τις έντονες αντιπαραθέσεις, δεν οδηγούν πουθενά.

Για την οθόνη αυτό που λέω οτι για την χρήση που θα γίνει είναι περιττά τα 144hz στη λογική μόνο οτι θα πληρώσει κάτι ίσως πιο ακριβά για κάτι που δεν χρειάζεται και δεν θα καταλάβει διαφορά. Σε στατικές εικόνς 75hz είναι παραπάνω από αρκετά για ξεκούραστη όραση

Για τις μνήμες έχεις δίκιο για το cl όμως θεωρώ πολύ στάνταρ πλέον σε τιμή το 3200. Με ελάχιστα χρήματα παραπάνω 3200/c16 πρακτικά, στα 2666 θα παίξει σε καλύτερο cl, σε επιδόσεις θα φτάσει χοντρά ψηλά τα ίδια και σε περίπτωση αναβάθμισης ή αλλαγής δεν θα ζοριστεί και θα έχει λιγότερες πιθανότητες να τις πετάξει. Οι corsair από την άλλη δύσκολα θα ανέβουν πάνω από τα 2400, δεν έχουν καλή φήμη σε αυτό (χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία)

Για τον Nvme δεν έχω καθόλου εμπειρίες, απλά θεώρησα οτι 1ον δεν χρειάζεται τόσος χώρος όπως και οτι για λίγα ευρώ υπάρχουν πιο "δοκιμασμένα" πράγματα, εφόσον λες οτι τον έχεις μεταχειριστεί και γνωρίζει δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο

@nickol-us, τα προγράμματα εμπορικής διαχείρισης δεν είναι ο ορισμός της στατικής εικόνας σε όλες τις περιπτώσεις και σε όλεςτις χρήσεις. Στην εναλλαγή σελίδων και αράδων μια οθόνη 144Hz, βοηθάει το μάτι να εστιάσει ταχύτερα και πιο ξεκούραστα. Δεν βλέπω κάποιο λόγο ένα πρόγραμμα εμπορικής διαχείρισης να μην αξιοποιεί το DWM (aero) για να δίνει 120/144Ηz, αλλά πάλι για ελληνικά προγράμματα μιλάμε και spaghetti code, όπου ο μονόφθaλμος επικρατεί του τυφλού σε αυτή την αγορά. Δεν μπορώ να εγγυηθώ ή να διερευνίσω αν θα έχει 144 στο erp software του ο @niksaz. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση αξίζει και μόνο για να σπάει τη μονοτονία της εναλλαγής 60 με 24fps (στον windows explorer π.χ., είναι κλειδωμένος εκεί), όταν μπαίνει κανείς στο internet με chrome/mozilla. Οι οθόνες 144, περνάνε ταχύτατα στη μόδα σε κινητά και laptop και για μένα είναι κακή επένδυση. Μια οθόνη 60/75 Ηz θεωρώ ότι είναι θα είναι αυτή που θα απαξιοθεί και χρειαστεί αλλαγή πρώτη χωρίς να είναι χαλασμένη σε ένα τέτοιο σύστημα. Αφού οι τελευταίες γενιές ενσωματωμένων υποστηρίζουν 120/144 είναι καλή ιδέα να μπει. Μια καλή οθόνη 60/75 πάει 150-160 ευρώ, δεν είναι μεγάλη διαφορά.

Οι 3200/c16 μνήμες πρώτον δεν τις βρίσκω φτηνά ούτε e-shop.gr, ούτε cosmodata στις ίδιες τιμές, ούτε στο e-gate που προσπάθησα να βγάλω σύνθεση και δεν τα κατάφερα. Επίσης η διαφορά 2-3 clocks που έχουν τα jedec τους με τα σφιχτότερα αυτών που βάζω μπορεί να μην είναι αισθητή, αλλά ειναι υπαρκτή. Για αναβάθμιση δεν το κόβω να χρειαστεί δεκαετίες το μηχάνημα είτε με i3 ,είτε με i5, και οι corsair δε θα είναι σε καμία περίπτωση αργές. Aντίστοιχες των 3200/c16, θα ήταν 2400/c12, οποίες απλά δεν υπάρχουν και να υπήρχαν δε θα ενδιέφεραν λόγω τιμής.

4 ώρες πριν, niksaz είπε

Μου έδωσες και ιδέα...θα κρατήσω το παλιό pc ως backup για περίπτωση βλάβης. Όλα τα αρχεία του υπολογιστή γίνονται backup σε φλασάκι καθημερινά.

Nαι, μένει στην αποθήκη του καταστήματος το παλιό pc, έτοιμο με το λειτουργικό του και τα προγράμματά του και σε περίπτωση βλάβης φωρτώνεται η τελευταία βάση δεδομένων και κάποια απαραίτητα αρχεία και είναι έτοιμο για δουλειά.

Στις 2 προτάσεις που ακολουθούν, έχει αφαιρεθεί κατ' αρχάς ο ανεμιστήρας Αkyga της προηγούμενης πρότασης. Έχει έναν απλό ανεμιστήρα της deepcool το κουτί ήδη για πίσω που μας κάνει τέλεια και το είχα ξεχάσει. Μπορείς να βάλεις όποιον i3 ή i5 θέλεις 10 ή 11ης γενιάς σε οποιαδήποτε από τα δύο συστήματα (e-shop/cosmodata). Τους σηκώνουν, αλλά αν δεις κάποια διαφορά μάλλον μόνο στον ήχο του ανεμιστήρα θα είναι. Χωρίς να υπάρχει οποιδήποτε θέμα θερμοκρασιών με τόσο ελαφριά χρήση σαν τη δικά σου όσο ανεβαίνεις σε μεγαλύτερα μοντέλα, μπορεί να ανεβοκατεβαίνουν λίγο γρηγορότερα οι στροφές του ανεμιστήρα και να κάνει λίγο σα formula ή μοτο gp (σχήμα υπερβολής). Για αυτό και βάζω ενδεικτικά τον 10105 που ζήτησες και στις δύο, αλλά ειδικά στην προσφορά από cosmodata που έβαλα 256GB δίσκο, και τον έχει και διαθέσιμο τον i5-10400, τον βάζεις κάλλιστα. Σαρανταπέντε ευρώ διαφορά νομίζω αξίζει.

E-shop, πρώτα:

Spoiler

1276327883_E-shopEmp.jpg.4586c495d2194f68744784083b500c3d.jpg

https://www.e-shop.gr/case-deepcool-d-shield-v2-p-PER.818060

https://www.e-shop.gr/mitriki-asus-pro-h510m-c-csm-retail-p-PER.524824

https://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmk16gx4m2a2400c14-vengeance-lpx-black-16gb-2x8gb-ddr4-2400mhz-dual-channel-kit-p-PER.549669

https://www.e-shop.gr/psu-be-quiet-system-power-9-400w-p-PER.644315

Ποσότητα x2: https://www.e-shop.gr/akasa-ak-fn064-smart-n-cool-pwm-fan-120mm-black-p-PER.810978

Ποσότητα x2: https://www.e-shop.gr/cablexpert-cc-psu-5-internal-power-adapter-cable-for-12v-cooling-fan-p-PER.584076

Δίσκος 500gb εδώ: https://www.e-shop.gr/ssd-team-group-tm8fpl500g0c127-cardea-zero-z44l-500gb-nvme-pcie-gen4-x-4-m2-2280-p-PER.323605

https://www.e-shop.gr/cpu-intel-core-i3-10105-370ghz-lga1200-box-p-PER.558813

Τελικό σύνολο 463,50.

Οδηγίες για την παράδοση (e-shop remix):

Spoiler

Θα χρειαστώ λίγη βοήθεια από την καταπληκτική ομάδα του e-shop.gr. Είναι απαραίτητο oι ανεμιστήρες Akasa, αφού τοποθετηθούν στις χαμηλοτερες δυνατές θέσεις της πρόσοψης του κουτιού ως εισαγωγή, να συνδεθούν μέσω των ανταπτόρων 3-pin to molex με το τροφοδοτικό απ'ευθείας και όχι με τη μητρική .

Ευχαριστώντας εκ των προτέρων, αλλά με σεβασμό, ο επιβλέπων μηχανικός,

Ονοματεπώνυμο, Κινητό τηλεφωνο

Το Cosmodata λίγο ηλίθιο site έχει, θέλει τρεις οθόνες να χωρέσει η παραγγελία, δεν βάζω εικόνα καν, ανοίγεις τα link να δεις τις τιμές, @niksaz.

Σύνολο 427,10+19,90 συναρμολόγηση = 447,00 τελικό σύνολο. Μου τα χάλασε στη ραμ το cosmodata. Μόλις 15 ευρώ φτηνότερο με μόνη ουσιαστική διαφορά το μικρότερο δίσκο:

https://www.cosmodata.gr/product/318986

https://www.cosmodata.gr/product/359624

Ποσότητα x2: https://www.cosmodata.gr/product/364899

https://www.cosmodata.gr/product/327358

https://www.cosmodata.gr/product/334054

https://www.cosmodata.gr/product/358045

https://www.cosmodata.gr/product/362578

https://www.cosmodata.gr/product/354091

Οδηγίες για την παράδοση (cosmodata remix):

Spoiler

Θα χρειαστώ λίγη βοήθεια από την ανεπανάληπτη ομάδα του cosmodata. Είναι απαραίτητο oι P12 της arctic να τοποθετηθούν στις χαμηλοτερες δυνατές θέσεις της πρόσοψης του κουτιού ως εισαγωγή. Αφού συνδεθούν πρώτα μεταξύ τους, θα ήθελα να συνδεθούν μέσω του αντάπτορα 3-pin to molex απ' ευθείας με το τροφοδοτικό και όχι με τη μητρική.

Ευχαριστώντας εκ των προτέρων, αλλά με σεβασμό, ο επιβλέπων μηχανικός,

Ονοματεπώνυμο, Κινητό τηλεφωνο

Αν βάλεις από cosmodata, μάλλον είναι καλύτερα να την δώσεις τηλεφωνικά την παραγγελία. Δε βλέπω πως θα μπει στην παραγγελία η συναρμολόγιση χωρίς τη χρήση της φόρμας pc builder τους και το pc builder φαίνεται σχεδιασμένο ειδικά ώστε να βοηθάει τα λάθη στις παραγγελίες.

Επεξ/σία από PC_Science_Lefkada
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε

μπορεί να προτιμήσει να πληρώσει για συντομότερη επισκευή αλλού, από το να στείλει το μηχάνημα για επισκευή εντός εγγύησης και ενδεχομένως να περιμένει βδομάδες

Να πω απλώς ότι αυτό δεν ισχύει, η Dell με την on-site εγγύηση σου φέρνει επί τόπου νέο μηχάνημα, αν χρειαστεί. Τουλάχιστον έτσι έκανε μέχρι πριν δυο χρόνια και δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι. 

Είναι το μεγάλο πλεονέκτημα για μια επιχείρηση, σε σχέση με το να φτιάξει μόνη της pc.

• Like 1
  • Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Μετά από ένα μήνα χρήσης έχω να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος με την επιλογή μου. Το pc πάει σφαίρα, είναι εντελώς αθόρυβο και μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει σκόνη μέσα(πολύ σημαντικό για επαγγελματικό χώρο).

Επέλεξα την πρόταση το φίλου pc_science_Lefkad από e-shop αλλά με τον i5-11400. Thanks a lot Κώστα!

Ευχαριστώ πολύ όλους τους φίλους του φόρουμ για την βοήθεια.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...