Anetos22 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) επειδη ειδα πολλα θεματα που αναφερουν τον βελονισμο και επειδη και εγω απο την μια βρηκα θεραπεια (σε γιατρο βελονιστη) αλλα απο την αλλη παραλιγο να την πατησω (με φυσικοθεραπευτη που ελεγε πως κανει βελονισμο), καλο θα ηταν να γνωριζουμε ολοι πως ο βελονισμος ειναι ιατρικη πραξη και απαγορευεται να τον ασκουν φυσικοθεραπευτες . μονο ενας γιατρος μπορει να ασκει βελονισμο. αλλωστε μονο οι ιατροι διδασκονται επι 2 χρονια τον βελονισμο μετα την ειδικευση τους σε καποια ειδικοτητα. στο ιντερνετ μπορει καποιος να βρει τις αποφασεις του υπουργειου που λενε πως ο βελονισμος ειναι ιατρικη πραξη αλλα δυστυχως πολλοι φυσικοθεραπευτες λενε πως κανουν κατι σαν βελονισμο και πολλοι γνωστοι μου επεσαν θυματα τους.... Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2022 από Anetos22
tsifotis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 20 λεπτά πριν, Anetos22 είπε επειδη ειδα πολλα θεματα που αναφερουν τον βελονισμο και επειδη και εγω απο την μια βρηκα θεραπεια αλλα απο την αλλη παραλιγο να την πατησω, καλο θα ηταν να γνωριζουμε ολοι πως ο βελονισμος ειναι ιατρικη πραξη και απαγορευεται να τον ασκουν φυσικοθεραπευτες . μονο ενας γιατρος μπορει να ασκει βελονισμο. αλλωστε μονο οι ιατροι διδασκονται επι 2 χρονια τον βελονισμο μετα την ειδικευση τους σε καποια ειδικοτητα. στο ιντερνετ μπορει καποιος να βρει τις αποφασεις του υπουργειου που λενε πως ο βελονισμος ειναι ιατρικη πραξη αλλα δυστυχως πολλοι φυσικοθεραπευτες λενε πως κανουν κατι σαν βελονισμο και πολλοι γνωστοι μου επεσαν θυματα τους.... Καλα και ομοιοπαθητικη ασκουν γιατροι, δεν της προσδιδει περισσοτερο κυρος. Ισως εαν θελει κανεις σωνει και καλα βελονισμο, ισως καλυτερα να απευθυνθει σε γιατρο που εχει επιγνωση του κινδυνου και οχι σε τσαρλατανο που ισως στην τελικη σου κανει καμια ζημια σε αρτηριες, νευρα, δερμα κλπ. Βελονες ειναι οχι πουπουλα. Αλλα ως αποτελεσμα κι ο καλυτερος βελονιστης δεν βοηθαει περισσοτερο απο τον καλυτερο ομοιοπαθητικό. Καλως ή κακώς όσο ο βελονισμος δεν παρουσιαζει οφελη που τεκμηριωνονται με την επιστημονικη μεθοδο αλλα με βάση προσωπικες αποψεις και μαρτυριες, προσφερεται μονο σε αυτους που "πιστευουν" σε αυτον 1
ELTASSOS1 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στο κορωπι μενιδι λιοσια ζοφρια καποιοι ρομα, χωρις πτυχιο ιατρικης σχολης, ισχυριζονται οτι εχουν γνωσεις βελονισμου. Ειναι αξιοθαυμαστο ποσο γρηγορα, σε 6 συνεδριες χ 80 ευρω, φιλος μου θεραπευτηκε απο χρονια νευρογενη δυσκοιλιοτητα. Ισως και αυθυποβολη....για πειτε εμπειριες σας. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2022 από ELTASSOS1
zio10 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 5 ώρες πριν, tsifotis είπε Καλα και ομοιοπαθητικη ασκουν γιατροι, δεν της προσδιδει περισσοτερο κυρος. Ισως εαν θελει κανεις σωνει και καλα βελονισμο, ισως καλυτερα να απευθυνθει σε γιατρο που εχει επιγνωση του κινδυνου και οχι σε τσαρλατανο που ισως στην τελικη σου κανει καμια ζημια σε αρτηριες, νευρα, δερμα κλπ. Βελονες ειναι οχι πουπουλα. Αλλα ως αποτελεσμα κι ο καλυτερος βελονιστης δεν βοηθαει περισσοτερο απο τον καλυτερο ομοιοπαθητικό. Καλως ή κακώς όσο ο βελονισμος δεν παρουσιαζει οφελη που τεκμηριωνονται με την επιστημονικη μεθοδο αλλα με βάση προσωπικες αποψεις και μαρτυριες, προσφερεται μονο σε αυτους που "πιστευουν" σε αυτον Νομίζω ότι ο βελονισμός είναι αναγνωρισμένος επίσημα.
tsifotis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 30 λεπτά πριν, zio10 είπε Νομίζω ότι ο βελονισμός είναι αναγνωρισμένος επίσημα. Δεν ξερω τι εννοεις με το ειναι αναγνωρισμενος επισημα. Οτι καποιοι τον ασκουν με αδεια; Μαλλον, δεν ξερω. Και οι μελλοντολογοι υπαρχουν ως επαγγελμα, εχουν αδεια, ξεχωριστο ΚΑΔ στην εφορια κλπ. Σχολη αστρολογιας ειχε αναγνωριστει απο το κράτος ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης από το Υπουργείο Παιδείας. Αλλα δε νομιζω οτι εχει να κανει με την αποτελεσματικοτητα. 1
zio10 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, tsifotis είπε Δεν ξερω τι εννοεις με το ειναι αναγνωρισμενος επισημα. Οτι καποιοι τον ασκουν με αδεια; Μαλλον, δεν ξερω. Και οι μελλοντολογοι υπαρχουν ως επαγγελμα, εχουν αδεια, ξεχωριστο ΚΑΔ στην εφορια κλπ. Σχολη αστρολογιας ειχε αναγνωριστει απο το κράτος ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης από το Υπουργείο Παιδείας. Αλλα δε νομιζω οτι εχει να κανει με την αποτελεσματικοτητα. Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος νομίζω ότι τον εφαρμόζουν σε κάποια δημόσια νοσοκομεία γι'αυτό το είπα. 1
Gingerbread Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Ο βελονισμός είναι μια αποδεκτή θεραπεία/προσέγγιση αποδεκτή από τη δυτική Ιατρική. Θεωρείται εναλλακτική αλλά δεν είναι ομοιοπαθητική. Ιδιαίτερα σε θέμα χρόνιου πόνου μπορεί να έχει σημαντική δράση. Η εκπαίδευση στο βελονισμό επιτρέπεται μόνο σε γιατρούς και οδοντιάτρους νομίζω. Πάντως για πολλά θέματα κυρίως συντεχνιακό παρά επιστημονικό είναι το τι επιτρέπεται και τι όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις